• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura i Patrimoni

Canvi horari Far de la Mola

foto erro far 1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que demà dimarts 15 d'octubre es canvia l'horari d'obertura del Far de la Mola. A partir del 15 d'octubre l'horari serà de dimarts a dissabte, de 10 a 14 h. Diumenge i dilluns: tancat. D'aquesta manera el Far de la Mola es podrà visitar durant tot l'any.

Recordem que aquest espai cultural i educatiu es va obrir el passat 1 de juliol. El far ha quedat dividit en dues àrees expositives. D'una banda, una exposició permanent amb el mar com a eix principal, tractada des de diferents vessants: el medi marí, l'aprofitament dels seus recursos, la navegació i els senyals lumínics. I per una altra, una àrea reservada a exposicions artístiques de caràcter temporal.

En aquesta darrera zona, des del passat divendres 11 d'octubre està exposada la mostra Erró al Far. La mostra està formada per 12 litografies sobre paper, estampades a color i datades entre els anys 2001 i 2012, pertanyents al fons que el mateix artista va donar a l'àrea de Cultura del Consell Insular de Formentera.

L'entrada general té un preu de 4,50 euros. Per als residents de Formentera, menors de 18 anys i persones en atur l'entrada és gratuïta, mentre que pensionistes i estudiants paguen un preu reduït de 2,5 euros.


14 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Reunió per preparar els actes de celebració la diada de les illes

foto-reunio---preparacio---dia1La consellera de Cultura, Susana Labrador, s'ha reunit avui amb el director general de Relacions Institucionals, Miquel Àngel Coll. L'objectiu de la trobada ha estat començar a treballar de manera conjunta en la creació del programa d'actes commemoratiu del Dia de les Illes Balears que tindrà lloc el pròxim 1 de març. En els darrers anys el Govern ha potenciat la implicació de les institucions insulars perquè així els actes organitzats a cada una de les illes siguin més propers als interessos dels seus residents.

El Consell de Formentera i el Govern balear signaran un conveni de col·laboració per programar actes que fomentin la identitat de les illes com a comunitat autònoma, però també els fets diferencials propis de cadascun dels territoris insulars que la constitueixen. La consellera Susana Labrador ha agraït la visita del director general i ha assegurat que des del Consell es col·laborarà per poder oferir "un programa complet que interessi a la ciutadania de Formentera".

A la trobada els han acompanyat personal tècnic del Consell i del Govern.


10 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Gran acollida per part del públic de Formentera de les Jornades Joan Marí Cardona

foto joan mari cardona2019 1Les IX Jornades d'Estudis Locals Joan Marí Cardona, organitzades per l'àrea de Patrimoni del Consell de Formentera, i que es duen a terme aquesta setmana a la sala de plens del Centre de Dia, entren en la seva recta final amb les conferències d'avui i demà.

Avui, a les 20.15 hores, Felip Cirer Costa, catedràtic de Llengua Catalana i Literatura i director de l'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera, pronunciarà la conferència ‘L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera: una obra de dos pobles’.

Demà divendres, també a les 20.15 hores, la doctora en Biologia Humana Maria Eulalia Subirà de Galdàcano, parlarà sobre ‘La necròpolis de sa Tanca Vella. Un exemple de la població de Formentera dels segles IV-V dC’.

El cicle de conferències està tenint gran acollida per part del públic de Formentera i a més està inclòs dins de l'oferta formativa per al personal docent, de manera que la Conselleria d'Educació del Govern de les Illes Balears reconeixerà els crèdits a aquelles persones interessades que assisteixin a les sessions.


10 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Reunió direcció política lingüistica

reunio---poli--tica-lingu--i--1La consellera de Política Lingüística del Consell de Formentera, Raquel Guasch, s'ha reunit avui amb la directora general de Política Lingüística, del Govern balear, Beatriu Defior, i la secretaria autonòmica d'Universitat, Recerca i Política Lingüística, Agustina Vilaret, a la seu del Consell per abordar el programa d'actuacions que es realitzen per part d'ambdues administracions en aquesta matèria.

Al termini de la reunió, Guasch ha remarcat la importància del treball conjunt i de coordinació per fer un pas endavant en política lingüística. La consellera també ha remarcat la “necessitat de recuperar per a Formentera el punt d'autoaprenentatge que fa anys que es va tancar, així com de millorar la presència de la llengua catalana al sector de la restauració i el comerç de l'illa”.

A més, des de la direcció general de Política Lingüística s'ha assegurat que està treballant en un projecte per incorporar dinamitzadors lingüístics a totes les Illes Balears.

8 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El festival ‘Son Estrella Galicia Posidonia’ reserva unes entrades especials pels residents de Formentera

foto son estrella 2019 2Entre el pròxim divendres 11 i el diumenge 13 d’octubre se celebra a Formentera el festival “Son Estrella Galicia Posidonia”, que s’inclou dins els actes de la campanya Descobreix Formentera a l’Octubre. Les entrades per aquest festival, que tenien un preu de 240€, han estat esgotades. 350 persones vindran a l’illa per disfrutar d’aquest cartell musical secret que s’anuncia quan arriben a Formentera.

Pels residents de Formentera però encara queden places que han estat especialment reservades, segons han explicat els organitzadors. En concret, hi ha 10 entrades reservades per cada un dels 3 moments gastronòmics i musicals que hi haurà al festival. Un dissabte al migdia, altre dissabte a la nit, i per últim diumenge migdia en el moment de la clausura. Tenen un preu especial de 50€ per cada dinar i inclou també begudes i aperitiu. Es faran a diferents indrets sorpresa que com és habitual es coneixen una vegada comença el festival. Els interessats poden adquirir les entrades al web https://estrellagalicia.es/son/festivales/posidonia/

Concert gratuït i públic
A més, un dels plats forts del festival serà obert al públic i d’entrada gratuïta. De fet s’inclou dins el programa de festes del Pilar de la Mola. El dissabte dia 12 d’octubre, festivitat del Pilar es faran dos concerts sorpresa, un les 22.30h i altres a les 00.00h a la plaça del Pilar de la Mola.

Cal destacar també que abans a les 19.30h es farà el concert de la Banda municipal de Formentera i la Banda municipal de Muro, amb el que es farà el primer acte de celebració del XX aniversari de l’Escola de Música de Formentera.

Col·laboració SPP
Des del festival col·laboraran amb el Save Posidonia Project, difonent entre els participants la importància de la protecció de la posidònia, i apadrinant-la. Aquest festival està organitzat per Estrella Galicia i compta amb la col·laboració del Consell de Formentera. L’esdeveniment ofereix als participants 3 dies música, gastronomia i natura per redescobrir Formentera en aquest mes d’octubre.

8 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 10 de 59

10

Ràdio Illa

Teatre de les Illes Balears

Música de les Illes Balears

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera