• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura i Patrimoni

Cantam Nadales i xocolatada

nadal-2017-nadalesDemà divendres a partir de les 19h a la placeta Guillem de Montgrí de Sant Ferran, els alumnes del CEIP El Pilar de la Mola, el CEIP Mestre Lluís Andreu i la Banda Municipal de Formentera oferiran un concert de nadales. Tot seguit es convidarà a tots els infants i públic assistent a una xocolatada i coca dolça, apta per a intolerants al gluten i la lactosa.

Destaquem que aquest any el concert canvia d'ubicació i a diferència d'altres edicions es farà a la nova plaça de Sant Ferran, en comptes de la de la Constitució de Sant Francesc.

La història de Formentera i Eivissa en còmic

portada historia d eivissa i formEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que demà dimecres, a partir de les 20.00 hores, la Biblioteca Marià Villangómez acollirà la presentació del llibre “Història d’Eivissa i Formentera” en format còmic.

La presentació, conduïda per na Maite Ferrer, anirà a càrrec dels mateixos autors, l’escriptor, guionista i forner Lluís Ferrer i el dibuixant i il·lustrador Joan Escandell.

Història d’Eivissa i Formentera

“Història d’Eivissa i Formentera” ens parla del devenir de les Pitiüses des de l'arribada dels fenicis el 654 AC, fins a 1983, any d’entrada en vigor de l’Estatut d’Autonomia dels Illes Balears. Escandell i Ferrer s'aprofiten de la història per narrar-nos alguns dels fets més transcendents ocorreguts a Formentera i Eivissa en aquests gairebé dos mil·lennis i mig d’història.

L'extensió total d’“Història d’Eivissa i Formentera”, publicada en format de luxe, a gran grandària i tapa dura per l'editorial madrilenya Apache Libros, és de 64 pàgines.

Aquest dissabte nit de concerts a Sant Ferran amb Ramon Mirabet i Projecte Mut

foto-nit-concert-nadal-2018-1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que aquest dissabte 15 de desembre es servirà un dels plats forts de les Festes de Nadal amb una nit de concerts a l'envelat de la plaça de Sant Ferran. El tret de sortida serà a les 22.30 hores amb l’actuació de Ramon Mirabet i després actuarà el reconegut grup eivissenc, Projecte Mut.

Ramon Mirabet
Per iniciar la nit, el santfeliuenc Ramon Mirabet presentarà un espectacle renovat amb un enfocament més energètic que es podrà sentir amb les noves cançons, del que serà el seu tercer disc, i que compilarà els principals èxits de “Happy Days” i “Home is where the heart is”. Mirabet ens farà viatjar per noves sonoritats però sense perdre la identitat que fa que sigui un dels artistes amb més projecció del panorama de música en català. A més, aquest concert ens guarda una sorpresa, la presència a l’escenari d’un artista formenterer que acompanyarà a Ramon Mirabet en alguna de les seves cançons.

Projecte Mut
I, per acabar la nit, els eivissencs Projecte Mut presentaran el seu darrer disc La Vida Rima i repassaran els seus grans èxits que delitaran el fidel públic formenterer. De la mà del cantant i compositor David Serra junt al músic i productor Joan Barbé s’endinsen al món del folk-rock utilitzant lletres pròpies i textos de poetes d’arreu dels Països Catalans, dotant-los d’un remarcat so acústic, caracteritzat per la mescla de bateria i guitarres elèctrica i acústica amb el violí i també instruments folklòrics pitiüsos, com ara les castanyoles, el tambor pagès o l’espasí.

La consellera de Cultura, Susana Labrador, convida a tots els formenterers a què se sumin a aquesta nit musical, el primer plat fort del cartell de Festes de Nadal, “amb el qual volem oferir un atractiu afegit a l'hivern, perquè els residents puguin gaudir d'actuacions musicals com aquestes sense sortir de la nostra illa”.

Tradició, cultura i gastronomia per Sant Francesc

foto festes sant francesc 2018 1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, presenta el cartell d’activitats organitzades per celebrar la festivitat de Sant Francesc el proper dilluns 3 de desembre.

La jornada s’iniciarà a les 10 del matí al jardí de ses Eres, amb un esmorzar de frita de polp a preus populars a càrrec de l’Associació gastronòmica Es Forn.

L’esmorzar donarà pas ja al migdia a la tradicional missa en honor al patró del poble, cerimònia que anirà seguida a les 13h per la processó, que recorrerà els voltants de l’església i acabarà a la plaça, on a les 13.30h hi haurà ball pagès i convit d’orelletes.

Tot seguit, a partir de les 14h i a l’envelat de sa Senieta, hi haurà dinar d’arròs de matances organitzat per l’Associació gastronòmica Es Forn.

El jardí de ses Eres acollirà, a partir de les 17h, jocs infantils a càrrec de l’Associació Reis Mags, que també organitzaran una torrada popular amb actuació musical de na Veronica San Juan a partir de les 20h. També a aquesta hora, la Sala d’Exposicions “Ajuntament Vell” acollirà la inauguració de la mostra col·lectiva de Nadal.

La jornada es tancarà a les 22.30h, amb un concert acústic al Mercat Nadalenc.

Així mateix, s’ha anunciat per al dijous 6 de desembre, la disputa d’una nova edició de la Mini Marató Formentera, Memorial John Tunks, que arrencarà a les 10 del matí a la plaça Constitució.

Formentera s’adhereix al Projecte Cultural Barnasants

foto barnasants 2El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, ha signat aquest dilluns un conveni de col·laboració amb l’Associació República de la Cultura per a l’organització del Projecte Cultural Barnasants a l’illa de Formentera i la programació d’artistes formenterers al Barnasants l’any 2019.

Formentera es converteix així en la primera illa de les Balears en adherir-se al Barnasants amb l’objectiu de crear una xarxa de la cultura d’autor del domini lingüístic català que ofereixi a l’illa una proposta cultural i de llengua, especialment entre les generacions més joves i els artistes locals. Es promou, a més, la projecció i difusió de la realitat cultural i mediambiental de Formentera a la resta del domini lingüístic català.

La consellera de Cultura, Susana Labrador, ha mostrat la seva satisfacció per la rúbrica d’un acord que “permetrà que Formentera pugui gaudir de dues de les actuacions d’aquest festival i que, d’altra banda, la nostra cultura musical sigui representada i escoltada als escenaris de Barcelona”.

Barnasants

El Projecte Cultural Barnasants va néixer fa 24 anys a Barcelona amb la vocació de donar veu als artistes de la cançó d’autor durant els mesos d’hivern.

Actualment és el festival de referència de la cançó d’autor a bona part del territori d’àmbit català, i ha crescut fins a esdevenir el projecte cultural més important del seu gènere a Europa, presentant tant a grans figures consagrades de la cançó com difonent els nous valors emergents a través de més de 100 concerts a cada nova edició.

Així mateix, s’han establert importants acords de col·laboració i d’intercanvi amb festivals i projectes culturals d’Itàlia, Occitània, Amèrica Llatina i Euskal Herria. Entre d’altres reconeixements, aquesta iniciativa cultural ha estat guardonada amb el Premi Nacional de Cultura 2012 de la Generalitat de Catalunya i la Medalla d’Honor de la Ciutat de Barcelona del mateix any.

En paraules del seu director, Pere Camps, “Barnasants és un projecte que concep la cultura com a eina clau de transformació i progrés social. Per aquest motiu apostem de manera indiscutible per la cançó d’autor al marge de les modes, el mercat i la indústria”.

De cara a l’hivern i primavera del 2019, les propostes del Barnasants a Formentera es traduiran en dos concerts durant els mesos de febrer i abril. D’altra banda, la cantautora formenterera Maria José Cardona serà l’encarregada de representar la nostra illa en l’edició del festival a Barcelona.

Més articles...

Pàgina 10 de 46

10

Ràdio Illa

Teatre de les Illes Balears

Música de les Illes Balears

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera