• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura

Dansa, teatre i espectacles infantils en la programació de L’Illa a Escena

cartell 2020 L Illa a EscenaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, ha presentat avui el programa d’arts escèniques i musicals previstes per a aquest final d’any: L’Illa a Escena. La consellera de Cultura i Educació, Susana Labrador, ha explicat que després de l’aturada cultural presencial que hi va haver durant el confinament “ens fa molta il·lusió presentar aquestes sis propostes adreçades a tots els públics, adults i infantils, per promoure i fomentar la vida cultural i que els formenterers i formentereres puguin gaudir d’una bona oferta cultural sense sortir de l’illa”.

Octubre
El mes d’octubre s’inicia amb una producció de la companyia Dancescape: Let’s dance about Love. Una peça de dansa urbana interpretada per dos ballarins, que parla del recorregut i de les diverses fases de l’amor, a través de diversos llenguatges: dansa, música i paraula. La dansa crea una atmosfera en què públic i intèrprets esdevenen protagonistes per identificar-se amb sensacions, per reconèixer sentiments com a propis, pensaments, experiències. L’amor se sent, es parla, es balla...

L’obra es podrà veure dissabte 3 d’octubre a les 19.00 h a la Sala de Cultura (Cinema).

També a l’octubre, els petits riuran de valent amb Italino Grand Hotel de la companyia La Tal. Un espectacle per a tots els públics de teatre Clown, que aprofundeix una mica més en aquest pallasso patètic i ple de tendresa amb el qual la companyia ha treballat sempre.

L’espectacle serà dissabte 17 d’octubre a les 18.00 h a la Sala de Cultura (Cinema).

Per acabar el mes, tornen a Formentera la companyia Titzina Teatro per presentar la seva nova producció La Zanja. La companyia amb gairebé 20 anys de trajectòria presenta aquesta obra pròpia, resultat d’un treball de recerca i periodisme antropològic. Pako Merino i Diego Lorca —dramaturgs, directors i intèrprets—, reflexionen en clau tragicòmica sobre el particular xoc de civilitzacions entre Europa i Amèrica i la seva història col·lectiva.

L’obra es podrà veure dissabte 24 d’octubre a les 20.30 h a la Sala de Cultura (Cinema).

Novembre
El 7 de novembre es presenta a Formentera Frida, un espectacle de dansa, música, teatre i arts visuals. Dirigit per Marie Tholon i Adriana Aguilar, Frida és una posada en escena de moments de la pintora mexicana, inspirada en les seves pintures i en el seu diari.

L’espectacle, que està emmarcat dins dels actes del Dia Internacional contra la violència masclista, es podrà veure dissabte 7 de novembre a les 20.30 h a la Sala de Cultura (Cinema).

Els més petits gaudiran de valent amb l’espectacle familiar Soñando a Pinocho, la nova creació de l’emblemàtica companyia La Tartana, que ens narra la imaginada història abans de la història del conte clàssic de Pinotxo. El naixement de Pinotxo abans que el mateix Gepetto pugui descobrir-lo. Una màgica història entorn de la solitud i la perseverança a aconseguir un somni. Candidata al Premi Max al millor espectacle infantil 2018.

L’espectacle es podrà veure dissabte 14 de novembre a les 18.00 h a la Sala de Cultura (Cinema).

Desembre
I per acabar el cicle de L’Illa a Escena, arriba a formentera el musical Tina, la bruixa fina. Un espectacle de titelles i cançons, on la protagonista és una bruixeta molt espavilada, que vol aprendre els secrets del seu ofici. Per aconseguir-ho, compta amb l’ajut de Tomassot, un bruixot gran i experimentat. Un divertit musical on els nens gaudiran de valent.

L’espectacle es podrà veure diumenge 13 de desembre a les 17.30 h a la Sala de Cultura (Cinema).

Preus
Tots els espectacles infantils tenen un preu de 5 euros, entrada d’adult gratuïta. Els espectacles d’adults tenen un preu de 7 euros per als majors de 25, i per als menors de 25 anys, 5 euros. L’espectacle Let’s dance té un preu únic de 5 euros.

Tenint en compte la situació excepcional generada per la crisi de la covid-19, aquesta edició l’entrada serà gratuïta per a persones en situació d’atur i autònoms sense activitat.

Suport cultural
L’Illa a Escena compta amb el suport de l’Institut d’Estudis Baleàrics per a la difusió de les arts escèniques; i de Platea del Ministeri de Cultura, amb la finalitat d’impulsar la programació conjunta de companyies professionals de dansa, teatre i circ, enriquir l’escena cultural i garantir als ciutadans l’accés a la cultura.

Actualment s’estan fent tasques de neteja i d’adequació de la Sala de Cultura per complir amb normatives sanitàries i d’aforament. Els espectacles es duran a terme aplicant els protocols de seguretat i complint la normativa vigent. Per a totes les funcions serà necessària la reserva prèvia d’entrada enviant un correu electrònic a reserves@conselldeformentera.cat.

24 de setembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Daniela Carestia mostra la diversitat cromàtica del fons marí de Formentera

cartell 2020 expo danielaL’artista Daniela Carestia exposa des d’aquest dimecres al Centre Antoni Tur ’Gabrielet’ la mostra Solo imagina, una exposició en la qual l’artista ofereix la seva particular visió del fons marí de Formentera. Diversitat de colors i materials reciclats, són algunes de les característiques d’aquesta exposició que obre el dimecres 23 de setembre fins al 2 d’octubre al Centre ‘Gabrielet’ de 10.30 a 13.30h i de 19.00 a 21.30 hores.

21 de setembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Obert el termini perquè les associacions demanin subvencions per a la realització de festes i activitats culturals

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que ja s’ha obert el termini perquè les associacions sense ànim de lucre, culturals o de veïns o comissions de festes, puguin sol·licitar subvencions per la realització de festes i activitats tradicionals o culturals a Formentera. El Consell destina aquest any una partida de 32.000€ a aquesta convocatòria.

La consellera de Cultura i Festes, Susana Labrador, ha volgut fer un especial agraïment a les associacions que “en un any tan complicat s’ha esforçat per organitzar actes culturals per les festes patronals” i també ha tengut paraules d’ànim “per les que no han pogut organitzar-les per mor de les restriccions del moment o per les dificultats”.

Comissió avaluadora
Una comissió tècnica avaluadora serà l’encarregada d’examinar les sol·licituds i la documentació presentada i comprovarà les dades en virtut de les quals s’haurà d’adoptar la resolució. Les associacions o comissions han de tenir domicili social i fiscal a l’illa de Formentera, estar inscrites al Registre d’Entitats Ciutadanes del Consell i també al Registre d’Associacions del Govern de les Illes Balears. El pagament de les ajudes es fa amb caràcter retroactiu per al període comprès entre novembre de 2019 i octubre 2020.

El termini per a la presentació de les sol·licituds finalitza el 31 d’octubre. Es poden presentar a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà del Consell de Formentera, amb cita prèvia telefonant al 971.32.10.87, o a través de l’OVAC (Oficina Virtual d’Atenció Ciutadana).


18 de setembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

“Contes d’Àfrica”

cartell 2020 Contes d AfricaEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que aquest divendres 18 de setembre es representarà l’espectacle familiar Contes d’Africa, un recull de contes del continent africà, somiats a l’ombra del gran baobab.

L’espectacle anirà a carrec de David Novell i Monma Mingot, de la companyia Clownidoscopio Teatre, una companyia de teatre familiar nascuda a Eivissa l’any 2009. Amb un llenguatge fresc i proper, utilitza el clown, el teatre gestual i la música per donar vida a les seves creacions.

Contes d’Africa es podrà veure aquest divendres a les 18.30 h al pati de sa Senieta (Sant Francesc). L’aforament serà limitat i es respectaran totes les mesure sanitàries. Us demanam que arribeu uns 15 minuts abans de l’espectacle.


16 de setembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La fotògrafa Esther González Zaera presenta “IDÒ” a l’Ajuntament Vell

cartell 2020 e gonzales idoIDÒ és el nom de l’exposició de la fotògrafa Esther González Zaera que des del dilluns 14 de setembre es podrà visitar a la sala d’Exposicions ‘Ajuntament Vell’. Assídua visitant de l’illa des de fa 40 anys, Esther mostra una Formentera molt personal, una visió de l’illa durant totes les estacions de l’any. El blanc i negre permet a la fotògrafa retratar una Formentera autèntica, on les textures, formes i moviments són els protagonistes. L’exposició està formada per 30 fotografies en blanc i negre, amb un format de 40 x 50 cm.

IDÒ romandrà oberta des del 14 al 26 de setembre a l’Ajuntament Vell d’11 a 14 hores i de 18 a 20 hores (diumenges i dilluns matí, tancat).
L’inici de l’exposició: dilluns 14 a les 18 h.

10 de setembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 10 de 76

10

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera