• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura i Patrimoni

El festival de curtmetratges 'Ciudad de Soria' arriba a Formentera

Cartell cine a los 4 vientosDes de demà dimecres fins divendres, la Casa del Poble de la Mola acollirà una selecció dels millors curtmetratges del prestigiós “Certamen Internacional Ciudad de Soria”. Durant els tres dies que durarà la mostra, el públic formenterer podrà gaudir d’un total de 32 produccions cinematogràfiques locals, nacionals i internacionals.

Aquesta és la segona ocasió en la que Formentera acull projeccions de curtmetratges del festival “Ciudad de Soria” dins el programa “Cine a los 4 vientos”, un Projecte consistent a portar el cinema, a través de la projecció del Palmarès de l'última edició del festival, a diferents països, festivals i pobles, amb l’objectiu promocionar i difondre el format curtmetratge i crear nous públics, així com promocionar el Certamen Internacional de curts Ciutat de Soria.

Les projeccions es duran a terme a la Casa del Poble de la Mola demà dimecres 11, dijous 12 i divendres 13 a partir de les 20.30h en dues sessions diàries de 45 minuts. El darrer dia inclourà un homenatge de la cineasta Pilar Aldea a Miguel Angel Moreno “Tranquilito” i una sessió golfa a les 23h al bar Can Toni.

La mostra, que comptarà amb la presència del director del festival, Javier Muñiz, està organitzada per Espai F amb la col·laboració del Formentera Film, Can Toni i el suport del Consell.

Enquesta del Conservatori de música a Formentera

violoncelEl Consell de Formentera informa que des del Conservatori de música d’Eivissa i Formentera s’ha engegat un estudi de la demanda musical a Formentera per a la possible implantació d'una nova especialitat instrumental a l'Extensió del Conservatori ubicada a l’IES Marc Ferrer.

Des del Conservatori es fa una crida a la participació en una enquesta que pot resultar d'interès per tal d'oferir als alumnes la possibilitat de continuar els estudis d'ensenyaments professionals reglats o simplement per oferir una nova especialitat diferent a les existents fins ara.

En el següent enllaç es pot accedir al formulari.
https://goo.gl/2mRxq8

Actualment l’extensió del Conservatori a Formentera compta amb 40 alumnes i les especialitats que s’hi imparteixen són: piano, guitarra, flauta i violí.

L'enquesta, que restarà oberta fins dia 1 de maig, és una iniciativa del Conservatori. Un cop recollida la informació es procedirà a sol·licitar a Conselleria la implantació de la nova especialitat escollida.

L’entrada de la primavera acull les celebracions de la Diada de Sant Jordi a Formentera

Jeroni obradorEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, presenta les activitats de la Diada de Sant Jordi d’enguany, unes activitats que s’estendran durant tot el mes d’abril “perquè grans, joves i petits gaudeixin d’una festa tan tradicional que té com a objectiu apropar la cultura a la ciutadania”, segons ha explicat la consellera de Cultura Susana Labrador.

Les activitats comencen aquest mateix dimarts, 3 d’abril, amb la xerrada “Nous formenterers” a càrrec d’Isidor Marí i organitzada per l’Obra Cultural Balear de Formentera (OCB). La xerrada tindrà lloc a les 20.00 h a la Biblioteca Marià Villangómez.

Activitats infantils i juvenils
El diumenge 15 d'abril comencen les activitats per als infants i joves amb l’espectacle infantil El viatge d’en Filo Cordafil, a càrrec de la companyia menorquina s’Espai de Circ, un espectacle recomanat per a nens i nenes a partir de 6 anys que es representarà a les 17.30 h, a la Sala de Cultura (Cinema).

El divendres 20 d’abril, els més joves podran gaudir d’un taller de roses de Sant Jordi amb henna al Casal de Joves.

El dimarts 24 d’abril, la Biblioteca Marià Villangómez, acollirà a les 18.00 h el contacontes Contes i Llegendes de Formentera, a càrrec d’Àngels Martínez Corderas. Aquesta activitat constarà d’un contacontes i d’un posterior taller.

Presentacions de llibres
El dilluns 16 d’abril tindrà lloc la xerrada sobre el llibre Feminismo para principiantes, a càrrec de l’experta en violència de gènere, Núria Varela, periodista i professora en Ciències Jurídiques Socials. El llibre pretén apropar el feminisme a tot el món oferint la història i l’esperit que el Moviment ofereix a la societat. La presentació i col·loqui amb l’autora tindrà lloc a les 20.00 h a la Biblioteca Marià Villangómez i compta amb la col·laboració d’IBDona i Espai Dones.

El dimarts 17 d’abril El Gall Editor juntament amb la conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears i el Consell Insular de Formentera presenten la reedició del llibre La cuina de Formentera, un llibre que recorre les receptes més tradicionals de la nostra cuina. La presentació correrà a càrrec dels autors; Artur Portes i Vicent Ferrer. La presentació es realitzarà a la Biblioteca Marià Villangómez a les 20.00 h.

El dimecres 18 d’abril a les 20.00 h la Biblioteca Marià Villangómez acollirà la presentació del còmic Días Oscuros basat en la novel·la homònima de l’autor eivissenc Lluís Ferrer, l’obra gira al voltant d’una història real esdevinguda a Eivissa durant la II Guerra Mundial.

El dimecres 25 d’abril, l’OCB organitza la presentació del llibre Terra endins, mar enllà de Marià Torres, a càrrec de Maria Teresa Ferrer i Ramon Mayol. L’acte tindrà lloc a les 20.00 h a la Biblioteca Marià Villangómez.

El dijous 26 d’abril es farà la presentació del llibre infantil Rondalles de Formentera a càrrec de l’autor Pere Morell i presentat per Maria Teresa Ferrer. La presentació s’efectuarà a les 20.00 h a la Biblioteca Marià Villangómez.

Finalment, el dilluns 30 d’abril a les 20.00 h la Biblioteca Marià Villangómez acollirà la presentació de la revista Randa que dedica el seu núm. 79 a Formentera. La presentació serà a càrrec d’Esperança Marí i Isidor Torres i comptarà amb la participació d’alguns dels col·laboradors.

Cal destacar l’esforç del Consell de Formentera col·laborant amb aportacions per ajudar a fer realitat algunes d’aquestes publicacions, donant suport a la difusió de la història i cultura pròpies de l’illa.

Concerts
El dissabte 7 d’abril a les 20.00 h al Centre Antoni Tur “Gabrielet”, l’OCB organitza el concert de la cantant i compositora Cecilia Giménez, que presentarà el seu nou treball Romeo, un disc de cançons de diferent època, tradició, llengua i estil, embastades per la profunditat del sentiment.

El dissabte 21 d’abril es celebrarà el concert de Sant Jordi. A les 17.30 h a la plaça de la Constitució tindrà lloc l’Intercanvi de Bandes a càrrec de la Banda Juvenil del Patronat d’Eivissa, la Banda de Sant Marcel·lí de València i la Banda Municipal de Formentera.

Tot seguit, a les 20.00 h el jardí de ses Eres acollirà el concert del cantautor mallorquí i ex component d’Antònia Font, Joan Miquel Oliver, que presentarà el seu nou disc Atlantis. On l’artista segueix explorant l’estètica electrònica del seu anterior àlbum Pegasus.

El divendres 27 d’abril, Espai Frumentària organitza el concert de Voiciello, un duet format per la cantant Carme Garí i el violoncel·lista i compositor Gabriel Fiol que ens presentaran el seu treball Una veu, un violoncel, un món de sensacions, un espectacle musical que convida a un viatge per la música clàssica així com d’altres gèneres. El concert serà a les 20.30 h a la Casa del Poble de la Mola.

Diada de Sant Jordi
Durant el matí del Dia de Sant Jordi, dilluns 23 d’abril, es posaran paradetes de llibres gratuïts provinents del fons de la biblioteca, i altres associacions de l’àmbit cultural de l’illa a la plaça de la Constitució de Sant Francesc. Així mateix, es podran intercanviar llibres de segona mà.

A les 17.30 h a la Sala de Cultura (Cinema) es celebrarà el lliurament de premis de la XIX edició del Concurs Infantil de punts de llibre Antoni Tur “Gabrielet” i el Concurs Literari Infantil Robert Lewis Baldon. Segons destaca la consellera Labrador, “aquest concurs pretén estimular treballs de creació literària i fomentar l’hàbit lector entre la població infantil de Formentera”.

Arran de la celebració de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural, enguany els relats, en aquesta convocatòria, versen sobre “Formentera i el seu patrimoni cultural”. L’acte de lliurament de premis comptarà amb l’animació a càrrec d’Impro Ibiza.

Cicle dedicat a Blai Bonet
El divendres 13 d’abril, a les 20.00h, la Sala d’Actes de la conselleria de Cultura acollirà el Cicle dedicat a l’escriptor, poeta i dramaturg mallorquí Blai Bonet, amb la conferència “El teatre de Blai Bonet” a càrrec del professor de l’ESADIB i Doctor en Arts escèniques per la UAB Joan Tomàs Martínez.

Dissabte 14 tindrà lloc l’obra de teatre per a tots els públics Oficis al carrer de la companyia Tshock Cultural Emocional, una obra dedicada a la faceta dramatúrgica i artística de Blai Bonet i on es retroben els mateixos actors que la van interpretar per primer cop, i per a qui l’autor la va escriure, 40 anys després. Tot seguit es projectarà un documental El teatre de Blai Bonet que recorre la seva vida. Al final de l’acte el Govern de les illes Balears vol obsequiar a tots els assistents amb un DVD.

Caminada popular
El dissabte 28 d’abril, i per cloure les activitats de Sant Jordi, l’OCB organitza una caminada popular a càrrec d’Andreu Ferrer i Santi Colomar. La sortida serà a les 10.00h a la plaça de la Constitució de Sant Francesc.

Aquestes activitats estan organitzades per l’àrea de Cultura del Consell Insular de Formentera amb la col·laboració de les Biblioteques de l'illa, l’Escola de Música i Dansa i del Casal de Joves. Compten també amb la implicació especial dels centres d’educació infantil i primària de Formentera i associacions com Obra Cultural Balear de Formentera, Espai F_ i altres entitats com Ràdio Illa i l’Institut d’Estudis Baleàrics, als quals agraïm la seva col·laboració.

Horari especial obertura biblioteques durant Setmana Santa

foto biblioteca formentera maria villangomezEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura i Educació, informa que la Biblioteca Marià Villangómez farà un horari especial durant aquesta propera la Setmana Santa.

Els horaris quedaran de la següent manera:

-El 26, 27 i 28 de març es farà horari de tarda (de 16.00 a 2000 hores).

-El 3, 4, 5 i 6 d'abril l'horari de matí serà de 9.00 a 12.00 hores i per la tarda de 16.00 a 20.00 hores.
Aquests dies (3, 4, 5 i 6 d'abril) el Telecentre restarà obert, però no es realitzarà assistència tècnica.

El XVI concurs de fotografia de Beni Trutmann incorpora la categoria de Fotodenúncia

3er bn alvaro mendoza tan lluny i tan a prop El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que ja s'ha obert el termini de presentació de fotografies pel Concurs de Fotografia Beni Trutmann. Les instantànies es poden presentar fins al 13 d'abril. Aquest certamen celebra la seva XVI edició i és ja el referent fotogràfic de l’illa.

El concurs de fotografia Beni Trutmann és un homenatge a aquest extraordinari fotògraf suís  enamorat de Formentera, on va viure durant 44 anys i va deixar més de 30.000 fotografies que mostren el seu amor vers l’illa i la seva natura. És per això, que la natura de Formentera en tots els seus vessants —el paisatge, la fauna, la vegetació o la interacció humana— esdevé la protagonista del concurs, amb l'objectiu de transmetre un compromís amb la defensa del medi ambient a més de donar a conèixer aquesta figura entre el públic jove.

Categories Color i Blanc i Negre
En les categories Color i Blanc i Negre, els participants poden presentar fins a un màxim de 3 fotografies (analògiques o digitals). Els formats permesos són quadrat, digital, clàssic i panoràmic i es podrà optar al primer, segon i tercer premi per a cada categoria, dotats amb 500, 300 i 200 euros respectivament.

Categoria Fotodenúncia
Enguany, com a novetat, s’obre la nova categoria de fotodenúncia amb l’objectiu de denunciar, reivindicar o fer reflexionar sobre qualsevol qüestió ambiental. Els premis seran dotats de 500 euros pel primer classificat, 300 euros pel segon i 200 euros pel tercer.

Fotografia amb telèfon intel·ligent
Una categoria consolidada i enfocada a joves d'entre 12 a 18 anys, els quals podran participar via correu electrònic ( Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la ), enviant un màxim de 3 imatges realitzades amb telèfons intel·ligents.

Presentació de les fotografies
Les fotografies es podran presentar al Consell Insular de Formentera, acompanyades d’un sobre en blanc on a l’interior hi figuri el nom i llinatges de l’autor, direcció, correu electrònic i un telèfon de contacte.

Aquest sobre només serà obert en el cas de concursants premiats. L’anonimat estarà assegurat per un número d’ordre d’inscripció que se li donarà a la persona concursant amb el registre, d’aquesta manera, el sobre en blanc, el dors de les fotos i el rebut tindran el mateix número per a què l’autor pugui recuperar les fotografies.

Els dos sobres també es podran presentar per correu certificat a Consell Insular de Formentera, Plaça de la Constitució,1, 07860 Sant Francesc Xavier, Formentera. En aquest cas el sobre amb les dades del concursant haurà de dur una plica que permeti la identificació del concursant.

Jurat
Pel que fa al jurat, es constituirà un jurat que estarà format pels següents membres: un representant del Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa de Formentera i un representant de l'Obra Cultural Balear de Formentera a més de 3 persones de reconeguda experiència en les arts visuals sota la presència d'un president i un secretari.

Les obres premiades passen a formar part de l'Arxiu d'Imatge i So i queden en possessió del Consell Insular de Formentera, que les pot utilitzar, sense fins lucratius, en qualsevol de les formes gràfiques que cregui oportunes (pòsters, cartells, Internet, etc.)

Trajectòria
Els 16 anys de trajectòria han deixat un arxiu fotogràfic molt valuós per a la institució, amb aproximadament 1200 fotografies i la participació de més de 300 persones. L'expansió d'aquest certamen s'ha fet palesa amb l'arribada de fotografies procedents de diferents indrets de la península i, fins i tot, d’altres països europeus.

Exposició i entrega de premis
El concurs culminarà en la mostra d'una cinquantena de fotografies seleccionades que s'exposaran a la Sala de l’Ajuntament Vell a partir del dilluns 30 d'abril, dia en que es lliuraran els premis als guanyadors o guanyadores d'aquesta XVI edició. Aquesta exposició restarà oberta fins al 12 de maig.

Per a més informació, podeu consultar les bases del concurs al web del Consell de Formentera.

Més articles...

Pàgina 10 de 37

10

Ràdio Illa

Teatre de les Illes Balears

Música de les Illes Balears

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera