• Català
  • Castellano
  • English
Areas Social action Culture and Historical Heritage

El millor rock de les Pitiüses aquest Nadal a la Nit de Concerts

Formentera gaudirà dissabte que ve, 16 de desembre a partir de les 22.30 hores, d'una nit carregada de bona música amb les actuacions de dos bandes capdavanteres del rock de les Pitiüses: Canallas del Guateke i Morning Drivers.

Canallas del Guateke és una banda de versions en clau de rock que redefineix els clàssics espanyols de les dècades dels 70, 80, 90 i 2000 en la seva versió més desenfadada. Està composta per quatre músics amb una trajectòria professional més que contrastada, que omplen l'escenari amb la música d'artistes tan mítics i tan diferents com Mecano, Raphael, El Canto del Loco, Alaska, Loquillo, Marisol, Hombres G, Rafaella Carrá o Nacha Pop, entre molts altres.

Amb una proposta innovadora i un directe potent i de qualitat, la banda busca la perfecta comunió amb el públic, unint rock i, sobretot, molta diversió. Els integrants de Canallas del Guateke son Iván Doménech (veu i guitarra), Joan Barbé (guitarra i cors), Jano Blanco (baix), i Fernando Hormigo (bateria).

Morning Drivers, per part seva, és una banda de Pop Rock amb ritmes ballables que ha aconseguit posicionar-se en les millors playlists del panorama nacional Indie com Tot Indie i Radar Indie, entre altres. El seu major himne, “Salto Cuántico”, compta amb més d'un milió i mig de reproduccions dins de la plataforma Spotify.

L'any passat 2022 varen participar en els Concerts de Radio 3 i varen deixar la seva petjada en grans festivals del país com, per exemple, Sonorama Ribera (25 aniversari), Interestelar Sevilla, Granada Sound, Planeta Sound i Sonorama goes to Ibiza.

Una vegada finalitzada la dosi de bon rock, serà el moment la música més actual amb DJ Burbaia, que farà ballar tots els que es donin cita a l’envelat de sa Senieta.

La representació de ‘Grúmic, un somni de tardor’, tanca el programa d’arts escèniques i musicals L’illa a escena

La Sala de Cultura-Cinema acollirà dissabte,9 de desembre, l’obra teatral ‘Grúmic, un somni de tardor’, a càrrec de La Fornal d’Espectacles. Es tracta d’un espectacle per a tota la família (a partir dels 3 anys), on un follet molt espabilitat explicarà com s’ho fa per dirigir tots els elements de la natura perquè arribi la tardor.

‘Grúmic, un somni de tardor’, és el relat del retorn a la infantesa i de com un infant de cinc anys ha d’entendre la necessitat d’aprendre per a poder assolir els seus objectius. Una proposta que combina objectes i cançons, en la qual aquests elements sumats al text, la llum i l'escenografia recolzen una història plena de fantasia. Seguint la línia poètica que la companyia ha desenvolupat des de fa més d’una dècada, en aquest espectacle també hi trobam elements pròxims a la tècnica del clown i la comèdia.

Aquest treball escènic representa un espai de trobada i consum cultural entre pares i fills. Estimula valors imprescindibles per a l’educació de les persones, així com la creativitat , l’emotivitat i l’empatia dels mes petits. L’espectacle, que començarà a las 18 hores, tendra una durada de 50 minuts i un preu de 4 euros, amb un descompte del 50 % per al preu reduït.

‘Grúmic, un somni de tardor’ és la darrera representació inclosa al programa d’arts escèniques i musicals L’Illa a Escena d’aquesta etapa de tardor-hivern.

Formentera acull l'obra teatral 'No paradise under your seat’

Des de l’Àrea de Cultura del Consell Insular de Formentera es presenta la peça èscenica ‘No paradise under your seat’ , escrita i dirigida per Pilar Aldea i produïda per Trampolí Mecànic, que serà estrenada a la Sala de Cultura ‘Cinema’ de Formentera el dissabte 2 de desembre de 2023 a les 20.30 h, dins la programació de l’últim trimestre del 2023 de L’illa a escena.

‘No paradise under your seat ens parla sobre la violència inherent a l’ésser humà, i els mecanismes que hem desenvolupat de forma col·lectiva per sublimar les seves conseqüències. Configuren la proposta diferents elements i llenguatges: des del text a l’expressió a través de la dansa i el moviment, d’imatges i objectes, així com del vestuari i l’espai sonor, predominant un marcat component conceptual i un cuidat criteri estètic.

La peça serà representada per les artistes residents a Formentera Xènia Fuertes i Valeria Del Vecchio, i comptarà amb la col·laboració d’altres artistes residents o amb una estreta relació amb la nostra illa com ara: l’actor, director de teatre i agent cultural Miquel Costa; la pintora Helena Belzer; el músic i compositor Donato Cocca; el músic, compositor i pintor Krishna Goineau; la dissenyadora de moda Elena Hurtado; l’assistent creativa i ajudant de direcció Alben Albendea; i el comissari d’art i promotor cultural Manolo Oya.

Pilar Aldea és una artista multidisciplinar, resident al Pilar de la Mola, que treballa en l’evolució de la cerca personal dels clars i obscurs individuals i col·lectius. La seva obra està marcada per la seva experiència vital, la fascinació per l’ésser humà i les emocions, on la sensualitat, el drama i l’humor són els protagonistes.

Una part fonamental de l’obra de Pilar Aldea és un document històric, fotogràfic i cinematogràfic, sobre la societat de Formentera, i particularment sobre el poble del Pilar de la Mola. Les pel·lícules realitzades amb els seus veïns han representat un exercici d’integració i celebració comunitària. A la seva obra queda reflectida la configuració de la nostra societat, la seva identitat, així com els valors que la caracteritzen: la tolerància i el respecte a la diversitat.

Amb formació en imatge a l'Escola Superior de Comunicació, Imatge i So, CEV de Madrid el 2002, ha participat en nombroses exposicions de fotografia, individuals i col·lectives, entre altres sales en el Palau de l'Audiència de Sòria, la Biblioteca María Zambrano de la Universitat Complutense de

Madrid, a JustMAD, celebrat en el Col·legi Oficial d'Arquitectes de Madrid o el Centre Cultural

Conde Duque de Madrid. L'any 2019 va exposar el projecte “Semblen Cordes” a la Sala d’Exposicions “Ajuntament Vell”, dins de les activitats programades del Formentera Film. L’any 2021 la seva exposició "Residir l’instant" va ser seleccionada com a exposició institucional de Sant Jaume, i es va exposar a la Sala d'Exposicions Ajuntament Vell i a l’Espai Cultural i Educatiu Far de la Mola.

Dins les seves formes d’expressió artística també representen una part molt important les creacions en l’àmbit de les arts escèniques i l’art performatiu, presentades en nombrosos escenaris i festivals internacionals en diferents indrets com Granada, Madrid, Sòria, Barcelona, Bilbao, Marsella, Berlín, Estrasburg, Göteborg o Moscou entre altres. És dins aquest àmbit on ha decidit realitzar la seva darrera obra, ‘No paradise under your seat’.

Les entrades es poden adquirir en www.vivetix.com, o en taquilla el dia de l’estrena sempre que hagi disponibilitat. El preu és de 10 euros, amb preu reduït del 50% per a persones en situació d’atur i autònoms sense activitat, jubilats, menors de 25 anys, famílies monoparentals i famílies nombroses.

El mar pitiús, protagonista de l'exposició ‘Matèria pitiüsa’ de Marga Guasch

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que del 28 de novembre al 9 de desembre a la Sala d’Exposicions “Ajuntament Vell” es podrà visitar l’exposició ‘Matèria pitiüsa’, de l’artista Eivissenca Marga Guasch.

L'exposició consta d’11 obres inspirades en la mar d'Eivissa i Formentera, “la mar que ens dona vida, un mar fràgil i amenaçat i que cal conscienciar de la seva conservació i

preservació”, segons explica l’artista. Són fons de mar de colors vibrants tocats pels raigs del sol, que miren de transmetre alegria i positivitat.

Totes les obres estan realitzades amb tècniques mixtes damunt llenç, algunes d'elles amb

pa de plata o pa de coure i totes sense emmarcar.

L’exposició s’inaugurarà el dilluns 27 de novembre a les 19.00 hores. La mostra es podrà visitar a la Sala d’Exposicions “Ajuntament Vell” d’11.00 a 14.00 hores i de 18.00 a 20.00 hores (festius, diumenges i dilluns matí, tancat) .

Marga Guasch és natural d'Eivissa, illa on resideix en l'actualitat. De formació acadèmica Historiadora de l'Art i Màster en Conservació de Patrimoni Històric, amb estudis de restauració i taxació de pintura, canalitza la seua passió per l'art amb la creació d'obres abstractes les característiques principals de les quals són la matèria i el color, amb clara influència de l'expressionisme abstracte americà. Des de 2021 pertany a AMAE (Associació Multiart d’Eivissa) i a MAV (Dones en les Arts Visuals). A l'octubre 2021 obté el 3r premi del concurs d'art IbizArtguide 2021, que convoca la prestigiosa revista IbizArguide, dirigida per Dieter Sroka.

‘Los muertos mandan’, de Vicente Blasco Ibáñez, llibre del mes de novembre del Club de Lectura de Formentera

La biblioteca de Formentera celebrarà el pròxim dia 21 de novembre una nova reunió del Club de Lectura. En aquesta ocasió el llibre que es tractarà serà ‘Los muertos mandan’, de Vicente Blasco Ibáñez.

La dinàmica del Club de Lectura de la biblioteca de Formentera és acudir a la cita amb el llibre proposat pel coordinador del club llegit i després conversar i debatre sobre ell.

Cal recordar que després de l'aturada per la pandèmia, el Club de Lectura es va reiniciar amb la col·laboració de l'escriptor de còmics eivissenc Lluís Ferrer, que és el coordinador d'aquesta activitat. La primera sessió d'aquest any 2023 va ser el 28 de febrer amb el llibre ‘Màquines com jo’. A partir d'aquí es va organitzar la lectura d'un llibre cada mes i va durar fins a maig, mes en el qual es va procedir a fer un parèntesi per l'època estival.

Qualsevol persona que estigui interessada a apuntar-se al Club de Lectura només ha de passar-se per la Biblioteca Marià Villangómez.

More Articles...

Page 1 of 132

Start
Prev
1

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera