• Català
  • Castellano
  • English
Areas Social action Culture and Historical Heritage

Teatre per a totes les edats en la programació de l’últim trimestre de L’Illa a Escena 2023

El Consell Insular de Formentera ha presentat el programa d’arts escèniques i musicals L’Illa a Escena per a aquest darrer trimestre de 2023. En total, s’han programat sis espectacles amb propostes teatrals per a infants i públic adult.

El primer d’aquests espectacles tendrà lloc dissabte que ve, 21 d’octubre a les 20.30 hores, amb la representació a la Sala de Cultura Cinema de l’obra de teatre ‘Les coses que sé que són veritat’, de la Companyia de teatre de la Universitat de les Illes Balears. Una obra que es posa en escena amb motiu del Dia Internacional d’Acció per la Despatologització de les Persones Trans, que està dirigida a un públic jove i adult, i que té una durada de 90 minuts. El preu de l’entrada serà un donatiu voluntari de 5 euros que anirà destinat a l’associació LGTBIQA+ Sa Clau de s’Armari (Eivissa i Formentera).

L’últim dissabte del mes, el 28 d’octubre, la Sala de Cultura Cinema acollirà a les 18 hores l’obra de teatre ‘Bunji, la petita coala’, dirigida a tota la família a partir dels 5 anys. La durada de la representació serà de 50 minuts i el preu de l’entrada és de 4 euros, amb un descompte del 50 % per al preu reduït.

Ja en el mes de novembre, concretament el dissabte 11, a les 18 hores, la Sala de Cultura Cinema acollirà la representació de teatre clown ‘La maleta’ a càrrec de Minúcia Teatre. Es tracta d’un espectacle per a tota la família que té una durada de 55 minuts i que tendrà un cost de 4 euros, amb un descompte del 50 % per al preu reduït.

El dissabte 25 de novembre, en el mateix escenari i a les 20 hores, es representarà l’obra teatral per a adults ‘Sex Toy’, de la Companyia de Teatre Towanda Rebels, amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones. L’obra tendrà una durada de 95 minuts i, després de la funció, hi haurà un col·loqui amb el públic sobre la temàtica de l’obra. El preu de l’entrada serà de 7 euros amb un 50 % de descompte en el preu reduït.

I ja el mes de desembre es duran a terme els dos últims espectacles programats a L’illa a escena 2023. El dissabte dia 2 es representarà l’obra per a adults ‘No paradise under your seat’, a càrrec de Trampolí Mecànic. Serà a les 20.30 hores a la Sala de Cultura Cinema i tendrà una durada de 60 minuts i un preu de 7 euros.

El cicle es tancarà finalment el 9 de desembre amb la representació de teatre familiar ‘Grúmic, un somni de tardor’, de la companyia La Fornal d’Espectacles. Una obra apta per a nens a partir de 3 anys, amb una durada de 50 minuts i un preu de 4 euros.

El Consell Insular de Formentera celebra la primera reunió de la legislatura de la Comissió Assessora d'Artesania

El Consell Insular de Formentera ha acollit la primera reunió de la legislatura de la Comissió Assessora d'Artesania, un òrgan de caràcter consultiu capacitat per assessorar i informar l'administració insular en matèria d'artesania i, d'aquesta manera, cobrir les necessitats i aspiracions dels artesans de Formentera perquè aquest sector sigui degudament escoltat i valorat.

En aquesta primera cita s'ha acordat que el termini d'admissió de sol·licituds per a les parades dels mercats de l'illa i del Centre Antoni Tur “Gabrielet” sigui de l'1 de novembre al 31 de desembre. Així mateix, s'ha debatut la possibilitat de fer modificacions a l'Ordenança reguladora dels mercats de l'illa i s'ha valorat la proposta presentada pels artesans del Mercat de Sant Francesc, ‘Espai Fet a Mà a Formentera’.

El president de la Comissió és el conseller de Promoció Econòmica, José Manuel Alcaraz; el vicepresident, el conseller de Patrimoni, Óscar Portas; i les persones de reconegut prestigi del sector són Álvaro Raúl Mendoza i Enric Majoral Castells.

Julie Aubrun retrata la seva visió de les Illes Baleares en l’exposició ‘Essència balear’

El Centre Antoni Tur ‘Gabrielet’ acollirà a partir de les 19 hores la inauguració de l'exposició ‘Essència balear’, de l'artista francesa establerta a Formentera Julie Aubrun.

La mostra acull una col·lecció d'aquarel·les sobre paper en la qual l'artista pretén retratar les Balears a través de la seva flora, la seva fauna autòctona i la seva cuina ja que, segons Aubrun, “la diversitat i l'art culinari d'un lloc és el que el fa específic, les característiques sense les quals no seria el que és”.

Natural de Nancy, França, Julie Aubrun és autora i il·lustradora. Va efectuar els seus estudis d'Art i Comunicació Visual a l’Escola Intuit/Lab de París. Diplomada el 2000, l'escriptura i la pintura la porten fins a una carrera artística entremesclant les paraules i els colors. Resideix a Formentera des de 2012 i el seu treball està inspirat a l'illa que es pot reconèixer en les seves pintures. L'artista dibuixa un univers imaginari on els personatges i les formes es barregen en composicions poètiques.

Des de la seva primera exposició el 2009 a la galeria Artevistas de Barcelona, Aubrun ha anat exposant al llarg dels anys a Formentera, Mallorca, Menorca i París, entre d’altres llocs.

‘Essència balear’ es podrà visitar del 29 de setembre al 8 d'octubre en el Centre Antoni Tur ‘Gabrielet’ de dilluns a diumenge d'11 a 13 hores i de 18 a 21 hores.

Homenatje de “Chano” als seus amics de Formentera ja desapareguts a l’exposició “Tierra de legendarios”

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que del 2 al 14 d’octubre a la Sala d’Exposicions “Ajuntament Vell” es podrà visitar l’exposició ‘Tierra de legendarios’, de l’artista Juan Antonio Vidal Pardos “Chano”.

“Tierra de legendarios” és un projecte expositiu consistent en 12 obres realitzades en tècnica mixta sobre taula, en formats de 70 x 114 cm i 97 x 60 cm, per a ser exposades a la Sala d'Exposicions “Ajuntament Vell” de Sant Francesc.

L'impuls creatiu neix de la necessitat i voluntat de retre homenatge a les persones amb les quals l'autor ha compartit amistat al llarg de la seva vida a l'illa de Formentera, i que li acompanyen des dels records de les experiències i temps que amb ells va compartir.

Es tracta d'obres fruit de l'experimentació amb antigues tècniques i nous procediments, amb la introducció a la pintura a l'oli i l'acrílica, en la qual ha desenvolupat la seva obra, de l'element del collage i materials com el guix, l’arena, la cola i el paper.

L’exposició s’inaugurarà el dilluns 2 d’octubre a les 19.00 hores. La mostra es podrà visitar a la Sala d’Exposicions “Ajuntament Vell” d’11.00 a 14.00 hores i de 19.00 a 21.00 hores (festius, diumenges i dilluns matí, tancat) . 

'La pecera’ redescobreix el fons marí i els paisatges formenterers des de les desconstruccions d’Ismael Cerezo

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que del 19 al 30 de setembre a la Sala d’Exposicions ‘Ajuntament Vell’ es podrà visitar l’exposició ‘La pecera’, de l’artista Ismael Cerezo.

Cerezo arriba per primera vegada a aigües de Formentera el juliol de 2022 a bord d'una expedició oceanogràfica l'objectiu de la qual és aprofundir en el coneixement de les prades de posidònia oceànica de l'illa amb la fi última d'assegurar-ne la conservació. Immediatament, queda atrapat pel contrast entre el blau infinit de les aigües i la calidesa i magnetisme que desprenen els paisatges i les persones en la superfície. Durant l'expedició, els dies se succeeixen de manera frenètica i convulsa. De dia, Ismael se submergeix en el cor del Mediterrani, es fon amb les fulles de posidònia i amb tot l'univers que contenen. De nit, mentre roman en el seu petit catre de proa en el qual es projecta tota la immensitat d'un cel desmesurat, les imatges gravades durant el matí s'amunteguen en el seu cervell, però d'una forma diversa a com són en realitat.

Com en Alícia a través del mirall, la superfície de la mar actua a manera de tamís a través del qual els records del que ha vist i viscut emergeixen i es transformen en una cosa nova. La realitat es modifica a l'abric de les sensacions i estímuls que recorren el seu cervell, generen noves projeccions en els quals els organismes i els paisatges es desconstrueixen o muten, assumint part de l’essència d'Ismael. Ismael comença a dibuixar de manera compulsiva en cada buit que li deixen les feines diàries. La selecció d'obres de ‘La pecera’ recull una petita part dels treballs realitzats durant aquests dies sense fi, amb el desig de retornar a Formentera tot el que l'illa li ha donat.

L’exposició s’inaugurarà dilluns 18 de setembre a les 20.00 hores. La mostra es podrà visitar a la Sala d’Exposicions ‘Ajuntament Vell’ d’11.00 a 14.00 hores i de 19.00 a 21.00 hores (festius, diumenges i dilluns matí, tancat).

Ismael Cerezo és un artista experimental multidisciplinari amb base a Múrcia. Des de ben jove ha desenvolupat un vincle i una sensibilitat estretament lligats a la mar i els seus habitants. El seu interès per la vida marina el va dur a cursar estudis en ciències marines i un màster en gestió pesquera sostenible. Paral·lelament a la formació científica, ha desenvolupat una formació artística autodidacta, enfocada en les arts plàstiques, l’escultura en ferro i vidre, el grafit i els murals.

Des dels tretze anys ha fet pintura mural amb aerosol i pintures plàstiques. D’aquest inici en la pintura en exteriors va derivar la necessitat de tancar-se en estudis per crear un estil i formes pictòriques de manera menys costosa. Amb divuit anys començà a exposar en galeries, sales públiques i bars de la regió, com ara el cafè bar El Sur, galeries com CHYS i centres d’exposicions com ara la Casa de Cultura San Pedro del Pinatar. A més, podem trobar els seus murals a peu de carrer.

More Articles...

Page 4 of 132

4

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera