• Català
  • Castellano
  • English

Cultura

Arriba a les Pitiüses “Frida”, un diàleg entre dansa, teatre, música i audiovisuals de la mà dels menorquins Col·lectiu Diàlegs d’Art i dirigida per Marie Tholon

cartell 2020 frida 2Frida és una obra de noves dramatúrgies, una posada en escena de moments de la vida de la icònica pintora mexicana Frida Kahlo, inspirada en les seves pintures i en el seu diari, barrejant diferents codis i gèneres.

L’obra viatja a través de les principals etapes i proves de la vida de l’artista. Seguint la cronologia de la seva vida on s’evoquen algunes temàtiques importants com són la reivindicació de la igualtat de gènere i el seu paper com a artista, la transgressió de l’estil de vida a la societat de la seva època o la gestió de l’amor irracional pel seu marit Diego Rivera.

L’escenografia minimalista i contemporània crea un espai intimista, poètic i evocador que convida a la reflexió. El repertori musical inclou peces de cantants amb influències mexicanes com Chavela Vargas (que va tenir una amistat intensa amb Frida Kahlo), Lila Downs i Lhasa a la vegada que es nodreix amb un conjunt d’obres actuals del compositor islandès Olafur Arnalds i del francés Yann Tiersen.

L’espectacle es podrà veure a Eivissa el divendres 6 de novembre a les 20.30h a l’Auditori de Cas Serres. Les entrades es poden adquirir a través del web www.eivissacultural.es, el preu per l’entrada anticipada és de 8 euros i en taquilla és de 12 euros. A Formentera l’obra tendrà lloc el dissabte 7 de novembre a les 20.30h a la Sala de Cultura (Cinema). El preu és de 7 euros per als majors de 25 anys, i 5 euros per als menors de 25 anys. L’aforament és limitat, s’ha de reservar entrada a reserves@conselldeformentera.cat.

La companyia
El Col·lectiu Diàlegs d’Art uneix artistes professionals de les arts escèniques que creen i produeixen obres teatrals i materials escènics a partir de l’entrecreuament d’idees i estils, la recerca de noves dramatúrgies i la trobada creativa amb altres col·lectius o artistes.

El projecte va néixer l’any 2016 2016 a Menorca i des de llavors el col·lectiu ha creat diverses obres en diferents formats com El temps passa, Frida o H2O.

En el procés de creació de les seves obres els interessa barrejar i creuar diferents formats escènics per a qüestionar la forma expressiva pròpia de cada art: música en viu, dansa, teatre i audiovisual.

28 d’octubre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

‘Aperitius musicals’: concerts de músics locals de l’illa a l’aire lliure cada diumenge a les 12h

cartell 2020 aperitus musicalsEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, ha presentat avui el nou cicle de concerts a l’aire lliure “Aperitius musicals” per a aquesta tardor-hivern de 2020. Grups de músics locals oferiran cada diumenge entre les 12 i les 14h un concert a diferents espais públics. Els concerts s’alternaran entre la Casa del Poble de la Mola, la placeta del carrer Guillem de Montgrí de Sant Ferran i el pati de la casa de sa Senieta de Sant Francesc.

La consellera de Cultura, Susana Labrador, ha explicat que amb aquesta iniciativa nascuda a petició de l’Associació Formentera Musical, “volem dinamitzar el sector cultural també fora de la temporada d’estiu, sobretot en aquest any en que la seva situació és especialment vulnerable a causa de la crisis generada per la covid-19”. “A més de donar suport als músics locals, generem una oferta d’oci cultural i musical a l’aire lliure, de la que esperam puguin gaudir molts residents, i estam segurs que ho faran sempre seguint les mesures de seguretat”, ha afegit Susana Labrador.

El cicle tindrà lloc entre el pròxim diumenge 1 de novembre, fins al diumenge 27 de desembre:

1 de novembre al pati de la casa de sa Senieta (Sant Francesc)
8 de novembre a la plaça del carrer de Guillem de Montgrí (Sant Ferran)
15 de novembre al pati de la Casa del Poble de la Mola
22 de novembre al pati de la casa de sa Senieta (Sant Francesc)
29 de novembre a la plaça del carrer de Guillem de Montgrí (Sant Ferran)
6 de desembre al pati de la Casa del Poble de la Mola
13 de desembre al pati de la casa de sa Senieta (Sant Francesc)
20 de desembre a la plaça del carrer de Guillem de Montgrí (Sant Ferran)
27 de desembre al pati de la Casa del Poble de la Mola

Cal destacar que en cas de mal temps, l’acte es cancel·larà.

Col·laboracions
Aquesta iniciativa musical està organitzada per l’Associació Formentera Musical i el Consell Insular de Formentera. Els concerts es faran seguint el mateix format de Música a les Places de 2020, amb una zona delimitada, cadires per seure i seguint totes les mesures de seguretat anticovid.

27 d’octubre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera celebra Tots Sants amb una sessió de curtmetratges fantàstics i de terror

cartell 2020 curtmetratgesEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que el pròxim divendres 30 d’octubre, es farà una sessió de curtmetratges fantàstics i de terror organitzat pel Festival Internacional de Curtmetratges i Animació Mecal i que compta amb la col·laboració amb del Formentera Film Festival.

La sessió de Curtmetratges fantàstics i de terror tindrà lloc a la Sala de Cultura (Cinema) a partir de les 19.30h. Les entrades són gratuïtes, s’ha de fer reserva prèvia enviant un correu electrònic a reserves@conselldeformentera.cat. L’acte es durà a terme complint la normativa vigent dels protocols sanitaris.

En aquesta sessió especial de terror es projectaran deu curtmetratges de ficció procedents d’Espanya, Suïssa, Països Baixos, Noruega, Perú, Regne Unit i França.

Entre la selecció de curtmetratges, es podran veure:

El Juego - The Game (Perú, 2019)
Swipe (Països Baixos, 2019)
The Dreamer (Noruega, 2019)
Who’s that at the back of the bus? (UK, 2018)
Cerdita (Espanya, 2018) Premi Jurat Jove al Formentera Film 2019
The girl in the snow (Suïssa, 2017)
Le crayon (Bèlgica, França, Suïssa, 2017)
9 pasos (Espanya, 2018)
Horrorscope (Espanya, 2019)
A little taste (Espanya, 2019)

Mecal és considerat un dels certàmens més consolidats del país. Qualitat, diversitat i originalitat són trets distintius del Mecal. Aquesta sessió està organitzada conjuntament amb el Formentera Film Festival, qui treballa des del principi per connectar-se amb diferents festivals. D’altra banda, del 25 al 27 de novembre, Formentera Film amb col·laboració de amb Espai F, oferirà a la Casa del Poble de la Mola Cinema als quatre vents, una projecció del Palmarès del XXI Certamen Internacional de Cortos Ciudad de Soria.

23 d’octubre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

“Orientalismos” obre portes el pròxim dilluns a la Sala d’Exposicions ‘Ajuntament Vell’

cartell 2020 orientalismosEl pròxim dilluns a les 18h obre portes la mostra Orientalismos a la Sala d’Exposicions “Ajuntament Vell”. La mostra es podrà visitar fins al 7 de novembre d’11 a 14h i de 18 a 20h, excepte els diumenges i dilluns al matí que la sala romandrà tancada.

Orientalismos es la unió d’Aida Miró i Simona Marziani. Dues artistes amants dels viatges, la natura i les diferents influències culturals. Les artistes ens conviden a un viatge a través de les possibilitats que la resina els proporciona a nivell artístic.

Les seves pintures i objectes artístics que presenten en aquesta mostra, s’integren i harmonitzen els diferents aspectes que ens envolten: la natura, la gent acolorida i original, la música i la dansa, la reunió dels esperits lliures de diferents cultures i països, especialment la cultura oriental (meditació, zen, budisme, ioga, mandales...). Tot això forma part de la seva creació i les influencia.

Aida Miró va néixer a Eivissa, i resideix i treballa a Nova York on des de fa 6 anys imparteix classes i treballa al seu estudi al Bronx. Llicenciada en Belles Arts i doctorada en Educació, la seva tesina sobre la dansa contemporània japonesa butoh va rebre menció cum laude a la Universitat Autònoma de Madrid.

Simona Marziani va néixer a Milà, on va estudiar art, va començar treballant com a il·lustradora i decoradora de trompe l’oeil. Des de 1995 es dedica al seu propi treball creatiu i viu a Eivissa. Es amant de la filosofia oriental, els viatges i la natura.

23 d’octubre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Far de la Mola canvia a l’horari d’hivern

foto 2020 far de la molaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que l’horari d’obertura del Far de la Mola és el de temporada baixa, sent de dimarts a dissabte de 10 a 14h, mentre que el diumenge i dilluns roman tancat.

L’edifici del far de la Mola és representatiu de l’enginyeria civil, fou projectat per Emili Pou Bonet i construït el 1861. Per una banda, acull una exposició permanent amb el mar com a eix principal, tractada des de diferents vessants: el medi marí, l’aprofitament dels seus recursos, la navegació i els senyals lumínics. I per una altra, una àrea reservada a exposicions artístiques de caràcter temporal.

Recordem que l’entrada general té un preu de 4,50 euros. Per als residents de Formentera, de la resta d’illes, menors de 18 anys i persones en atur l’entrada és gratuïta, mentre que pensionistes i estudiants paguen un preu reduït de 2,5 euros.

20 d’octubre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 3 de 71

3