• Català
  • Castellano
  • English

Cultura

“Fragments d’Arquitectura” de Marià Castelló a la Sala d’Exposicions de l’Ajuntament Vell

cartell 2020 fragments arquitectura 3El pròxim dilluns 17 d’agost a les 19h obri portes la mostra Fragments d’Arquitectura de l’arquitecte Marià Castelló a la Sala d’Exposicions de l’Ajuntament Vell. Es podrà visitar fins al pròxim 29 d’agost en horari d’11 a 14h i de 19 a 21h, excepte els diumenges i dilluns al matí en què la sala roman tancada.

Segons explica el propi autor, Fragments d’Arquitectura és un projecte elaborat a partir de la reflexió sobre arquitectures ubicades a l’illa de Formentera que mostren una relació entre els espais que allotgen i l’edifici en general, difícilment apreciables de no ser per l’ús de la secció com a instrument d’anàlisi. Pot considerar-se també una col·lecció d’escultures que rescaten les proporcions geomètriques de les obres originals i a la vegada han patit una abstracció per a revelar-nos relacions i situacions que ni la fotografia ni la visita a l’edifici en qüestió ens poden oferir.

13 d’agost de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Inici de les activitats del Qué Celeste Festival

cartell 2020 que celesteAquest dissabte 15 d’agost tindrà lloc el II desembarcament pirata del Qué Celeste Festival. A les 17h es farà una sortida en caiac, a les 18h una neteja de platja as Pujols, a les 19h una perfomance as Pujols i a les 21h un espectacle de circ a la plaça d’Europa. Per assistir a qualsevol activitat cal reservar plaça enviant un email a quecelestefestival@gmail.com.

Les activitats del Qué Celeste Festival continuaran els pròxims dies:

22 i 23 d’agost hi haurà un espectacle a Sa Senieta a les 20h, “La habitación del arte”, Desiré Paredes acompanyarà amb la música.

29 d’agost una passejada en bicicleta.

Entre el 4 i el 27 setembre més activitats com neteja de platges, espectacles, xerrades, jornades feministes, concerts espectacles de circ, un certamen “poètrics slam”.

Totes les activitats són de petit format i fa falta reserva prèvia per adaptar-se a les mesures de prevenció de la covid-19 a l’illa. El Consell de Formentera col·labora amb l’Associació Qué Celeste Festival Formentera que és l’organitzadora del certamen.

13 d’agost de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

“Aïllat”, d’Álvaro Mendoza, a la sala d’exposicions ‘Ajuntament Vell’

cartell aillatL’artista Álvaro Mendoza estrena avui l’exposició Aïllat a la sala d’exposicions ‘Ajuntament Vell’, una mostra que romandrà oberta fins al 15 d’agost. La mostra, tal com subratlla l’artista, és “una exploració a l’interior de la nostra ànima... al pensament”. “L’aïllament voluntari o l’aïllament imposat no és el principi ni la fi. És part del procés de transformació. En la totalitat de la mostra busc adherir-me a l’espai lliure on el simple ofereixi significança sobre l’eteri”, ha assenyalat Mendoza.

L’exposició obre d’11 a 14h i de 19 a 21 hores. Diumenges i dilluns al matí, tancat.

3 d’agost de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

“En paral·lel al cel”, mostra d’Eba Marí Guaita al centre Gabrielet

cartell EN PARALLEL AL CElGeometria sagrada, cels estelats i paisatges marítims nocturns formen l’univers representat per Eba Marí Guaita, artista valenciana resident a Formentera, en la mostra que exposa des de demà 6 d’agost fins al 15 d’agost al centre Antoni Tur ‘Gabrielet’.

Mitjançant obres pintades amb acrílic i resina, l’artista mostra un espai intern, individual i col·lectiu ple de simbolisme. L’exposició obre demà a les 19 hores i romandrà oberta de dilluns a dissabte de 9 a 13.30 h i de 16.30 a 18 hores.

5 d’agost de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera Jazz Festival torna de manera virtual el 22 i 23 d’agost amb concerts i connexions en directe a través de les xarxes

cartell 2020 FJF 2El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que el Formentera Jazz Festival d’enguany se celebrarà finalment de manera virtual els pròxims 22 i 23 d’agost amb una proposta innovadora amb concerts i connexions en directe a través de les xarxes socials del festival.

La consellera de Cultura, Susana Labrador, ha assenyalat que arran de la pandèmia de la covid-19 “s’ha canviat la proposta presencial que inicialment s’havia decidit mantenir per una fórmula innovadora i, a la vegada, que no posi en risc la salut i que mantengui l’essència del festival i posi en valor la natura i l’entorn de l’illa”. La consellera de Cultura ha subratllat que aquesta decisió “s’ha pres davant la incertesa del moment actual ja que la majoria dels músics venien de fora de Formentera”.

La programació constarà de diverses ‘Connexions amb l’Illa’, transmetent en directe des de diferents enclavaments en plena natura de Formentera (cova, un far, un vaixell...) per escoltar-la i observar-la. Així mateix, alguns dels artistes previstos per a aquesta edició, com ara Federico Nathan, Valmuz, Pere Navarro i Yadira Ferrer presentaran els seus millors continguts audiovisuals en una sèrie de mini concerts en línia especials per al #FJF2020.

També hi haurà un espai per conèixer millor la tasca de Plastic Free Formentera, en matèria de recollida de microplàstics, així s’ha organitzat una recollida virtual i es convida als participants a recollir escombraries i/o microplàstics en els seus llocs d’origen i enviant-ne vídeos a través de les xarxes socials amb el hashtag #RecogidaFJF2020.

El seguiment del festival es podrà fer per les xarxes socials del festival:

Facebook: formenterajazzfestival
Instagram: formenterajazzfestival
Web: formenterajazzfestival.com
Hashtags: #FJF2020 #FormenteraJazz20 #FJF6


30 juliol de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 5 de 68

5