• Català
  • Castellano
  • English

Cultura

Arriba a Formentera, de la mà de la companyia Engruna Teatre, l’espectacle familiar 'Codi Postal 00'

Codigo marEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura i Festes, presenta Codi Postal 00, una obra de teatre per a tota la família i que forma part de l’XI Mostra d’Espectacles Infantils de Formentera. La funció, recomanada per infants a partir de 3 anys forma part de “l’Illa a Escena” i es podrà veure a Formentera dissabte 25 de novembre a les 18.00 h a la Sala de Cultura (Cinema). Té una durada de 50 minuts i les entrades es podran adquirir per 3 euros a la taquilla del cinema el mateix dia de la funció.

L’obra també s’inclou dins el programa PLATEA, que va posar en marxa el 2014 l’INAEM (Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música) del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte, i que ens permet gaudir d’espectacles nacionals de gran qualitat.

Codi Postal 00, és una oficina molt especial on arriben cartes i paquets de tots els racons del món. Si alguna cosa t’espanta, o t’omple el cor o busca una orella perquè li expliquis... només cal que ho escriguis en una carta i les carteres de Codi Postal 00 faran que arribi a bon port! En aquesta oficina descobriràs infinitat d’històries: d’amor, de viatges, de secrets... Una experiència màgica i única en el món de la comunicació.

La companyia
Engruna teatre es compon de dues actrius, la Ruth Garcia i la Mireia Fernández, que l’any 2006 van decidir fundar una companyia de teatre familiar per complir el seu desig de crear un llenguatge escènic propi. Amb l’objectiu de seduir i emocionar grans i petits, construeixen un món personal i visual, basat en el conte tradicional o de nova creació. A través del teatre, els titelles, els objectes, les ombres xineses, les projeccions i la música, construeixen un món màgic que vol estimular la imaginació de tots els públics.

El pròxim dilluns s’inaugura l’exposició “Koinonía”, una mostra sobre l’univers femení

rsz cavidadEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que el pròxim dilluns 20 de novembre s’inaugura a la sala d’exposicions de l’Ajuntament Vell la mostra Koinonía, de l’artista val·lisoletana i resident a Eivissa, Isa Sanz, una exposició fotogràfica que forma part del programa d’activitats del Dia Internacional per a l’eliminació de la Violència contra la Dona. La inauguració tindrà lloc a partir de les 20h i comptarà amb la presència de l’artista. És la primera vegada que aquesta obra viatja a la nostra illa.

La col·lecció consta de 17 autoretrats de dones en espais naturals on Isa Sanz, a través de la fotografia com a mitjà principal d’expressió, ens transmet l’emotivitat i la profunditat de l’univers femení d’una forma fins ara no gaire coneguda, i traspassa aquella difícil barrera de dotar la tècnica i l’estudi, del concepte i de la màgia necessària per arribar finalment a l’art.

Tal i com ho defineix la historiadora de l'art Elvira Rilova, “el treball Koinonía d’Isa Sanz posa de manifest la seva proximitat entre la creació artística i una profunda intuïció filosòfica de la realitat, i explora a través d'aquesta sèrie de fotografies la fortalesa femenina, la calma, la integració amb la naturalesa, el color, la sang, l'aigua i la màgia, elements lligats profundament a la construcció del femení".

La sèrie fou realitzada a Eivissa el juny de 2010, l’any que l’artista arriba a l’illa i es va enamorar d’ella després de contemplar una posta de sol des des Vedrà. I és aquí, en aquest entorn on ella sent que es nodreix, que ho té tot al seu abast i on experimenta estar en comunió, a Koinonía.

Encara que en principi les imatges d'aquesta sèrie estaven bastant pensades, algunes les va realitzar amb total improvisació. Va sortir a buscar amb la seva càmera i amb els materials alguna cosa amb el que interactuar, i quan ho trobava, es lliurava a experimentar el moment, a sentir el que estava ocorrent, convertint-se així l'escenificació en alguna cosa real, en alguna cosa que estava succeint.

Aquesta exposició compta amb el suport d’ILLENC, l’Institut de la Llengua i la Cultura de les Illes Balears. La mostra romandrà a la sala d’exposicions de l’Ajuntament Vell entre el 20 de novembre i el 2 de desembre. La podeu visitar de dilluns a dissabte d’11 a 14h i de 18 a 20h.

15 de novembre de 2017
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

L’obra 'Hilos', Premi Nacional d’Arts Escèniques per a la Infància i la Joventut, es representarà al Cinema

Fotocon-bobinas-2El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura i Festes, presenta Hilos, una obra de teatre adreçada a tots els públics a partir de 7 anys i reconeguda amb nombrosos premis. La funció es podrà veure a Formentera dissabte 11 de novembre a les 21.00 h a la Sala de Cultura (Cinema). Té una durada de 60 minuts i les entrades es podran adquirir per 5 euros els adults i 3 euros els menors de 25 anys a la taquilla del cinema el mateix dia de la funció.

L’obra forma part del programa PLATEA, que va posar en marxa el 2014 l’INAEM (Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música) del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte i que ens permet gaudir d’espectacles nacionals de gran qualitat, i està inclosa dins el programa d’Illa a Escena que impulsa el Consell de Formentera.

Hilos ens parla de l’amor matern a través de la història d’amor entre una mare i el seu nadó. Venim al món units pel cordó umbilical que es talla en el moment del nostre naixement però el vincle que es crea entre les dues parts, com un fil invisible, roman viu. La sublim interpretació de Rosa Díaz carregada de sentiment, l’ha fet guanyadora del premi FETEN a la millor interpretació femenina 2016.

La companyia
La Rous es una companyia de teatre creada al 2008 per Rosa Díaz, actriu, directora i autora de teatre des de 1984. Desenvolupa diferents àrees d’investigació realitzant residències artístiques a l’estranger per aprofundir en noves formes de treball i imparteix cursos de formació en els camps de la direcció, la interpretació i la veu.

L’avalen premis tan importants com el Premi al Millor espectacle en la Fira Internacional de Teatre per a Nens i Joves FETEN 09, el Premi Nacional d’Arts Escèniques per a la Infància i la Joventut 2011, en reconeixement a la qualitat  artística, coherència i originalitat dels seus espectacles, el Premi a la Millor Interpretació Femenina, Millor Espai Escènic, i la Millor Música Original a FETEN 2014 i finalment amb Hilos, l’obra que representarà a Formentera, guanya el Premi a la Dramatúrgia i a la Interpretació Femenina.

Xerrada: Armes, lluita i resistència a Formentera (segles XVI-XX)

Xerrada santi colomar mailAquest dijous dia 9 de novembre a les 20.00 h hi ha una xerrada a càrrec de l'historiador Santi Colomar a la biblioteca Marià Villangómez. El títol de la xerrada és "Armes, lluita i resistència a Formentera (segles XVI-XX)". Es parlarà de la presència d'armes a Formentera quan l'illa estava despoblada i era punt de vigilància i lloc d'enfrontament entre eivissencs i corsaris nord-africans. De quan Formentera es va anar poblant (segle XVIII) i es varen organitzar a la nostra illa milícies populars, per fer front a qualsevol perill exterior. Del segle XIX, quan el perill exterior va anar desapareixent però les armes continuaren presents a la vida quotidiana. D'un dels escassos episodis sagnants com fou el duel que va tenir lloc a can Damià des Trull el 1919. També de la Guerra Civil i dels episodis de lluita i resistència que hi va haver a Formentera, concretament les vagues que la CNT va declarar a les salines durant la Segona República (1936-1939) i les manifestacions que es produïren a la nostra illa per defensar espais naturals com sa Pedrera o evitar grans projectes com el càmping des Ca Marí.

La colla d’Es Pastorells farà una exhibició a Ciutadella

Ball pages la molaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que la colla de ball pagès de Formentera “Es Pastorells” farà una demostració de la cultura popular de Formentera aquest cap de setmana a Menorca.

Els membres del grup de ball típic de Formentera es desplacen fins l’illa de Menorca per fer una demostració de ball pagès el dissabte a un teatre de Ciutadella. El Grup Folklòric Tramuntana farà d’amfitrió de la comitiva formenterera i els mostraran l’illa i les costums menorquines. Per primavera el grup menorquí tornarà la visita a la nostra illa.

El Consell de Formentera s’ha fet càrrec de la despesa del desplaçament del grup que ascendeix a 2216 €, amb l’objectiu d’ajudar a acostar la Cultura entre illes.

Més articles...

Pàgina 44 de 64

44