• Català
  • Castellano
  • English

Cultura

La fotògrafa Esther González Zaera presenta “IDÒ” a l’Ajuntament Vell

cartell 2020 e gonzales idoIDÒ és el nom de l’exposició de la fotògrafa Esther González Zaera que des del dilluns 14 de setembre es podrà visitar a la sala d’Exposicions ‘Ajuntament Vell’. Assídua visitant de l’illa des de fa 40 anys, Esther mostra una Formentera molt personal, una visió de l’illa durant totes les estacions de l’any. El blanc i negre permet a la fotògrafa retratar una Formentera autèntica, on les textures, formes i moviments són els protagonistes. L’exposició està formada per 30 fotografies en blanc i negre, amb un format de 40 x 50 cm.

IDÒ romandrà oberta des del 14 al 26 de setembre a l’Ajuntament Vell d’11 a 14 hores i de 18 a 20 hores (diumenges i dilluns matí, tancat).
L’inici de l’exposició: dilluns 14 a les 18 h.

10 de setembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

“Vida Morta”, de Muntsabee, al Centre ‘Gabrielet’

foto 2020 vida morta 1El Centre Antoni Tur ‘Gabrielet’ acull des d’avui fins al 8 de setembre l’exposició Vida Morta, de Muntsa Darné (Muntsabee) fotògrafa barcelonina resident a Formentera.

Vida Morta, tal com assenyala l’artista, sorgeix de la reflexió sobre la mort. “Es tracta de la meva inquietud sobre les coses que deixen d’existir o senzillament es transformen en alguna altra cosa. La pèrdua és un sentiment profund de vegades difícil d’expressar”, assegura.

Per a Muntsa Darné, cada obra “és el procés creatiu per transferir una emoció” i per a mostrar-la utilitza la paraula i símbols d’éssers que ja no hi són: una papallona, una carta encriptada dins un llibre...

La mostra romandrà oberta fins al 8 de setembre d’11 a 14 hores i de 18 a 22 hores (dimecres i diumenges, tancats).

31 d’agost de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Càpsules culturals aquest dissabte

cartell 2020 capsules culturalsEl Consell de Formentera, a través de les àrees de Cultura i Joventut, informa que aquest dissabte 29 d’agost al Casal de Joves es farà la propera càpsula cultural dins del cicle que coordinen Las MoskitasMuertas i que posa especial atenció als nous llenguatges artístics, de la mà de creadors que no passen de la vintena. Una experiència estimulant i innovadora que sens dubte obrirà aquells ulls que miraran cap al futur. L’aforament és limitat. Es pot reservar l’entrada a capsulesculturals@gmail.com.

27 d’agost de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

“Preludi”, una mostra de Laura Maresc

cartell 2020 laura marescEl pròxim dilluns 31 d’agost a les 19h obri portes l’exposició Preludi de Laura Maresc a la sala d’Exposicions ‘Ajuntament Vell’. La mostra es podrà visitar fins al pròxim 12 de setembre en horari d’11 a 14h i de 19 a 21h, excepte diumenges i dilluns al matí que la sala romandrà tancada.

Preludi vol ser una reflexió sobre la fragilitat del paisatge per posar en valor allò natural. La mostra presenta un conjunt escultòric fet amb materials que l’artista, en gran part, recull del pròpi entorn natural, i que dialoguen amb l’espai on els troba. Les composicions de l’artista juguen en permanent i fràgil equilibri, i el concepte del niu, un element recurrent en l’obra de l’artista, ens transporta a un lloc original i primigeni, al punt de partida, segons explica ella mateixa.

28 d’agost de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Presentació del llibre “Mar d’estiu. Una memòria mediterrània”, de l’autor Rafel Nadal

cartell 2020 rafel nadalEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que el pròxim dilluns 31 d’agost, la Biblioteca Marià Villangómez ha programat la presentació el llibre Mar d’estiu. Una memòria mediterrània de l’autor Rafel Nadal al jardí de ses Eres a les 20.00 h. La presentació serà a càrrec de l’autor i l’acompanyarà la presidenta de l’Obra Cultural Balear, Maria Teresa Ferrer.

L’autor i periodista Rafel Nadal i Farreras va néixer a Girona l’any 1954 i és autor dels llibres Els mandarins (2011), un llibre de retrats sobre el poder; Quan érem feliços, que va guanyar el Premi Josep Pla l’any 2012, i Quan en dèiem xampany (2013), una obra que tracta sobre una saga familiar a cavall de Catalunya i la Xampanya francesa. També ha escrit l’obra La maledicció dels Palmisano al 2015, que ha estat traduïda a vint-i-dues llengües, i La senyora Stendhal (2017), la seva darrera novel·la, que ha estat traduïda a cinc llengües. Actualment escriu a La Vanguardia i col·labora habitualment a RAC1 i TV3. Ha estat director d’El Periódico de Catalunya de maig de 2006 a febrer de 2010, període durant el qual el diari va rebre nombrosos premis, entre els quals el Nacional de Comunicació

L’obra que ve a presentar a la nostra illa “és una aproximació al Mediterrani, als petits plaers de la vida, i una invitació a observar i descobrir les històries dels llocs i de les persones que l’habiten. (...) Un homentge a la mar de la seva infància i joventut en un llibre dividit en tres parts: A la primera, l’autor parla de per què la Mediterrània, què és i quin significat té el mar per a ell. En una segona part, Nadal relata els seus viatges per diversos llocs de la Mediterrània com ara Stromboli, Icària, Hidra o Portlligat. (...) En la tercera i última part del llibre, l’autor narra el retorn, una reflexió sobre l’experiència del viatge i el paper que ha tingut la Mediterrània en la història i el desenvolupament de la cultura occidental.”

27 d’agost de 2020
Àrea de comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 2 de 67

2