• Català
  • Castellano
  • English

Cultura i Patrimoni

Formentera celebra el 25è aniversari del Jazz a la Plaça i el 10è aniversari de Música a les Places

musica-a-les-places es-pujols1El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura i Festes, ha presentat avui el programa de Música a les Places 2019. Aquesta és una activitat cultural que s’estén durant tot l’estiu i va dirigida tant a turistes com a residents. “El seu objectiu és promoure la cultura i gaudir dels espais públics com una forma de foment de la integració social”, segons ha explicat la consellera de Cultura en funcions, Susana Labrador. Els concerts es fan en espais públics situats a l’aire lliure a la Savina, as Pujols, a Sant Francesc i a Sant Ferran, de dilluns a dissabte.

La Savina
Així, aquest estiu, la música torna de nou a la Savina amb els Dilluns al Port, on cada dilluns entre els mesos de juny i setembre (inclosos) a partir de les 22h hi haurà una actuació musical en directe per animar l’ambient del passeig de la Marina.

Es Pujols
La plaça d’Europa des Pujols també acollirà la música en directe del programa World Music, i comptarà amb l’actuació d’un dels veterans d’aquest cartell, Antena Libre, que enguany compleix deu anys tocant dins el cicle Música a les Places. Les actuacions seran cada dijous a partir de les 20h, del 13 de juny al 17 d’octubre (exceptuant el mes d’agost on no hi haurà actuacions), el mes de juliol les actuacions canviaran d’horari i seran a les 23h.

Sant Ferran
D’altra banda, la plaça de Sant Ferran també acollirà Música en Viu, cada divendres a partir de les 22h del 14 de juny al 27 de setembre.

Sant Francesc
I a la plaça de Sant Francesc, un clàssic, cada dissabte també a partir de les 22h del 15 de juny al 14 de setembre hi haurà concert de jazz de la mà de la banda de jazz més entranyable de Formentera que enguany compleix vint-i-cinc anys tocant a la plaça.

Col·laboracions
Aquesta iniciativa musical compta des dels seus inicis amb la col·laboració de l’associació Jazz & Co i Antena Libre. “La finalitat és conservar i fomentar la música en tots els seus vessants, i donar cabuda a la creació musical a través d’actuacions en directe”, segons ha declarat la consellera.

També cal destacar la gran ajuda que suposa la continuïtat del conveni de col·laboració entre el Consell i Estrella Galicia. Cada any Estrella Galicia programa 150 concerts en sales de tot Espanya i dona suport a festivals, sempre amb caràcter independent i alternatiu, segons destaca la mateixa marca. I, en aquest sentit, el Consell de Formentera agraeix l'aposta d'aquesta marca amb una llarga trajectòria amb iniciatives musicals i culturals al nostre país.


29 de maig de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera celebra el dia de la “Dansa al carrer” el pròxim dissabte

did19-1-El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Educació, informa que el pròxim dissabte 25 de maig a les 12.30h a la plaça de Sant Francesc tendrà lloc l'esdeveniment "Dansa al carrer" d'aquest 2019, organitzat pel Casal de Joves, la conselleria d'Esports i l'Escola de Música i Dansa de Formentera.

Aquesta trobada anual mobilitza a una bona representació de la dansa de l'illa per fer una jornada de germanor i mostrar a residents i turistes les seves millors actuacions. Aquest any, com a novetat les actuacions es faran fent un recorregut pel centre de Sant Francesc per oferir un espectacle més dinàmic.

En l'espectacle es mostraran diferents disciplines: dansa clàssica, contemporània, dansa espanyola, dansa llatina-salsa, afro brasil, capoeira i dansa urbana. Tota la població de Formentera i els turistes estan convidats a veure aquestes interpretacions de caràcter gratuït.


23 de maig de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Obert el termini de presentació de projectes per obtenir la beca d’investigació del Consell de Formentera del 2019

beca-investigacio---2019-xarxe1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura i Patrimoni, ha presentat avui la convocatòria de la beca d'investigació del Consell per l'any 2019 dotada amb 6.000 euros. Les àrees temàtiques que està acotada aquesta beca són les branques d’arts, humanitats i ciències socials i té per objectiu l’impuls de la investigació científica vinculada per la seva temàtica a l’àmbit de Formentera.

Les bases ja han estat publicades al BOIB i els interessats poden presentar els projectes a la convocatòria fins al 13 de juny. Una vegada finalitzi el termini de presentació, una comissió avaluadora formada per diferents membres valorarà els projectes presentats en base a l’interès científic, la coherència i la metodologia, i els currículums dels investigadors. El treball d’investigació objecte de la beca concedida s’haurà de realitzar dins el termini de dotze mesos a comptar des de l’endemà de la recepció de la notificació de la concessió.

La passada edició el projecte titulat “Paisaje cultural de Formentera. Estudio de las dinámicas de explotación y uso de la piedra a lo largo de la historia”, va obtenir la Beca d’investigació del Consell Insular de Formentera 2018.


6 de maig de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Formentera Film Festival se celebra entre demà i el pròxim diumenge

for-film-1-El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que demà dijous s'inicia la VI edició del Formentera Film Festival, un certamen de curtmetratges, documentals i videoart, que tendrà lloc entre el 16 i el 19 de maig a Formentera. Les projeccions són gratuïtes i tindran lloc demà a partir de les 20.30h a la plaça del Pilar de la Mola i el 17, 18 i 19 de maig es faran a la plaça de la Constitució de Sant Francesc.

En la plana web www.formenterafilm.com podeu consultar la selecció de tots els curts que participen en el concurs oficial, així com tota la programació.

Destaquem que el dilluns es va inaugurar l'exposició fotogràfica de Pilar Aldea Semblen cordes que s'inclou dins el programa, i que romandrà a la sala d'Exposicions de l'Ajuntament Vell fins al pròxim diumenge. Així mateix, avui dimecres al Sa Panxa de Sant Ferran s’inaugura una mostra dedicada a Marta Pantaleo, la il·lustradora que aquest any ha fet la imatge del festival.

16 de maig (la Mola)
El festival comença a les 20.30h amb l'estrena del vídeo realitzat pels infants del CEIP el Pilar de la Mola. La nit de projeccions continuarà amb la projecció de 8 curtmetratges en concurs d'animació, ficció i documentals.

17-18 de maig (Sant Francesc)
A les 20.30h hi haurà projeccions per infants al Centre Antoni Tur Gabrielet amb productes de degustació com pizza i crispetes.

A les 20.30h Paul Powell obrirà el festival amb una actuació musical de blues rock càustic i nostàlgic. La nit continuarà amb la projecció de 9 curts en concurs cada nit.

18 de maig
A les 11 del matí es farà una taula redona a la plaça de la Constitució "Parlem de cinema" participaran els especialistes del festival però està oberta a tots els públics.

Nit de festa
A partir de les 23.30h i fins les 4.00h de la matinada es celebrarà la nit de festa del Formentera Film dedicada a la pel·lícula Metrópolis de Fritz Lang i que comptarà amb l'actuació en directe d'Alterphase, nom artístic de León Convalia. El seu espectacle de música electrònica combinada amb imatges de vídeo donarà pas a la Dj eivissenca Angeles Blanes Noguera ("Lost Angels") i a Toni Planells ("Untaltoni Dj set"). La festa està assegurada.

19 de maig
A les 20.30h hi haurà un concert l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears "Palma Brass Movie Themes" on interpretaran bandes sonores de pel·lícules.

A les 21.30h. ExtraFest, es projectaran dos curtmetratges fora de concurs. El curtmetratge fet amb el taller "Fem un Curt" dirigit per Niccolò Falsetti, en el qual han participat 9 joves de l'illa i una boixa de només 7 anys. Després es projectarà el curt rodat a l'illa, com en cada edició durant els dies del festival, per Niccolò Falsetti i que sempre sorprèn al públic.

22.00h entrega de premis del concurs i projecció dels films guanyadors.


15 de maig de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Obertura expo Michel Mouffe dissabte 4 de maig 17h

expo-michel-mouffe-xarxses-1-Demà dissabte 4 de maig obri portes a les 17h l'exposició A las cinco de la tarde de Michel Mouffe. La mostra romandrà a la casa de sa Senieta fins al 17 d'agost. L'horari de visita serà durant el mes de maig de 17.00 a 20.00h, i juny, juliol i agost de 18.00 a 21.00h [diumenges tancat].

2 de maig de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 14 de 58

14