• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Premsa Notícies

Creu Roja desembarca a Formentera

foto 2023iv creu roja A-El Consell ha cedit un espai a l'ONG perquè pugui desenvolupar la seua activitat a l'illa

La presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan; el president de Creu Roja d'Eivissa i Formentera, Manuel Marin, i el conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, han presentat avui la primera oficina que l'organització obri a l'illa en un espai cedit per l'administració insular. A l'acte de presentació també han estat presents el conseller d'Interior, Josep Marí, i la secretaria de Creu Roja, Elena Cabrera.

En l'acte d'entrega de claus, la presidenta Ana Juan ha mostrat la seua "satisfacció per poder acollir a Formentera l'entitat que fa una tasca fonamental humanitària amb les persones migrades i que també ofereix altres serveis de voluntariats a la població de l'illa". La presidenta ha agraït la feina "que està portant a terme la conselleria de Benestar Social per millorar la prestació de serveis a Formentera".

Per la seva part, el conseller Ramírez ha destacat que "amb la Creu Roja sempre hem treballat de manera coordinada, ens ofereix el servei de teleassistència a Formentera i també ens lliura material de primera necessitat per als migrants que arriben a les costes de Formentera; ara amb aquesta presència física a l'illa podrem millorar l'atenció els col·lectius més vulnerables".

Manuel Marín ha agraït al Consell la cessió de l'espai i ha assenyalat que des de Creu Roja "les instal·lacions permetran a l'entitat iniciar la seva activitat social i solidària a l'illa; inicialment, oferint ajuda humanitària a les persones arribades a costes, però amb l'objectiu d'implantar, de forma gradual, la resta de programes i projectes socials propis de l'organització com ara les activitats amb gent gran; activitats d'apoderament de dones vulnerables i activitats enfocades al col·lectiu infantojuvenil". El president de Creu Roja ha assegurat que l'horari serà dimarts i dijous de 10 a 13 hores.


1 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Casal de Joves ha celebrat el seu 15è aniversari amb una gran festa en què es trobaren antics i actuals usuaris del centre

foto 2023iv casal 15 AEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Joventut, informa que ahir divendres 31 de març es va celebrar el 15è aniversari del Casal de Joves. A les 16.30 h es va fer una jornada de portes obertes a la què moltes persones, mares pares i infants, es varen acostar per conèixer les instal·lacions i trobar-se amb els i les usuàries i el personal del centre.

La consellera de Joventut, Vanessa Parellada, es va acostar a la festa per celebrar que "després de 15 anys el Casal de Joves es ja tot un referent per diverses generacions de joves de l'illa que avui ens acompanyen, és un lloc de trobada, per compartir i créixer, on es duen endavant propostes pensades per i per a ells, sempre amb el suport dels monitors que els acompanyen", als que ha agraït la feina de dinamització que fan.

Infants i joves varen poder disfrutar d'activitats com pintura centrífuga, pintura d'un mural, futbolí i d'altres jocs. A les 18.00 h es va oferir un berenar per tots els assistents. A partir de les 20.30 h es va fer un "Improxoc", un espectacle on els actors es deixen guiar per el públic que els va ajudar a crear una història totalment improvisada. Després de la representació hi va haver sopar de pizza i la festa va culminar amb una actuació musical. Lu, Tur, Acqua, Gawchito, Flaco Fer i Dj Day-n, usuaris de les primeres generacions del Casal que s'ajuntaran per fer un concert de rap.


1 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Ple aprova el full de ruta de la política energètica de Formentera i els tràmits urbanístics per fer el sanejament des Ca Marí i la urbanització de sa Roqueta

foto 2023iii ple marc AAl ple del Consell de Formentera avui ha pres possessió Lorena Alemany Cañamás com a consellera pel partit polític Gent per Formentera en substitució de Susana Labrador. A causa que només queden dos mesos de legislatura, no tendrà responsabilitat a cap àrea, i complirà exclusivament les seues funcions als plens restants, i sense tenir retribució econòmica. Les competències de Susana Labrador les varen assumir la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer pel que fa a Educació; i la consellera de Joventut, Noves Tecnologies i Participació Ciutadana, Vanessa Parellada, pel que fa a Cultura. Labrador també ocupava la vicepresidència segona del Consell de Formentera, en aquest cas ha set el conseller de Territori i Mobilitat, Rafael González, el que ha assumit el càrrec.

A la sessió d'avui s'ha donat compte de l'aprovació definitiva de l'Ordenança fiscal reguladora de la taxa del projecte formentera.eco, de regulació de l'entrada, circulació i estacionament de vehicles de motor a Formentera. L'aprovació serà enviada al BOIB i una vegada es publiqui entrarà en vigor la nova taxa que, segons es va acordar en el Consell d'Entitats, és de 6 €/dia amb un pagament mínim de 30 € per als turismes, i 3 €/dia amb un pagament mínim de 15 € per les motos. Fins ara, la taxa vigent és la del 2022, que és 3 €/dia amb pagament mínim de 15 € per als turismes, i 1,5 €/dia amb pagament mínim de 7,5 € per a les motos. Aquest 2023 el període de regulació va de l'1 de juny al 30 de setembre.

Sanejament des Ca Marí i urbanització de sa Roqueta
Amb els vots a favor de l'equip de govern i l'abstenció de l'oposició, ha sortit endavant l'aprovació definitiva de la modificació puntual número 6 del Pla Territorial Insular per dotar de sanejament el nucli des Ca Marí. Amb aquesta modificació el Consell aconsegueix un terreny de propietat pública on instal·larà el bombeig d'aigües residuals per dotar de xarxa de sanejament aquesta zona.

D'altra banda, també s'ha aprovat amb el suport de l'equip de govern GxF-PSOE i l'abstenció de Sa Unió quatre convenis de cessió de sòl al nucli turístic de sa Roqueta. En aquests terrenys es desenvoluparan les obres d'urbanització d'aquesta zona per crear vials i dotar de serveis la zona.

El vicepresident segon i conseller de Territori, Rafael González, ha explicat que "amb aquests tràmits urbanístics ja està tot enllestit per dur endavant aquestes important millores tant as Ca Marí com a sa Roqueta". A més, ha avançat que els dos projectes ja estan redactats i compten amb dotació pressupostària. Les obres començaran en novembre, després de la temporada.

ACAF-Ràdio Illa
El Ple ha donat suport unànime per part de tots els grups a la proposta d'aprovació de les bases reguladores per a l'acció concertada amb ACAF (Associació Cultural i Audiovisual de Formentera), ens sense ànim de lucre que gestiona la ràdio pública de Formentera, Ràdio Illa. La dotació s'atorga per a la producció dels continguts de l'emissora insular de radiodifusió, de cara a la prestació del servei públic de comunicació audiovisual a l'àmbit de Formentera. En aquest sentit, la consellera de Cultura, Vanessa Parellada, ha declarat "la gran feina que es fa per crear continguts de qualitat, d'una ràdio pública feta des de Formentera i per a Formentera", i ha agraït al personal d'ACAF i de la ràdio el seu compromís per seguir apropant notícies de l'actualitat, la cultura, i la tradició de Formentera i donar cabuda sempre a veus diverses i també a les més necessitades.

Residència
També per unanimitat, s'ha aprovat de manera definitiva el Reglament de Règim Intern de la Residència i del Centre d'estades diürnes per a Gent Gran de Formentera. El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha destacat que "la posada en marxa de la Residència s'està portant a terme tal com s'havia programat, de manera escalonada, i que el mes de maig ja s'hi hauran completat pràcticament totes les places".

Full de ruta de polítiques energètiques sostenibles
Amb els vots a favor de l'equip de govern i l'abstenció de l'oposició s'ha aprovat Pla d'Acció per a l'Energia sostenible i el Clima, "el full de ruta que marca les polítiques energètiques sostenibles fins al 2030; es tracta d'una sèrie de mesures per assolir els objectius europeus en la transició energètica", ha assenyalat el conseller de Medi Ambient, Antoni Tur. El conseller ha agraït "l'excel·lent feina dels tècnics del Consell que han treballat en l'elaboració d'aquest document", de més de 600 pàgines, que recull diferents accions transversals, d'aplicació, tant per a l'administració com per a la societat formenterera, com ara la producció local d'energia, al transport privat i comercial, a la indústria local o a la gestió de residus.

Cooperativa del Camp
A la sessió també s'ha aprovat amb el suport de l'equip de govern de Gent per Formentera i PSOE i del grup de l'oposició Sa Unió, la proposta d'acord per l'acció concertada amb la Cooperativa del Camp de Formentera. Aquesta ajuda enguany s'incrementa de 130.000 € que es varen aportar el 2022, a 150.000 €, s'aportaran aquest 2023. El conseller de Medi Rural ha destacat que "des d'inici de legislatura hem donat suport a la Cooperativa com a ens impulsor del sector primari de l'illa, ara seguim incrementant la dotació perquè ells també han incrementat la seua activitat, i també per pal·liar la pujada de costos general que també els afecta". El conseller ha agraït tota la feina que fan per mantenir els camps de l'illa i la seua imatge tradicional, crear economia circular i producte local i ajudar a la protecció de medi ambient.

Arqueologia
Per unanimitat també s'ha aprovat una modificació del Reglament de funcionament de la Comissió Específica d'Arqueologia del Consell, que tal com ha destacat la consellera de Patrimoni, Raquel Guasch, "servirà per agilitzar els tràmits i millorar el servei que oferim, gràcies també que aquesta legislatura hem reforçat l'àrea amb un nou tècnic".

Finalment, el Ple amb el suport de tots els grups, ha aprovat una proposta presentada per Sa Unió per instal·lar un nou punt de càrrega d'aigua potable per a camions cisterna a la Mola.


31 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Arriba a Formentera el primer Festival de Manga i Anime de les Illes Balears

La Direcció General de Política Lingüística posa en marxa el FEMA, el primer Festival de Manga i Anime en català, una iniciativa per fomentar l'ús de la llengua catalana a través de dues expressions de la cultura japonesa com són el cinema anime i el còmic manga.

L'objectiu del festival és promoure i dinamitzar la cultura del còmic manga i l'anime en català com a porta d'entrada per al foment de la llengua entre el públic més jove. També vol ser una mostra de les publicacions en català d'aquest gènere i una manera de prendre el pols a les projeccions de sèries i pel·lícules anime en català.

Es tracta del primer festival d'aquest tipus que s'organitza arreu de les Illes Balears i també la primera vegada que es fa íntegrament en català als Països Catalans. Pel que fa a Formentera, tendrà lloc els dies 8 i 15 d'abril a la Sala de Cultura (Cinema).

La programació compta amb diferents activitats:

1)    Tallers d'introducció al manga i al kanji, col·loquis amb experts en anime i manga en català, karaokes, concursos de disfresses, etc., al Casal de Joves de Formentera, de 10 h a 14 h, el dissabte 8 d'abril.
2)    La projecció de dues estrenes recents d'anime en català com són Evangelion: 3.0+1.01 Thrice Upon a Time (8 d'abril) i Blue Thermal (15 d'abril) a la Sala de Cultura (Cinema).

Evangelion: 3.0+1.01 Thrice Upon a Time
Tamaki Tsuru és una jove esportista que ha estat en clubs esportius durant tota la seva vida escolar fins a l'institut. Quan arriba a la universitat, amb l'objectiu d'avançar en la seva vida amorosa i per una sèrie d'esdeveniments, acaba en el club de planadors de la universitat.

Blue Thermal
Quart i últim volum de "La reconstrucció d'Evangelion". Misato i el seu grup anti-NERV, Wille, arriben a una París vermella per la nucleació. La tripulació de la nau Wunder aterra en una torre de contenció amb només 720 segons per a restablir la ciutat. Quan una horda d'Eves NERV apareix, la millorada Unitat Eva 8 ha d'interceptar-los. Mentrestant, Shinji, Asuka i Rei ronden pel Japó.

Preus i entrades
Les entrades es poden comprar a través del web www.entradesformentera.cat per un preu de 3 €. El preu reduït, amb el 50 % de descompte, és per a les persones en situació d'atur i autònoms sense activitat, jubilats, menors de 25 anys, persones amb diversitat funcional, famílies monoparentals i famílies nombroses.

Tota la informació es pot trobar al web dgpoling.caib.cat.

31 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iii anime

Més articles...

Pàgina 1 de 416

Inici
Anterior
1

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat