• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Alejandra Ferrer demana que les polítiques mediambientals i socials siguin l’eix central de la feina de les administracions

cursa-constitucio--pj1Avui s’ha celebrat l’acte institucional de celebració del XLI aniversari de la Constitució a la Seu del Consell de Formentera. La presidenta Alejandra Ferrer ha dirigit unes paraules al públic assistent.

En el seu discurs Alejandra Ferrer ha destacat que la societat està avançant i cada vegada és més participativa. “Homes i dones volen formar part de les decisions polítiques del seu poble i els joves ens demanen poder formar part de la configuració d’aquest futur, un futur que ha de ser sostenible, ha de vetllar per els drets dels infants, ha de garantitzar la conciliació familiar i sobretot ha de possibilitar que puguin gaudir del planeta com ho vàrem poder fer nosaltres, per això les polítiques mediambientals i socials han de ser eix central de la feina de totes les administracions”.

Senador propi
D’altra banda, la presidenta ha destacat la necessitat actual d’introduir algunes reformes en la Constitució, entre les que “Formentera té la seva pròpia demanda específica: que l'article 69,3 se substitueixi el guió per una conjunció i poder escollir així un Senador-a propi”. Aquesta demanda històrica de Formentera es va admetre a tràmit el 2 de novembre del 2018 a les Corts de l'Estat, però ha quedat paralitzada amb l’inici d’aquesta nova legislatura, segons ha recordat. “De nou des de Formentera haurem de reivindicar aquest dret bàsic que significarà una nova passa en l'autonomia de Formentera i acabarà amb una anomalia en la representació a l'Estat de les illes Balears”, segons ha explicat.

Per últim, Alejandra Ferrer s’ha referit a que Formentera en particular, i les illes en general han de “veure reconegut i compensat el fet insular, i que entre tots i totes hem de resoldre de forma coordinada i eficient les nostres necessitats en un marc de drets i llibertats com el que avui commemorem”.

Interpretació musical
Per finalitzar l’acte, els alumnes del taller de música tradicional de l’Escola de Música i Dansa de Formentera, Clara Escandell i Jaume Ramírez, han interpretat 3 peces musicals, “Sa Curta”, “Sa Calera” i “Pàgines Enrere”.


6 de desembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Els joves de Formentera celebren les festes de Nadal

foto xii019 casal 2El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Joventut, ha presentat avui la programació prevista per aquest mes de desembre al Casal de Joves. La pròxima activitat serà aquest dissabte 7 de desembre a les 17h quan es farà un circuit de força cal·listènia que comptarà amb l’exhibició de Lenny Muller.

Com és habitual el dimecres 11 de desembre per la tarda hi haurà una sessió de cinema al Casal, on els joves veuen una pel·lícula com si estiguessin a ca seva, seguts al sofà i degustant unes crispetes. I ja endinsats dins la celebració de les festes el divendres 13 de desembre i el dissabte 14 de desembre faran a partir de les 18h de la tarda uns tallers de decoració nadalenca. La consellera de Joventut, Vanessa Parellada, ha explicat que “amb aquesta programació es donen opcions d’oci als més joves de Formentera, a la vegada que poden gaudir d’aquestes dates tan especials”.

Joves i festes
Els joves també viuran en primera persona la visita dels patges reials als centres educatius el dimecres 18 de desembre i el dijous 19 de desembre. A més, el divendres 20 de desembre es tornaran a sumar a les marxes de Fridays for Future, aquesta mostra de dansa urbana es farà a la plaça de la Constitució de Sant Francesc a partir de les 16h. I el dissabte 28 de desembre els joves faran creps de fajol amb crema de cacau casolana a partir de les 18h al Casal.

Diverespai
A més, com cada any el Diverespai arribarà a Formentera el pròxim dissabte 14 de desembre i estarà instal·lat al poliesportiu de l’IES Marc Ferrer fins al 18 de desembre. Consisteix en un muntatge d'activitats i jocs inflables dirigits a infants i joves que durant uns dies poden visitar el mòdul esportiu per gaudir de les activitats.

L’horari de visita serà de 9.30h a les 13.30h i per la tarda de 16h a les 20h (excepte el dia 18 que es tancarà a les 19h). “Aquesta és una de les activitats més esperades per moltes nenes i nens de Formentera i en la que esperem puguin passar molt bones estones”, segons ha destacat la consellera.

5 de desembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera celebra la primera reunió de la Junta Insular d'Aigües de la legislatura

foto-juntaaiguesjpEl Consell de Formentera, a través de les àrees de Medi Ambient i Medi Rural, informa que aquesta tarda s'ha celebrat la primera reunió de la legislatura de la Junta Insular d'Aigües de Formentera convocada pel Govern balear.

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i la directora general de Recursos Hídrics, Joana Garau, han presidit aquesta junta en la qual també han estat presents els consellers insulars de Medi Ambient i Medi Rural, Antonio J. Sanz i Josep Marí, respectivament; així com a representants d'entitats ecologistes i usuaris agrícoles, de regants i d'aigües urbanes.

Garau ha explicat als assistents el contingut dels documents d'inici de la revisió ordinària del Pla Hidrològic de les Illes Balears (PHIB) per al període 2021-2027. Garau ha recordat que els documents es troben actualment en exposició pública i ha instat a administracions, agents socials i ciutadania a participar-hi.

El conseller Miquel Mir ha incidit en la corresponsabilitat de les diferents administracions i que cal parlar no sol de la quantitat de dessalació que poden tenir les illes sinó també de la capacitat d'emmagatzematge que poden tenir les illes, no només Formentera, per poder abastir d'aigua durant tot l'any a la població d'aquestes illes.

Per la seva banda el conseller Antonio Sanz ha destacat la celebració d'aquesta junta per abordar també “els problemes que tenen tant l'EDAR com la bassa de reg de Formentera i trobar solucions entre ambdues administracions germanes”.


4 de desembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Atletisme i patinatge a la XLI Mini Marató-Memorial John Tunks que se celebra aquest divendres

sortida-cursa1El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Esports, informa que aquest divendres 6 de desembre se celebrarà a les 10.30 hores la XLI Mini Marató-Memorial John Tunks. Organitzada pel Grup Esportiu Espalmador en col·laboració amb el Consell de Formentera, la prova consta de dues modalitats esportives: atletisme i patinatge. A la modalitat d'atletisme, aquesta prova, una de les més veteranes de les Illes, consta dintre del calendari de proves de la Federació d'Atletisme de les Illes Balears (FAIB).

Podran prendre part a la cursa totes aquelles persones que ho desitgin, segons els límits d'edat que s'estableixen per cada categoria.

Els horaris de les sortides són:
10.30 h Sortida Mini Marató–Memorial John Tunks, de 12 km amb totes les categories corresponents a la distància segons especifica el següent punt del reglament.
10.40 h Sortida Cursa de Patinatge única categoria.
11.10 h aprox. Sortida dels patinadors/es menors de 16 anys. Des de Sant Ferran a Sant Francesc.

De moment, hi ha cerca de vuitanta inscrits a la prova, també es podran fer inscripcions in situ, a la mateixa plaça de la Constitució de Sant Francesc Xavier, el mateix dia i una hora abans del seu començament, és a dir, fins a les 9.30 h. La inscripció serà gratuïta per tots els participants de les categories inferiors a SUB 18.

A més, per aquells participants de fora de l'illa l'organització posa a disposició un servei d'autocar gratuït des del port de la Savina fins a la sortida a Sant Francesc Xavier i la tornada.

Per altra banda, tots els circuits dels recorreguts de la prova, en totes les seves categories, estaran tancats al trànsit de vehicles durant la celebració d'aquestes. Estaran tancades des de les 10.30 h fins a les 12.30 h les carreteres: PM 820 des de la Savina (encreuament amb la PM 820-2), Sant Francesc i Sant Ferran (primera rotonda) i PM 820-2 des de la Savina-es Pujols-Sant Ferran.

4 de desembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 1 de 195

Inici
Anterior
1

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat