• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Ordinadors per alumnes de l'institut de Formentera

foto 2020 protec civil ordinadorsProtecció Civil repartirà 12 portàtils de l'IES Marc Ferrer a alumnes del centre perquè puguin seguir les classes de manera en línia a través de l'aula virtual.

Els voluntaris faran el repartiment dels ordinadors durant aquesta tarda, els portàtils els presta l'institut als alumnes que no disposaven d'aquest mitjà a les seves llars perquè puguin continuar amb els seus estudis mentre no hi hagi classes presencials. Aquesta acció ha estat coordinada per l'àrea de Benestar Social, en col·laboració amb l'àrea d'Interior i l'àrea d'Educació del Consell de Formentera.

Altres centres d'educació primària també estan mirant les necessitats del seu alumnat per tractar d'ajudar a les famílies que necessitin aquests recursos.


6 d’abril de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera demana que les activitats no essencials no comencin almenys fins al 26 d’abril

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, en nom de tot l'equip de Govern, traslladarà a la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, la petició que no es permeti la tornada a la feina a sectors no essencials, de moment fins al 26 d'abril. Recordam que el president del Govern central, Pedro Sánchez, ha informat aquest passat cap de setmana que dilluns 13 d'abril podrien tornar a la feina empreses no essencials com ara la construcció.

“D'aquesta manera donam suport a la petició que va fer ahir la presidenta de l'executiu balear al president del Govern estatal”, segons ha explicat Alejandra Ferrer. “Obrir la pròxima setmana part del confinament podria ser perillós a la nostra illa, on a més alguns dels treballadors d'aquests sectors no essencials venen de fora, fet que podria suposar un perill afegit”, segons ha declarat la presidenta.

Així mateix, Alejandra Ferrer ha demanat que aquestes empreses es puguin acollir a un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO), com varen fer amb les empreses que varen obligar tancar a l'inici del confinament. “La situació és en molts casos insostenible pels empresaris que ara han d'assumir econòmicament aquestes dues setmanes d'aturada, i si la situació s'allarga se'ls haurà d'ajudar, com s'ha fet amb els altres”, ha destacat Alejandra Ferrer.

Infraestructures per aïllament
La presidenta ha recordat que “des de fa unes setmanes la patronal hotelera i els representants del sector turístic varen posar a disposició allotjaments per casos d’emergències sanitàries, així com possibles afectats lleus que s’haguessin d’aïllar de la resta dels seus familiars, perquè ho puguin fer correctament, seguint les recomanacions sanitàries”.

Ara, segons ha afegit Alejandra Ferrer “aquests allotjaments es podrien fer servir per als pacients asimptomàtics, si es detecten, per evitar la propagació del Covid-19 a la nostra illa”. En aquest sentit, la presidenta ha assegurat que espera “l'arribada a Formentera dels tests que ha enviat el Govern central a les comunitats autònomes per veure si així es poden detectar casos lleus o asimptomàtics, i poder prendre més mesures d'aïllament per evitar contagis”.


6 d’abril de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell obre la deixalleria amb cites a demanda

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Ambient, informa que s'ha decidit obrir la deixalleria municipal en horari de 8 a 13.30 hores de dilluns a dissabte. Aquesta apertura es fa a demanda des d'avui; és a dir, l'usuari ha de cridar a la deixalleria al telèfon 971 41 02 02 i se li donarà una cita. Aquestes cites es donen amb una diferència de 30 minuts per garantir que no coincideixi més d'un usuari en les instal·lacions.

D'altra banda, des del Consell es recorda l'obligació de respectar els horaris per dipositar els residus: de 20 a 23 hores, els de rebuig; i de 8 a 23 hores, el vidre. Per la resta de fraccions, no hi ha horari fixat de dipòsit als contenidors.


6 d'abril de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell obre un canal virtual per practicar esports amb els monitors del poliesportiu Antoni Blanc

El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Esports, ha obert un canal virtual perquè els usuaris del poliesportiu Antoni Blanc puguin rebre algunes de les classes que feien abans del confinament.

El canal, ‘Esports a casa a Formentera’, comença avui en la plataforma YouTube i per aquesta primera setmana, del 6 al 13 d'abril, hi ha previstes tres classes: dues classes d'entrenament funcional i una classe de mobilitat articular i treball de core.

Les classes són només pels usuaris que estaven prèviament apuntats. De manera periòdica cada setmana s'enviarà l'enllaç corresponent per poder veure tots els vídeos.

La consellera d'Esports, Paula Ferrer, anima als usuaris del poliesportiu i als ciutadans de l'illa a practicar aquests dies una mica d'esport per no perdre els hàbits saludables.

Aquesta iniciativa completa altres activitats esportives que ja es fan a la pàgina de Facebook 'Formentera es queda a casa' com el pilates o el zumba.


6 d’abril de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 1 de 214

Inici
Anterior
1

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat