• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix

Notícies

La psicòloga Cristina Torres Costa parla aquest dijous sobre l'educació en positiu en les 'Xerrades per a famílies i docents'

L'àrea de Benestar Social del Consell de Formentera informa que aquest dijous, 25 de novembre a les 17 hores, torna el cicle 'Xerrades per a famílies i docents' amb la conferència 'Quan educam en positiu tots hi guanyem!', a càrrec de psicòloga amb experiència en intervenció familiar Cristina Torres Costa.

La xerrada es durà a terme a la sala de plens del Consell de Formentera. A més, s'oferirà un servei d'acollida per a infants. Tots els menors han de portar mascareta i s'aplicaran les mesures sanitàries vigents en el moment de l'activitat. Les persones interessades han de fer reserva prèvia al correu educaciosocial@conselldeformentera.cat o al telèfon 971 321 271.

22 de novembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 11xi2021 xerrades

Demà s’obri el termini per a l’adjudicació de les casetes del Mercat Nadalenc

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Comerç, informa que demà s’obrirà el termini de presentació de sol·licituds per a l'adjudicació de les casetes del Mercat Nadalenc de l'any 2021-22. Aquestes sol·licituds es poden presentar fins al 24 de novembre a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) i també telemàticament a l’oficina virtual del Consell (OVAC). Les bases es troben al tauler d’anuncis de la pàgina web www.conselldeformentera.cat.

El Mercat Nadalenc d’enguany adjudicarà un màxim de set casetes: tres per a comerços i artesans, tres per a restauració i una per a organismes públics i/o associacions sense ànim de lucre. El mercat s'inaugurarà el 3 de desembre i se celebrarà fins al 6 de gener, ambdós inclosos, a la plaça de la Constitució de Sant Francesc.

Entre totes les sol·licituds que es presentin dins el termini establert i que compleixin amb els requisits exigits es farà un sorteig davant el secretari del Consell.

19 de novembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera acull el segon congrés “Vívete. Vides que inspiren vides” adreçat al jovent de l’illa

foto 2021 vivete AEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Joventut, informa que avui divendres 19 de novembre se celebra a Formentera el II congrés "Vívete. Vides que inspiren vides" adreçat als estudiants de l'IES Marc Ferrer i que reuneix els atletes paralímpics Enhamed Enhamed, Diego Ballesteros i el regatista formenterer Sergi Escandell.

La consellera de Joventut Vanessa Parellada ha explicat que "des de la institució es dóna suport a aquest esdeveniment per acostar al jovent de l'illa històries de superació que ens inspiren i ens transformen a totes i tots". Aquest és el segon congrés que es fa a només Formentera i el primer de manera presencial, tot i que Formentera havia participat junt amb Eivissa en dues edicions anteriors.

Ponents

Vívete compta enguany amb la participació de l'esportista paralímpic i que va rebre la Real Medalla d'Or al Mèrit Esportiu, Enhamed Enhamed; la història de superació de l'esportista Diego Ballesteros, que va recórrer amb bicicleta d'Espanya a la Xina en 2008 i va escriure el llibre "12.822 km de Zaragoza a Pekin en bicicleta". En un dels seus següents reptes, un atropellament el va deixar en cadira de rodes i des de llavors ha continuat realitzant diferents reptes esportius amb l'objectiu de ser paralímpic; finalment Mateo Sanz no ha pogut assistir però sí el seu company, el també regatista Sergi Escandell que ha aconseguit el títol de campió d’Espanya de Windsurf, entre d’altres trofeus.

Durant aquest matí els estudiants han pogut escoltar aquestes meravelloses històries de vida i de superació així com conversar amb els ponents. Aquesta edició ha estat presentada per la periodista i presentadora Maria Roig, la qual ha articulat les conferències i el debat amb l'objectiu de posar en valor les històries de vida d'aquestes persones i dur a terme un congrés participatiu entre joves i ponents.

L'esdeveniment està finançat pel Consell Insular de Formentera i a més compta amb el suport del Govern balear, Apartamentos El Puerto i Baleària.

Vívete

Els congressos de Vívete varen néixer el 2017 amb la voluntat de promoure els valors humans, l'empoderament i eines que ajudin els joves a un desenvolupament personal i conscient de la mà de persones de rellevància en aquest camp.


19 de novembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Presentació de l’app "Audioguies del Mar de Formentera" per conèixer la història marítima i pesquera de l’illa

foto 2021 audioguiesAvui s’ha fet la presentació de les "Audioguies del Mar de Formentera", una aplicació mòbil que dona a conèixer la importància mediambiental, els valors naturals i el patrimoni cultural i històric de les zones de Xarxa Natura 2000 i les reserves marines de Formentera, i conservar aquesta part de la història marítima i pesquera de l’illa.

Aquesta iniciativa sorgeix de la Societat per al Desenvolupament de les Comunitats Costeres (Soldecocos) i ha estat executada amb la col·laboració de la Fundació Biodiversitat, del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, a través del Programa Pleamar, cofinançat per el Fons Europeu Marítim i de Pesca, on han col·laborat l'Organització de Productors Pesquers Artesanals Llotja de Conil (OPP72), la Confraria de Pescadors de Formentera, Gen-Gob i WWF-Espanya, i el Consell de Formentera.

App

L’app es pot descarregar als dispositius mòbils posant la cerca: Audioguia del Mar de Formentera. Té informació sobre diferents itineraris que transcorren pel patrimoni cultural, natural i marítim-pesquer, georeferenciats en un mapa i il·lustrat amb fotografies històriques, que són, a més, àudio-descrites amb les veus, la memòria i el coneixement de protagonistes locals: pescadors artesanals, dones de la mar, investigadors, naturalistes, etc. Dins del mateix projecte també s’ha realitzat una Audioguia del Mar de Cadis.

L’objectiu, segons ha explicat a la presentació Francisco Sobrado, representant de Soldecocos, és "involucrar la societat local i els visitants en les activitats de promoció i conservació del patrimoni mediambiental i etnogràfic marítimopesquer de Formentera amb la finalitat de reconèixer els valors ecològics, socioculturals i econòmics d’aquest patrimoni i les bones pràctiques ambientals".

El conseller de Medi Rural, Josep Marí, ha mostrat la seva satisfacció perquè s’hagi pogut desenvolupar aquesta aplicació "tan completa, que va ser una demanda del sector pesquer de l’illa, i que permet posar en valor aquesta part tradicional de la nostra cultura". L’app està en quatre idiomes, català, castellà, anglès i italià, i es difondrà a través dels canals d’informació turística del Consell perquè aquesta eina arribi també als visitants.

A la presentació s’han entregat unes plaques amb codis QR que enllacen amb l’app per descarregar-la des del mòbil. Aquestes plaques es posaran en diferents punts de l’illa perquè la ciutadania pugui conèixer l’aplicació. El patró major de la Confraria de pescadors de Formentera, Iván Pérez Marí, ha mostrat la seva satisfacció perquè aquesta iniciativa, que reconeix la feina, tradició i patrimoni del seu sector, hagi sortit endavant. A la trobada també han assistit la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, el conseller de Medi Ambient, Antoni Tur, el representant del Gen-Gob, Marià Marí i, per videoconferència, José Luis García Varas, responsable del Programa Marí de WWF Espanya.

Documental

El projecte complet pretén desenvolupar un pla de divulgació i sensibilització del patrimoni pesquer i també inclou un vídeo documental, "Paisatges i memòries del litoral", protagonitzat per pescadors de Formentera posant en valor les maneres de vida lligades a la mar, el patrimoni marítim-coster i els espais marins protegits, amb especial atenció als espais de la Xarxa Natura 2000.

Es podrà veure en una sessió oberta a la ciutadania aquesta tarda a les 19.30 h a la sala d’actes del Consell. L’accés és gratuït, no fa falta reserva prèvia. Es respectaran els protocols sanitaris vigents. Dins de la iniciativa també s’ha realizat un documental de Cadis.

D’altra banda, cal destacar que ahir es va fer una sessió de formació al sector pesquer de Formentera sobre l’aplicació amb l’objectiu que siguin els mateixos pescadors, protagonistes d’aquesta història els que difonguin l’aplicació.

A continuació, s'hi inclouen els enllaços de descàrrega de les Audioguies i els enllaços de YouTube dels documentals.


AUDIOGUIES DEL MAR FORMENTERA

Android
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.soldecocos.formentera&hl=es&gl=US

iOS
https://apps.apple.com/us/app/audioguias-del-mar-formentera/id1593399168#?platform=iphone 

 

AUDIOGIES DEL MAR CADIS

Android
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.soldecocos

iOS
https://apps.apple.com/us/app/audioguias-del-mar-cadiz/id1587883020#?platform=iphone



CURT DOCUMENTAL FORMENTERA

https://youtu.be/rn7-hECeLP0


CURT DOCUMENTAL CADIS

https://youtu.be/wdOblcvLCLY 

 

19 de novembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Encara hi ha cinc places disponibles del programa SOIB Reactiva per contractar joves desocupats menors de 30 anys

El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Emprenedoria i Desenvolupament Local, informa que encara hi ha cinc places disponibles per contractar persones aturades a través del programa SOIB Reactiva https://soib.es/es/soib-reactiva. Les places disponibles són de tres auxiliars administratius i dos operaris de brigada, i corresponen a línia 1, per a joves desocupats, menors de 30 anys i inscrits en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil.

19 de novembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2021xi soib reactiva

 

Més articles...

Pàgina 124 de 403

124

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat