• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

El servei de xarxa viària renova 300 protectors de tanques de carretera a Formentera

carreteresEl servei de xarxa viària del Consell de Formentera col·loca des del passat divendres 23 de gener 300 protectors de pals a les tanques que hi ha a la vora de la carretera general. Aquests protectors són importants per reduir la perillositat d'un impacte (l'anomenat efecte guillotina) en cas d'accident, sobretot en motocicletes i ciclomotors.

La gran majoria d'aquests protectors s'instal·len en trams on pel pas del temps o per accidents s'havien deteriorat o havien saltat. La gran majoria s'han instal·lat a la zona de la pujada de La Mola, però també se'n posen a la rotonda de Sant Francesc i a Es Caló.

El cost d'aquesta actuació és de 4.200€, ja que s'han hagut d'adquirir 200 protectors i afegir-los als que el servei de xarxa viària ja tenia al magatzem. A banda d'aquesta actuació, el servei de xarxa viària va canviant les senyals de trànsit a mesura que es van deteriorant.

La Biblioteca de Sant Francesc organitza un taller de nens per conèixer l'entorn natural de Formentera

escola estiu2El proper dimecres dia 28 de gener, a les 17:30h, la Biblioteca Marià Villangómez de Sant Francesc Xavier organitza un taller dirigit a nenes i nens majors de 4 anys, per conèixer els animals de Formentera.

Aquest taller, que consisteix en una xerrada i activitats adaptades a l'edat dels infants, s'emmarca dins un cicle que una vegada al mes proposarà un taller relacionat amb l'entorn natural de Formentera.

Si bé en aquesta primera ocasió el tema escollit són els animals més característics que trobem a la nostra illa, en properes edicions el taller tractarà sobre reciclatge, les platges netes, la posidònia o la prevenció d'incendis.

De manera complementària, a la Biblioteca s'ha realitzat una selecció de llibres sobre el tema que centra l'activitat, de manera que s'intenta que els nens es familiaritzin amb la cerca d'informació a llibres.

Inici d'un taller gratuït d'escacs per nenes i nens a Sant Ferran

nens escacsEl proper dijous 22 de gener, a les 17h de la tarda, a la Biblioteca de Sant Ferran tindrà lloc la primera edició d'un taller d'escacs que va dirigit a totes les nenes i nens de Formentera.

Es tracta d'una activitat gratuïta que es realitzarà  un dijous de cada mes i que organitza el Consell de Formentera amb la col·laboració del Club d'escacs Quatre Torres.

L'objectiu d'aquest taller és iniciar als infants amb la pràctica dels escacs, un joc de taula que té molts beneficis com el treball de la presa de decisions, la imaginació, la capacitat de concentració, reforçar les actituds de quietud, silenci i tranquil·litat o treballar la previsió de les conseqüències dels actes.

S'acorda mantenir les mesures de protecció del cable submarí de telecomunicacions

La consellera de Medi Ambient i Noves Tecnologies, Silvia Tur, i Jaume Zaragoza, cap dels serveis tecnològics del Consell de Formentera, s'han reunit aquest darrer divendres amb representants comercials i de zona de Telefónica per avaluar el funcionament de les mesures de protecció del cable submarí preses aquest darrer estiu i conèixer l'estat de les feines d'implantació de la tecnologia 4G a l'illa de Formentera.

A la reunió es va destacar que “s'ha aconseguit passar un estiu sense talls de comunicació a l'illa de Formentera”, ha informat Silvia Tur, “i que en bona part aquest fet es deu a les mesures de protecció del cable de fibra òptica a Cala Jondal i Cala Saona, acordades entre el Govern de les Illes Balears, el Consell de Formentera, l'Ajuntament de Sant Josep i Telefónica el mes de maig de 2014”.

Per aquesta raó el desig del Consell de Formentera “és que es mantinguin aquestes mesures de protecció”, ha informat Silvia Tur. Per la seva banda, els representants de Telefónica s'han compromès a mantenir els equips especials de reforç a Formentera per mantenir en funcionament la xarxa telefònica en cas que les mesures de protecció a la mar fallessin.

Recordem que els dies 16 de juny de 2013 i el 30 de juliol de 2013 es va produir la caiguda del servei d'internet i telefonia a tota l'illa per la ruptura del cable submarí de telecomunicacions que uneix les illes d'Eivissa i Formentera. Aquestes averies varen produir que deixessin de funcionar serveis bàsics molt importants a l'illa com serveis d'emergències, serveis de l'hospital, de l'administració pública, caixers automàtics d'entitats financeres, agències de viatges i del sector turístic en general.

Tecnologia 4G

Un altre dels punts tractats a la reunió va ser l'arribada a Formentera de la tecnologia 4G. Silvia Tur ha informat que els representants de Telefónica li varen transmetre que “tots els equips necessaris per començar a prestar el servei ja són a Formentera, però que no s'ha començat a posar en marxa per la prórroga que retarda fins al mes de març l'alliberament de les radiofreqüències per a les operadores de telefonia”. Recordem que aquestes radiofreqüències ara són ocupades per operadores de televisió.

Més articles...

Pàgina 174 de 178

174

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat