• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Finalitza el Formentera Fotogràfica després de cinc dies amb gairebé 100 fotògrafs gaudint l'art de la imatge a l'illa

foto 2021 ffAAhir va finalitzar la novena edició del festival Formentera Fotogràfica. Entre el 8 i el 12 d'octubre gairebé cent participants han assistit a conferències, tallers i activitats a l'aire lliure, relacionats amb el món de la fotografia, i ho han fet en el marc incomparable de Formentera, segons ha explicat el seu director, Francesc Fàbregas.

En el festival han participat reconeguts professionals com Sofía Moro, Txema Yeste, Lua Ribeira, Ana Esmith – Miss Beige, Nando Esteva, Luis Tato, Cristina de Middel, Jon Cazenave, Paco Gómez, Gloria Oyarzabal, Fernando Maquieira i Ferran Forné del diari ARA.

Francesc Fàbregas ha fet un balanç positiu d'aquesta nova edició i ha destacat que "un any més, Formentera Fotogràfica ha apostat per una programació eclèctica amb l'objectiu de donar espai, promoure i posar en valor la riquesa inherent a la cultura visual contemporània de caràcter nacional".

Per la seva part, la presidenta del Consell i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha celebrat que Formentera, l'escenari idoni per aquest tipus d'esdeveniments, s'hagi associat un any més a la fotografia. Així mateix, ha destacat que des del Consell s'organitzen aquests esdeveniments per atreure visitants fora de la temporada alta.

Formentera Fotogràfica és un festival impulsat pel Consell de Formentera, que compta amb la direcció de Francesc Fàbregas. És un espai de coneixement, reflexió i creació col·lectiva a través de sessions pràctiques i teòriques en format reduït, que són conduïdes per grans noms de la fotografia i de la cultura visual contemporànies. El festival està dirigit a professionals, estudiants i aficionats de la imatge amb ganes d'intercanviar experiències amb els agents del sector fotogràfic en un entorn idoni com el nostre.


13 d'octubre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Nova edició del Curs d'Integració Social i Cultural per a persones estrangeres

cartell 2021 curs integracioBEl Consell de Formentera, a través del departament d'Immigració de l'àrea de Benestar Social, informa que des del pròxim 20 d'octubre fins al dia 29 romandran obertes les inscripcions per al XVI Curs d'Integració Social i Cultural adreçat a persones estrangeres de l'illa. El curs es desenvoluparà del 2 al 25 de novembre a l'Escola d'Adults de Formentera i és vàlid per obtenir l'informe d'esforç d'integració emès per la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i per a la preparació de l'examen CCSE de Nacionalitat. El curs és gratuït, té una durada de 20 hores repartides en dos sessions setmanals.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha recordat que "facilitar la integració de la població estrangera és un compromís de l'administració i el curs és una eina que ajuda aquesta població, tant a la seua integració com a la seua regulació".

Les persones interessades han de contactar amb l'àrea de Benestar Social al telèfon 971 321 271 i al correu electrònic immigració@conselldeformentera.cat.

13 d'octubre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Comencen les obres del tercer cable elèctric de Formentera

foto 2021 tercer cableBEl Consell de Formentera informa que avui comencen a Formentera les obres de construcció del tercer cable submarí que connectarà la subestació de Torrent a Eivissa amb la des Ca Marí per millorar la cobertura elèctrica de Formentera. Aquesta interconnexió inclou el desplegament de dos enllaços de 132 quilovolts (kV), i permetrà cobrir la demanda de Formentera de manera segura i estable, segons expliquen des de Red Eléctrica de España, des d'on afegeixen que també impulsarà el procés de transició ecològica en l'arxipèlag.

La infraestructura té un pressupost de 96 milions d'euros i l'obra civil, per construir la canonada per on anirà el cable, té un període d'execució estimat de sis mesos. "És una de les inversions més grans que s'han fet en la història de la nostra illa", segons ha explicat la presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, que espera que "amb aquesta infraestructura es resolguin els problemes de remors que des de ja fa massa anys pateixen els vesins de la zona". Alejandra Ferrer, però, ha anat més enllà i ha assegurat que el full de ruta a seguir a Formentera és "continuar fomentant la implantació d'energies renovables" i treballar per fixar "el calendari de descarbonització de la central".

L'enllaç submarí sortirà d'Eivissa per Talamanca i recorrerà sota el mar un tram de 27,15 quilòmetres de longitud, amb una profunditat d'un màxim de 62 metres. El pas del cable submarí no afectarà el Parc Natural de ses Salines, "ja que el recorregut va ser consensuat amb el Consell de Formentera per evitar fer malbé les praderies de posidònia", ha afegit la presidenta.

Informació de les obres

El tram terrestre a Eivissa serà de 5,26 km, des de Torrent fins Talamanca. A Formentera serà de 4,8 km, i el punt d'aterratge serà la zona des Carnatge, des d'on arribarà a la PM-820 per desviar-se a la carretera des Ca Marí fins a la subestació. Els traçats seran soterrats, el cable es col·locarà majoritàriament en zones de titularitat pública. Hi haurà talls de parts de camins i de la carretera, però no es restringirà totalment el trànsit, excepte a l'arribada, as Ca Marí. Tota la informació sobre l'avanç i les restriccions de mobilitat que provocarà aquesta obra es podran consultar al web del Consell de Formentera, en un apartat a l'àrea d'Infraestructures destinat a actualitzar aquesta informació d'utilitat pública.

Cal destacar que el passat dilluns 11 d'octubre els responsables de les obres de Red Elèctrica es varen reunir amb els representants de la Junta de Portaveus per explicar aquest projecte.


13 d'octubre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Constitució de la Secció Sectorial d'Igualtat del Consell d'Entitats

El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Igualtat, informa que el passat dijous es va fer la sessió constitutiva de la secció sectorial d'Igualtat del Consell d'Entitats. "Aquesta sectorial té com a objectiu reunir a les principals associacions de l'illa interessades en emprendre accions relacionades amb la promoció de la igualtat a l'illa i fer un full de ruta que ajudi a aconseguir aquest objectiu", segons ha explicat la consellera d'Igualtat i LGTBIQA+, Vanessa Parellada.

A la sessió constitutiva es va explicar el funcionament i objectius de la Secció Sectorial d'Igualtat, es va prendre nota de les persones membres titulars i suplents, es va fer la proposta per establir el nombre de reunions ordinàries anuals i es va donar compte de les tasques realitzades en matèria d'Igualtat des de l'inici de la legislatura.

Un total de 7 associacions varen participar en aquesta primera trobada: Espai Dones, Federació Hotelera de Formentera, Club de Bàsquet, Qué Celeste, Trampolí Mecànic, Associació Veïns Illa de Formentera (AVIF) i Comissió de Festes de Santa Maria. La consellera Parellada va agrair la participació i l'interès mostrat pels i per les representants d'aquestes entitats.

"Aquesta sectorial es reunirà dues vegades l'any i ajudarà a crear polítiques d'Igualtat, que s'han de fer de manera transversal, perquè tinguin una incidència real a Formentera, tant per part de les associacions, com per part de les diferents àrees del Consell que també estan compromeses en aquesta lluita", segons ha conclòs.

11 d'octubre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 3 de 310

3

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat