• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Formentera exposa la regulació d’entrada de vehicles a l’illa en la Fira Trafic de Madrid

foto-presentacio---formentera-1El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha presentat avui a la Fira Trafic de Madrid la ponència formentera.eco, sobre la regulació d'entrada de vehicles a l'illa de Formentera. Entre el 8 i l'11 d'octubre se celebra a Madrid aquesta fira internacional sobre mobilitat segura i sostenible.

En la presentació el conseller ha explicat els projectes de mobilitat duts a terme a Formentera en els darrers anys com la creació de rutes verdes, peatonalització i regulació dels aparcaments als principals nuclis urbans, foment de l'ús de vehicles sostenibles, regulació d'accés al Parc Natural, regulació d'accés al far des Cap de Barbaria, aprovació del primer Pla de Mobilitat Sostenible i el projecte formentera.eco de regulació d'entrada de vehicles.

Sobre aquest darrer punt, Rafael González ha explicat com ha estat la posada en marxa d'aquesta mesura de regulació pionera a tot l'Estat. Com a conclusions el conseller ha destacat que “aquest any hem aconseguit trencar amb la tendència alcista del nombre de vehicles a l'illa en temporada alta i hem incrementat l'ús de transports més sostenibles, com el transport públic o la bicicleta”.

Perspectives de futur
Com a objectius de futur Rafael González ha anunciat la millora del transport públic i ampliació de la xarxa de rutes de verdes, a la vegada que consensuarà amb el sector social i empresarial de Formentera el camí a seguir per continuar amb el projecte de regulació la pròxima temporada. “Ho farem tenint en compte que una mobilitat sostenible és sinònim de turisme sostenible, que juntament amb altres mesures de conservació, ha de permetre preservar la nostra illa per les generacions futures”, segons ha declarat.


9 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Arriba a Formentera la tercera edició de Collective Signatures, 48 hores continuades de propostes artístiques

arcipelago 2019 1Els dies 16, 17 i 18 d'octubre se celebra a Formentera ‘Arcipelago’, la tercera edició de Collective Signatures, un projecte de residències artístiques sobre l'escriptura performativa i que es desenvolupa en diferents espais de l'illa. Aquest esdeveniment, que compta amb la col·laboració de les àrees de Turisme i Cultura, s'emmarca dins el programa Descobreix Formentera a l'Octubre.

En aquesta ocasió, la comissària independent Francesca Carol Rolla, resident a Formentera, dóna continuïtat a la línia d'estudi i investigació en el camp de les arts performatives de les anteriors edicions, i presenta una marató de 48 hores continuades de propostes artístiques, desenvolupades de manera específica per als llocs on seran realitzades, en diferents indrets i monuments de Formentera, generant d'aquesta manera una ruta cultural que vincula l'art amb la natura i el patrimoni històric de l'illa.

La selecció dels 18 artistes, tant locals com internacionals, confereix a 'Arcipelago' la condició de punt de trobada de diferents cultures per reflexionar al voltant dels paral·lelismes entre els binomis illa-individu i arxipèlag-col·lectivitat.

“La idea de la continuïtat sense pauses del programa està directament lligada al valor del compromís i la solidaritat, i busca reforçar el missatge de reivindicació, llibertat, acció social, política i cultural de cada un dels artistes i les seves obres. Accions que es troben totes lligades amb la idea de l'art com a eina transformadora, el cos com a matèria primera d'expressió artística i l'arxipèlag com a sentiment de pertinència i com a possibilitat d'una millor humanitat”, senyala Francesca Carol Rolla.

Els artistes convidats a la present edició són: Alterphase (ESP), Lorenzo Pepe (ITÀ), Miquel Costa (ESP), Negritos (ARG), Dario Fusco (ITÀ), Valeria Del Vecchio (ITÀ), Gautama del Campo (ESP), Ana Celada (ESP), Matilde Sambo (ITÀ), Mauro Sambo (ITÀ), Andrigo&Aliprandi (ITÀ), Preema Nazia Andaleeb (BGD), Preach R Sun (EAU), Nicol Vizioli (ITÀ), Juan Carlos Villalba (VEN) i Fenia Kotsopoulou (GR).

‘Arcipelago’ està presentat per l'associació cultural sense ànim de lucre Sa Casa i Studio Contemporaneo, i compta amb l'ajuda del Consell de Formentera i de l'Institut d'Estudis Baleàrics i, la col·laboració d'institucions com el FRAC Grand Est (Fonds Régional d'Art Contemporain), la Universitat d'Estrasburg, la PAB (Performance Art Bangladesh), el Lago Film Festival, la Venice International Performance Art Week, Espai_F, així com amb el suport d'empreses locals.

9 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Reunió direcció política lingüistica

reunio---poli--tica-lingu--i--1La consellera de Política Lingüística del Consell de Formentera, Raquel Guasch, s'ha reunit avui amb la directora general de Política Lingüística, del Govern balear, Beatriu Defior, i la secretaria autonòmica d'Universitat, Recerca i Política Lingüística, Agustina Vilaret, a la seu del Consell per abordar el programa d'actuacions que es realitzen per part d'ambdues administracions en aquesta matèria.

Al termini de la reunió, Guasch ha remarcat la importància del treball conjunt i de coordinació per fer un pas endavant en política lingüística. La consellera també ha remarcat la “necessitat de recuperar per a Formentera el punt d'autoaprenentatge que fa anys que es va tancar, així com de millorar la presència de la llengua catalana al sector de la restauració i el comerç de l'illa”.

A més, des de la direcció general de Política Lingüística s'ha assegurat que està treballant en un projecte per incorporar dinamitzadors lingüístics a totes les Illes Balears.

8 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Belén Alvite obre aquest dijous el cicle ‘Xerrades per a famílies i docents’

cartell-xerrada-bele--n-alvite1La directora del Centre d'Estudi i Prevenció de Conductes Addictives (Cepca) d'Eivissa, Belén Alvite, obre aquest dijous el cicle “Xerrades per a famílies i docents” amb la conferència Bencriats: Claus per educar els nostres fills i filles, que se celebra a les 17 hores a la sala polivalent del Centre de Dia.

Organitzat per la conselleria de Benestar Social, amb la col·laboració de l'àrea d'Educació del Consell de Formentera, el CEP (Centre de Professorat de Formentera), i la FAPA de Formentera, el cicle de nou conferències es desenvoluparà fins al 7 de maig. Totes les conferències es desenvolupen a la sala polivalent del Centre de Dia i a més es compta amb un servei d'acollida per a infants mentre es fan les xerrades.


8 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 3 de 187

3

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat