• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix

Notícies

Gener i febrer mesos de poda de palmeres

El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Agricultura, recorda que la poda d’espècies sensibles al becut vermell, és a dir palmeres, a l’illa de Formentera queda restringida als mesos de gener i febrer, donat que els darrers anys la temperatura mitjana més baixa es dóna en aquests mesos.

Autorització d’Agricultura
Cal recordar que les podes de palmera s’han d’efectuar sempre amb l’autorització prèvia de l’àrea d’Agricultura del Consell Insular de Formentera. Les persones interessades poden aprofitar per demanar ja les autoritzacions, però està prohibit efectuar les podes fora dels mesos de gener i febrer. L’objectiu d’aquesta mesura és la protecció dels exemplars de palmera podats i la gestió correcta dels residus generats a la planta de transferència de l’illa. Recordem que l’autorització permet pujar els residus a la planta de transferència, de franc i que en el cas que durant les tasques de poda es detecti la presència del becut vermell s’ha d’informar a l’àrea d’Agricultura del Consell Insular de Formentera per tal de continuar amb el protocol oficial d’actuació.

El becut vermell, Rhynchophorus ferrugineus, l’escarabat plaga que ataca les palmeres, redueix i fins i tot atura la seva activitat biològica quan la temperatura és més baixa. El decret 4/2016 de 29 de gener, pel qual es qualifica d’utilitat pública la lluita contra el becut vermell a la comunitat autònoma de les Illes Balears és el que restringeix la poda de palmeres sensibles als mesos de menor temperatura.


25 de novembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera celebra el Ple de la Infància i Joventut de manera telemàtica i recull les inquietuds dels infants

foto 2020 ple infancia 3Avui al matí s’ha celebrat el Ple del Consell de Participació de la Infància i la Joventut de manera telemàtica. A la sessió, presidida per la presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i que compta amb la vicepresidència de la consellera de Joventut, Vanessa Parellada, han participat els estudiants de les tres escoles de l’illa, CEIP Mestre Lluís Andreu, CEIP Sant Ferran de ses Roques i CEIP el Pilar de la Mola, que formen part d’aquest òrgan.

La presidenta ha fet un repàs de la situació viscuda aquest any arran la crisi del coronavirus i ha agraït als infants i joves l’exemple que varen donar als adults durant el confinament més dur. Alejandra Ferrer ha explicat que ara s’apropen unes festes de Nadal que “seran molt diferents a les que estam acostumats”, i ha demanat ajuda als nens i nenes perquè “continuen donant exemple, com ha estat el de la tornada a les escoles” i ha compartit el desig de que el 2021 “puguem tornar a abraçar-nos”.

D’altra banda, la presidenta ha fet un resum dels pressupostos en vista al 2021 i ha destacat “la part important d’ajudes a les famílies i empreses així com la part d’inversió, entre les quals ha destacat la nova escoleta i escola de Sant Ferran, la Residència per majors, el nou parc infantil de Sant Ferran i el parc de patinatge i usos esportius de Sant Francesc, una infraestructura molt esperada pels infants i joves de l’illa”.

A la sessió s’ha visualitzat el vídeo del VI Congrés Estatal celebrat el passat 23 i 24 d’octubre i que va tenir participació de dos estudiants de Formentera. Tot seguit, els infants han explicat les seves demandes als responsables del Consell entre les que han destacat les peticions de caràcter mediambiental, d’igualtat, de solidaritat, d’educació i de participació. Els responsables del Consell han agafat nota de les seves reclamacions i han traslladat el seu compromís d’ implicació.

24 de novembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Oberta la línia d’ajudes de 150.000 euros per al pagament de lloguers d’habitatge per a persones afectades arran de la covid-19

foto 2020 ajudes covidEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Habitatge, informa que avui s’obre el termini d’ajudes al lloguer d’habitatges destinades a les persones o unitats familiars que s’hagin vist afectades econòmicament per la crisi de la covid-19. Aquesta línia d’ajudes, publicada al BOIB d’avui, està dotada amb 150.000 euros i cobreix entre el 70 i el 100 % dels lloguers, amb un màxim de 3 mesos de lloguer amb una renda màxima de 1.200 euros mensuals, entre els mesos d’abril i octubre.

L’import màxim, depenent de les circumstàncies socials i laborals de les sol·licitants, pot arribar a un màxim de 3.240 euros. Les ajudes són de caràcter finalista i estan destinades al pagament total o parcial de la renda del lloguer i a la cancel·lació total o parcial dels crèdits sol·licitats pel finançament del lloguer entre l’1 d’abril i el 31 d’octubre de 2020.

Renda màxima de 1.200 euros
La vicepresidenta del Consell i consellera d’Habitatge, Ana Juan, ha destacat que “des del Consell es treballa perquè tant aquestes ajudes com altres que ja es varen a posar en marxa arran de la pandèmia arribin com més aviat i al nombre més gran de persones de l’illa”. “Estam al costat de les persones per posar tots els recursos necessaris i per això aquesta línia d’ajudes de 150.000 euros és molt important per poder ajudar a la gent a fer front al problema del lloguer a Formentera”, ha assenyalat Ana Juan, que ha remarcat que aquesta línia d’ajudes “és la primera que dona el Consell en habitatge, però no serà l’última”. La partida destinada per a aquestes ajudes, segon ha destacat Ana Juan, podria ampliar-se en funció de la quantitat de sol·licituds.

25 dies per demanar les ajudes
Per facilitar l’accés a aquestes ajudes i resoldre qualsevol dubte, el Consell de Formentera ha habilitat un servei d’informació i atenció a la ciutadania al número de telèfon 971 32 10 87. Les persones interessades tenen un termini de 25 dies naturals des de la publicació al BOIB per sol·licitar les ajudes a través de l’Oficina Atenció Ciutadana (OAC) o de l’Oficina Virtual d’Atenció Ciutadana (OVAC). A més, tota la informació i les bases també es publicaran a la web del Consell de Formentera. Les sol·licituds s’atendran per ordre d’arribada.

Situació de les persones sol·licitants
Per accedir a aquesta línia d’ajudes els sol·licitants han d’haver estat entre l’1 d’abril i el 31 d’octubre en alguna d’aquestes situacions: desocupació, en un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO); hagi vist reduïda la jornada de treball per motiu de cures; hagi cessat en l’activitat com a autònom; sigui autònom i mantingui l’activitat, però hagi experimentat una pèrdua d’ingressos del 75 % com a mínim; que sigui treballador de temporada i no tengui la consideració de fix discontinu i es trobi en situació de desocupació; que hagi estat víctima de violència de gènere o en situació de vulnerabilitat.

Amb contracte de lloguer i 18 mesos de residència
Entre les condicions que es demanen, les persones han de ser majors d’edat, amb residència a Formentera amb una antiguitat mínima de 18 mesos, titulars d’un contracte de lloguer de l’habitatge, que ha de ser el seu domicili habitual i que la renda de lloguer mensual més les despeses i subministraments bàsics de l’habitatge (llum, gas, gasoil per a la calefacció, aigua, telefonia i quota de la comunitat) resulti superior o igual al 35 % dels ingressos nets de la unitat familiar.

Anunci BOIB (ajuts habitatge)
Annex 1 (sol·licitud)
Annex 2 (model autorització)
Annex 3 (declaració responsable)
Annex 4 (comunicació perceptors de la subvenció)

24 de novembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Arriba a Formentera “Eso que tú me das”, el documental amb l’última entrevista de Jordi Évole a Pau Donés

cartell 2020 eso que tu me dasEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que Eso que tú me das, el documental amb l’última entrevista de Jordi Évole feta a Pau Donés, es podrà veure en sessió de cinema el pròxim divendres 4 de desembre a les 20.30h i diumenge 6 de desembre a les 20.00h a la Sala de Cultura (Cinema).

El cantant Pau Donés, líder de la banda Jarabe de Palo, va lluitar durant 5 anys contra el càncer. Va viure fins als seus últims dies amb ganes de comunicar als altres i compartir la seva alegria de viure. Dies abans de morir va voler tenir la seva última xerrada amb Jordi Évole i deixar el seu testimoni i agraïment per tot el que havia rebut.

L’equip de Producciones del Barrio va acudir a casa del cantant a la Vall d’Aran i va gravar una entrevista que, per desig exprés del líder de Jarabe de Palo, només podia exhibir-se després de la seva mort. Eso que tú me das, dirigida per Jordi Évole i Ramón Lara, és el resultat d’aquesta xerrada.

El documental alterna moments emotius propis d’una situació tan extrema amb uns altres més reflexius sobre com viure i aprofitar millor la vida. En la xerrada hi ha lloc també per a moments distesos on l’humor és present, en els quals periodista i cantant no defugen abordar entre riures ‘comptes pendents’ del passat.

Cal destacar que Pau Donés va ser una persona fortament lligada a l’illa de Formentera on hi va passar llargues temporades i tenia molts amics i persones estimades. Tots els que vulguin veure aquest documental amb el darrer missatge del cantant han de fer reserva prèvia d’entrada fins al 4 de desembre a les 10.00h al correu electrònic reserves@conselldeformentera.cat.

Recaptació solidària per al VHIO i la Fundació Fero
Eso que tú me das s’ha pogut estrenar en més de 280 sales de tot Espanya gràcies a la voluntat i esforç de productors, distribuïdor i exhibidors, en un context de dificultat per a tot el sector cultural.

A més, la recaptació corresponent als productors de la pel·lícula serà destinada a la recerca de la lluita contra el càncer que duu a terme el VHIO, Vall d’Hebron Institute of Oncology de Barcelona, que va tractar i continua estudiant la malaltia de Pau Donés i ara se suma a aquesta iniciativa la Fundació Fero, centrada també en la recerca oncològica.

24 de novembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El pressupost del 2021 del Consell de Formentera aposta per les ajudes a les famílies i la reactivació econòmica per fer front a la crisi provocada per la covid-19

foto 2020 presentacio pressupostosLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer; la vicepresidenta primera, Ana Juan; i el conseller d’Economia i Hisenda, Bartomeu Escandell, han presentat avui a la seu del Consell de Formentera els pressupostos de la institució per a l’any 2021. Els comptes del Consell de Formentera per a aquest 2021 pugen a 30.640.000€, és un 1,93% superiors als de 2020 que estaven xifrats en 30.060.000€.

La presidenta ha destacat que el pressupost del 2021 seguirà apostant, com ja s’ha fet al 2020, perquè ningú quedi enrere. “Seguim ajudant a les famílies de l’illa per a que puguin continuar accedint als serveis gestionats pel Consell com escoleta, escola de música o poliesportiu, així mateix bonificarem taxes als petits empresaris que ho necessitin i seguirem donant ajudes socials a les persones que més pateixen la crisi, com hem fet amb els vals d’alimentació i com farem amb les ajudes al lloguer”. Però Ferrer ha assegurat que es defensarà als més vulnerables “sense donar passes enrere respecte al nostre model d’illa, reactivant l’ economia amb inversions importants per la millora de les nostres infraestructures i pobles i com sempre sense oblidar la sostenibilitat mediambiental que des de fa anys defensam”.

Per la seva part, la vicepresidenta primera del Consell, Ana Juan, ha destacat, en primer lloc, la feina conjunta de PSOE i Gent per Formentera, que durant el 2020 el Consell “ha aconseguit adaptar els seus pressupostos a les necessitats i demandes de les persones” arran de la pandèmia “amb noves mesures i ajudes a treballadors, al lloguer i als col·lectius més vulnerables”. “Els pressuposts de 2021 continuaran amb aquesta línia iniciada enguany per mantenir i incrementar aquests serveis”, ha assenyalat Ana Juan.

Ajudes socials i empresarials
El conseller d’Economia i Hisenda ha detallat les característiques principals del pressupost del Consell de Formentera, entre les que ha destacat que “puja lleugerament respecte al de l’any 2020, els recursos es reorienten cap al manteniment de l’activitat i els ajuts a famílies i al sector productiu, incrementant els recursos en 736.500€ respecte de l’any 2019, el que significa una pujada del 55%”. D’altra banda ha explicat que puja el capítol d’inversió i de transferències corrents, baixen els ingressos corrents provinents de la Comunitat Autònoma, baixa l’Impost de Béns Immobles Urbans (IBI), i es segueix amb endeutament bancari zero.

Criteris d’inversió
El responsable d’Economia i Hisenda ha fet un repàs als criteris d’inversió que se seguiran durant aquest 2021. Per una banda es continuarà amb l’aposta per una illa sostenible, amb la recuperació d’espais naturals com s’Estany des Peix, la millora de la mobilitat sostenible i de la gestió de residus.

També ha explicat que es continuarà amb la millora dels pobles, amb projectes com la segona fase de la millora del nucli des Pujols amb la reforma de l’avinguda Miramar, vials d’accés de l’escola a Sant Ferran i de la Residència de Majors i Circuit saludable i Parc de Patinatge i usos esportius de Sant Francesc.

La conservació del patrimoni amb projectes com la rehabilitació de la casa de Can Ramon i el projecte de creació d’un nou Centre Cultural a l’actual escola de Sant Ferran, el foment de la participació ciutadana amb els pressupostos participatius del Consell d’Entitats són altres dels projectes que destaquen dins el comptes del 2021.

D’altra banda, també destaca dins el pressupost l’aposta per la gent major, gent jove i infants amb la posada en marxa de la primera residència per a la gent major, la posada en marxa de l’escoleta de Sant Ferran, i la construcció del Parc de patinatge i usos esportius i el nou parc infantil de Sant Ferran.


23 de novembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 182 de 403

182

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat