• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

La Fundació Tony Manero y Dj Miguelito posen la festa de Cap d'Any a Formentera

fund tonymanero1A l’última nit de l’any no faltarà la música a Formentera. El gran concert de Cap d'Any anirà a càrrec de Fundació Tony Manero amb la seva gira Superficial Tour, qui a partir de la una de la nit, a l'envelat de Sant Ferran, amenitzarà la vetllada amb les seves divertides cançons, seguit del dj Miquelito Superstar. Un concert de luxe de la històrica formació de disco-funk que celebra els seus 20 anys d’existència.

Després del desplegament compositiu i imaginatiu que va suposar Pandilleros, i passats 5 anys de desenvolupament d'universos paral·lels (Los Fulanos, Chocadelia Internacional, Cardova) i participació en projectes reconeguts per públic i crítica (Banda Achilifunk, TheExcitements, Hypnotic), Miguelito Superstar i Lalo López s'han reunit de nou la millor banda de disco-funk de l’estat, als pioners de la black-music a Espanya, a la Fundació Tony Manero, per gestar un disc que suposa un pas més en el seu viatge creatiu pels camins del bombo a negres i les pistes de ball.

SUPERFICIAL és un disc sense més pretensions que fer ballar, una reivindicació de la festa i la música com a valors indispensables de l'ésser humà. Un treball que porta els Manero al so disco dels vuitanta i a l’electro-funk, avançant des dels analògics setanta als digitals vuitanta. Com els grans solistes i grups de soul i funk, que van fer evolucionar el seu so en aquest canvi de dècada, la Fundació presenta 10 temes plens de sintetitzadors àcids, de pianos digitals, caixes de ritmes primitives, riffs de vents secs i tallants, mantenint el toc Manero que aporten tant Miguelito com Paquito Sex Machine com a cantants de la banda.

La Fundació torna amb entusiasme al terreny que millor coneix: la pista de ball. I ho fan amb una formació renovada. Als Manero de sempre, el gran Paco "Mantecao" Manzanares als teclats, Deliciosa Smith al baix, Ginés Brown al saxo i Tom Johnson al trombó, Paquito i Miguelito en les veus i Lalo López a les guitarres, se sumen el magnífic bateria Marc Benaiges i el gran Marçal "Sweet Lips" Borràs a la trompeta, sang jove per portar els Manero un pas més enllà en els seus 20 anys de carrera.

On: Sant Ferran
Hora: 1:00am de la nit de Cap d'Any

Per a més informació podeu contactar amb Music bus: 93 320 82 92

Servei de comunicació
Consell de Formentera

Jaume Ferrer i Silvia Tur agraeixen al Parlament que aprovi uns pressupostos que "tenen en compte a Formentera"

221215 parlamentEl president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer i la diputada per Formentera, Silvia Tur han realitzat a la seu del Parlament una primera valoració conjunta de l'aprovació del pressupost de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2016.

Els dos han coincidit en què "el Govern Balear ha tingut en compte l'illa de Formentera i ha inclòs millores al primer projecte de pressupost que es va presentar el mes de novembre".

Jaume Ferrer ha acudit al Parlament de les Illes Balears, acompanyat del conseller de presidència, Bartomeu Escandell, per presenciar els debats, les votacions i fer costat a la diputada de Formentera, Silvia Tur.

Jaume Ferrer ha felicitat a la diputada per Formentera, Silvia Tur, "per la col·laboració que ha mantingut amb el Consell de Formentera i la seva gran capacitat de feina per millorar uns pressupostos que, en la seva primera presentació, no eren del tot satisfactoris".

Per la seva banda, Silvia Tur ha afirmat que "valora positivament la voluntat de diàleg i recolzament a les demandes de Formentera per part dels grups que conformen Govern i per part de Podem. Tots ells han contribuït a fer possible el compliment dels objectius primordials del pacte per al 2016”

Tur ha valorat que “els pressupostos del 2016 posen especial accent en les necessitats socials bàsiques i en el rescat a les persones en coherència amb les promeses del Govern en el principi de la legislatura”.

Escola de Sant Ferran

El pressupost definitiu presenta millores respecte la primera versió del pressupost, Jaume Ferrer ha explicat que "el dia 9 de novembre es varen desplaçar a Formentera la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, i el director general de Pressupostos i Finançament, Joan Carrió, per presentar els pressupostos de la CAIB de 2016".

"Aquell dia vàrem agrair al Govern que vingués a Formentera a explicar els pressupostos, un gest que el Partit Popular no va tenir mai en la passada legislatura, i vàrem reconèixer l'esforç del Govern per traslladar l'escola de Sant Ferran del món de les promeses al món de la realitat, incloent una partida de 2,8 milions d'euros i la previsió d'una segona partida al 2017 per arribar al cost total de construir l'escola, previst en 3,7 milions d'euros", ha indicat el president del Consell de Formentera.

"Però aquell dia també vam explicar la nostra preocupació pel finançament insuficient en altres temes fonamentals per Formentera".

Millores en transport de residus, promoció turística i transport terrestre

"Des d'aquell dia fins avui s'ha fet una feina molt positiva i conjunta entre Consell i diputada per millorar aquests pressuposts, amb un resultat econòmic de 680.000€ molt importants per Formentera", ha dit Jaume Ferrer.

En concret, l'ajuda que rebrà Formentera per al transport de residus passa dels 300.000€ inicials previstos en la presentació del pressupost a 550.000€. En aquest punt, el president del Consell de Formentera ha dit que "aspirem a que el Govern es faci càrrec del total abans d'acabar la legislatura, és injust que els ciutadans de Formentera hagin d'assumir la despesa del transport".

Per promoció turística, i a l'espera que se signi el traspàs de la competència turística "amb un finançament just i suficient, com sempre ha expressat la consellera Alejandra Ferrer, l'Agència de Turisme Balear destinarà 300.000€ a Formentera per col·laborar en la despesa que el Consell de Formentera està assumint en aquest àmbit". Silvia Tur ha recordat que "el govern de Bauzà no va dedicar ni un euro en 4 anys per aquesta important qüestió."

La diputada també ha valorat positivament "que el Govern hagi inclòs des de la presentació dels pressupostos una millora de 60.000€ per desencallar la posada en marxa de la bassa de regadiu de l'illa i una partida de 70.000€ per millorar el servei de transport terrestre".

Tant el president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer com la diputada, Silvia Tur, tenen previst oferir després de Festes una roda de premsa explicant al detall el contingut del pressupost de la Comunitat Autònoma.

Les figues protagonitzen el nou calendari de Formentera

calendari2016El Consell Insular de Formentera, a través del Servei d’Assessorament Lingüístic i l’àrea de Medi Rural, Ramaderia, Pesca i Caça, ja ha editat el nou calendari 2016 per a tota la ciutadania de l’illa.

Així com en altres edicions el calendari es va centrar en paraules del món dels ormejos de pesca o de les eines del camp, en aquesta ocasió els dotze mesos s’han dedicat a dotze varietats de figues que es poden trobar a l’illa.

D’aquesta manera, mes a mes, el calendari mostra varietats de figues ben conegudes com ara la «rojal», «blanca», «coll de dama», «martinenca» o «bordissot». Cada una de les imatges de les figues vénen acompanyades d’unes notes que expliquen algunes de les seves peculiaritats.

A més, el calendari també ofereix un petit lèxic que gira al voltant d’aquesta fruita tan arrelada i popular a l’illa. Com cada any, els calendaris es poden aconseguir als punts d'informació ciutadana del Consell de Formentera.

L'aparcament regulat de la Savina reduirà l'horari de pagament a l'estiu «a petició dels veïns»

Ple desembre 2015 premsaEl Consell de Formentera ha celebrat avui el darrer Ple d'aquest any 2015. A la sessió plenària s'ha donat compte de l'aprovació definitiva del Pressupost del Consell per al 2016 i de l'acord de Comissió de Govern relatiu a la presentació de 12 al·legacions a la Llei de l'impost sobre estades turístiques. La consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha volgut deixar constància de què la institució insular es posiciona «a favor de la introducció impost sempre que el seu caràcter sigui finalista i repercuteixi en la millora directa del medi ambient».

El Ple també ha aprovat la modificació inicial de l'ordenança fiscal reguladora de la taxa per estacionament de la Savina i de l'ordenança reguladora del servei d'estacionament d'aquest nucli. Aquestes propostes han rebut el suport de tots els grups polítics menys el Partit Popular que s'ha abstingut. El conseller de Mobilitat, Rafael González ha explicat les principals modificacions de l'ordenança, d'una banda, davant la petició de l'Associació de Veïns de la Savina i comerciants de la zona el conseller ha declarat que es reduirà l'horari de pagament del pàrquing regulat per la pròxima temporada, en lloc de ser de 9.00 del matí a 12.00 de la nit, serà de 9.00 a 21.00 hores, «ja que en aquestes darreres hores del dia s'ha detectat que no hi havia problemes d'aparcament».

L'altre gran canvi que ha explicat Rafael González és que es crearan abonaments mensuals que costaran 200 euros/mes a l'estiu i 100 euros/mes a l'hivern, els residents de Formentera que paguin l'impost de circulació a Formentera tindran bonificada el 100% d'aquesta taxa. D'altra banda, les persones propietàries o arrendataris durant més de 3 mesos d'un habitatge a la Savina tindran una bonificació del 50%, encara que no siguin residents. Així mateix, el conseller ha explicat que no es tornaran a expedir els adhesius acreditatius per poder aparcar gratuïtament a la Savina sinó que «el control es farà amb els tiquets dels parquímetres».

«Quedaran exemptes de la regulació i no tindran la necessitat de treure tiquet els vehicles de persones que tinguin mobilitat reduïda», segons ha remarcat Rafael González. Per últim el conseller ha dit que la institució treballa per trobar un aparcament dissuasiu, però en el qual només es podrà aparcar un vehicle com a màxim 5 dies seguits. El Partit Socialista i Compromís amb Formentera han valorat positivament el primer any de funcionament del pàrquing regulat. El PP ha criticat la rapidesa amb la qual diuen la institució ha fet els canvis.

Al Ple també han aprovat per unanimitat la proposta de creació i aprovació inicial del Reglament de voluntariat esportiu. Així mateix ha obtingut el vistiplau de tota la cambra la proposició del grup socialista relativa a la introducció de sistemes de generació d'energies renovables als edificis del Consell i altra relativa a sol·licitar al Govern d'Espanya a fer efectiu el dret a l'habitatge.

Més articles...

Pàgina 225 de 241

225

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat