• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix

Notícies

Jornada de conscienciació mediambiental de les Escoles d'Estiu

escola-estiu-medi-ambient--2-1Al voltant d'un centenar d'alumnes d'entre 6 i 12 anys de les tres Escoles d'Estiu del Consell de Formentera han realitzat durant el matí d'avui una jornada de conscienciació mediambiental a la plaça de la Constitució de Sant Francesc, on s'ha instal·lat una carpa i diverses taules informatives.

Els boixos i boixes han repartit fulletons informatius a residents i turistes explicant la importància de tenir cura del medi ambient, han mostrat ampolles amb llosques i microplàstics recollits a la platja per l'organització Plastic-Free Formentera i han visitat comerços de la zona repartint també el material informatiu.

Durant el matí també han pintat diverses pancartes amb missatges reclamant una menor contaminació, més reciclatge i demanant que es tingui cura la natura.

La consellera de Joventut, Vanessa Parellada, que ha acompanyat als alumnes de les escoles, ha destacat que es tracta d'una activitat que forma part del tema principal d'aquest any de les escoles, 'Respira l'Illa'. "Aprofitant que per la plaça passa molta gent, intentem que arribi aquest missatge de lluita contra el plàstic, de reciclar i de la necessitat de reduir la generació de residus. És important que aquests nens i nenes de Formentera agafin el relleu dels grans i contribueixin a fer una Formentera una mica millor", ha subratllat la consellera.


16 d'agost 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El nou espai cultural del Far de la Mola rep prop de 12.000 visitants durant el seu primer mes d'obertura

foto-2019-far-la-mola-1-v2-1-1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, ha presentat avui les dades de visites del primer mes d'obertura de l'espai cultural del Far de la Mola, que gestiona la institució insular i que va obrir portes el passat 1 de juliol.

Prop de 12.000 persones han visitat durant el mes de juliol aquest nou espai. Durant la primera setmana varen visitar unes 10.000 persones la instal•lació, ja què a mode d'inauguració es varen fer jornades de portes obertes i l'entrada era gratuïta. La resta de visitants s'han comptabilitzat les tres següents setmanes, en què han visitat l'espai cultural un total de 1.973 persones.

Avui aprofitant la celebració del Dia Mundial dels Fars, la consellera de Cultura, Susana Labrador ha enviat un missatge a tots els residents de Formentera, que encara no coneixen el nou espai perquè el visitin “i així puguin conèixer de primera mà la història de Formentera vinculada amb el mar i els fars”, segons ha declarat.

Aquest edifici representatiu de l'enginyeria civil, projectat per Emili Pou Bonet i construït el 1861, acull un espai cultural i de difusió del patrimoni marítim de Formentera. Aquest nou espai es divideix en dues àrees expositives. D'una banda, una exposició permanent amb el mar com a eix principal, tractada des de diferents vessants: el medi marí, l'aprofitament dels seus recursos, la navegació i els senyals lumínics. I per una altra, una àrea reservada a exposicions artístiques de caràcter temporal.

Exposició d'Erwin Broner
En aquesta darrera zona, des del passat 19 de juliol i fins al proper 12 d'octubre està exposada la mostra Erwin Broner. Obres del llegat de Gisela Broner a Catalina Verdera Ribas.

Horaris i preus
Tant el far com l'exposició es poden visitar de dimarts a diumenge d'11.00 a 14.00 hores i les tardes de dimecres i diumenge de 17.00 a 21.00 hores. L'entrada general té un preu de 4,50 euros. Per als residents de Formentera, menors de 18 anys i persones en atur l'entrada és gratuïta, mentre que pensionistes i estudiants paguen un preu reduït de 2,5 euros.


7 d’agost de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell de Formentera dona suport a Formenterers Solidaris per projectes solidaris per al 2019

foto-signatura-conveni-forment1La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i la presidenta de l'ONG Formenterers Solidaris, Maria Costa han signat un conveni de col·laboració entre el Consell de Formentera i l'ONG formenterera per a l'execució de projectes de cooperació per a l'ajuda al desenvolupament de països en vies de desenvolupament, així com per la creació d'activitats de sensibilització i assistència social bàsica a Formentera per a l'any 2019.

Amb aquest acord l'ONG Formenterers Solidaris es compromet a: fer una elaboració i gestió de projectes de cooperació i desenvolupament a països en vies de desenvolupament. Organització de ponències, taules rodones, fòrums, exposicions o conferències. També finançarà despeses derivades de l'equipament, material i subministrament propis per al funcionament regular de l'ONG. Així mateix es compromet a organitzar de campanyes de recollida de productes i sous per enviar a llocs necessitats, gestionar bonificacions d'alimentació concedits pel Consell Insular de Formentera i fer accions de suport i ajuda a les persones amb més necessitats socials de l'illa de Formentera.

El Consell de Formentera subvencionarà les activitats i despeses de l'ONG Formenterers Solidaris per a donar compliment a aquest conveni amb 3.000€. El conveni se signa amb caràcter anual. El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, i la secretària de l'ONG, Teresa Costa, també varen assistir a la signatura que es va produir ahir 1 d'agost al Consell de Formentera.

2 d’agost de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera realitza comptatges de vehicles a les carreteres de l’illa

imatge-carretera-de-la-mola fo1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa que entre l'1 i 12 d'agost s'estan realitzant a les carreteres de Formentera estudis sobre els diferents modes de transport existents a l'illa (a peu, bicicleta, transport públic, vehicle privat), així com dels nivells d'ocupació de les zones d'estacionament. Aquestes feines les està fent una empresa especialitzada en elaboració d'enquestes i comptatge de vehicles, tant de manera manual com automàtica.

"Així es dóna resposta a una de les directrius del Pla de Mobilitat Sostenible, i 2 anys després de que es realitzaren els primers comptatges s'està tornant a mesurar l'estat de les carreteres", segons ha explicat el conseller de Mobilitat, Rafael González. "Amb els resultats, es veurà el primer efecte de la nova mesura de regulació que hem implementat de manera pionera aquesta temporada", segons ha afegit el conseller de Mobilitat.

Una vegada finalitzi el període de regulació, juliol i agost, i que es tenguin les dades d'entrada de vehicles a l'illa, juntament amb els resultats d'aquests estudis, "podrem valorar com ha anat aquesta primera experiència, i establir les bases a aplicar en vista a la pròxima temporada", segons ha detallat Rafael González.

"De moment, hem pogut constatar ja que aquest mes de juliol no hi hagut més vehicles a les carreteres de l'illa que l'estiu anterior", segons ha concretat el responsable de Mobilitat. De fet, el conseller ha aprofitat per presentar la mitjana de vehicles autoritzats per circular de manera diària per Formentera durant la segona quinzena de juliol de 2019, que han estat 19.880, mentre que la mitjana de la primera quinzena va ser de 19.183 vehicles autoritzats per dia.

De les autoritzacions de la segona quinzena 1.428 han estat demanades per part de turistes que han portat el seu vehicle de fora de l'illa, 8.851 per part de llogaters de vehicles, 8.048 per part de residents de Formentera, i 1.553 per part de propietaris de segones residències, empreses radicades a Formentera, empreses de transport de mercaderies, entre d'altres.

Carreteres lliures de quads
Rafael González ha anunciat també que des de la seva àrea es va demanar un informe a la Policia Local per constatar que no hi hagués presència de quads en circulació a Formentera. Recordem que la nova regulació no permet el lloguer de quads, ni l'accés d'aquest tipus de vehicles a l'illa. Segons l'informe emès per la Policia Local a data 22 de juliol, els agents no han detectat cap quad en circulació durant els 7 dies anteriors a l'emissió d'aquest document. "Això constata que totes les empreses de lloguer de Formentera estan complint de forma unànime aquesta regulació", segons el conseller que ha agraït la seva col•laboració.

El permís de circulació per Formentera pel que queda del mes d'agost es pot tramitar de manera senzilla, i en un sol tràmit, al web www.formentera.eco.


6 d’agost de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Presentació de la campanya 'Posidònia i usos marins sostenibles a Formentera' iniciativa del Save Posidonia Project

foto-spp gen-gob1La presidenta del Consell de Formentera i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, el conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz i el conseller de Sector Primari, Josep Marí han assistit avui a la presentació de la primera campanya de voluntariat científic "Posidònia i usos marins sostenibles a Formentera". Aquesta iniciativa que du endavant el GEN-GOB, es finança amb els diners recaptats amb el Save Posidonia Project, i juntament amb el projecte "Antroposi" de l'IMEDEA va ser una de les iniciatives triades a l'any 2017 pel comitè avaluador del SPP per dur endavant en els següents dos anys.

La presidenta ha recordat que el "Save Posidonia Project va nàixer del desig del Consell de Formentera de promoure el turisme sostenible i llançar un pla d'acció per recaptar fons que van destinats, exclusivament, a la conservació de la planta marina Posidonia oceanica i a fer accions de difusió sobre la importància de la seva conservació que arribin tant a residents com turistes". A més, Alejandra Ferrer ha dit que "aquest projecte ens permetrà tenir més dades sobre l'estat actual de conservació d'aquesta planta marina tan important pel nostre ecosistema".

Geolocalitzar els impactes en el litoral
L'estudi del grup ecologista, que compta amb un pressupost de 48.836€, tracta de geolocalitzar els punts on es generen més impactes sobre la posidònia i determinar la salut ambiental de les praderies de posidònia afectades pel fondeig d'embarcacions. Marià Marí, coordinador d'activitats del GEN-GOB ha indicat que "una de les accions d'aquest projecte és la formació d'estudiants del sector de les ciències marines en l'estudi, ordenació i gestió dels hàbitats submarins del litoral de Formentera".

La presentació s'ha fet al port de la Savina, al costat del veler RyujinEl Drac de la Mar–, on, entre els dies 24 de juliol i 5 d'agost, un grup de voluntaris, venguts des d'Albacete, Alacant, Múrcia, Madrid i Cadis, duen endavant sessions teòrico-pràctiques per aprendre metodologies científiques emprades pels tècnics de l'Àrea Marina del GEN-GOB a l'hora de caracteritzar i avaluar l'estat ambiental de les praderies de Posidonia oceanica i la pressió del fondeig i altres impactes al litoral de Formentera", segons ha detallat Marià Marí.

Agermanament entre Confraries
En aquest projecte també col·labora, la Societat per al Desenvolupament de les Comunitats Costaneres (SOLDECOCOS), que aporta l'embarcació. Jorge Sáez, el director estratègic de SOLDECOCOS ha aprofitat la trobada per lliurar al patró major de la Confraria de Pescadors de Formentera, Iván Pérez, regals testimonials per iniciar un procés d'agermanament i cooperació entre les confraries de pescadors de Cadis, mitjançant la Federació de Confraries de Pescadors de Cadis, i la Confraria de Pescadors de Formentera.

D'altra banda, i provinent de l'Ajuntament de Cadis, s'ha lliurat a la presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, una mostra de sal de les salines de Cadis i una ampolla d'oli verge com a símbol de la voluntat de col·laboració entre Comunitats de la conca Mediterrània.


1 d’agost de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 247 de 403

247

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat