• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

El Festival SON Estrella Galícia Posidònia ofereix descomptes als formenterers

foto-festival-son-1El Festival SON Estrella Galícia Posidònia torna a Formentera del 12 al 14 d’octubre amb el suport del Consell Insular. Emmarcat dins els actes de la campanya Descobreix Formentera a l’octubre, aquest festival ens ofereix tres jornades de música, gastronomia i natura que serveixen per a redescobrir l’illa i gaudir de la tardor formenterera amb actuacions en directe, excursions i els millors plats d’aquí amb el toc gallec d’un xef estrella Michelin.

Horaris i localitzacions

Tant els artistes com les localitzacions tornen a ser secretes i es desvetllaran durant el propi festival; aquesta és la màgia de l'esdeveniment.

Beneficis especials per als residents

Enguany, i per a fer partícips d’aquest esdeveniment a formenterers i formentereres, a més del concert gratuït que es celebrarà el divendres 12 d’octubre al Pilar de la Mola en el marc de les festes del poble, l’organització del festival ha establert una sèrie de "beneficis especials" per als residents.

Així, tant el dissabte 13 tarda/nit com el diumenge 14 al migdia, els residents a Formentera podran comprar entrada per a cadascun dels dos esdeveniments programats per aquests dies per un preu especial de 50 euros (en cada cas). El preu inclou concerts, menjar i beure.

Per a poder gaudir d’aquest descompte, s'ha habilitat al web el següent enllaç per a residents prèvia identificació: http://bit.ly/2IAKCpE

Cal recordar que les places són limitades.

Save Posidonia Project

SON Estrella Galícia Posidònia es fa en cooperació amb el Consell de Formentera i amb el projecte Save Posidonia Project. Així, ja varen col·laborar a l’any 2017 i enguany apadrinen 10.000m2 de posidònia.

Formentera ofereix un curs d’acolliment lingüístic per a alumes nouvinguts

foto acolliment ling 2018El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, informa que demà, divendres 5, s’obre el període d’inscripcions per al nou curs d’acolliment lingüístic pensat per a afavorir la integració d’alumnat nouvingut. La presentació del projecte, feta avui, ha estat a càrrec de la consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada, i de la docent i coordinadora de les classes, Maria Isabel Jiménez.

Projecte d’acolliment lingüístic
Davant el fet que existeix una major concentració de fracàs escolar i abandonament entre els i les joves immigrants en relació als nadius, i que aquest factor esdevé un obstacle per al seu normal desenvolupament econòmic i social, des del departament d’Immigració es va plantejar l’inici d’aquest projecte, que es materialitza en un taller d’acolliment lingüístic pensat per a donar resposta a les necessitats específiques d’aquest col•lectiu.

Objectius del programa d’acolliment
El programa d’enguany, que comença el 15 d’octubre i s’estendrà fins a la finalització del curs, s’oferirà a tots aquells nouvinguts tant de primària com de secundària.

En paraules de na Maria Isabel Jiménez, coordinadora de les classes, “oferint aquest recurs, que cerca potenciar la millora de comprensió lectora, escriptora, així com oral de la llengua catalana, volem donar resposta a una sèrie de necessitats que es promouen i demanen des dels centres escolars”.

D’aquesta manera es pretén millorar tant l’aprenentatge escolar com la integració social, ja que com ha esmentat la consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada, “si hi ha una bona integració de l’alumnat a l’escola, creiem que la integració de la família en general en surt també beneficiada”.

Les classes s’adequaran al nivell escolar de cada alumne i volen potenciar també el treball en equip i promoure la igualtat d’oportunitats a l’hora de seguir el ritme de les classes lectives i fomentar una actitud en positiu de l’alumnat nouvingut davant el català, llengua vehicular dels centres educatius de les Illes Balears.

Inscripcions
Les inscripcions per a aquesta activitat es realitzaran a l’àrea de Benestar Social, a la vénda des Brolls número 53, de dilluns a divendres en horari de 9.00 h a 14.00 h, des d’aquest divendres 5 d’octubre fins al divendres 12 d’octubre.

Per a més informació, es pot consultar també al telèfon 971 32 12 71 o bé al correu electrònic Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

L’espai on es desenvoluparan les classes d’acolliment es decidirà en funció del nombre d’inscripcions i de les seves necessitats.

Arriba a Formentera 'Por unos pasitos de ná' de la companyia Ambulantes Teatro y Danza

foto-por-unos-pasitos-de-na 1El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura i Festes, presenta Unos pasitos de ná, un espectacle de dansa adreçat a nens i nenes a partir de 3 anys que ha obtingut un gran reconeixement de crítica i públic a viles i ciutats d’arreu de l’estat.

Por unos pasitos de ná és un espectacle que fusiona el flamenc i la dansa contemporània. A través del llenguatge de la dansa, es troben ballant tres personatges que representen figures geomètriques. Dos són circulars i l’altra quadrada, la seva forma i el seu ball són diferents.

Atrets per una crida festiva, les rodones passen sense problemes per la porta. Però sorgeix un conflicte quan la quadrada no pot passar, ja que la porta es rodona i no hi cap. Li demanen que canvi la seva identitat, la seva forma, el seu ball; però ella, orgullosa i flamenca, vol mantenir la seva identitat i les seves formes. Ballant, busquen una solució, a vegades de forma divertida i clownesca, fins que la troben en mig d’un ball.

Amb aquests personatges, Ambulantes Teatro y Danza teixeix un divertit espectacle d’estètica clown que planteja la importància de la identitat al mateix temps que promou el respecte al què és diferent.

L’espectacle arriba a Formentera dins del programa PLATEA, que va posar en marxa el 2014 l’INAEM (Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música) del Ministeri d’Educació, Cultura i Esports, que permet al públic formenterer gaudir d’espectacles estatals de gran qualitat.

La companyia
Ambulantes Teatro y Danza es dedica des de fa anys, a la producció d’espectacles infantils. En una primera etapa, la companyia es centra fonamentalment en l’adaptació de textos juvenils, per passar després a integrar el llenguatge de la dansa en totes les seves peces. El grup s’ha format al Teatre Escola Municipal d’Albacete i en la Sala Cuarta Pared de Madrid. Entre algunes de les seves peces es troben Don Quijote para niños, Pulgarcito y Déjate llevar.

A més de l’escenificació de l’obra de dissabte, aquest divendres tarda/vespre els integrants de la companyia Ambulantes Teatro y Danza impartiran tres tallers per a les alumnes de l’Escola de Música i Dansa de Formentera.

Por unos pasitos de ná es podrà veure a Formentera aquest dissabte 6 d’octubre a les 18.00 h a la Sala de Cultura (Cinema). L’espectacle té una durada de 50 minuts i les entrades es podran adquirir per 3 euros a la taquilla del cinema el mateix dia de la funció.

Formentera celebra el cooperativisme

cooperativa-1-La Cooperativa del Camp de Formentera informa que aquest dissabte 6 d'octubre al Casal d'Entitats de Sant Francesc se celebrarà el Dia Mundial del Cooperativisme a Formentera. L'acte està organitzat per la Federació de Cooperatives de les Illes Balears i la Cooperativa del Camp de Formentera i té el patrocini de la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria del Govern de les Illes Balears i la col·laboració del Consell Insular de Formentera.

El programa comença a les 12 del migdia, amb la benvinguda dels presidents de les organitzacions convocants, i té com a plat fort una taula redona sobre la Llei de mirocooperatives com impuls a l'economia social, moderada per Carlos Marí, gerent de la Cooperativa de Formentera i amb les veus dels senyors Enric Pozo i Jaume Orell. Es preveu que l'acte de cloenda es porti a terme a la una del migdia.

Més articles...

Pàgina 4 de 139

4