• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix

Notícies

La fiscalia no veu prevaricació en l’aprovació de les NNSS de 2010

La Fiscalia del Jutjat d'Instrucció número 4 d'Eivissa ha dictaminat en un escrit de data 2 de maig de 2018 i notificat al Consell de Formentera el 21 de desembre passat, sobre la querella per suposada prevaricació interposada per l'empresa Sunway SL, propietat d'un establiment hoteler de Punta Prima, contra els consellers Jaume Ferrer, Sònia Cardona, Bartomeu Escandell, Pep Mayans i Sílvia Tur que varen votar a favor de les normes subsidiàries de 2010 que no hi ha indicis de prevaricació i que "interessa el sobreseïment provisional de les actuacions".

La querella impulsada per Sunway SL ja havia estat jutjada en la via contenciosa administrativa, ja que Leo Stöber, representant d'aquesta entitat considerava que les NNSS estaven mal fetes. La sentència del TSJ de 8 de juliol de 2014 va ser favorable al Consell de Formentera. En concret en aquesta sentència es disposa que les actuacions dels polítics "s'han basat en els informes mediambientals de pèrits sobre la necessitat de mantenir la qualitat paisatgística i natural d'una zona d'especial fragilitat, a l'estar inclosa dins de la zona perifèrica de protecció del Parc Natural de ses Salines, declarant-les conforme a l'ordenament jurídic".

Bartomeu Escandell, conseller de Presidència del Consell Insular de Formentera s'ha mostrat satisfet amb l'escrit de la Fiscalia, "que és coherent amb la sentència anterior, ja que difícilment seria comprensible que hi hagués prevaricació en unes Normes que ja s'han jutjat i definit com a ben fetes". Escandell ha explicat que tot i que les Normes Subsidiàries varen estar aprovades pels grups polítics de Gent per Formentera i Partit Socialista, els implicats durant molts anys en aquesta causa han estat només les conselleres i consellers d'un dels dos grups.

El conseller s'ha mostrat content per la tranquil·litat que proporciona als seus companys i ex companys veure com els diferents escrits i sentències aclareixen que la feina de l'equip va estar ben feta i ha perseguit sempre defensar l'interès general i la protecció del territori". Per acabar, ha afegit que “cal tenir cautela perquè tot i que l'escrit de la fiscalia és favorable, la posició final de cas dependrà del jutge”.

Ja es poden canviar els eco-punts per premis a l’àrea de Medi Ambient de Sant Ferran

foto-be-blue-premisEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Ambient, informa que les persones interessades a canviar els eco-punts obtinguts a les màquines de reciclatge instal•lades per Trasmapi a 5 punts de l'illa ja poden passar per l'àrea de Medi Ambient, carrer Mallorca, número 15, a recollir els seus premis. L'horari d'atenció és de 9 a 14h.

Els premis que podran recollir els usuaris de les màquines són:

- Polsera Be Blue Formentera, 30 eco-punts
- Clauer, 40 eco-punts
- Capell, 60 eco-punts
- Bossa de tela, 60 eco-punts
- Gorra Be Blue per nens, 80 eco-punts
- Gorra Be Blue per adult, 100 eco-punts
- Llibre infantil "Posi", 90 eco-punts
- Col•lecció "Posi" 4 llibres infantils, 360 eco-punts
- Polsera de Majoral, 300 eco-punts
- Ulleres de sol de fusta polaritzades, 400 eco-punts
- Sessió de Peterdiving en el centre de busseig Vellmarí, 550 eco-punts

El passat mes de setembre Trasmapi va instal•lar 5 màquines de reciclatge d'envasos de plàstic i llaunes a diferents punts de l'illa per fer una prova pilot. Aquesta setmana han estat retirades, i s'ha deixat una única màquina, la de l'estació marítima, segons ha explicat la consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera. Amb el resultat d'aquesta experiència la naviliera estudiarà altres possibles actuacions. En total s'han reciclat 15.818 envasos.

Formentera posa en marxa dos grups de suport familiar per acompanyar als pares i mares en la criança

cartell grup de suportEl Consell de Formentera, a través de la conselleria de Benestar Social, posa en marxa dos grups de suport familiar, un de dirigit a pares i mares amb fills i filles d’entre 3 i 6 anys, i altre dirigit a pares i mares amb fills i filles d’entre 6 i 12 anys. Els grups són oberts, no fa falta inscripció prèvia, i tenen caràcter gratuït.

L’objectiu d’aquesta iniciativa, segons ha explicat la consellera del ram, Vanessa Parellada, “és la de formar famílies (pares, mares, fills i filles) en l’enfortiment d’habilitats parentals, a fi de prevenir el desenvolupament de conductes problemàtiques (assetjament escolar, consum de drogues i d’altres) i donar suport en la seva tasca”.

Les sessions es portaran a terme al Casal d’Entitats. El grup de suport 1 (dirigit a pares i mares amb fills i filles d’entre 3 i 6 anys) es realitzarà el primer dijous de cada mes, i la primera sessió serà demà 10 de gener de 18 a 20h. El grup de suport familiar 2 (dirigit a pares i mares amb fills i filles d’entre 6 i 12 anys) es realitzarà el darrer dijous de cada mes, i la primera sessió serà el 24 de gener de 18 a 20h.

El grup de suport tendrà un doble vessant; segons ha destacat Vanessa Parellada, “per una part, s’acompanyarà els pares en la criança dels fills per a donar-los suport i orientar-los, i per l’altra se’ls proporcionarà eines per a evitar que una incipient problemàtica vagi a més”. Així, es treballarà la resolució de conflictes d’acord amb els valors democràtics i l’enfortiment de les habilitats socials amb els menors.

El grup de suport familiar serà conduït per l’educadora social de l’Àrea de Benestar Social i puntualment comptarà amb la col·laboració de professionals especialitzats en diferents temàtiques.

5 nous contenidors de reciclatge de roba distribuïts als principals nuclis de Formentera

foto presentacio contenidorLa consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera, juntament amb el director de Càritas Diocesana d'Eivissa i Formentera, Joan Marí, i el seu delegat a Formentera, Miquel Àngel Riera, han fet la presentació dels nous contenidors de roba que s'han situat a diferents nuclis urbans de Formentera.

La presentació s'ha fet a les 12.30h a l'avinguda Joan Castelló i Guasch de Sant Ferran (a l'alçada de l'actual escola) on hi ha situat un d'aquests contenidors de recollida de tèxtils. Els altres s'han ubicat a la Savina, al carrer Polígon de La Marina al costat de la torre des Triturador, a Sant Francesc a l'aparcament de Sa Senieta, a es Cap de Barbaria, al costat de la pista de futbol sala, i a la Mola a la zona escolar.

Conveni de col·laboració
Aquesta iniciativa s'ha dut endavant gràcies a un conveni de col·laboració signat entre Consell de Formentera i Càritas Diocesana d'Eivissa i Formentera per una duració de 4 anys. L'objectiu és "implantar un sistema de recollida selectiva de la fracció tèxtil al municipi de Formentera, per tal de facilitar al ciutadà aquesta possibilitat de reciclatge", segons ha explicat la consellera.

El Consell ha realitzat la instal·lació i trasllat dels contenidors i es fa càrrec de l'ocupació de la via pública dels contenidors. Per part seva, Càritas es fa càrrec del manteniment dels contenidors i la recollida dels tèxtils per la seva efectiva reutilització. Segons ha explicat Miquel Àngel Riera, la roba es destinarà primer a les necessitats socials de l'illa de Formentera, i els excedents es portaran a Eivissa.

A Eivissa els tèxtils que encara es puguin fer servir es vendran a les botigues que Càritas té a l'illa veïna o s'enviaran a projectes de cooperació internacional, i els que no poden tenir un segon ús es reciclaran. A l'hora d'introduir la roba en els contenidors ha d'anar tancada dins una bossa. Cal destacar que cada contenidor té una capacitat d'un metre cúbic de recollida.

"Aquest nou servei permetrà obtenir uns beneficis ambientals perquè hi haurà una major reutilització dels teixits a Formentera", segons ha destacat Aguilera que ha recordat la gran tasca que fins ara feia l'ONG Formenterers Solidaris, associació que encara recollirà roba usada a l'escola de Sant Ferran cada dijous de 17 a 19h, i a la qual la consellera ha agraït "la seva feina i dedicació".

El TSJIB no dóna suport a una demanda d'acomiadament improcedent d'un bomber contra el Consell de Formentera

El Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears ha emès una sentència en la qual descarta que el bomber Rubén Castellar Lozano fos acomiadat de manera improcedent i anul·la l'obligació del Consell de Formentera de pagar 10.143€ per salaris pendents, com ell pretenia i disposava la sentència d'instància anterior.

Rubén Castellar va treballar al Consell de Formentera entre el 7 de març de 2016 i el 31 de gener de 2017, moment en el que va comunicar la seva intenció de deixar el servei. Tot i aquesta voluntat expressada, el dia que s'havia de materialitzar la baixa el bomber es va presentar al lloc de feina amb la seva advocada i un notari, tot simulant que ell mai havia volgut deixar de treballar i va interposar una demanda per acomiadament improcedent.

Sobre aquest aspecte, el TSJIB ha afirmat que "es declara provat que el demandant va comunicar a l'entitat la seva voluntat de no renovar el contracte de treball, per la qual cosa el contracte es va extingir per baixa voluntària i no per decisió unilateral de l'empresa".

També s'anul·len els 10.143€ de salaris pendents que es fixava en l'anterior sentència perquè el bomber pretenia tenir el benefici d'un conveni que no li era d'aplicació. La sentència exposa que "el salari del demandant és el pactat en el contracte de treball, no essent aplicable el conveni col·lectiu del personal laboral de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, ja que el Consell Insular de Formentera no és administració de la Comunitat Autònoma ja que té la seva pròpia Administració".

Cas del borsí

Es tracta del mateix bomber que va demandar al Consell de Formentera per l'aplicació de l'antic borsí de 2014, cas que va guanyar, i per la qual cosa va aconseguir del Consell de Formentera el pagament d'una indemnització sense treballar, ja que la sentència estimava que hauria d'haver començat el seu servei a l'illa a l'estiu de 2014 i no va ingressar fins el març de 2016.

Més articles...

Pàgina 271 de 403

271

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat