• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix

Notícies

Formació Digital del Consell Insular de Formentera

El passat dijous 30 de novembre marca l’inici de l’especialitat formativa de
Xarxes Socials i Màrqueting 2.0. al Consell Insular de Formentera, com a part
de la convocatòria de programes de formació no conduents a certificats de
professionalitat adreçats prioritàriament a treballadors per al període 2022-2025
(2n període) subvencionades pel Servei d’Ocupació de les Illes Balears
(SOIB), el Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) i finançades pel Fons
Social Europeu, on el Consell Insular de Formentera ha estat beneficiari d’una
subvenció concedida per a l’execució d’accions destinades a millorar
l’ocupabilitat local.
La ràpida ocupació de les deu places ofertes en aquest curs subratlla el creixent
interès en l’aplicació de noves tecnologies en el mercat laboral i la notable
disposició de les persones aturades per elevar les seves habilitats i
competències. La iniciativa, amb el suport del SOIB, s’alinea amb la visió del
Consell de Formentera d’enfortir l’ocupació i consolidar les polítiques de
desenvolupament local a l’illa.
Aquest programa formatiu no només respon a la demanda actual del mercat
laboral, sinó que també representa un pas significatiu cap a l’apoderament de la
força laboral local. La inversió en habilitats digitals, particularment en l’àmbit de
les xarxes socials i el màrqueting digital, posiciona els participants per afrontar
els desafiaments contemporanis i contribuir al creixement econòmic de
Formentera.
L’alta demanda registrada subratlla la importància de continuar promovent
iniciatives similars que impulsin la capacitació i el desenvolupament professional.
A principis de 2024 el Consell té previst posar en marxa una nova acció formativa
d’Anglès per al sector comercial, per reafirmar el compromís de seguir liderant
esforços per millorar l’ocupabilitat i fomentar el progrés sostenible en la
comunitat local.

La representació de ‘Grúmic, un somni de tardor’, tanca el programa d’arts escèniques i musicals L’illa a escena

La Sala de Cultura-Cinema acollirà dissabte,9 de desembre, l’obra teatral ‘Grúmic, un somni de tardor’, a càrrec de La Fornal d’Espectacles. Es tracta d’un espectacle per a tota la família (a partir dels 3 anys), on un follet molt espabilitat explicarà com s’ho fa per dirigir tots els elements de la natura perquè arribi la tardor.

‘Grúmic, un somni de tardor’, és el relat del retorn a la infantesa i de com un infant de cinc anys ha d’entendre la necessitat d’aprendre per a poder assolir els seus objectius. Una proposta que combina objectes i cançons, en la qual aquests elements sumats al text, la llum i l'escenografia recolzen una història plena de fantasia. Seguint la línia poètica que la companyia ha desenvolupat des de fa més d’una dècada, en aquest espectacle també hi trobam elements pròxims a la tècnica del clown i la comèdia.

Aquest treball escènic representa un espai de trobada i consum cultural entre pares i fills. Estimula valors imprescindibles per a l’educació de les persones, així com la creativitat , l’emotivitat i l’empatia dels mes petits. L’espectacle, que començarà a las 18 hores, tendra una durada de 50 minuts i un preu de 4 euros, amb un descompte del 50 % per al preu reduït.

‘Grúmic, un somni de tardor’ és la darrera representació inclosa al programa d’arts escèniques i musicals L’Illa a Escena d’aquesta etapa de tardor-hivern.

Virginia Rosales, guanyadora de la targeta regal de 50 euros del Black Friday a Formentera del programa Compra a Casa

El Consell Insular de Formentera i PIMEF han fet lliurament aquest matí de la targeta regal de 50 euros la jornada Black Friday a Formentera que es va celebrar el passat 24 de juny i que forma part del programa de fidelització de la patronal insular per al comerç local Compra a Casa.

La guanyadora del sorteig ha set Virgínia Rosales Ibáñez, que el divendres del black friday va usar la targeta Compra a Casa, de la qual és usuària des de 2017, a la gasolinera de Sant Ferran Petrofor. Segons han explicat des de PIMEF, aquesta jornada, 705 persones varen realitzar compres en el Black Friday a Formentera i el volum de compres a través de la targeta de fidelització va ascendir a 13.210,15 euros.

Cal recordar que totes les compres a partir de 15€ que es realitzessin en els establiments adherits a Compra a Casa participaven en el sorteig d'una targeta regalo de 50 euros. Actualment són 32 els establiments adherits al programa Compra a Casa i des de la seva posada en marxa en el 2016 s'han expedit 3.400 targetes.

Acord entre la Conselleria de la Mar i del Cicle de l'Aigua i el Consell Insular de Formentera amb Trasmapi per a reforçar la primera connexió entre Formentera i Eivissa

La Conselleria de la Mar i del Cicle de l'Aigua i el Consell Insular de Formentera anuncien un acord estratègic amb Trasmapi per a establir la primera connexió de ferri entre Formentera i Eivissa. Aquest servei iniciarà les seves operacions dilluns que ve, 4 de desembre, amb sortides programades des de Formentera a les 05.45 hores de dilluns a divendres, enfortint així l'enllaç entre totes dues illes.

La incorporació d'aquest servei demostra el compromís de Trasmapi amb les necessitats de mobilitat dels residents i visitants de les illes. La naviliera, que actualment ja estava oferint l'última connexió nocturna a les 22.30 hores, respon així a una demanda comunitària, facilitant el desplaçament d'estudiants, treballadors i turistes.

La iniciativa és resultat de l'esforç conjunt de la vicepresidenta primera del Consell de Formentera i consellera de Mobilitat i Gestió Ambiental, Verónica Castelló, el conseller de la Mar i del Cicle de l'Aigua, Juan Manuel Lafuente, i els seus respectius equips de treball.

Aquest grup ha treballat per a reconèixer i respondre a les necessitats dels ciutadans, destacant la importància d'aquesta ampliació de servei per a millorar la qualitat de vida i fomentar les oportunitats econòmiques en totes dues illes.

Trasmapi, amb una història de servei que es remunta a la dècada dels 60, continua sent un pilar en el transport marítim entre Eivissa i Formentera. Amb més d'un milió de passatgers transportats anualment, aquesta ruta matutina reforça el seu compromís amb el benestar de la comunitat illenca.

El Ple del Consell Insular de Formentera aprova per unanimitat instar el Govern que creï l’Agència d’Emergència de les Illes Balears per dotar correctament el servei de bombers

El Ple del Consell Insular de Formentera ha aprovat per unanimitat una proposta plantejada per l’equip de Govern per instar el Govern balear a la creació de l’Agència d’Emergències de les Illes Balears, tal com preveu la Llei 3/2006 de 30 de març, de gestió d’emergències de les illes Balears, amb l’objectiu de dotar el servei de prevenció i extinció d’incendis del Consell Insular de Formentera del personal necessari i suficient per oferir un servei de qualitat i garantir el finançament, així com millorar la coordinació entre serveis.

Així mateix, s’insta el Govern a realitzar un estudi que analitzi la càrrega real de feina que suporta el Servei de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament del Consell de Formentera, posant com a base el context demogràfic de l’illa i l’evolució dels serveis prestats pel cos de bombers durant els últims anys a fi de proposar la composició i el dimensionament més adequat de la plantilla per oferir un servei òptim al ciutadà.

Segons ha explicat el conseller de Seguretat Ciutadana, Óscar Portas, “actualment el Consell de Formentera compta amb un cap de bombers, dos caporals i dotze bombers per realitzar totes les labors necessàries en prevenció i extinció d’incendis”, uns recursos humans que ha qualificat d’“insuficients per garantir les bones condicions de treball dels bombers i, per tant, del servei”.

Portas ha recordat que la Llei de gestió d’emergències, en la seva disposició addicional quarta, especifica que correspon a l’equip de Govern, mitjançant la conselleria competent en matèria d’emergències, impulsar les accions necessàries perquè tot el territori de la comunitat autònoma disposi d’un servei integral i homogeni de prevenció i d’extinció d’incendis i salvament, amb les prestacions humanes i adequades i els índexs similars d’eficàcia i d’eficiència a qualsevol lloc de Balears, d’acord amb les dotacions mínimes i estàndards de qualitat que es determinin.

Assenyala la Llei a més que “donades les singularitats territorials i administratives de l’illa de Formentera, el Govern de les illes Balears ha de prestar al Consell de Formentera suport tècnic, administratiu i de gestió addicionals per garantir la prestació integral dels serveis municipals en la totalitat del territori de Formentera”.

D’altra banda, el Ple del Consell Insular de Formentera ha aprovat facultar al Consell Executiu del Consell Insular d’Eivissa perquè efectuï el procediment administratiu que faci falta i adopti els acords d’interpretació del contracte present amb l’UTE GIREF i, així mateix, per efectuar eventuals modificacions del contracte per a la redacció dels projectes, la construcció, la posada en marxa i l’explotació d’algunes instal·lacions de tractament integral de residus municipals contemplada en el Pla Director Sectorial de Gestió de Residus Urbans d’Eivissa i Formentera (PDSGRUEF) i totes les actuacions que comporti.

D’aquesta manera, s’entendrà que per a l’Estació de Transferència de Formentera el termini de 25 anys comença l’1 de febrer de 2007 i finalitzarà el 31 de gener de 2032. Per a l’abocador de Ca na Putxa comença l’1 de maig de 2007 i finalitzarà el 30 d’abril de 2032. Quant a la planta de tractament, comença l’1 d’abril de 2021 i finalitzarà el 31 de març de 2046.

Així mateix, una vegada interpretat el còmput del terme del contracte s’haurà de procedir, en cas que sigui necessari, reequilibrar el règim econòmic i financer. També, a partir d’aquest acord, serà la Junta de Govern de Formentera, com a òrgan de contractació segons la Llei de Consells Insulars, qui adoptarà les resolucions que siguin necessàries com a actuacions intermèdies i finals a propòsit de la interpretació del contracte present i d’eventuals modificacions.

S’haurà de convocar així mateix l’equip de treball integrat per funcionaris de les dues corporacions per treballar de manera conjunta a propòsit de l’actuació present sobre la interpretació del contracte, així com per a eventuals modificacions futures, i analitzar les conseqüències econòmiques que es puguin derivar.

Finalment, s’ha acordat que abans de l’aprovació final de la interpretació del contracte pel Consell Executiu del Consell d’Eivissa, així com d’eventuals modificacions futures, s’haurà de demanar al Consell de Formentera la seva opinió, que correspondrà adoptar a la Junta de Govern.

El Ple ha aprovat al seu torn per unanimitat una proposta presentada pel Grup Gent per Formentera per instar el Govern balear a implementar les mesures necessàries per reduir les llistes d’espera i garantir a Formentera l’accés a les especialitats mèdiques més saturades i que garanteixi que les especialitats mèdiques més importants per a la salut i la vida dels malalts siguin accessibles de manera contínua a l’hospital de Formentera.

Així mateix, s’insta el Govern a implementar el servei d’oftalmologia a l’hospital de Formentera.

La consellera de Benestar Social, Cristina Costa, ha justificat el seu vot afirmatiu a aquesta iniciativa “perquè és important que tots anem a una en aquest sentit”. Encara que li consta que des del Govern balear s’està treballant sobre aquest tema, Costa ha deixat clar que “tenim el mateix dret que altres illes a tenir aquests serveis mèdics”.

El Ple ha donat llum verda, també per unanimitat, a una proposta transaccionada entre l’equip de Govern i Gent per Formentera per instar el Ministeri de Transport i Mobilitat Sostenible de fer extensiva la bonificació del preu del servei d’autobús, tren i metro a les illes Balears. A més, s’insta el Govern balear al fet que reclami al Govern d’Espanya que l’ajuda que rebin les illes Canàries s’estengui a les Balears.

L’equip de Govern del Consell Insular de Formentera ha donat compte al ple al seu torn l’aprovació de la creació d’una Junta de Govern especial per a tramitar el procediment d’adjudicació d’amarraments i fondejos en les instal·lacions de s’Estany des Peix, així com els procediments i recursos que es derivin d’aquestes adjudicacions. Aquesta Junta de Govern estarà presidida pel vicepresident tercer de la institució, José Manuel Alcaraz, i pels consellers Cristina Costa, Eva Nieto i Artal Mayans.

Un altre assumpte del qual s’ha adonat en la sessió d’avui és del nomenament de la directora de la Residència i Centre de Dia de Formentera, Carla Tur Yern, i del gerent de Promoció Turística, Leornardo Metastasio.

Així mateix, s’ha informat el Ple del nomenament dels membres que formaran part de la Ponència Tècnica d’Artesania del Consell Insular de Formentera durant la present legislatura.

Més articles...

Pàgina 4 de 403

4

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat