• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Primera Mostra de Músics de Formentera

cartell 2020 mostra de musicsEl Consell Insular de Formentera, a través de l’àrea de Cultura i Educació, informa que el proper divendres dia 18 de desembre a les 18.00 h i el diumenge 20 de desembre a les 12.00 h tendrà lloc la primera Mostra de Músics de Formentera de la mà de l’Associació Formentera Musical a l’envelat de sa Senieta de Sant Francesc. El tret de sortida serà el divendres dia 18 amb les actuacions de Pez Sonora + PerSona, Emi Bueno, Yakari & Marie Connery Quartet i DJ Gioele + DJ Clint Zero i la mostra conclourà el diumenge dia 20 amb les actuacions dels grups Bloco Colubraria, Erik Doornweerd i Óscar & Friends, Sur i Foc i Fum.

La consellera de Cultura i Festes, Susana Labrador, ha explicat que aquesta mostra s’organitza per primera vegada per potenciar la vida cultural de l’illa, a la vegada que es dona suport als grups musicals locals en un moment tan complicat, com ja es va fent amb altres esdeveniments. Així mateix, la consellera ha destacat que “tots els actes de la programació de Nadal segueixen totes les mesures de seguretat, amb l’aforament limitat” i ha demanat “la col·laboració i responsabilitat de tothom que assisteixi per poder gaudir de la música i dels músics de Formentera però amb seguretat”.

Cada actuació musical tindrà una durada de 60 minuts. Per aquests espectacles no hi ha reserva d’entrada, però sí aforament limitat de màxim 54 places. Tots els espectadors hauran d’estar asseguts amb mascareta i no es pot ni menjar, ni beure. Conforme quedin places lliures es podran anar ocupant després de desinfectar-les.

L’associació

Formentera Musical és una associació cultural nascuda aquest mateix any 2020 amb l’objectiu de promoure la cultura musical, protegir el paper dels artistes i tècnics de l’espectacle i fomentar l’intercanvi cultural entre illes tot col·laborant amb entitats públiques, privades i associatives de les Illes Balears.

Els grups

Pez Sonora amb PerSona
Paz Aguado, cantautora i artista multidisciplinar, compagina la creació musical amb les arts visuals. Amb guitarra i veu, i amb els seus companys d’escenari Juanjo Rodríguez (guitarra, baix) i Dario Fusco (bateria) conformen Pez Sonora, banda que conjuga una poesia intimista vital, amb un so folk-rock eclèctic. Les seves lletres van recol·lectant nexes que donin sentit a les coses, mentre la màgia transita les estacions del paradís.

L’acompanyarà PerSona, un projecte musical que barreja les diferents facetes musicals del multinstrumentista Paul Castejón. ClaoOscuro, el seu àlbum debut d’estudi té sonoritats que oscil·len entre l’orgànic i l’eclèctic, nodrit de jazz, colorit amb sons ètnics i embriagat del desenvolupament exòtic de la música progressiva. Peces instrumentals i també cançons cantades en diferents llengües, que dialoguen sobre la retòrica profunda de l’existència. La filosofia del so tecnològic coneixent l’expressió del misticisme.

Emi Bueno
Emi Bueno es presenta en format de quartet, amb un projecte ple de cançons llatines que ens faran viatjar per diferents corrents. La seva subtilesa i alegria aniran ben acompanyades amb músics residents a l’illa.

Yakari & Marie Connery Quartet
El grup format per Nuno Alvez, trompeta, Julien Cantonné, piano, Edgar Vilamajó, bateria, i Mariano Menteguiaga, baix, és una banda de músics de Formentera creada aquest hivern per reviure els grans moments del jazz-funk i dels seus grans impulsors com Miles Davis, Billy Cobhan, Herbie Hancock... Per la Mostra comptaran amb la participació d’Isaac Robles a la guitarra elèctrica i Maya Porter a la veu per cantar cançons de Marvin Gaye, Aretha Franklin o Sam Cooke. Una proposta carregada de groove i talent creada per a la gent de Formentera.

DJ Gioele
Gioele Brizio treballa de DJ des de 1993 a clubs com Pineta, Alter Ego, Café del Mar Ibiza, El Club Ibiza, Hotel Pacha Ibiza. Gioele amb Moba Sound ha col·laborat en la preparació d’algunes remescles per artistes com Milesart Orchestra (Look at you), Mystic Diversions (Energy Production), Oscar P (Media Services Nyc), DNA (Cool:Division), Dom Scott (Perception Music). Actualment és el DJ resident a ChezzGerdi Formentera i ha treballat també a Big Sur Life.

DJ Clint Zero
DJ neoyorquí resident a Formentera. El seu estil és eclèctic ja que li agraden molts tipus de música que barreja en les seves sessions.

Bloco Colubraria
Bloco Colubraria és una batucada a l’estil brasiler amb un toc de bogeria illenca. Porta dos anys en actiu en què ha participat en molts esdeveniments i amenacen a quedar-se molt més temps amb nosaltres per fer-nos moure de valent.

Erik Doornweerd amb Óscar & Friends
Erik Doornweerd, nascut a Indonèsia, criat a Holanda i feliç a Formentera. Ha tocat a la Joven Dolores, organitzat l’escenari obert del Mercat Artesanal de la Mola durant 25 anys, amb músics, contacontes, malabaristes, mags, ballarins i molt més. Tocarà la guitarra, la lap-slide guitar, harmòniques i un banjo de cinc cordes, amb el seu repertori rock, folk, country i blues. L’acompanyarà Óscar i el seu grup de percussió africana.

Sur
Sur és una banda formada a Formentera en format “power acústic”. El seu repertori compta bàsicament amb cançons pròpies i versions. Els integrants són Dani Alcoba, veu i guitarra, Manu Velázquez, bateria, Gustavo Moraes, guitarra solista i Maxi Rattoni, al baix.

Foc i Fum
Foc i Fum és una banda de rock n’ roll formada per Joan Garciolo Torres al baix, Fabian Mayans a la bateria, Maya Porter, a la veu, i Isaac Robles a la guitarra. Toquen versions d’artistes com Audioslave, Queens of the Stone Age o Muse. La combinació de l’energia que transmeten a l’escenari, un repertori de cançons clàssiques de rock i una poderosa veu femenina, converteixen l’espectacle en una experiència inoblidable.

14 de desembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Els guanyadors del XIV Concurs d’Aparadorisme Nadalenc reben els seus premis

foto 2020 concurs aparadorisme 1El Consell de Formentera i la Cambra de Comerç han lliurat avui els premis del XIV Concurs d’Aparadorisme Nadalenc que guardona els establiments de Formentera amb l’objectiu de fomentar i animar l’ambient nadalenc entre els comerços de l’illa. Enguany, s’ha incrementat el nombre de comerços participants respecte a edicions anteriors i hi ha hagut una participació rècord de vint comerços.

Així, els membres del jurat, compost per Savina Majoral, de l’Obra Cultural Balear, el pintor Álvaro Mendoza, i Amàlia Mora i José Manuel Alcaraz, de l’àrea de Comerç del Consell, després de visitar tots els establiments han reconegut l’originalitat, la creativitat i la imaginació dels següents establiments:

1. Pinturas Cabezuelo, Sant Ferran.
2. Sol Courrèges Boné, la Savina.
3. Be Formentera, Sant Francesc.

A més, enguany, el jurat ha premiat amb un reconeixement especial a la Pescadería Ntra. Sra. del Carmen i la Floristeria Formentera “per la seva creativitat i l’acurada manualitat en preparar els seus aparadors”.

La vicepresidenta i consellera de Comerç, Ana Juan, ha felicitat els comerços guanyadors i “a tots els participants en aquest concurs per la seva feina en mostrar uns aparadors tan ben ambientats; i perquè a més demostren que el comerç local, en un any tan complicat com aquest, es manté viu i dinàmic”. “Continuam treballant juntament amb les associacions de comerciants de l’illa per millorar les competències del nostre comerç i reforçar la seva identitat”, ha assenyalat Ana Juan.

Pinturas Cabezuelo, establiment amb prop de vint-i-cinc anys de trajectòria a Sant Ferran, ha preparat un aparador on el protagonista és un senzill arbre de Nadal, format per una escala i pots de pintura. Sol Courreges Boné utilitza materials reciclats en el seu original aparador, mentre que Be Formentera ofereix un aparador nadalenc molt personal fet amb productes de la botiga.

El lliurament dels premis s’ha fet a cadascun dels establiments guanyadors de mans de la consellera de Comerç, Ana Juan, i la representant de la Cambra de Comerç Lina Tur. Els guardonats han rebut una placa de reconeixement i un premi en metàl·lic consistent en 225 euros per al primer, 150 per al segon i 75 euros per al tercer.


11 de desembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La dessalinitzadora de Formentera incrementa en un 20% la capacitat de producció

foto 2020 dessalinitzadora 2La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, el conseller de Medi Ambient i Territori del Govern, Miquel Mir, i el conseller de Medi Ambient del Consell, Antonio J. Sanz han visitat avui les obres de remodelació de la tercera línia de producció de la Instal·lació Dessalinitzadora d’Aigua de Mar (IDAM) de Formentera. A la visita també han assistit el director gerent de l’Agència Balear de l’Aigua, Guillem Rosselló, i el secretari general, Juan Calvo.

El projecte, finançat amb fons de l’Impost de Turisme Sostenible (ITS) té un pressupost de 330.569,74 € euros i un termini d’execució de sis mesos i permetrà incrementar la capacitat de producció d’aquesta línia en un 20% passant d’un màxim de 2.000 m3/dia a 2.500 m3/dia.

L’actuació preveu la instal·lació d’un bastidor d’osmosi inversa de capacitat de 2.500 m3/dia i la substitució de les membranes actuals de 400 ft2 per membranes de 440 ft2. Això, permetrà, d’una banda, que els nous equips instal·lats en l’anterior remodelació (finalitzada el 2017) operin de manera òptima i millorar, a la vegada, l’eficiència energètica de les instal·lacions.

La presidenta ha mostrat la seva satisfacció per l’inici d’aquesta obra que “crea una tercera línia en la dessalinitzadora de Formentera. Aquesta millora, juntament amb les millores d’emmagatzematge que s’han fet en els últims anys permetrà garantir la producció d’aigua per respondre a l’increment de la demanda que es dona sobretot en temporada alta”. Alejandra Ferrer ha afegit que en el cas de Formentera aquesta és l’única opció de producció d’aigua dolça i potable a l’illa.

Per la seva part, el conseller Miquel Mir ha assegurat que aquestes obres serveixen per millorar la seguretat en el subministrament d’aigua potable en aquesta illa i compleixen, per tant, amb l’objectiu que es marca la conselleria de Medi Ambient i Territori de “donar un millor servei a la ciutadania en un tema tan sensible com és el del cicle de l’aigua”.

D’altra banda, el conseller Antonio J. Sanz ha recordat a la població que perquè el cicle de l’aigua sigui correcte no s’han de vessar a la xarxa de clavegueram residus com compostos químics, com poden ser els olis, o residus sanitaris, entre d’altres, perquè la qualitat de l’aigua quan arribi a la depuradora sigui l’adequada.

Cal recordar que l’aigua potable que consumeix l’illa de Formentera és subministrada per l’Agència Balear de l’Aigua a partir de la producció de la IDAM. Aquesta planta compta amb tres línies de producció d’aigua dessalada, que garanteixen el subministrament urbà i permeten reduir la pressió sobre l’aqüífer de l’illa, actualment en estat de sobreexplotació i salinització.

Aquestes obres es complementaran amb la rehabilitació estructural del dipòsit de la IDAM. L’Agència Balear de l’Aigua ha adjudicat, recentment, la redacció del projecte per un import de 80.159,13 € (IVA exclòs).

El dipòsit va ser construït l’any 2002 i és on s’emmagatzema l’aigua resultant del procés de dessalinització. Té una capacitat de 17.500 m3 i garanteix el subministrament a l’illa. Des que es va construir, no s’hi havia realitzat cap tasca de rehabilitació i, en les darrers mesos, s’hi havien detectat alguns signes d’empitjorament d’algunes parts de l’estructura.

11 de desembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

#FREEDOM THE NEW HUMAN MANIFESTO PROJECT

cartell 2020 SOS HUMANITYDesprés de la tercera edició a Formentera de COLLECTIVE SIGNATURES, la comissaria independent Francesca Carol Rolla presenta, des de l’associació cultural Sa Casa, un nou projecte col·laboratiu: #FREEDOM THE NEW HUMAN MANIFESTO. En aquesta ocasió, COLLECTIVE SIGNATURES s’uneix amb ONE-MAN. THE LIBERATION PROJECT de l’activista afroamericà Preach R Sun, i consolida la col·laboració amb Manolo Oya i Trampolí Mecànic, i compta amb el suport del Consell Insular de Formentera i Ràdioilla Formentera.

#FREEDOM THE NEW HUMAN MANIFESTO està orientat cap a l’activisme cultural i social, en resposta a la urgència de fomentar la conscienciació sobre formes d’opressió, desigualtat i injustícia individual i sistèmica. El projecte assumeix el repte de posar l’art al servei de la societat, i realitzar pràctiques socials orientades cap a la cerca d’una millor humanitat.

#FREEDOM THE NEW HUMAN MANIFESTO està dividit en quatre estacions que tenen lloc entre els mesos de desembre de 2020 i febrer de 2021 a l’illa de Formentera.

La primera estació, servint tant de preludi com a final de la següent estació, consisteix en la publicació d’una carta d’auxili, un SOS convidant a la comunitat de Formentera i el públic internacional a compartir de manera oberta pensaments, consideracions, experiències, frustracions i temors relacionats amb la crisi actual de la humanitat. Aquest testimonis culminen a la segona estació mitjançant una marató de ràdio, a Ràdioilla Formentera 107.9 FM, de lectures, ponències i xerrades, el dia 30 de gener de 2021.

La segona estació es tracta d’un programa de tres dies de conferències i taules rodones amb convidats locals i internacionals, per identificar i evidenciar qüestions d’injustícia i opressió que existeixen a l’illa de Formentera. Aquesta estació té lloc els dies 21, 22 i 23 de gener de 2021. La tercera estació està basada en un taller d’investigació immersiva i accions performatives, tutoritzat per Francesca Carol Rolla i Preach R Sun. Una primera part, els dies 12, 13, i 14, i una segona parts els dies 19, 20, 21 de febrer de 2021. La quarta i última estació consisteix en la presentació pública dels resultats del treball mitjançant propostes d’art perfomatiu, individuals i col·lectives, a l’espai públic de Formentera, els dies 26, 27 i 28 de febrer de 2021.

A través de les noves tecnologies, de les xarxes socials, i de la participació de manera virtual de convidats internacionals, el projecte llança el seu SOS des de l’illa de Formentera, per expandir-se i comunicar, més enllà de les seves fronteres, amb l’audiència nacional i internacional.

L’enfocament de #FREEDOM THE NEW HUMAN MANIFESTO està dirigit cap a la capacitat humana per desenvolupar noves possibilitats de llenguatge i comunicació, per estimular l’emancipació i involucrar-se en un compromís col·lectiu cap a la llibertat i l’alliberament.

Totes les activitats són gratuïtes.

El projecte respecta totes les mesures de seguretat per a la prevenció contra el contagi de la covid-19 i en compleix la normativa establerta.

NEWHUMANMANIFESTO@GMAIL.COM

11 de desembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 5 de 258

5

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat