• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Formentera es promociona al mercat holandès

foto-feria-holandaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Turisme, informa que entre el dimecres 10 de gener i aquest diumenge 13 de gener Formentera es promociona a la fira turística de Vakantiebeurs d’Utrecht (Holanda).

La consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha explicat que Formentera “compta amb un estand propi en aquesta fira on una guia holandesa explica els encants de la nostra illa, no només a l’estiu, sinó també durant la temporada baixa”. A més, també s’ha fet una presentació a la premsa especialitzada a la qual han assistit més de 40 mitjans.

“L’holandès és un mercat molt important per Formentera, perquè juntament amb el mercat francès està millorant les dades d’ocupació a més de ser un tipus de turisme fidel i respectuós amb el medi ambient” ha afegit Alejandra Ferrer.

D’altra banda, la responsable de Turisme ha destacat que amb aquesta destinació hi ha enllaç aeri directe amb Eivissa. La consellera ha recordat que gràcies a que Formentera ja té assumides les competències turístiques, s’ha pogut finançar aquest estand propi.

La fiscalia no veu prevaricació en l’aprovació de les NNSS de 2010

La Fiscalia del Jutjat d'Instrucció número 4 d'Eivissa ha dictaminat en un escrit de data 2 de maig de 2018 i notificat al Consell de Formentera el 21 de desembre passat, sobre la querella per suposada prevaricació interposada per l'empresa Sunway SL, propietat d'un establiment hoteler de Punta Prima, contra els consellers Jaume Ferrer, Sònia Cardona, Bartomeu Escandell, Pep Mayans i Sílvia Tur que varen votar a favor de les normes subsidiàries de 2010 que no hi ha indicis de prevaricació i que "interessa el sobreseïment provisional de les actuacions".

La querella impulsada per Sunway SL ja havia estat jutjada en la via contenciosa administrativa, ja que Leo Stöber, representant d'aquesta entitat considerava que les NNSS estaven mal fetes. La sentència del TSJ de 8 de juliol de 2014 va ser favorable al Consell de Formentera. En concret en aquesta sentència es disposa que les actuacions dels polítics "s'han basat en els informes mediambientals de pèrits sobre la necessitat de mantenir la qualitat paisatgística i natural d'una zona d'especial fragilitat, a l'estar inclosa dins de la zona perifèrica de protecció del Parc Natural de ses Salines, declarant-les conforme a l'ordenament jurídic".

Bartomeu Escandell, conseller de Presidència del Consell Insular de Formentera s'ha mostrat satisfet amb l'escrit de la Fiscalia, "que és coherent amb la sentència anterior, ja que difícilment seria comprensible que hi hagués prevaricació en unes Normes que ja s'han jutjat i definit com a ben fetes". Escandell ha explicat que tot i que les Normes Subsidiàries varen estar aprovades pels grups polítics de Gent per Formentera i Partit Socialista, els implicats durant molts anys en aquesta causa han estat només les conselleres i consellers d'un dels dos grups.

El conseller s'ha mostrat content per la tranquil·litat que proporciona als seus companys i ex companys veure com els diferents escrits i sentències aclareixen que la feina de l'equip va estar ben feta i ha perseguit sempre defensar l'interès general i la protecció del territori". Per acabar, ha afegit que “cal tenir cautela perquè tot i que l'escrit de la fiscalia és favorable, la posició final de cas dependrà del jutge”.

Ja es poden canviar els eco-punts per premis a l’àrea de Medi Ambient de Sant Ferran

foto-be-blue-premisEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Ambient, informa que les persones interessades a canviar els eco-punts obtinguts a les màquines de reciclatge instal•lades per Trasmapi a 5 punts de l'illa ja poden passar per l'àrea de Medi Ambient, carrer Mallorca, número 15, a recollir els seus premis. L'horari d'atenció és de 9 a 14h.

Els premis que podran recollir els usuaris de les màquines són:

- Polsera Be Blue Formentera, 30 eco-punts
- Clauer, 40 eco-punts
- Capell, 60 eco-punts
- Bossa de tela, 60 eco-punts
- Gorra Be Blue per nens, 80 eco-punts
- Gorra Be Blue per adult, 100 eco-punts
- Llibre infantil "Posi", 90 eco-punts
- Col•lecció "Posi" 4 llibres infantils, 360 eco-punts
- Polsera de Majoral, 300 eco-punts
- Ulleres de sol de fusta polaritzades, 400 eco-punts
- Sessió de Peterdiving en el centre de busseig Vellmarí, 550 eco-punts

El passat mes de setembre Trasmapi va instal•lar 5 màquines de reciclatge d'envasos de plàstic i llaunes a diferents punts de l'illa per fer una prova pilot. Aquesta setmana han estat retirades, i s'ha deixat una única màquina, la de l'estació marítima, segons ha explicat la consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera. Amb el resultat d'aquesta experiència la naviliera estudiarà altres possibles actuacions. En total s'han reciclat 15.818 envasos.

5 nous contenidors de reciclatge de roba distribuïts als principals nuclis de Formentera

foto presentacio contenidorLa consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera, juntament amb el director de Càritas Diocesana d'Eivissa i Formentera, Joan Marí, i el seu delegat a Formentera, Miquel Àngel Riera, han fet la presentació dels nous contenidors de roba que s'han situat a diferents nuclis urbans de Formentera.

La presentació s'ha fet a les 12.30h a l'avinguda Joan Castelló i Guasch de Sant Ferran (a l'alçada de l'actual escola) on hi ha situat un d'aquests contenidors de recollida de tèxtils. Els altres s'han ubicat a la Savina, al carrer Polígon de La Marina al costat de la torre des Triturador, a Sant Francesc a l'aparcament de Sa Senieta, a es Cap de Barbaria, al costat de la pista de futbol sala, i a la Mola a la zona escolar.

Conveni de col·laboració
Aquesta iniciativa s'ha dut endavant gràcies a un conveni de col·laboració signat entre Consell de Formentera i Càritas Diocesana d'Eivissa i Formentera per una duració de 4 anys. L'objectiu és "implantar un sistema de recollida selectiva de la fracció tèxtil al municipi de Formentera, per tal de facilitar al ciutadà aquesta possibilitat de reciclatge", segons ha explicat la consellera.

El Consell ha realitzat la instal·lació i trasllat dels contenidors i es fa càrrec de l'ocupació de la via pública dels contenidors. Per part seva, Càritas es fa càrrec del manteniment dels contenidors i la recollida dels tèxtils per la seva efectiva reutilització. Segons ha explicat Miquel Àngel Riera, la roba es destinarà primer a les necessitats socials de l'illa de Formentera, i els excedents es portaran a Eivissa.

A Eivissa els tèxtils que encara es puguin fer servir es vendran a les botigues que Càritas té a l'illa veïna o s'enviaran a projectes de cooperació internacional, i els que no poden tenir un segon ús es reciclaran. A l'hora d'introduir la roba en els contenidors ha d'anar tancada dins una bossa. Cal destacar que cada contenidor té una capacitat d'un metre cúbic de recollida.

"Aquest nou servei permetrà obtenir uns beneficis ambientals perquè hi haurà una major reutilització dels teixits a Formentera", segons ha destacat Aguilera que ha recordat la gran tasca que fins ara feia l'ONG Formenterers Solidaris, associació que encara recollirà roba usada a l'escola de Sant Ferran cada dijous de 17 a 19h, i a la qual la consellera ha agraït "la seva feina i dedicació".

Més articles...

Pàgina 6 de 156

6