• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Arriba a Formentera "Malebable", un viatge sensorial per als més petits

malebable-19-975x650-1-El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que el pròxim dissabte 9 de novembre es representarà l’espectacle Malebable, una obra de dansa teatral dirigida a públic infantil, en la qual la coreògrafa i ballarina basca Helena Lizari Malebable fa un viatge amb un vehicle imaginari en el que viu la transformació dels materials a través de les textures i del tacte.

La peça de dansa dirigida als més petits, d'edats compreses entre 0-5 anys, es podrà veure a la Sala de Cultura (Cinema) el dissabte 9 de novembre a les 18.00 h. Com l’aforament és limitat, es imprescindible reservar entrada al correu: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la . El preu de l’entrada és 5 euros per infant, adult gratuït.

Tallers creatius
A més de l’obra teatral, divendres 8 de novembre, Helena Lizari impartirà un taller de dansa creativa (experimentació i creació) pels alumnes de 2 a 3 anys de l’escoleta Sa Miranda i Camí Vell. A la tarda, impartirà una master class pels alumnes de l’Escola de Música i Dansa de Formentera.

La consellera d’Educació i Cultura, Susana Labrador, ha convidat als pares i mares o familiars dels infants de la nostra illa a que els acompanyin a veure i gaudir “d’aquesta peça teatral de reconegut prestigi” i s’ha mostrat satisfeta de “poder fer arribar aquesta proposta de dansa creativa també als alumnes de l’escoleta i l’escola de música, aprofitant que tenim aquí a la seva protagonista”.

Helena Lizari, ballarina i coreògrafa, és així mateix professora de moviment i psicomotricitat i llicenciada en teories i anàlisis del moviment, estudis de dansa i interpretació per la AHK d'Amsterdam. Ha estudiat amb Jeremy Nelson, Stephen Petronius, Meg Stuart, David Zambrano, Trisha Brown, Cia. Merce Cunningham, Wim Vanderkeybus, Anne Teresa de Keersmaeker, Lloyd Newson (DV8), Susan Klein i Stephanie Skura, entre altres. Té una llarga trajectòria en dansa contemporània, tant com creadora i com a docent.

La peça teatral arriba a Formentera dins del programa PLATEA, que va posar en marxa el 2014 l’INAEM (Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música) del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte que ha permès al públic insular gaudir d'espectacles nacionals de gran qualitat.

Malebable és una coproducció del Mercat de les Flors en col·laboració amb el Festival El Més Petit de Tots i L´Estruch de Sabadell-Ajuntament de Sabadell, i s’inclou dins les representacions organitzades pel Consell del cicle L’Illa a Escena.


31 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera augmenta un 23% la recollida selectiva de vidre aquest estiu

ecovidriovj1El Consell de Formentera a través de l'àrea de Medi Ambient, informa que la recollida selectiva de vidre a l'illa aquest estiu ha augmentat un 23%, gràcies al Moviment Banderes Verdes d'Ecovidrio. Així, en l'època estival a Formentera, a través del contenidor verd, s'han recollit un total 582 tones d'envasos de vidre, que suposa un 23% més respecte al mateix període de l'any anterior. Per assolir aquestes xifres, que situen Formentera com a tercer municipi de Balears on més ha crescut el reciclatge de vidre, aquest any han participat un total de 124 establiments de Formentera, als quals se'ls van col·locar o substituir contenidors verds i es van lliurar cubs adaptats a les necessitats dels hostalers.

Segons assenyalen des d'Ecovidrio, els resultats del moviment a Formentera han permès evitar l'emissió de 337 tones de CO2 a l'illa, equivalents a retirar de la circulació 158 cotxes durant un any. Així mateix, s'ha aconseguit un estalvi energètic de 415 MWh i s'ha evitat l'extracció de 698 tones de matèries primeres. Aquest estalvi energètic ha estat destacat pel conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, que ha assegurat "que suposa més de la meitat del consum energètic de l'hospital en tot un any". El conseller s'ha mostrat "molt agraït pel reconeixement" i ha subratllat que aquestes xifres van en la línia de l'augment de la recollida selectiva a l'illa, que s'ha situat en un 33%.

El Moviment Banderes Verdes a Balears
A les Balears, aquest moviment ha aconseguit augmentar la recollida selectiva d'envasos de vidre a través del contenidor verd un 11,7% més respecte a l'any anterior. En total, a les 22 localitats costaneres de les Illes Balears que es van unir al moviment s'han recollit 11.020 tones d'envasos de vidre, la qual cosa han permès evitar l'emissió de 6.391 tones de CO2 a les illes.

30 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Comença la segona fase de la reforma de l’avinguda Joan Castelló i Guasch de Sant Ferran

obres-sant-ferran-segona-fase-El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Infraestructures, informa que aquest divendres 1 de novembre s'inicien les obres de reforma de l'avinguda Joan Castelló i Guasch en la seva segona fase. “El passat hivern es va completar la primera fase, que va des de la rotonda fins a l'encreuament de l'avinguda amb el carrer Guillem de Montgrí, i aquest hivern es completarà la segona fase, des d'aquest encreuament fins a les escoles”, segons ha explicat el conseller del ram, Josep Marí.

El termini d'execució de les obres va de l'1 de novembre fins al 31 de març “perquè les mateixes estiguin finalitzades per a l'inici de la temporada turística de 2020”, segons ha explicat el conseller. L'execució de la segona fase té un pressupost de 955.615€, mentre que la primera va tenir un pressupost de 1.428.152€.

La reforma, que segueix una línia continuista amb la realitzada el passat hivern, contempla la millora de la pavimentació en superfície dels diferents espais, dels serveis soterrats com sanejament, aigua potable, telefonia, llum i enllumenat públic. A més, també s'ampliarà l'espai destinat per als vianants, eliminant barreres arquitectòniques i incorporant un carril bici segregat en tota la travessia, com ja s'ha fet a la primera fase. Es preveu també la col·locació de punts de càrrega per a vehicles elèctrics.

30 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Els consells de Formentera i Eivissa tracen línies estratègiques conjuntes per a la tutela dels menors migrants

reunio---benestar-social1Els consellers de Benestar Social dels consells de Formentera i Eivissa, Rafael Ramírez i Carolina Escandell, respectivament, han celebrat una reunió de treball avui a Formentera en la qual, entre altres qüestions relatives als seus departaments, s'ha abordat la situació dels menors migrants que estan arribant a les costes de les Pitiüses. A la reunió s'han redefinit les línies estratègiques d'actuació i de col·laboració entre les dues administracions, d'una situació “sobrevinguda" i que en els últims mesos, amb l'arribada d'embarcacions, “s'ha excedit qualsevol previsió”.

El conseller Rafa Ramírez ha destacat el treball conjunt, ha incidit en aquesta situació “especial i de saturació" que s'han trobat els consells, també a Mallorca, i ha senyalat que per aquest motiu “cal una col·laboració amb les entitats supra insulars, com el Govern o l'Estat, perquè s'abordi, mitjançant la col·laboració institucional amb garantia d'èxit social i d'inserció, la situació d'aquestes persones”. En aquest sentit, el conseller ha assegurat que es reforçarà la plantilla de Benestar Social per poder incorporar més tècnics que es desplacin per fer el seguiment dels menors i que es necessita implementar més recursos per atendre els menors amb garanties.

Per la seva banda, la consellera Carolina Escandell, ha manifestat que s'està vivint “una situació d'emergència, sobrevinguda, que cap dels consells havíem viscut”. Escandell ha destacat que la tutela dels menors “s'ha anat desentelant fins ara des de la normalitat però que els números aquest any han excedit qualsevol previsió”. “Tots els mitjans que teníem a la nostra disposició estan sobrepassats, parlem que hem hagut de duplicar la capacitat dels serveis i això ningú s'ho esperava i creiem que és una situació que continuarà en un futur”. La consellera ha coincidit amb Ramírez en què la situació “requereix un suport supra insular de Govern balear i d'Estat” i ha assegurat que seguiran “obrint línies de col·laboració entre els dos consells, celebrant reunions periòdiques i creant sinergies”.

“Aquesta situació no passa per una solució única, sinó que a més es tracta de treballar de manera conjunta per poder donar-los als menors els recursos adequats”, ha assenyalat.

Finalment, els dos consellers, han destacat la feina dels tècnics: “Els polítics podem traçar línies estratègiques i prendre les decisions, però aquesta situació sobrevinguda, l'estan emparant i afrontant els tècnics dels dos consells amb gran implicació i dedicació i això cal valorar”.

29 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 7 de 195

7

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat