• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Formentera posa en marxa una aplicació per informar sobre punts negres i desperfectes en la via pública

Liniaverda 010617El Consell Insular de Formentera, a través de la consellera de Medi Ambient Daisee Aguilera, i del conseller d'Infraestructures i Mobilitat, Rafa Gonzàlez, ha presentat avui l'aplicació de mòbil Línea Verde. Amb aquesta eina el Consell segueix avançant en la línia de reivindicar a la població que posi en marxa el seu costat verd i s'impliqui en el manteniment de l'illa.

En concret, aquesta aplicació, en paraules de Gonzàlez, "serveix per informar al Consell de punts negres de residus o del mal estat de mobiliari urbà".

Per fer servir l'aplicació s'ha de realitzar una descàrrega o bé des de Google Play o bé des de Apple Store. Per utilitzar-ho, s'ha de seleccionar d'entre els diferents tipus d'incidències disponibles, com per exemple l'estat dels contenidors, l'enllumenat públic o el mobiliari urbà, i un mapa ajuda a ubicar la incidència. La informació es pot acompanyar de comentaris o de fotografies.

Les incidències realitzades per aquesta via arriben directament als equips de les brigades municipals i de les empreses de neteja i recollida de residus per a la seva tramitació. Daisee Aguilera ha explicat que "l'aplicació que s'ha presentat avui ha estat en proves sis mesos, des del mes de novembre. Durant aquest temps, entre el propi personal del Consell i els ciutadans que han anat descobrint per ells mateixos la existència de l'aplicació s'han realitzat unes 560 incidències, el 36% de les quals han estat relacionades amb els contenidors".

Amb aquesta posada en marxa de l'aplicació es dóna compliment a un acord pres per unanimitat del Ple de Formentera l'any passat per fer arribar a la ciutadania una eina directa per comunicar incidències.

Acte rebuda del Consell a la SD Formentera

foto visita sd formentera 1Aquesta tarda a les 20.00 h, la SD Formentera ha visitat el Consell de Formentera. El president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, ha rebut l'expedició encapçalada pel president Xicu Ferrer. A l'acte s'han fet uns parlaments i s'ha brindat per la gesta aconseguida pel club. Us adjuntem fotografies de l'acte.

El polígon industrial de Formentera es denominarà polígon de can Bonet

Foto Ple vista general260517 pEl Consell Insular de Formentera ha celebrat aquest matí el Ple ordinari de maig. A la sessió s'han  aprovat per unanimitat 7 proposicions, una de l'equip de govern de Gent per Formentera, dos del Partit Popular, una del Partit Socialista i dos de Compromís. Una altra proposta ha estat aprovada amb 11 vots a favor de Gent per Formentera i Compromís i l'abstenció del PP i del Partit Socialista i dos proposicions, una del Partit Popular i una altra del Partit Socialista, han estat rebutjades.

Proposicions aprovades per unanimitat
Les proposicions que s'han aprovat per unanimitat han estat les següents: Els nous vocals del Consell de Direcció de l'ens especial de Gestió Audiovisual de Formentera, una proposició del Partit Popular contra el maltractament i abandonament dels animals, una proposició també del Partit Popular per a la publicació de contractes menors, una proposició del Partit Socialista per retirar els cartells d'obres públiques finalitzades, una proposició de Compromís per revisar l'estat de l'emissari de Punta Pedrera i també una proposició de Compromís per realitzar una campanya de respecte al ciclista.

Proposicions aprovades
A la sessió d'avui s'ha realitzat l'aprovació, amb els vots a favor de Gent per Formentera i Compromís i les abstencions de PP i PSOE, de la denominació de nous carrers de Formentera als nuclis urbans i l'aprovació inicial de la denominació del polígon industrial, que es dirà de can Bonet, atenent les recomanacions de l'Obra Cultural Balear i la Universitat de les Illes Balears.

També s'ha aprovat una proposició de l'equip de govern, transaccional a una del Partit Popular, per continuar amb el treball de dinamització de la feina del camp, amb els vots a favor de tots els grups i l'abstenció del Partit Popular.

Compareixença de Daisee Aguilera
A la sessió d'avui ha comparegut la consellera de Medi Ambient Daisee Aguilera, que ha enumerat les accions fetes per les àrees que encapçala. Aguilera ha destacat les campanyes per controlar les serps, la processionària, ha explicat les gestions per avançar en el nou Pla de residus, i ha destacat que aquest estiu, "Formentera ampliarà la zona de vigilància al fondeig des de Cala Saona a Es Caló, amb més i nous mitjans". Daisee Aguilera ha dit que la seva il·lusió és "que Formentera segueixi sent una illa preservada".

Formentera recupera l’Escola Municipal de Vela

Foto jordi vidal i alex buchauEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Esports, informa que està previst que el pròxim dimecres 31 de maig un grup d’alumnes de l’IES Marc Ferrer estreni les noves instal·lacions de l’Escola Municipal de Vela. Els alumnes guanyadors del premi “Aules netes” faran unes activitats nàutiques al centre que tornarà a obrir les seves portes.

Conveni amb el Club de Surf
La institució insular ha arribat a un acord amb el Club Surf Formentera que per un pressupost de 18.000 euros es farà càrrec de la contractació del personal i el funcionament del centre, mentre que la gestió estarà en mans del Consell.

La pròxima setmana es signarà aquest conveni de col·laboració per la coordinació de l’Escola Municipal de Vela amb aquest club que ve fomentant l’esport nàutic des de l’any 1981, i al capdavant de la qual es troba Alex Büchau i Jacques Lauren.

“Així es continua amb la política que està fent el Consell de Formentera per impulsar les escoles esportives inclusives, integrades dins el pla de valors, i que fomenten la participació i els hàbits de vida saludables, tot seguint un model de gestió sostenible”, segons ha explicat el conseller d’Esports Jordi Vidal.

Nova ubicació
La nova ubicació de l’Escola de Vela es troba al carrer de s’Almadrava, cantó amb el camí de Sa Bocana de s’Estany. Durant aquest estiu les instal·lacions, que compten amb tots els permisos de Parc Natural i Costes, seran provisionals, a l’espera de licitar les obres d’un nou Centre d’Esports Nàutics de la Savina.

Tota la informació de les activitats que s’oferiran i les inscripcions es poden fer a partir del mes de juny al Poliesportiu Antoni Blanc. També la podeu consultar al web de les escoles municipals emaf.cat.

Més articles...

Pàgina 7 de 79

7