• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Formentera aprova el nou Pla de Residus de l’illa

foto-ple-ordinari-abril-20191El Ple del Consell de Formentera ha donat suport avui amb vots a favor de tots els grups polítics a la proposta d'aprovació inicial del Codi Ètic del Consell Insular de Formentera. Segons ha explicat la consellera de Transparència, Sònia Cardona, aquest codi ètic té com a finalitat fer una política íntegra amb el recull d'uns principis i valors de l'ètica pública que "serveixi de referència com a guia de conducta dels responsables polítics, el personal directiu i als empleats públics mitjançant l'exteriorització dels valors i principis, així com de les normes de conducta i d'actuació, que han de guiar el desenvolupament de les conductes o comportaments, més enllà de les normes jurídiques prèviament establertes".

L'objectiu de la creació d'aquest codi, segons la consellera, és que serveixi d'instrument d'autoregulació amb la fita de millorar la confiança de la ciutadania en les seves institucions mitjançant el disseny d'una infraestructura ètica amb un caràcter clarament preventiu, comptant amb normes, processos i òrgans dins de l'organització del Consell que previnguin les conductes no ètiques".

Pla de residus
A la sessió plenària també s'ha aprovat, amb el vot a favor Gent per Formentera, PSOE i Compromís i l'abstenció del PP, la proposta d'aprovació definitiva del Pla de Residus de Formentera. Aquest pla té com a objectiu final "millorar les xifres de reciclatge de residus de l'illa de Formentera tendint al residu zero", segons ha explicat la consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera. Formentera és la primera illa que aprova aquest tipus de pla de totes les Balears.

El Pla Director també preveu la construcció d'una planta de compostatge i de tractament de residus de construcció i demolició i la creació d'una zona de reutilització a la zona de gestió de residus des Cap. Així mateix, s'ampliarà la Deixalleria, on es crearà una altra zona de reutilització. D'altra banda, s'estudiarà la creació de mètodes de bonificació a les persones i entitats que realitzin una bona gestió de residus i s'impulsaran nous sistemes innovadors, com el de dipòsit i devolució d'envasos", segons ha detallat Aguilera.

La recollida de matèria orgànica porta a porta a grans i mitjans productors es consolidarà, i en una segona fase del pla, a partir de l'any 2022 "s'ampliarà la recollida de matèria orgànica i s'incorporarà el 5è contenidor a les bateries de la via pública", segons la consellera. A més també es millorarà el model de recollida i gestió de residus amb tecnologies innovadores, "fent servir la mobilitat sostenible en la recollida dels residus, i altres mesures que tenen per objectiu protegir el nostre territori". El pla ha estat consensuat en la secció de Medi Ambient del Consell d'Entitats.

Carrera professional
També s'ha donat suport unànime a la proposta conjunta de tots els grups polítics relativa a la carrera professional del personal del Consell Insular. El Ple ha acordat negociar amb els sindicats del Consell Insular de Formentera un sistema d'avaluació de l'acompliment amb efectes de carrera administrativa i efectes retributius, a aplicar segons la legislació vigent i les regles que s'acordin en funció de les disponibilitats pressupostàries d'aquesta institució.

Compareixença Alejandra Ferrer
La consellera de Territori i Turisme, Alejandra Ferrer, ha explicat en el Ple la feina feta en les àrees que gestiona durant el darrer any. Pel que fa a Turisme, Alejandra Ferrer ha destacat el traspàs de la competència de promoció turística per part del Govern, un fet que permetrà crear un observatori de dades turístiques per obtenir informació exclusiva de l'illa de Formentera, entre altres millores. La responsable de Turisme també ha fet un repàs a totes les fires promocionals a les quals ha assistit la nostra illa, en què aquesta temporada ha destacat la promoció de "la identitat pròpia de l'illa".

Una altra de les feines que ha explicat han estat: les modificacions de les normatives turístiques. L'objectiu final d'aquesta regulació és segons la consellera "la lluita contra la competència deslleial i intrusisme en el sector turístic, però sobretot aconseguir que una part d'aquesta oferta es converteixi en vivenda habitual per tot l'any".

Alejandra Ferrer també s'ha referit a les feines fetes des de l'àrea de Comerç i Activitats, destacant les campanyes de Nadal i de foment del comerç local com la de Compra a Casa, que es du endavant en col•laboració amb la Pimef, i també altres accions acordades en conveni amb la Cambra de Comerç.

Per últim, la consellera ha explicat que la presa de decisions que ha fet "ha tengut sempre la finalitat de què Formentera segueixi sent una illa única, diferent i sostenible, en què es posa en valor la natura, el territori i la identitat, mentre es garanteix la qualitat de vida dels residents".

Declaració institucional
Finalment, el Ple ha aprovat per unanimitat la proposta de declaració institucional relativa als 40 anys de democràcia.


26 d’abril de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Reunió de la Promoció de Policies Locals de les Illes Balears a Formentera

foto-reunio---policies1Aquest dilluns, representants de l’Escola Balear d’Administració Pública (EBAP) entre els quals es trobava el seu director Jaime Tovar es varen reunir a Formentera amb els integrants de la 40a. Promoció de Policies Locals de les Illes Balears que necessiten superar el curs de Policia per confirmar la seva oposició i els responsables de la Policia del Consell Insular de Formentera, entre els quals es trobava el conseller Bartomeu Escandell.

L'objectiu de la trobada era presentar el pla de formació pels 4 aspirants, 3 dels quals han estat seleccionats a Formentera i l’altre és del municipi de Sant Joan. Formentera i Sant Joan han estat els dos únics municipis que han finalitzat processos selectius de policies des de la modificació de la Llei de Policia de Balears al mes de desembre de 2017.

La Llei adapta el sistema de selecció al que ja tenen moltes comunitats autònomes de l’estat. Són els ajuntaments els qui seleccionen segons la seva capacitat i és l’EBAP qui dóna formació especialitzada als que han estat seleccionats.

Formentera va ser a l'estiu pionera en l'aplicació de la nova Llei i va dissenyar el procés selectiu més àgil de la història de les Illes Balears. Gràcies a aquests procediments, la plantilla ha augmentat en 5 efectius, 3 dels quals estan en pràctiques. A l'octubre, si aproven la formació de l'EBAP ja seran policies de ple dret.

25 d’abril de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Acte benvinguda exposició Formentera Fotogràfica

ruido-1-Aquest dissabte a les 20.30 h es farà l'acte de benvinguda i visita de la instal•lació fotogràfica Backway: d'Àfrica a Europa per la porta del darrera, reportatge del col•lectiu Ruido Photo, que té per objectiu entendre els motius que hi ha darrere de la migració i denunciar les vulneracions dels drets humans.

La trobada tindrà lloc a la plaça de la Constitució de Sant Francesc Xavier (al costat de l'església). Recordem que aquesta mostra s'emmarca dins dels actes organitzats per la 7a edició del Formentera Fotogràfica que se celebra entre el 27 d'abril i l'1 de maig a la nostra illa.

25 d'abril de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Diumenge 5 de maig és la nova data per celebrar la cursa i caminada 'De far a far'

El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Esports, informa que la cursa i caminada “De far a far” se celebrarà el pròxim diumenge 5 de maig. Aquesta és la nova data de celebració després que la competició fos ajornada el passat diumenge 21 d’abril per causes meteorològiques. Aquesta és la sisena edició de la cursa i està organitzada entre l’àrea d’Esports del Consell de Formentera i el Grup Esportiu Espalmador.

Les persones interessades a participar es poden inscriure a la web elitechip.net. El preu és de 20€ per la cursa i de 15€ per la caminada. Si algú dels anteriors inscrits no li va bé participar en aquesta nova data pot demanar que li retornin els diners de les inscripcions en aquesta mateixa web.

Els horaris es mantenen, la sortida de la caminada serà a les 9h des del far des Cap i de la cursa a les 11h des del mateix punt. El recorregut és de 26 km i finalitza al far de la Mola. Per arribar al punt de sortida de la competició hi haurà servei d’autobús pels participants. Pels de la caminada l’autobús sortirà del port de la Savina a les 7.45h, del Poliesportiu Antoni Blanc a les 8h i de l’encreuament de la carretera des Cap/Cala Saona a les 8.15h. Pels de la cursa l’autobús sortirà del port de la Savina a les 9.45h, del Poliesportiu Antoni Blanc a les 10h i de l’encreuament de la carretera des Cap/Cala Saona a les 10.15h.

Els tres darrers km de la carretera des Cap quedaran tallats al transit durant 30 minuts a partir de les 9h i de les 11h coincidint amb la sortida de les proves. No hi haurà més talls de transit perquè la resta del recorregut és per vies secundàries i camins.

25 d’abril de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 8 de 173

8