• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Consell i Govern impulsen l’autorització ambiental integrada de la subestació des Ca Marí per reduir-ne l’impacte

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Ambient, informa que ahir el ple de la Comissió Balear de Medi Ambient va a aprovar l’autorització ambiental integrada de la planta des Ca Marí. Aquesta autorització impulsada des del Consell de Formentera estableix, segon ha recordat el conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, “les mesures correctores per a la central tèrmica des Ca Marí, que permetrà que la central compleixi amb els paràmetres tècnics i ambientals, mentre es procedeix a la instal·lació del tercer cable”.

Entre les actuacions previstes es proposen mesures correctores, tant per a vibracions, soroll, emissions de gas i tractament de residus.

A més, la planta ha de disposar de quatre estacions de mesura fixes, que han d’estar ubicades al voltant del polígon, que mesurin els valors sonors, amb uns paràmetres límit i en les franges diürna, vespertina i nocturna.

Aquestes mesures correctores han d’aplicar-se quan la planta incorpori de cara a la temporada turística els grups electrògens necessaris per proveir d’electricitat la subestació. També, amb l’aprovació d’aquesta autorització ambiental integral, se regularitza la situació administrativa de la planta.

El conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, ha destacat la feina feta “de forma conjunta des del Consell, la Comissió Balear de Medi Ambient i la Direcció General d’Energia i Canvi Climàtic als darrers mesos” i ha desitjat que “amb aquestes mesures les molèsties que pateixen els veïns es minimitzin d’una vegada”.


4 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera presenta al·legacions a l’avantprojecte de llei d’educació del Govern balear

El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Educació, informa que la institució ha presentat 18 al·legacions a l’avantprojecte de la llei d’educació del Govern balear. La consellera d’Educació, Susana Labrador, ha destacat que aquestes al·legacions s’han presentat dins del termini d’informació pública “per enriquir el text i transmetre la importància i la responsabilitat que tenim tots els agents implicats en l’educació”. A més, d’aquesta manera el Consell de Formentera vetlla perquè es tenguin en compte les necessitats i realitats de cadascuna de les illes.

“En el cas de Formentera, la nostra realitat implica el fet de que tenim una insularitat doble i triple”, segons ha destacat la consellera. El text proposat des del Govern no feia cap referència a la insularitat de Formentera, que en matèria educativa implica “unes repercussions gravíssimes per manca d’oferta educativa, d’infraestructures, d’equipaments, de béns, de recursos i de serveis que s’ubiquen o a Eivissa o a Mallorca, però en absolut a Formentera. Els dèficits, les mancances i les necessitats existeixen i seguiran existint”, segons recull el text i per això des de la institució insular es considera que la futura llei d’educació ha de contemplar mesures per pal·liar aquesta insularitat i “ha d’establir una política de beques addicional i complementària i suplementària a la política general autonòmica i estatal, a favor dels estudiants amb residència administrativa a Formentera i que cursin estudis a qualsevol banda de fora de Formentera”, segons ha destacat Susana Labrador.

Una altra de les al·legacions a l’avantprojecte de llei és la que fa referència al tema de la llengua catalana, pròpia de les Illes Balears. Des del Consell es reclama que es contempli que la llengua catalana, pròpia de les Illes Balears, ha de ser la llengua vehicular de l’ensenyament d’acord amb el que es recull a la Llei 3/1986, de 29 d’abril, de normalització lingüística a les Illes Balears.

A les al·legacions també es demana que s’ha de recollir la possibilitat de poder subscriure convenis de col·laboració amb consells insulars i/o ajuntaments no sols en l’etapa de primer cicle d’educació infantil o en l’educació permanent de persones adultes, si no també en els estudis de formació professional i d’ensenyaments de règim especial que no es contemplen.

Gratuïtat de 0-3 anys
Pel que fa referència a l’etapa de 0-3 anys, des de la institució insular es considera que el text ha de recollir l’objectiu de treballar cap a la gratuïtat de l’etapa 0-3 anys i en aquest punt es considera que ha de quedar especificat amb més concreció com ha de ser aquest finançament i com ha de ser assumit aquest finançament per part de consells insulars i/o ajuntaments.

El document d’al·legacions també recull propostes de millora al text en temes com la formació professional, la dotació de recursos humans i econòmics, sobre el desplegament de la llei, sobre els ajuts a l’alumnat, entre d’altres.

4 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Concert gratuït de Les Kol·lontai amb motiu del Dia Internacional de la Dona el pròxim dissabte al cinema

LES KOLLONTAIJEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que el pròxim dissabte 7 de març a les 20.30h a la Sala de Cultura (Cinema) Les Kol·lontai faran un concert amb motiu del Dia Internacional de la Dona. Les Kol·lontai és una formació que reuneix les cantautores catalanes Sílvia Comes, Meritxell Gené i Ivette Nadal, un projecte de cançons feministes per la llibertat i la igualtat. El nom del grup és un homenatge a la feminista i política soviètica Alessandra Kol·lontai. Des de 2017, actuen arreu del territori de parla catalana, presentant el disc Cançons Violeta. La durada de l’actuació serà de 90 minuts i l’entrada serà gratuïta.

Aquest concert s’inclou dins la programació del Barnasants a Formentera. Enguany, el Barnasants ha programat dos concerts molt especials a l’illa. L’encarregada d’obrir aquesta programació va ser Marina Rossell, la inconfusible i dolça veu de la Nova cançó catalana, que va omplir la Sala de Cultura (Cinema) de Sant Francesc, amb un emotiu concert el passat 1 de febrer.

El Projecte de cultura en xarxa Barnasants Cançó d’Autor, que enguany celebra la seva 25a edició i es consolida com el festival de referència de la cançó d’autor de tot Europa i arriba per segon any consecutiu a l’illa de Formentera, gràcies a la renovació del conveni de col·laboració entre el festival i el Consell Insular de Formentera.

Intercanvi cultural
El concert de Les Kol·lontai forma part de l’acord d’anada i tornada entre el Barnasants i el Consell Insular de Formentera. Més enllà de la programació a Formentera, l’acord també inclou una aposta per la promoció exterior de les propostes musicals de Formentera. Així, en l’edició 2020, el grup Aires formenterencs, que enguany celebren els seus 30 anys d’activitat, va presentar el seu nou disc al Barnasants, a la sala del Centre Artesà Tradicionàrius (CAT) de Barcelona, el passat diumenge 16 de febrer. Paral·lelament, la cantautora formenterenca Maria José Cardona, que l’any passat ja va presentar les seves cançons al Harlem Jazz Club de Barcelona, aquest cap de setmana oferirà, per primer cop, dos recitals a l’illa de Menorca: divendres 6 de març a Ciutadella (Espai Sant Josep de Ciutadella antiga, 19h30) i dissabte 7 de març a Maó (Es Nou Bar, 22h30), tots dos espectacles són gratuïts.

Taller a l’Escola de Música
Ivette Nadal, membre de Les Kol·lontai, oferirà divendres a la tarda a l’Escola de Música de Formentera un taller pedagògic per als alumnes de l’escola, centrat en la veu com a instrument musical. La consellera de Cultura, Susana Labrador, ha mostrat la seva satisfacció “per poder gaudir per segon any consecutiu a l’illa de la millor música d’autor en llengua catalana, a la vegada que exportem la nostra música a la resta de les illes i llocs de parla catalana, aconseguint així fomentar i impulsar aquesta part de la nostra cultura”.

4 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell de Formentera col·labora amb Espai Dones per la promoció de la igualtat i la prevenció de la violència de gènere a Formentera

foto 2020 conveni Espai DoneLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i la presidenta d'Espai Dones, Maria Dolores Fernández Tamargo, han signat avui un conveni de col·laboració entre ambdues institucions per l'atorgament d'una subvenció de 3.000 euros per la promoció de la igualtat i prevenció de la violència de gènere a l'illa de Formentera per a l'any 2020. A l'acte també ha assistit la consellera d'Igualtat, Vanessa Parellada.

Amb aquesta subvenció l'associació Espai Dones es compromet a dur a terme activitats de promoció i dinamització per a la igualtat de la dona i prevenció de la violència de gènere. Per aconseguir aquest objectiu, realitzaran activitats d'educació en igualtat i sensibilització social pel reconeixement dels drets de la dona.

3 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 8 de 214

8

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat