• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Quatre infants de Formentera participen al IX Parlament Infantil i Juvenil de les Illes Balears

foto 2020 ple infanciaAvui 20 de novembre, Dia Universal de la Infància, s’ha celebrat el IX Parlament Infantil i Juvenil de les Illes Balears, on han participat quatre infants del Consell de Participació de la Infància i Joventut de Formentera i també de la resta de les illes al Parlament balear. En la sessió, que s’ha celebrat en línia, s’han llegit les conclusions que cadascun dels grups hagin treballat sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible vinculats a la salut i al medi ambient. En el cas de Formentera, els representants que hi han participat ha estat un infant del CEIP Mestre Lluís Andreu, dues del CEIP Sant Ferran i un del CEIP El Pilar.

La consellera de Joventut, Vanessa Parellada, que ha assistit a la sessió parlamentària, hi ha destacat que “tots els i les representants han coincidit en demanar al seu ajuntament que segueixi treballant en la sostenibilitat de la nostra illa, que segueixi sensibilitzant en la importància del consum responsable per generar menys residus i en apostar per les energies netes”. “Al mateix temps han destacat la importància de tenir aigua potable i de fer-ne un ús responsable. En la mateixa línia, han demanat una aposta ferma per una mobilitat sostenible, amb vehicles elèctrics i el foment de l’ús de la bicicleta com a propostes destacades”, ha assenyalat la consellera. Els nens i les nenes dels diversos Consells de Participació de les Illes Balears han imaginat com seria el seu «jo» del 2030 i han plantejat un escenari i propostes per arribar al 2030 en un món més sostenible.

Ple de la Infància a Formentera, el dia 24
D’altra banda, el pròxim dimarts, 24 de novembre, també en línia, se celebrarà el Ple del Consell de Participació de la Infància i la Joventut al Consell de Formentera. Aquest ple que es reuneix de manera ordinària dues vegades l’any, té per objectiu afavorir la participació dels infants i joves de Formentera a les actuacions de la política municipal, considerant la seva plena capacitat d’opinió i expressió.

20 de novembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

‘Compra a Casa’ ofereix enguany quatre premis extraordinaris de 1.000 euros per incentivar les vendes del comerç local per Nadal

foto 2020 al nadal compra a casa 2La vicepresidenta del Consell i consellera de Comerç, Ana Juan, acompanyada pel president de la Pimef Formentera, Josep Mayans; el delegat a Formentera de la Cambra de Comerç, Juan Manuel Costa; i la gerent de la Pimef, Lidia Álvarez, ha presentat avui les diferents campanyes comercials que s’han preparat per a les pròximes setmanes amb l’objectiu d’incentivar les vendes del comerç local a l’illa a la campanya nadalenca.

‘Al Nadal Compra a Casa’
La principal novetat d’aquest hivern és la campanya especial ‘Al Nadal Compra a Casa’, que organitzen Consell i Pimef, que enguany sortejarà quatre premis de 1.000 euros cadascun entre les compres que es realitzin a Formentera durant les festes nadalenques. Aquesta partida especial es finança gràcies al conveni ‘Cel Obert’ signat enguany amb el Govern balear; i, com ha destacat la consellera Ana Juan, “ha d’ajudar a incentivar el sector comercial de l’illa, i més en un any dolent com el que estam vivint, i de pas oferir un al·licient important als ciutadans de Formentera en un any tan complicat com aquest”. Ana Juan ha agraït als comerços de Formentera “l’esforç que han fet enguany per mantenir oberts i per fer-los més segurs”.

Totes les compres d’un mínim de 20 euros realitzades amb la targeta ‘Compra a Casa’ des de l'1 de desembre i fins al 6 de gener entraran al sorteig del dia 8 de gener. Per gaudir d'aquest premi els guanyadors tendran des de l’11 de gener fins a l’11 de febrer de 2021 als establiments adherits.

El president de la Pimef Formentera ha agraït al Consell “l’aposta que hi ha fet enguany per incentivar més aquesta iniciativa”, i ha destacat que “Compra a Casa és una eina àgil i que funciona i que si la recolzam seguirà funcionant molt bé”.

D’altra banda, Lidia Álvarez, ha recordat que actualment hi ha 32 establiments adherits al programa Compra a Casa i des de la seva posada en marxa el 2016 s’han expedit 2.322 targetes.

XIV Concurs d’Aparadorisme Nadalenc
Un any més, la Cambra de Comerç i el Consell han convocat el Concurs d’Aparadorisme Nadalenc, que enguany compleix catorze edicions, i que té com a objectiu de promoure l’ambient nadalenc entre els establiments que romanen oberts. El període d’inscripcions finalitza el pròxim 9 de desembre i es poden formalitzar a la Cambra de Comerç (avinguda Vuit d’Agost, 6, Sant Francesc i a l’OAC. Els premis es faran públics l’11 de desembre i consistiran en un 1r premi de 225 € i una placa de reconeixement, un 2n premi de 150 € i placa de reconeixement, i un 3r premi de 75 € i placa de reconeixement. Per la seva part, Juan Manuel Costa ha destacat “el protagonisme del comerç local a l’illa i que aquest concurs ajuda a millorar i donar més atractiu a l’oferta comercial”.

Black Friday, el 27 de novembre
D’altra banda, Consell de Formentera i la Pimef han posat en marxa la jornada ‘Black Friday a Formentera’ el pròxim 27 de novembre a través del seu programa de fidelització per al comerç local ‘Compra a Casa’. Durant aquesta jornada, totes les compres a partir de 15 euros que es realitzin en els establiments adherits a Compra a Casa participaran en el sorteig d’una targeta regal de 50€. El guanyador es donarà a conèixer el dimarts 1 de desembre i podrà recollir el seu premi a les oficines de Pimef.

Bosses reutilitzables
Finalment, la consellera de Comerç hi ha presentat les bosses reutilitzables que hi ha dissenyat enguany per aquesta campanya i que també formen part. Les bosses estan serigrafiades amb les frases ‘Compra a casa, compra a Formentera’ i ‘El petit comerç ens fa grossos’. En total es repartiran un millar de bosses entre els comerços de l’illa.


20 de novembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera inicia les obres del Parc de patinatge i usos esportius

foto 2020 obres skate 2El Consell de Formentera informa avui que se celebra el Dia Universal de la Infància que s’ha iniciat la construcció del Parc de patinatge i usos esportius a la zona de la circumval·lació de Sant Francesc. Aquest espai multifuncional esportiu i d’esplai s’ubica en una superfície de 2.727 m2. Es preveu que les obres finalitzin a mitjan d’abril.

Aquest projecte d’implantació de diferents usos esportius a l’aire lliure tendrà tres circuits de patinatge: pista de patinatge, de modalitat “street” i de modalitat “bowl”. A més, hi haurà un circuit biosaludable per a persones majors i espais enjardinats i d’esplai. El pressupost d’adjudicació és de 482.723€.

“Aquesta pista és un projecte àmpliament demandat pels joves de Formentera, que han col·laborat en el seu disseny i hi han fet aportacions, i estam molt contents que finalment pugui ser una realitat”, segons ha declarat la consellera de Joventut, Vanessa Parellada. “Hem creat una construcció adaptada a l’entorn, on també hi ha un recorregut per passejar, la zona és accessible per a tothom i així esperam que diversos grups de població puguin gaudir i interrelacionar-se en aquest espai”, ha afegit la consellera.

Projecte
El conseller d’Infraestructures Josep Marí ha donat els detalls del projecte. El circuit biosaludable per a la tercera edat, situat en una zona de 285 m2, estarà format per diferents màquines d’exercici per a persones majors i hi haurà també un espai per al descans.

La pista de patinatge situada sobre una superfície de 255 m2,  està delimitada per un banc continu que impedeixi la sortida dels patinadors de la pista i doni cabuda als seus acompanyants que desitgin seure. Aquesta pista estarà lliure d’obstacles.

La modalitat “street” tendrà una pista de 238 m2 i disposarà dels obstacles més comuns de la modalitat “street”: com rampes, bancs o plataformes, juntament amb baranes i repeus, imita el mobiliari urbà que es pot trobar en els parcs i places. El formigó estarà polit artesanalment.

La modalitat “bowl”, de 617 m2, és l’element més representatiu de l’àrea d’activitats esportives. Disposa d’una plataforma superior a cota 0 on trobam una mena de forat amb forma de piscina amb profunditats de -3.75 m, -2.00 m, -2.20 i -2.50 m i amb radis de 2.40 m, 2.80 m, 3.00 m, 3.30 m i 2.4 m. Tota l’àrea estarà envoltada per un espai verd enjardinat i hi haurà espais d’ombra i bancs així com un recorregut de passeig a l’interior.

20 de novembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera demana ajudes per fer millores al nucli turístic des Pujols

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Presidència, informa que ha demanat al Govern balear finançament per finançar les millores al nucli turístic des Pujols. La presidenta del Consell, Alejandra Ferrer, ha escrit una carta a la presidenta del Govern, Francina Armengol, recordant el seu compromís i el del Ministeri de Turisme de finançar un “projecte de destinació turística consolidada”, segons recull la missiva.

Alejandra Ferrer ha recordat que “a l’edició de 2019 de la World Travel Market de Londres es va fer una presentació conjunta entre la Ministra de Turisme, els Consells insulars i la Comunitat Autònoma on es va fer públic el finançament de diferents projectes d’inversió al sector turístic balear. Totes les illes, excepte Formentera, varen rebre finançament i la Ministra i la presidenta del Govern es varen comprometre a destinar-hi una nova partida per a l’any 2020”.

En aquest sentit, segons afegeix a la carta, el passat mes de juny, la Comisión Sectorial de Turismo, depenent de la Secretaría de Estado de Turismo, aprovava el “Programa de Planes de Sostenibilidad Turistica en Destinos”. Des del Consell de Formentera es va presentar un projecte per millorar la imatge turística per excel·lència de l’illa, es Pujols, aconseguint la seva millora de la gestió de l’aigua i dels residus i de l’accessibilitat per totes les persones, treballant per una illa més sostenible.

Aquest projecte, que responia a un dels objectius del programa: el de recolzar la reconversió dels destins turístics pioners per mantenir el seu atractiu i competitivitat, no va obtenir el vistiplau del Ministeri.

Nova petició
Arran de l’anunci per part de la presidenta del Govern del passat 30 d’octubre, de l’acord amb el Ministeri que permetrà la inversió de 100M € (2021-2023) per a la recuperació i millora del sector turístic balear, “des del Consell de Formentera reiterem la necessitat que arribin part d’aquests fons a la nostra illa i reiterem l’interès en que es pugui finançar amb aquests fons el projecte ‘Reconversió de zones i equipaments públics. Pla de millora del nucli turístic d’es Pujols, Fase II’”, segons ha reclamat Alejandra Ferrer.

Per últim, la presidenta del Consell de Formentera ha sol·licitat el compromís d’Armengol “per a que arribi la partida econòmica necessària i suficient per a poder realitzar aquest projecte, que és cabdal per a la recuperació econòmica i turística”.

16 de novembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 9 de 258

9

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat