• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

El Consell de Formentera finalitza els treballs de manteniment i reparació en els centres escolars

foto manteniment  1El Consell de Formentera, a través de les conselleries d'Educació i de Serveis Insulars, informa que aquesta setmana han finalitzat les obres de manteniment que s'han realitzat al llarg de l'estiu als centres escolars de l'illa de cara a l'inici del curs d'aquest dimecres. Aquestes obres es realitzen després de recollir les peticions de les direccions dels centres, les associacions de mares i pares i els consells escolars.

Les intervencions realitzades són les següents:

CEIP Mestre Lluís Andreu:
En aquest col·legi, s'han realitzat uns treballs de manteniment i reparació com pintar els recintes exteriors al costat del carrer Porto Salé i les portes metàl·liques d'entrada al recinte. En treballs de jardineria, s'ha tallat l'herba i s'han podat arbres i plantes. A l'edifici Tramuntana, on s'ubiquen les aules d'educació infantil, s'han pintat els baixos de totes les aules i passadissos, s'han tapat forats en els vestidors de la pista de tennis, s'han arreglat les rajoles de la font instal·lada al pati d'infantil. En aquest pati també s'han tapat les arquetes obertes, s'han arreglat les portes que donen al jardí i s’ha canviat la pica antiga que no funciona al pati de primària. També s'han canviat els fanals exteriors, s'ha revisat la barrera de fusta de l'hort, s'ha canviat el vidre de la caseta de fusta de l'hort i s'ha fet la feina de rastellar la sorra de l’arenal d'infantil.

A l'edifici Migjorn, que acull les aules de Primària, els treballs han consistit en acabar de pintar les portes del primer pis, la porta metàl·lica d'entrada a l'edifici, la reixa i la porta de neteja. També s'ha canviat una vidre trencat d’una finestra d’una aula, s'han pintat els baixos de totes les aules i passadissos, s'han pintat les parets exteriors dels banys exteriors i s'ha netejat l'estructura metàl·lica del porxo. A més, s'ha acabat de muntar el rocòdrom i s'han posat rajoles en superfície davant de la porta principal. Finalment, s'ha tret la pica antiga que ja no funcionava.

CEIP Sant Ferran:
En aquest centre escolar, els treballadors de la brigada han fet diferents actuacions com substituir l'aire condicionat a 2 aules, s’ha revisat i netejat tots els filtres dels mòduls prefabricats, s’ha pintat l'interior de les aules, les parets de tots els passadissos i s’ha repassat la pintura exterior. També s'ha instal·lat un intèrfon nou a l'oficina i s'ha canviat d'ubicació l’intèrfon de la sala de professors per situar-lo prop de la finestra. A més, s'han col·locat cinc ventiladors nous de paret, s'ha revisat i reparat la tanca del recinte escolar i s'han reparat les portes de fusta de la sala de professors i del gimnàs.

CEIP El Pilar de la Mola:
A l'escola de la Mola, la brigada del Consell de Formentera ha realitzat treballs de pintura dins de les aules i de repàs a l'exterior, s'ha revisat el tancament del centre canviant les tanques trencades, s'ha arreglat el quadre elèctric de l'aula modular i els urinaris dels banys dels nens, així com la cambra on es guarda el material d'educació física, a més s’ha tallat l’herba. El Consell també ha adquirit una taula de tennis de taula per aquest col·legi.

La gran majoria de treballs han estat assumits per la brigada, però el Consell també ha finançat l'adquisició de la taula de ping pong del CEIP El Pilar de la Mola, que ha tingut un cost de 845 euros; el subministrament i col·locació d'aires condicionats a les aules modulars del col·legi de Sant Ferran, amb un cost de 2.832,10 euros; i la pintura de 55 portes de l'edifici Migjorn del Col·legi Mestre Lluís Andreu, que han costat 7.927,92 euros.

9 de setembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El desplegament de fibra òptica arriba a tots els nuclis urbans de Formentera

fibra-o--ptica1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Noves Tecnologies, informa que ja s'ha completat el desplegament de la fibra òptica als nuclis urbans de l'illa amb la finalització dels treballs duts a terme a les zones d'es Ca Marí, de ses Bardetes i part d'es Cap de Barbaria.

El pla de desplegament de la xarxa de fibra òptica, cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea (FEDER), es va iniciar l'any 2017 i es porta a terme per part de Telefónica i Teleco en col·laboració amb el Consell de Formentera.

El primer nucli urbà que va accedir a aquest servei va ser Sant Francesc l'abril de 2018. Després s'han anat connectant a la xarxa es Pujols, sa Roqueta, el polígon industrial, Sant Ferran, la Savina, la zona de l'hospital, es Caló, la Mola, es Ca Marí, ses Bardetes i una part del Cap de Barbaria. També hi ha altres llocs, propers als nuclis urbans, que s'han connectat a la fibra.

Un dels objectius d'aquest pla, a més, és substituir, en la mesura del possible, el cablejat aeri actual per canalitzacions soterrades.

La consellera de Noves Tecnologies, Vanessa Parellada, ha destacat: “Ens posem en el nivell d'altres territoris de l'Estat. Ara els nuclis ja podran connectar-se a la fibra, tant els residents com la majoria de comerços de l'illa, i a partir de l'any que ve continuarà treballant-se amb el disseminat. Qui vulgui connectar-s'hi haurà de contactar amb les empreses de telefonia”.

La segona fase d'aquest pla, que es desenvoluparà a partir de l'any 2020, continuarà amb el desplegament de la fibra òptica a la resta d'habitatges disseminats de Formentera i amb l’eliminació del cablejat de coure.


6 de setembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell de Formentera i Govern aposten per treballar de manera coordinada per millorar el model energètic

reunio-4-1-La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha rebut avui al conseller de Transició Energètica i Sectors Productius del Govern balear, Juan Pedro Yllanes. En aquesta primera reunió de treball, tant la presidenta del Consell com el conseller autonòmic han coincidit en la necessària coordinació entre les dues administracions per solucionar alguns temes, “tan importants i necessaris” com les oportunitats d'adherir-se a ajudes i subvencions mediambientals o de comerç, el subministrament elèctric i la transició energètica a Formentera.

Alejandra Ferrer s'ha referit als últims problemes en el subministrament elèctric, que han generat talls de llum i altres incidències aquest estiu, com l'incendi de la Mola. “Hem demanat al Govern que ens doni suport, i ens ha respost afirmativament, en la necessitat que l'empresa faci el manteniment que correspon per no tenir un estiu com aquest”, ha assegurat la presidenta, que també ha destacat “la necessària col·laboració en assumptes com les inspeccions per garantir que no hi hagi competència deslleial”.

A la reunió també s'ha abordat la problemàtica de la subestació d'es Ca Marí i la posada en marxa del tercer cable elèctric. Ferrer ha insistit que s'ha de realitzar una anàlisi de la situació concreta de l'energia a Formentera, “per saber com estem i què ens cal” i poder garantir una baixada de consum i l'ús d'una energia neta.

El conseller balear ha destacat que el Govern té molt en compte l'especificitat de Formentera en tots aquests assumptes i que la seva conselleria manté el seu suport al petit i mitjà comerç. A més, Yllanes ha anunciat que el Govern aposta per aconseguir que el tercer cable sigui declarat obra utilitat pública “perquè això reduiria els terminis d'instal·lació”. També ha assenyalat que cal “coordinar les accions entre Estat, Govern i Consell per dur a terme la transició energètica a Formentera".

A la reunió també hi ha assistit el director general d'Energia del Govern, Ferran Rosa; la vicepresidenta i consellera insular d'Habitatge, Majors, Comerç i Emprenedoria, Ana Juan; el conseller insular de Mobilitat i Territori, Rafael González i el conseller insular de Medi Ambient i Serveis d'Inspecció, Antonio J. Sanz.


4 de setembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Finalitza la regulació de l’entrada de vehicles a Formentera aplicada per primera vegada aquest estiu

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, informa que ja ha finalitzat la regulació de l’entrada de vehicles a l’illa posada en marxa per primera vegada durant els mesos de juliol i agost.

Les dades registrades pel Consell de Formentera ofereixen una mitjana diària de 20.595 vehicles durant els mesos de juliol i agost. La mitjana diària de juliol va ser de 19.532 vehicles i la d’agost, de 21.658. Per tipus de vehicles i residència, la mitjana desglossada en aquests dos mesos ha estat 1.625 vehicles de visitants, 8.126 de residents de Formentera, 9.276 d’empreses de lloguer i 1.568 d’altres categories.

El conseller de Mobilitat, Rafa González, en una primera valoració, a falta de totes les dades i conclusions definitives que es disposaran a finals d’aquest mes de setembre, ha destacat la posada en marxa d’aquesta mesura pionera la qual respon a una demanda de la societat formenterera. “Hem comprovat que la regulació s’ha implantat i aplicat d’una forma tranquil·la, sense desajustos i sense incidències destacables”, destaca el conseller.

Menys vehicles que l’any passat
Rafa González també ha subratllat que amb aquesta mesura s’ha aconseguit no superar el sostre de vehicles de l’any anterior, situat al voltant dels 22.000, que era un dels principals objectius de l’àrea de mobilitat. “Hem aconseguit que no hi hagués més vehicles que l’estiu anterior, trencant així la tendència alcista dels últims estius”. El conseller també ha agraït “la col·laboració mostrada en tot moment per les empreses navilieres que han informat als seus clients durant aquests dos mesos i per les empreses de lloguer de vehicles que han retirat els quads de la seva oferta”. El conseller González ha comunicat que “a partir d’octubre s’iniciaran les reunions amb el sector social i empresarial de l’illa per valorar la mesura i definir l’aplicació per a la temporada vinent”.


2 de setembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 9 de 187

9

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat