• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Formentera presenta el seu servei de socorrisme

Foto socorrisme 2018 3Avui s'ha fet la presentació dels 23 efectius que conformen el servei de socorrisme del Consell de Formentera a la platja de Llevant. A les 9.30 hores el conseller de Presidència Bartomeu Escandell, ha acompanyat en l’acte al grup de socorristes que ja han entrat en servei aquest dimarts, dia 1 de maig.

Calendari i novetats
El servei de socorrisme de Formentera es dóna entre l'1 de maig i el 31 d'octubre. Des d’ahir, dimarts 1 de maig, hi ha 10 efectius treballant. A partir de l’1 de juny s’incorporen 5 socorristes més i a partir del 15 del mateix mes juny i fins al 15 de setembre es completa la plantilla amb la resta d’efectius fins a arribar als 23. Del 15 de setembre al 30 hi haurà 15 socorristes i del 30 de setembre al 31 d'octubre 10.

Com a novetat d'aquesta temporada destaca que enguany s’ha posat una torre de vigilància a la platja d’es Caló i una altra a Cala Saona. Una altra de les novetats ha estat l'adquisició d'una moto aquàtica de rescat per millorar el servei i augmentar les zones d’abast del servei i també s’han comprat 15 walkie-talkies per millorar la cobertura i comunicació entre les distintes zones. Així mateix, els socorristes han fet un curs de refresc per recordar algunes de les principals tasques que fan com són la prevenció i atenció de petites incidències més comuns com ara picades de meduses o insolacions.

Servei gestionat directament pel Consell
Cal destacar que el Consell de Formentera segueix prestant el servei com a recurs propi, “sempre hem cregut en un cos de socorristes que formés part del personal del Consell”, ha comentat Bartomeu Escandell, que ha volgut recordar també que tot aquest equip és possible gràcies a l’esforç que fa el Consell de Formentera per donar habitatge als socorristes que ho necessiten.

Platges adaptades i cardio-protegides
Recordem que les platges d'Arenals i es Pujols estan adaptades per realitzar el bany adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. El servei, que es presta de 12 a 17 hores, sols amb bandera verda, es pot sol•licitar cridant al telèfon 609 768 506. Així mateix, tots els posts de socorrisme compten amb un desfibril·lador per a atendre possibles quadres d’aturada cardiorespiratòria.

Podeu consultar l'estat de la mar a: www.platgesdebalears.com

Ple ordinari d'abril

foto ple abril 2018El Consell de Formentera ha celebrat aquest divendres el ple ordinari del mes d’abril, una sessió on ha destacat l’aprovació de la proposta de paralització del projecte MEDSALT-2 de sondejos acústics així com l’aprovació inicial de l’ordenança reguladora de l’estacionament.

No al projecte MEDSALT-2 de sondejos acústics
Amb el vot positiu de Gent per Formentera (GxF), Psoe i Compromís, i l’abstenció del PP, s’ha tirat endavant la proposta que demanava instar al Govern de l'Estat a paralitzar de forma immediata la tramitació del projecte MEDSALT-2 de sondejos acústics tot respectant la voluntat unànime expressada al Parlament de les Illes Balears per demanar la prohibició dels projectes d’exploració, recerca i explotació d’hidrocarburs o altres substàncies minerals en el medi marí de la mar Mediterrània.

Malgrat l'aparença merament científica del projecte i les reticències del grup popular a reconèixer la relació d’aquest projecte amb interessos petroliers, les darreres setmanes han saltat diferents alarmes per part d'entitats ecologistes, i la més recent per part d'Aliança Mar Blava, que afirma que disposa de proves que acrediten l'interès expressat per part de varies companyies petrolieres en aquest projecte per les possibilitats que pot obrir per a l'exploració d'hidrocarburs a aquesta zona en el futur, pel fet que les formacions geològiques salines que es pretenen estudiar poden dipositar importants bosses de petroli i gas.

Així mateix, pel que fa als impactes directes sobre el medi ambient els que més preocupen són els derivats del nivell d'enrenou ocasionats pels airguns perquè tindrien conseqüències fatals per la fauna marina, incloses espècies més vulnerables a aquests efectes com són balenes, catxalots, i dofins així com d'altres peixos d’interès comercial.

Ordenances d’estacionament
S’ha donat també el vistiplau, amb els vots de GxF i Psoe, de l’aprovació inicial de l’ordenança reguladora de l’estacionament, i de l’ordenança fiscal d’estacionament regulat. Així, s’amplia la regulació, ja establerta a la Savina, als pobles des Pujols, Sant Francesc i Sant Ferran.

D’aquesta manera, es cerca donar solució a l’augment de la demanda d’aparcament dels darrers anys, ja que s’afavorirà la rotació i donarà un major equilibri entre la demanda i l’oferta d’aparcament.

Compareixença
Per a finalitzar la sessió plenària, el conseller de Presidència, Hisenda i Medi Rural, Bartomeu Escandell, ha fet un balanç de la seva acció de govern durant els darrers anys de govern.

Bartomeu ha recordat la millora del finançament per Formentera, que en 11 anys s’ha més que duplicat, passant de 3 milions a 6,8 en l’actualitat, i ha destacat l'aposta decidida per crear una administració dinàmica, passava per donar protagonisme a l'atenció als ciutadans i a l'administració electrònica.

Així mateix, el compareixent també ha recalcat el treball per a aconseguir modificar la Llei de Coordinació de Policies Locals de les Illes Balears i retornar la capacitat als ajuntaments de contractar als seus efectius, potenciant així l'estabilitat de les plantilles.

Aquesta modificació legal ha permès al Consell de Formentera convocar un procés selectiu per ocupar les vacants de plantilla que es ve arrossegant als darrers anys, i sumar efectius al seu cos, que si tot va bé ja estaran treballant en aquesta propera temporada alta de l'estiu. Bartomeu s’ha fet ressò també de la bona feina del cos de socorristes de platja, del cos de bombers i de la inestimable feina del cos de la Protecció Civil a Formentera, “Gent voluntària que estimen Formentera i que amb aquesta estreta col·laboració ens ajuden a millorar de manera substancial la gestió d'emergències”.

Descobreix Formentera al maig, cultura, esport, gastronomia i noves tecnologies per gaudir de la primavera

Foto mitja marato xavi garcia turEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, presenta una nova edició de la campanya "Descobreix Formentera al Maig" en la qual el Consell col·labora amb l'organització de certàmens per atraure turisme i a més els visitants obtenen importants descomptes en navilieres, lloguers de vehicles i allotjaments així com d’altres valors afegits per visitar l’illa en temporada baixa.

Fotografia i noves tecnologies
Entre els esdeveniments que es programen per atraure visitants destaca el Formentera Fotogràfica que es celebra entre aquest divendres 27 d'abril i el proper dimarts 1 de maig. És una trobada de professionals dirigida a tots els amants de la fotografia.

Una altra de les propostes que s'organitzen aquest maig és la Formentera 2.0, unes jornades de comunicació en línia i cultura digital que es duen a terme del dijous 3 al diumenge 6. Podeu trobar més informació al web www.formentera20.com

Cultura
La cultura i la música seran protagonistes destacades aquest maig amb la celebració de la primera edició de l’Inhòspit, una mostra de noves dramatúrgies que es realitzarà a la Mola els propers dies 3, 4 i 5 de maig (dijous, divendres i dissabte) i que està organitzat al voltant del projecte sociocultural de la Casa del Poble de la Mola.

Aquesta mostra acollirà enguany nou espectacles de teatre, dansa i 'performance' en tres representacions diàries i en tres escenaris diferents del poble de la Mola: el Bosc de ses Planes, el Molí d’en Botigues i la Plaça del Pilar. Es comptarà amb la participació de més de vint artistes de diferents disciplines escèniques contemporànies i vuit companyies: dos de locals, una d'Eivissa, dos de Mallorca, dos de Barcelona i una del país de Gal·les.

A més el Formentera Jazz Festival, que tindrà lloc entre el 31 de maig i el 3 de juny, així com l’inici dels mercats artesanals el primer cap de setmana del mes, són altres dels reclams per a aquells que visitin Formentera en aquest proper mes.

Esports
Esdeveniments esportius com la mitja marató que tindrà lloc el 12 de maig, la Marnatón del 24 al 26 de maig, la desena edició de la Formentera to Run, del 27 de maig al 3 de juny o la XXX Regata Trofeu Penyal d’Ifac, del 31 de maig al 2 de juny, completen part de l'oferta del mes de maig, un mes on Formentera aposta decididament pel turisme esportiu i respectuós amb el medi ambient i el paisatge.

Caps de setmana gastronòmics
Un altre dels al·licients de Formentera aquest maig són els Caps de setmana Gastronòmics que s'ofereixen en molts restaurants de l'illa del divendres 4 al diumenge 6 de maig i el cap de setmana següent, de divendres 11 a diumenge 13.

Els restaurants que participen en aquesta iniciativa ofereixen menús gastronòmics a un preu tancat de 20€ (beguda no inclosa). Són menús dissenyats especialment per a aquesta ocasió, en que alguns restaurants ens proposen receptes tradicionals i d'altres fan versions renovades, amb reinterpretacions de la cuina típica de l'illa que aporten una visió creativa, sovint des de l'òptica de la cuina d'autor, a un preu molt accessible. Podeu consultar i descarregar-vos aquests menús al web www.formentera.es.

Obertura parcial al transit de les obres de Sant Ferran

Foto Guillem 1El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Infraestructures, informa que el proper dissabte s’obrirà al transit el tram sud del carrer Guillem de Montgrí així com el carrer València, dues zones on les obres estan gairebé acabades i on es permetrà la circulació de vehicles a baixa velocitat.

Les obres executades durant aquest hivern tenen per finalitat potenciar la mobilitat a peu dins el nucli urbà alhora que afavorir l’activitat econòmica de la població. D’una banda, s’han millorat les voreres, suprimint-ne les alçades i fent-les més amples per a facilitar el pas als vianants. Així mateix, també s’ha fet nova senyalització, amb el pintat de les zones d’estacionament regulat que entraran en servei a partir del proper juny i que afavoriran l’aparcament a Sant Ferran.

Més articles...

Pàgina 9 de 123

9