• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

La III BTT Volta Cicloturista Formentera arrenca divendres amb més d’un centenar d’inscrits

btt-volta-cicloturista1El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Esports, ha presentat aquest matí la III BTT Volta Cicloturista Formentera. A la presentació hi ha assistit el conseller d’Esports, Jordi Vidal, així com representants del Grup Esportiu Espalmador i Unisport Consulting, coordinadors de la prova, i de Trasmapi, empresa co-patrocinadora de la carrera.

El conseller Vidal ha avançat que s’espera la participació de mes d’un centenar de ciclistes en una prova que s’emmarca dins la campanya Descobreix Formentera a l’octubre, “una campanya amb la que volem donar a conèixer als nostres visitants tota l’illa de Formentera i el seu entorn natural mitjançant l’activitat esportiva entre d’altres esdeveniments”.

III BTT Volta Cicloturista
Un any més, l’organització ha intentat presentar una prova on els ciclistes de muntanya de tots els nivells trobin a Formentera seu punt de reunió. La duresa dels recorreguts i els magnífics paisatges que ofereix Formentera fan d'aquest esdeveniment esportiu una de les proves destacades en el calendari ciclista de muntanya de les Balears.

La prova, que es disputarà entre aquest divendres i el diumenge, consta de 3 etapes amb 97,5 quilòmetres, 1.000 metres de desnivell acumulat i una durada aproximada per a cada etapa de tres hores i mitja. Es recorrerà tota l'illa distribuint-se en tres zones: Sant Francesc, el Pilar de la Mola i la Savina, essent la sortida el divendres a les 16 hores a la plaça Constitució de Sant Francesc.

Les distàncies que presenten els recorreguts de la Volta Cicloturista la converteixen en l'opció ideal per a ciclistes de qualsevol nivell i sense afany de competició que vulguin venir a descobrir Formentera des d'altres camins, amb trams cronometrats en la primera i tercera etapa.

Així mateix, els bikers més preparats podran participar el diumenge en la clàssica XXIV BTT La Mola, amb un exigent recorregut de 37,6 quilòmetres i 850 metres de desnivell. Aquesta prova puntua a la Challenge del Campionat Pitiús de BTT.

Els corredors que optin per un recorregut menys tècnic, podran gaudir d'una ruta alternativa fent alguns trams de la popular cursa. En aquesta jornada no hi haurà tram cronometrat per als que escullin aquest dia l'opció cicloturista.

Talls de circulació
El dissabte pels volts de les 11 del matí, es preveu un tall puntual de cinc minuts a la carretera de Sant Ferran a Sant Francesc a l’alçada dels mTolins. En quant a la jornada de diumenge, des de les 11.30 a les 12.30 es preveuen també talls de circulació intermitents a l’alçada de la cruïlla del Club Maryland, vora el restaurant Acapulco. Des de l’organització s’agraeix a la bestreta la col·laboració dels conductors i es demana disculpes per les molèsties que els talls puguin ocasionar.

Formentera estrena nou camió de bombers

img 2385-2-El president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, i el president de l’Autoritat Portuària de Balears (APB), Joan Gual de Torrella, han presentat aquest matí el nou camió del cos de bombers, un vehicle donat per l’APB fruit del conveni de col·laboració signat el 2014 per extensió de 15 anys i que a més de la donació d’aquest camió, contempla una dotació anual de 20.000 € per a formació del cos de bombers i material d’extinció.

Jaume Ferrer ha destacat que l’entrega d’aquest camió de bombers és una mostra més de l’actual bona relació entre el Consell i Autoritat Portuària, “una bona sintonia que s’ha traduït en les obres de millora de l’entorn portuari i en el reforç, també, del material dels bombers del Consell de Formentera”. D’aquesta manera, ha recalcat Ferrer, “es pot assegurar que el port tingui un servei de bombers com pertoca i el Consell pugui disposar d’aquest camió amb nou material per fer front a futures incidències”.

El nou vehicle

Es tracta d’una bomba urbana lleugera polivalent, amb capacitat per 6 persones i 1800 litres aigua de capacitat. El nou camió és operatiu tant per extinció d'incendis com per a rescat i salvament, i duu un equip de nova generació per actuació d’excarceració en accidents de transit, amb tecnologia a bateria.

A Formentera destaca com un vehicle versàtil per quasi tots els tipus de serveis, ja que porta pràcticament tot el material per extinció d’incendis, rescat i salvament. És un vehicle de petites dimensions i molt maniobrable, que ja opera a altres cossos de bombers a Murcia, Segòvia o Castelló per exemple.

Encesa de foc i cremes controlades

D’altra banda, des del cos de bombers es recorda que des del passat 16 d'octubre, a les Illes Balears ja es pot fer foc fora de massa forestal i a les àrees recreatives i zones habilitades. Així mateix, es recorda que per fer foc dins massa forestal es requereix una autorització administrativa.

Si el nostre habitatge encara no disposa de faixa o zona perimetral d'autoprotecció, cal que ens informem a la web del servei de gestió forestal, o amb l’agent de Medi Ambient del Govern balear, sobre com fer-la i sol·licitar l'autorització administrativa necessària.

El Consell de Formentera i el Club Nàutic signen un conveni per a l’execució de projectes esportius, socials, culturals i educatius

foto conveni club nauticEl president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, i el president del Club Nàutic de Formentera, Vicent Tur, han signat un conveni de col·laboració per impulsar projectes en matèria esportiva, social, cultural i educativa.

Amb aquest conveni, el Club Nàutic aporta la quantitat de 50.000 per donar suport al Consell de Formentera en l’organització d’esdeveniments esportius com regates de windsurf en col·laboració amb el Club de Surf o l’organització de la lliga de vela i del programa “Descobreix la mar” en col·laboració amb l’Escola de Vela.

En l’apartat d’educació i formació, el Club Nàutic col·laborarà a l’Aula de Titulacions Nàutiques facilitant la realització de les pràctiques habilitants a les seves instal·lacions, amb l’escola de busseig per a estendre el programa formatiu tot l’any i organitzarà la “Setmana de la mar”, amb diferents activitats formatives, divulgatives i culturals relacionades amb l’ecosistema marí.

En quant a activitats culturals, el Club Nàutic organitzarà un certamen anual de fotografia, un concurs anual de pintura ràpida i es crearà un aula interactiva que acollirà exposicions, conferències i seminaris, concerts, cinefòrums i d’altres activitats que promocionin el coneixement sobre temes relacionats amb la mar.

Així mateix, el Club Nàutic tindrà una marcada inclusió social, amb la formació específica de monitores i monitors participants en activitats especials destinades a persones discapacitades i amb necessitats especials. En aquest sentit, es signaran convenis de col·laboració amb associacions especialitzades com APMIPTEA o APNEEF.

D’altra banda, en l’àrea de protecció mediambiental, el Club Nàutic es compromet a participar en les properes edicions del Save Posidonia Project, a elaborar un manual de bones pràctiques ambientals per a navegants i a fomentar i divulgar el coneixement i protecció del medi ambient i l’entorn paisatgístic de l’illa i, especialment, de l’Estany des Peix.

Formentera acollirà les III Jornades de Cultura Popular i Tradicional de les Illes Balears


ball-pag--s1El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Patrimoni, informa que fins el proper dilluns dia 29 d’octubre, encara és obert el període per a inscriure’s a les III Jornades de Cultura Popular i Tradicional de les Illes Balears que es faran a Formentera divendres 2 i dissabte 3 de novembre.

III Jornades de Cultura Popular i Tradicional

El Consell Assessor de Cultura Popular i Tradicional de les Illes Balears, en les seves funcions de salvaguardar i difondre el patrimoni cultural immaterial, ha tingut la iniciativa de fer aquestes Jornades d’estudi i de reflexió que es duran a terme amb la col·laboració de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears i del Consell Insular de Formentera.

Les Jornades, que tindran lloc al Centre de Dia, formen part d’un cicle de quatre jornades que està previst que siguin de periodicitat anual i de rotació entre les illes de Formentera, Eivissa, Menorca i Mallorca.

Enguany, les Jornades tindran com a tema general els equipaments culturals: museus i patrimoni immaterial, patrimoni immaterial i territori, i arxius de memòria: objectes, imatges i sons.

Com en anys anteriors, hi participaran com a ponents especialistes illencs i de fora de les Illes, que són bons coneixedors dels diferents vessants del tema que tracten. Entre ells, Josep Fornés Garcia, director del Museu Etnològic de Barcelona, Lina Sansano Costa, directora del Museu Etnològic i Arxiu del So i la Imatge d'Eivissa, Francesc Cabañés Martínez, cap de Difusió Cultural Didàctica i Comunicació, Carme Castells Valdivielso, directora de la Fundació Mallorca Literària, i Albert Costa Ramon, membre de la Unitat de Fons, Col·leccions i Restauració del Museu Valencià d’Etnologia. Les Jornades es clouran amb un debat final al qual assistiran tots els ponents i els assistents

Per consultar més informació i omplir la inscripció, fins al 29 d'octubre, podeu accedir als següents enllaços:

Programa - http://bit.ly/2yRmECc / Inscripcions - http://bit.ly/2J8OHBI

Més articles...

Pàgina 9 de 147

9