• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Diumenge que ve se celebra la cursa “De far a far”

de-far-a-far premsa1El pròxim diumenge 21 d’abril se celebra la sisena edició de la cursa “De far a far” organitzada entre l’àrea d’Esports del Consell de Formentera i el Grup Esportiu Espalmador. La sortida de la caminada serà a les 9h des del far des Cap i de la cursa a les 11h des del mateix punt. El recorregut és de 26 km i finalitza al far de la Mola.

Per arribar al punt de sortida de la competició hi haurà servei d’autobús pels participants. Pels de la caminada l’autobús sortirà del port de la Savina a les 7.45h, del Poliesportiu Antoni Blanc a les 8h i de l’encreuament de la carretera des Cap/Cala Saona a les 8.15h. Pels de la cursa l’autobús sortirà del port de la Savina a les 9.45h, del Poliesportiu Antoni Blanc a les 10h i de l’encreuament de la carretera des Cap/Cala Saona a les 10.15h.

Les inscripcions es poden fer fins al pròxim divendres 19 d’abril a la web elitechip.net o fins una hora abans de les proves a la taula d’elitechip que hi haurà al punt de sortida. El preu és de 20€ per la cursa i de 15€ per la caminada. Els tres darrers km de la carretera des Cap quedaran tallats al transit durant 30 minuts a partir de les 9h i de les 11h coincidint amb la sortida de les proves. No hi haurà més talls de transit perquè la resta del recorregut és per vies secundàries i camins.

Aquesta prova forma part dels esdeveniments que el Consell de Formentera organitza en els mesos de pretemporada per atraure visitants i aquest any s’emmarca dins les festes de Setmana Santa.

17 d’abril de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera fa una consulta de mercat per renovar el servei de recollida de residus i neteja de l’illa de Formentera

foto-servei-neteja1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Ambient, informa que la institució està fent una consulta de mercat per preparar el contracte del servei públic de recollida i transport de residus sòlids urbans i matèria orgànica, neteja viària i manteniment de zones enjardinades i platges de l'illa de Formentera, ja que l'actual contracte finalitza el pròxim 28 de febrer de 2020.

"Abans de fer el procés de licitació s'està efectuant aquesta consulta per aconseguir les solucions tècniques que millor s'adaptin a la idiosincràsia de Formentera", segons ha explicat la consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera. Així, s'han plantejat una sèrie de preguntes adreçades a empreses especialitzades en aquest tipus de servei per així "poder licitar la gestió del servei amb més garanties", segons ha declarat.

Sistemes de recollida
Els sistemes de recollida proposats per les empreses hauran de permetre arribar als objectius de reciclatge recollits en el Pla Director Sectorial de residus de l'illa de Formentera. També hauran de tenir en compte el creixement previst en el Pla Territorial Insular de Formentera durant la prestació del contracte, que tindrà una durada de 8 anys, prorrogables a 2 anys més.

Així mateix, les propostes hauran de complir amb la llei de residus o sòls contaminats de les Illes Balears. Les empreses hauran de presentar propostes viables econòmicament i que incloguin maquinària i vehicles respectuosos amb el medi ambient. Els vehicles i la maquinària hauran d'ajustar-se al Pla de Mobilitat Sostenible de l'illa de Formentera.

Aquesta proposta va ser aprovada per Comissió de Govern el passat 5 d'abril, i va ser publicada a la plataforma de contractació de l'Estat, la podeu consultar en:
https://contrataciondelestado.es/wps/wcm/connect/f58063f1-b0c3-4c3a-b417-c4b4905fe6c2/DOC201904091221212_Cert+Acord+Prop+Consultes+Preliminars+del+Mercat.pdf?MOD=AJPERES

Les empreses interessades poden presentar les seves propostes fins al 29 d'abril inclòs.

La consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera, ha destacat que Formentera té un territori fràgil que s'ha de preservar, per això també tindrem en compte que les propostes siguin sostenibles i tenguin en compte especifitats "com que tenim recursos limitats com l'aigua, pel que es valorarà positivament si es presenten propostes per fer servir aigües regenerades, i també tenim béns com la posidònia oceànica que necessiten que es tengui una cura especial a l’hora de netejar les platges".

16 d’abril de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La web de reserves per circular a Formentera durant els mesos de juliol i agost ja està en funcionament, www.formentera.eco

foto-presentacio---web-reserve1El Consell de Formentera ha fet avui la presentació de la web de reserves www.formentera.eco davant el sector turístic i ciutadans interessats a conèixer com funciona el nou portal de reserves per aconseguir l'autorització per circular a Formentera durant els mesos de juliol i agost.

A la presentació, feta avui a les 10h a la Sala de Plens, el president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, ha explicat totes les passes donades des que el Consell d'Entitats va fer l'any 2014 una petició: "la regulació de l'entrada de vehicles de Formentera per evitar que les nostres carreteres se saturin en els mesos centrals de la temporada".

"Des d'aquell moment des del Consell de Formentera hem treballat per aconseguir aquesta regulació i per fi l'any 2019, el 29 de gener es va aprovar la llei per la sostenibilitat mediambiental i econòmica de l'illa de Formentera, que ens ha permès ser competents per regular l'entrada de vehicles", segons ha destacat el president. Amb la capacitat de decisió des de Formentera, i amb el consens del Consell d'Entitats i el Ple, s'ha delimitat el sostre de vehicles que podran circular per l'illa els mesos de regulació en aquest primer any d'implantació d'una mesura pionera a tot l'Estat. Per fer-ho possible s'ha creat el canal de tramitació que avui s'ha presentat.

Web: formentera.eco
La cap de Premsa del Consell de Formentera, Elena Trinidad, ha fet la demostració de com funciona la web formentera.eco. El portal està dividit en 4 apartats, el primer és el motor de recerca perquè els turistes triïn els dies que volen venir a Formentera a través d'un calendari i realitzin la seva reserva. Els turistes hauran de pagar 1€ al dia per cotxe, i 0,5€ per motocicleta per formalitzar la reserva. Només realitzar la reserva sel's enviarà un email perquè comprovin que s'ha realitzat amb èxit, i després un altre perquè efectuïn el pagament.

La segona part està dedicada a les persones, empreses o vehicles amb condicions especials que amb un sol tràmit realitzaran l'autorització per tota la temporada. En aquest apartat s'inclouen els residents de Formentera que podran fer les noves altes dels seus vehicles per obtenir l'autorització que en aquest cas és gratuïta i no té límit de quota.

Al tercer apartat s'ha introduït un apartat de comprovació perquè els usuaris comprovin que han realitzat la reserva correctament introduint el número de la seva matrícula. Per últim, hi ha un apartat amb tota la informació del projecte, on també es posarà material per descarregar i compartir amb els usuaris, i es penjaran els horaris del transport públic, entre altres informacions.

Acreditació automàtica
El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha recordat que tots els vehicles acreditats per aparcar a la zona blava i verda de Formentera obtindran automàticament la seva acreditació per circular els mesos de juliol i agost sense necessitat d'haver de fer la sol•licitud. Al mes de maig es preveu que la informació ja hagi estat sincronitzada entre aquest portal i la base de dades del Consell de Formentera i així els ciutadans que ho desitgin puguin comprovar que l'autorització és correcta.

A més, el conseller ha recordat que els llogaters de vehicles podran fer les autoritzacions en bloc pels vehicles d'una mateixa empresa, en aquest cas el Consell de Formentera durant el mes de maig contactarà amb ells per facilitar-los un usuari i contrasenya. Amb aquestes dades accediran a l'apartat específic creat per a ells dins condicions especials per obtenir l’autorització fent un únic tràmit per tots els seus vehicles.

Visió turística
Per part seva, la consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha destacat que la web s’ha fet amb col•laboració de la seva àrea per aconseguir que la imatge del projecte vagi en la mateixa línia que la de promoció turística. En concret, s’han fet servir fotografies del banc d’imatges de Turisme per donar una visió sostenible de Formentera. Així mateix des de l’àrea de Turisme es porta donant informació a la web i presentant aquest projecte a les diferents fires des d’inicis d’any amb una molt bona acollida a nivell internacional.

Alejandra Ferrer ha concretat que “els turistes de fora de l’Estat no solen venir amb els seus vehicles a la nostra illa, però a les fires de promoció hem detectat que s’han interessat molt per aquesta mesura”. “Hem explicat el projecte i ha tengut una rebuda molt positiva, perquè entenen que serveix per protegir el nostre territori, que és el motiu principal pels que els nostres turistes ens visiten”, segons ha declarat.

La web estarà en 6 idiomes, avui el tret de sortida ha estat en català, demà estarà online ja la versió en castellà i anglès i durant el mes de maig estarà també en italià, francès i alemany.


15 d’abril de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La Policia Local de Formentera deté a una persona acusada d’un delicte contra la salut pública i l’autoritat

foto-policia-local1La Policia Local de Formentera informa que el passat 8 d'abril es va detenir a una persona acusada d'haver comès presumptament un delicte contra la salut pública i d'haver atemptat contra l'autoritat.

Els fets varen succeir en un control rutinari a la zona de ses Bardetes, quan els agents de la Policia Local varen donar l'alt a una persona que respon a les sigles M.L.R.Y. de 28 anys i de nacionalitat colombiana. El detingut es va resistir a l'autoritat i va empènyer a un agent tirant-lo al terra, el policia local va patir ferides de caràcter lleu.

Al presumpte agressor se li varen confiscar 45 grams d'haixix i 1 gram de marihuana així com 1.031 € i 31 dòlars americans. L'acusat ha passat a disposició judicial.


12 d’abril de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 9 de 173

9