• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

El pròxim dissabte es farà la IV Cantada Pagesa al Cinema

iii-cantada-pagesajEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Música Tradicional de l’Escola de Música i Dansa de Formentera, amb la col·laboració de l’àrea de Cultura del Consell Insular, ha organitzat la IV Cantada Pagesa per al pròxim 22 de febrer a les 20.30h a la Sala de Cultura-Cinema. L’entrada és gratuïta i l’aforament és limitat. El propòsit d’aquesta cantada és recuperar el cant tradicional redoblat, glosat o recitat. Com en edicions anteriors, hi participaran més d’una vintena de músics, entre alumnes de l’Escola i cantadors de totes les generacions, que coincidiran damunt del mateix escenari.

Xerrada instruments tradicionals, dissabte Sala de Plens
Com a novetat, enguany s’ha organitzat, amb l’àrea de Patrimoni del Consell Insular, una xerrada, al voltant de la construcció d’instruments tradicionals de les Pitiüses, sota el títol “La construcció dels instruments tradicionals de les Pitiüses” que tendrà lloc el mateix dia 22 a les 11.00h a la Sala de Plens (al costat del Centre de Dia). La conferència serà a càrrec del mestre artesà Toni Riera Roselló, Toni Marc, un dels pocs que queden en actiu a les Pitiüses, que explicarà el procés de construcció, els materials i les eines utilitzades per a l’elaboració dels instruments tradicionals.

Totes aquestes activitats representen una oportunitat més per gaudir i conèixer una mica més la cançó i la música tradicional de l’illa, tal com passa amb les Caramelles de Nadal i Pasqua, propostes que són fruit d’ofertar en el seu moment l’aprenentatge d’instruments tradicionals dins l’Escola de Música i Dansa de Formentera. Totes aquestes activitats s’emmarquen dins la celebració del XX Aniversari de l’Escola de Música i Dansa de Formentera.

18 de febrer de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Durant aquesta setmana es pot visitar la mostra dels alumnes de ceràmica

foto 2020 expo castillos jobani 1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que ahir es va inaugurar l’exposició de l’alumnat del taller de ceràmica que imparteixen Remedios Castillo i Silvia Jobani. Les obres dels alumnes es podran visitar fins al pròxim divendres 21 de febrer a la Sala d’Exposicions ‘Ajuntament Vell’ de Sant Francesc. L’horari de visita és de dilluns a divendres d’11 a 14 h i de 18 a 20h.

La mostra recull part de les obres de ceràmica, creades pels alumnes de les classes que organitza l'àrea de Comerç del Consell de Formentera. En total hi ha 19 alumnes de les classes de ceràmica per adults i 36 alumnes de les classes de ceràmica per infants. Aquesta formació plàstica es realitza durant tot el curs escolar i possibilita que tant els adults, com els infants, aprenguin a modelar amb fang i coneguin les diferents tècniques que es fan servir per crear ornaments de decoració.

18 de febrer de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera es promociona com a destinació d’activitats subaquàtiques a Barcelona

foto-2020-promocio---barcelonaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Promoció Turística, informa que l’illa ha participat, entre el 14 i 16 de febrer, en una de les fires de referència d’activitats subaquàtiques en l’àmbit estatal, el “Mediterranean Diving Show”, que s’ha celebrat a Cornellà, Barcelona. Aquesta fira ha estat un punt de trobada de professionals, practicants i seguidors del món del busseig i de la resta de disciplines que tenen a veure amb el fons submarí.

El cap de promoció, Carlos Bernús, ha estat present a la fira i ha destacat “la bona acollida i l’interès que ha mostrat el públic per la nostra destinació”. Durant les 3 jornades hi ha hagut informadors del Consell de Formentera que han repartit material promocional de Formentera i també han explicat iniciatives de l’illa com el Save Posidonia Project o la regulació d’entrada de vehicles, “ja que és un públic molt conscienciat amb el medi ambient i els projectes sostenibles”, segons Carlos Bernús.

A més de la representació institucional, altres dels encarregats de promocionar la nostra destinació han estat els responsables del centre de busseig Formentera Divers que de primera mà han pogut atendre a totes les persones individuals, empreses privades i revistes especialitzades, els secrets que amaga el fons marí de la nostra illa.

La participació en el Mediterranean Diving Show va sorgir arran d’una petició dels Segments Estratègics de Turisme Actiu, amb el qual es potencia la col·laboració públic-privada per crear productes que facin més competitives les empreses de Formentera i ajudin a diversificar el producte. Al final del mes de març Formentera també participarà en la fira “More Aqua Show” que tindrà lloc a Madrid i que també està destinada al món de les activitats subaquàtiques.


17 de febrer de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Carnaval de Formentera recorrerà els carrers de Sant Francesc a ritme de batucada el diumenge 23 de febrer

carnaval-2019-1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, ha presentat avui la celebració de la festa de Carnaval 2020 que tendrà lloc el proper diumenge 23 de febrer a la localitat de Sant Francesc. A partir de les 11.00 hores tots els disfressats i disfressades es concentraran al pàrquing de sa Senieta on s'hauran d'inscriure per a participar al concurs del Carnaval. A les 12.00 del migdia sortirà la rua del pàrquing de sa Senieta per recórrer els principals carrers del poble, i ho farà al ritme de la batucada de Bloco Colubraria.

La rua anirà per l'avinguda des Pla del Rei, seguirà pel carrer d'Eivissa fins a la plaça de la Constitució per fer una volta a través del carrer de Jaume I, des d'on giraran pel carrer de Marc Ferrer, per agafar el carrer de Santa Maria i, finalment, tornarà a la plaça de la Constitució.

Premis
Els disfressats podran participar en el concurs de disfresses, amb la possibilitat de guanyar algun dels 4.610€ que es reparteixen en els premis en metàl·lic. El lliurament dels premis, es farà després del dinar i el ball, i es donaran a les següents categories:
Individual adult 200€ 1r premi i 150€ 2n premi
Individual infantil 100€ 1r premi i 60€ 2n premi
Parelles 300€ 1r premi i 200€ 2n premi
Familiar 300€ 1r premi i 200€ 2n premi
Grup [entre 3 i 10 persones] 400€ 1r premi i 250€ 2n premi
Comparses [més de 10 persones] 500€ 1r premi i 350€ 2n premi
Carrosses [amb vehicle] 950€ 1r premi i 650€ 2n premi

Festa i dinar
Un cop finalitzi la rua a la plaça de la Constitució seguirà l’ambient festiu amb ball de disfresses de la mà de la música del DJ Blue i DJ Javi Box. A partir de les 14.00 hores tendrà lloc el dinar popular, organitzat pels pares i mares de 6è del CEIP Mestre Lluís Andreu i l’APIMA. El dinar per als disfressats i disfressades serà gratuït. La consellera de Cultura, Susana Labrador, ha convidat a tot el poble de Formentera a participar d’aquesta festa que “en ple mes de febrer sempre fa que els participants mostren les seves gal·les més imaginatives i en molts de casos reivindicatives i puguin gaudir de l’alegria típica d’aquesta festa”.

A més, durant la propera setmana tendran lloc les diferents rues escolars. El dijous 20 de febrer a les 10.00h hi ha la rua del Col·legi Verge Miraculosa de Sant Francesc, el divendres 21 a les 10.00h la rua del CEIP Mestre Lluís Andreu i del CEIP de Sant Ferran, mentre que el dimarts 25 a les 12.00h tendrà lloc la rua del CEIP del Pilar de la Mola.

Taller de màscares i espectacle Escola de Música i Dansa
D’altra banda, el dimarts 18 de febrer a les 17h al Punt de Lectura de Sant Ferran hi haurà un taller de creació de màscares de carnaval. I el dimecres 26 de febrer l’Escola de Música i Dansa farà un festival de Carnaval que comptarà amb la participació dels seus alumnes. L’aforament és limitat. Per a més informació podeu contactar amb Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la .


14 de febrer de 2020
Àrea de comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 10 de 213

10

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat