• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Formentera consolida una vintena d'esdeveniments esportius en temporada baixa

btt formenteraEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Esports, i en col•laboració amb alguns clubs i associacions esportives de l'illa, ha organitzat gairebé una vintena d'esdeveniments esportius per la temporada baixa d'aquest 2017. "Aquest calendari esportiu ha arribat a la seva maduresa i ara treballem en la consolidació de les cites que any rere any guanyen en prestigi", segons ha explicat el conseller d'Esports, Jordi Vidal que ha afegit que igual que en matèria de turisme "Formentera no aposta per la quantitat sinó per la qualitat".

Prova d'això és que una de les cites de més renom com és la Mitja Marató Illa de Formentera fa anys que se li ha posat límit en el nombre de participants "per assegurar que l'experiència dels atletes continués sent positiva i adequada a les dimensions de la nostra illa". A més de contribuir a l'arribada de turistes fora de temporada, aquests esdeveniments també tenen per objectiu "promoure l'esport entre la població local", ha assenyalat Jordi Vidal.

El primer esdeveniment esportiu que hi ha en el calendari és la Final de Cross Escolar cadet i juvenil del campionat balear d'atletisme que se celebrarà el pròxim 11 de febrer. En Setmana Santa com cada any es farà l’estage internacional de judo i el primer cap de setmana de maig una altra Final Escolar en aquest cas de tennis  i de categoria infantil.

Curses
Pel que fa a les curses, el tret de sortida es donarà el dia 1 de març amb la Cursa de la Dona coincidint amb la celebració del dia de les illes a Formentera on també es disputarà el torneig de bàsquet que reuneix equips de totes les illes. A continuació el 12 de març hi haurà la Cursa Pagesa Solidària.

I el 25 de març es farà la VI edició de la «Formentera all round trail», (FART), en la qual els atletes recorren la costa de Formentera. La celebració del «De far a far» es farà el 23 abril. I la mitja marató illa de Formentera, esdeveniment més reconegut del món esportiu de Formentera, i en el qual participen 2.400 esportistes es farà el 13 de maig.

La novena edició de la «Formentera to run» que tindrà lloc entre el 28 de maig i 3 juny pretén com cada any atraure turisme actiu, que vénen a gaudir d'una setmana a l'illa, segons ha destacat Jordi Vidal.I el 22 de juliol, es farà la milla urbana i 5k d'Es Pujols, una prova popular d'atletisme.

Després de la temporada el 7 d'octubre es farà el V Triatló Illa de Formentera i el 12 d'octubre, coincidint amb la festivitat del Pilar, la XXII edició de la cursa «Pujada a la Mola», i com cada any des de fa 39 edicions el dia 6 de desembre es farà la «Cursa de la Constitució, Memorial John Tunks».

Ciclisme
Pel que fa al món del ciclisme el conseller ha destacat la celebració de 4 competicions: el trofeu Illa de Ciclisme en ruta que tindrà lloc el pròxim 26 de març, la volta «Tracks Formentera BTT» que es farà el 9 d'abril, la III edició de la prova de ciclisme de muntanya, BTT Es Cap Challenge que tindrà lloc el 7 de maig, i la volta en BTT cicloturista a Formentera i challenge de la Mola que se celebraran entre el 27 i el 29 d'octubre.

Regates
La «Regatha Ophiusa» del mes de maig i la «Regata trofeu penyal d'Ifac» del mes de juny, així com la regata de surf de vela Memorial Mariano Castelló del 25 de juny o el memorial Marcos Mayans del 27 d'agost i «La volta a Formentera en Windsurf» del 24 de setembre, són alguns dels esdeveniments dels que gaudeixen els esportistes nàutics de Formentera i els que ens visiten, segons ha dit el conseller.

Totes aquestes activitats les podeu consultar en agendaformentera.cat.

Continua la lluita contra la processionària del pi

foto procesionaria 2017 premsaEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Ambient, ha iniciat una campanya de control de la plaga de la processionària del pi. La institució ha contractat a dos treballadors forestals professionals que "durant tres setmanes estan fent un tractament de control que es basa en la retirada manual i mecànica de bosses de processionària i posterior crema controlada", segons ha explicat la consellera del ram, Daisee Aguilera.

A més, voluntaris de l'associació de caçadors d'Es Cap de Barbaria faran eliminació mecànica de bosses mitjançant tirs d'escopeta per destruir les bosses de les copes dels pins més alts. Per aquesta finalitat la institució ha comprat 2.500 cartutxos. El cost total de la campanya assumida pel Consell de Formentera és de 7.547 euros.

Zona d'actuació
Aquest any a més d'actuar a la zona del focus de la plaga, situada a Es Cap de Barbaria, també es farà feina a alguns indrets de Sant Francesc, Ses Bardetes i Parc Natural de Ses Salines, on amb menor densitat però s'ha detectat la presència de la papallona. "La densitat d'aquestes zones perifèriques al focus, és molt baixa i retirant aquestes bosses l'objectiu és reduir el procés d'expansió de la plaga", segons ha declarat la consellera.

Implicació ciutadana
Daisee Aguilera ha demanat col·laboració a la ciutadania per ajudar a la localització de pins afectats per la plaga. Totes aquelles persones que detectin un pi afectat, poden trucar a l'àrea de Medi Ambient 971 32 12 10 o adreçar-se a l'OAC o fer el tràmit telemàtic a l'OVAC.

D'altra banda, el Consell de Formentera ha agraït la celeritat en l'actuació de la conselleria de Medi Ambient del Govern per aplicar un primer tractament biològic terrestre després de la proposta aprovada per unanimitat en el ple de Formentera el passat 30 de setembre de 2016. Els efectius de l'Ibanat varen fer un tractament al focus de l'àrea afectada amb un canó polvoritzador durant el passat mes d'octubre i novembre.

Recordem que la ciutadania de Formentera va rebutjar en 2014 el tractament aeri amb l'agent químic anomenat diflubenzuron, producte no selectiu que té afectacions sobre la flora i fauna i la salut humana.

"Ara mateix, estem esperant la celebració d'una reunió tècnica, on es presentaran les conclusions d'aquestes feines, que tindrà lloc a finals de febrer. Amb aquesta informació es coordinaran les pròximes actuacions per continuar combatent la plaga de la processionària a Formentera", segons ha conclòs la consellera.

L’Escola Municipal de Música organitza la Primera Cantada Pagesa

Assaig cantada pagesaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que el pròxim dissabte 28 de gener a les 20.30 hores es celebrarà la Primera Cantada Pagesa a la Sala de Cultura, Cinema. L’entrada serà gratuïta.

Aquest primer recital ho oferiran els alumnes del taller de música Tradicional, dirigits pel professor i músic Xumeu Joan, i altres voluntaris que s’han volgut sumar a aquesta cantada. Aquesta iniciativa de l'escola s’emmarca dins de la política de protegir i mostrar les activitats musicals tradicionals de Formentera.

A l’Escola Municipal de Música assisteixen devers 350 alumnes. Al centre s’imparteixen estudis oficials de música i dansa d’Ensenyaments Elementals i d’Ensenyaments Professionals. Aquesta escola ofereix les titulacions elementals de les especialitats de flauta travessera, guitarra i piano.

A més, l’escola, com és una escola autoritzada, pot impartir estudis reglats (oficials) i no reglats. Amb aquest avantatge, s’imparteixen des d’estudis d’Iniciació a la Música per a nens de 6-7 anys, fins a tallers de Música Tradicional passant per estudis d’Ensenyaments Professionals abastant així totes les edats i opcions que els alumnes puguin tenir.

Així mateix, donat el caràcter obert d’aquesta institució, cada curs es va ampliant i modificant l’oferta formativa del centre depenent de la demanda de la població i  les possibilitats organitzatives.

Podeu trobar més informació al web http://escolamusica.conselldeformentera.cat/ i trobareu totes les activitats programades a agendaformentera.cat, http://agendaformentera.cat/evento.php?id_evento=415&id_eventosesion=3414&titulo=i-cantada-pagesa.

Formentera presenta la seva cara més sostenible a Fitur

fitur 2017 1El president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer i la consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, així com el cap de promoció turística del Patronat de Turisme, Carlos Bernús, són des d’avui a Fitur per promocionar l’illa de Formentera. Aquest any la nostra illa està present a dos estands, un el de les Illes Balears situat al pavelló 9, i un altre al pavelló 7, fet conjuntament amb Citroën E-Mehari, segons ha destacat la responsable de Turisme.

Formentera promocionarà els seus esdeveniments esportius i culturals, que any rere any s’han anat consolidant, en la pre i post temporada per atraure turisme fora dels mesos de temporada alta. Una promoció que s’emmarca dins la temàtica comuna present a l’estand de les illes “Balears millor a l’hivern”. A la presentació oficial de les illes prevista per dijous a les 12.00 hores Formentera mostrarà el nou vídeo promocional del 2017 i “anunciarem un nou projecte mediambiental relacionat amb la protecció de la posidònia”, segons Alejandra Ferrer.

Mobilitat sostenible
A més, aprofitant que aquest 2017 és l'any Internacional del Turisme Sostenible des de Formentera es vol continuar amb l’aposta pels vehicles elèctrics que des de fa anys es fa a l’illa. Una de les noves accions es basarà en la firma d’un nou acord amb Citroën per “seguir substituint els vehicles de combustió de la flota de vehicles elèctrics del Consell”, ha explicat la consellera.

Més articles...

Pàgina 91 de 147

91