• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Media News

Inici de les obres de disset habitatges públics a Sant Ferran

foto 2023iii primera pedra BLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, i el conseller balear de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí; acompanyats per la vicepresidenta, Alejandra Ferrer; el conseller d'Habitatge, Rafael Ramírez, i la gerent de l'IBAVI, Olvido Terrassa, han posat avui la primera pedra d'una nova promoció d'habitatge públic a Sant Ferran.

Es tracta d'una promoció de disset habitatges dotacionals, que tenen unes característiques concretes com l'ús d'espais comunitaris, i van destinats a col·lectius que tenen una necessitat transitòria d'habitatge, per norma general joves i gent major. La promoció disposa d'espais privats i espais comunitaris, i configura, així, un model de convivència adaptat a les persones que hi habiten. D'aquesta manera, a part de l'ús principal residencial s'incorpora a la planta baixa un espai d'ús comunitari i es preveu una estructura en el pati interior que permet l'assecat natural de la roba. El pati es planteja com un espai amb paviment tou, vegetació autòctona de poca alçada i arbres de fulla caduca que contribueixin a millorar la sensació de confort durant els mesos d'estiu tant en el mateix jardí com al llarg de tota la façana sud. El pressupost d'aquesta promoció és de 2.188.848,29 € i té un termini d'execució de 23 mesos. Són disset habitatges, en aquest cas tots adaptats, catorze dels quals d'un dormitori i tres de dos dormitoris.

La construcció d'aquesta nova promoció ha set possible gràcies a la cessió gratuïta del sòl per part del Consell de Formentera. En aquest sentit, el conseller Josep Marí ha destacat "la importància de la col·laboració entre institucions per fer front al repte d'accés a l'habitatge".

Per a la presidenta del Consell, "la posada d'aquesta primera pedra és la demostració del compromís de les dos administracions de continuar treballant junts per facilitar l'accés a l'habitatge amb un lloguer digne; és una passa més que hem de sumar a la recent obertura de l'oficina de l'habitatge, a la cessió d'un nou terreny a l'IBAVI per a la construcció de deu nous habitatges i a una nova convocatòria d'ajuts del lloguer que aprovarem aquesta setmana".

Actualment, a Formentera l'IBAVI té una promoció de catorze habitatges a Sant Ferran que ha set pionera quant al nou paradigma de construcció sostenible que ha desenvolupat l'Institut durant aquestes dos darreres legislatures. A més, també hi ha signat un protocol per a la construcció d'una nova promoció de deu habitatges a l'illa. D'aquesta manera, el parc públic d'habitatge s'haurà vist incrementat en vint-i-set habitatges aquests darrers anys, que sumats als catorze habitatges de Sant Ferran faran un total de quaranta-un habitatges de protecció pública a Formentera.

La nova promoció segueix amb les tècniques d'arquitectura sostenible impulsades per l'IBAVI, amb la utilització de materials de quilòmetre zero i amb una reducció molt important d'emissions tant en el procés constructiu com en la vida útil de l'habitatge. Així doncs, l'estratègia principal del projecte consisteix en la construcció d'uns murs de càrrega paral·lels fets amb formigó de calç, que incorporen l'àrid reciclat de l'excavació i de l'abocador. Això, a banda d'utilitzar residus acumulats a l'abocador des Cap, permet treballar amb materials locals que integren la nova edificació en l'entorn immediat i en concordança amb l'arquitectura tradicional de Formentera. Els murs de tancament són de formigó de calç i estan alleugerits amb suro i posidònia seca reciclada.

23 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Job offer for local lifeguards

foto 2023iii socorristaThe Consell de Formentera reports that applications will be accepted for ten lifeguard positions on the Consell de Formentera Lifeguard Service on the island's main beaches.

Contracts will last four months (June, July, August and September) and work will include standard lifeguard tasks as well as surveillance and assistance to Formentera beachgoers. Applicants must have the Certificate of Professionalism in Lifeguarding in Natural Aquatic Spaces or Lifeguarding Accreditation (minimum 80 hours).

Complete information on the job offer is available on the Consell de Formentera website.

The Consell de Formentera covers the local lifeguard service with its own resources and staff. The service starts 1 May and ends 31 October. The team has 26 lifeguards in the high season and 12 at the end of summer.

22 March 2023
Office of Communication
Consell de Formentera

cartell 2023iii socorrista

Mural of rural women of Formentera

foto 2023iii muralToday a mural crafted by artist Carolina Adán Caro on the occasion of International Women's Day, 8 March, was unveiled. The mural, painted on a wall of Marc Ferrer Secondary School, pays tribute to the women of Formentera who dedicated their lives to work in the countryside. Ana Juan and Alejandra Ferrer, president and vice president, respectively, of the Consell de Formentera; Mercedes Garrido, Balearic minister of the president's office, public function and equality, and Maria Duran, director of Ibdona, were present.

22 March 2023
Office of Communication
Consell de Formentera

Consell gives €22,000 to elderly clubs of Sant Francesc and Sant Ferran

foto 2023iii conveni majorsToday Ana Juan, president and councillor for the elderly of the Consell de Formentera, signed collaboration agreements with two local seniors' clubs to maintain the centres and fund services and activities in 2023. The president signed an agreement with Julián Galindo, president of the Retirees and Pensioners' Club of Formentera (Sant Francesc) for a value of €12,500, and with Rita Costa, president of the Social Centre for the Elderly of Sant Ferran, for €9,500. In the days ahead, agreements will be signed with the rest of the old people's clubs on the island.


22 March 2023
Office of Communication
Consell de Formentera

More Articles...

Page 1 of 413

Start
Prev
1

Media

Gabinet de Premsa


971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat