• Català
  • Castellano
  • English
Media News

Formentera demana 4 milions als Fons Europeus per dur endavant 6 projectes relacionats amb la sostenibilitat, l’eficiència energètica, la transició digital i la competitivitat

El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Economia i Hisenda, ha presentat al Ministeri de Turisme 6 projectes per la convocatòria extraordinària del Programa de Plans de Sostenibilitat Turística en Destinacions finançat amb fons europeus. “En total s’han demanat actuacions valorades en 4 milions d’euros i relacionades amb transició verda i sostenible, millora de l’eficiència energètica, la transició digital i la competitivitat”, segons ha explicat el conseller del ram, Bartomeu Escandell.

Per la seva part, la presidenta Alejandra Ferrer, ha destacat que “aquests projectes van en la línia d’aconseguir una illa més neta, més eficient energèticament, que aprofiti les noves tecnologies per ser més competitiva i que millori la qualitat de vida de residents i l’experiència dels visitants”.

Transició verda i sostenible

El primer projecte pel que s’ha demanat una subvenció de 300.000 € tracta sobre l’accés intel·ligent al Parc Natural de ses Salines per les platges de Cavall den Borràs, ses Illetes i Llevant. Aquest enclavament de gran valor ecològic i paisatgístic compta amb un control d’accés de vehicles limitat des de l’any 2008. Aquest control és fa de manera manual i amb aquesta proposta s’introduirien noves tecnologies per poder controlar l’entrada d’una manera més eficient. Així es pretén millorar l’experiència de turistes i residents al accedir a aquesta zona i mantenir els valors mediambientals i naturals del parc natural.

El segon projecte pel que s’ha demanat una subvencionat d’1 milió d’euros tracta sobre la construcció d’una nova planta de tractament i reciclatge de residus de construcció. Aquests projecte explica que la gestió de residus és cada vegada més important en l’eficiència de les actuacions públiques i potenciar la reutilització de productes i subproductes KM-0 cada vegada té més importància per l’estalvi de transport que comporta i sens dubte per la baixada de contaminació deguda a aquests transports. Aquesta situació de sobrecost i excés de contaminació pren especial rellevància en una illa, on tots els productes consumits han de ser importats des de l’exterior amb el consegüent augment de cost i per les emissions de CO₂ que provoca aquest transport. Per això es proposa la construcció d’una planta de tractament i reciclatge de residus de construcció a l’illa de Formentera, on poder transformar el residu en subproducte aprofitable per a totes les actuacions urbanístiques de millora i reforma, tant públiques com privades, reduint d’una manera dràstica les emissions de CO2 provocada pels viatges marítims continus, amb això s’aconseguirà reduir la petjada de carboni i incentivar l’economia circular amb creació de producte i subproducte KM-0.

Millora de l’eficiència energètica

En tercer projecte pel que s’ha demanat una subvenció d’1.200.000 € per la instal·lació de pèrgoles amb plaques solars que generen energia fotovoltaica i on s’instal·lin punts de recàrrega per vehicles elèctrics. Aquestes pèrgoles en una primera fase s’instal·larien al vial de Sant Francesc i al de Sant Ferran. D’aquesta manera s’aprofitaran al màxim els espais públics per potenciar la generació d’energia renovable i posar punts de recàrrega de vehicles elèctrics. Aquesta iniciativa va en la línia de l’aposta que fa Formentera per substituir les energies contaminants per energies renovables i vehicles contaminants per altres més respectuosos amb el medi ambient. L’objectiu seria divers: tenir una mobilitat més sostenible, rebaixar la dependència energètica de l’illa amb l’exterior, incrementar la flota de vehicles elèctrics, millorar els nivells de qualitat de l’aire.

Transició digital

També s’ha demanat una subvenció de 200.000 € per dur endavant el projecte Big Data Turística, Formentera. En aquesta proposta s’assenyala que l’actual model turístic que planteja Formentera respon a una estratègia basada en la presa de decisions per a la bona governança per part de l’Administració a partir de dades estructurades, dinàmiques i obtingudes en temps real, fent servir les dades massives.

Es planteja un Sistema d’Intel·ligència Turística (SIT) i de destí, que obtengui dades obtingudes amb intel·ligència artificial que pugui donar avantatges competitius a la destinació, i que contempla vuit visions: sociodemogràfica, econòmica, ambiental, turisme, cultura i patrimoni, mobilitat, educació i esports i experiència del resident.

El cinquè projecte per al qual s’ha demanat una subvenció de 300.000 € ha set formentera.eco. Amb aquesta partida es donaria un impuls a la part tecnològica d’aquest projecte que regula l’accés i circulació de vehicles a l’illa de Formentera durant els mesos de temporada des de l’any 2019.

Competitivitat

El sisè i darrer projecte, per al qual s’ha demanat una subvenció d’1 milió d’euros, és el de la millora de carrers i la dotació d’infraestructures en els nuclis de la Savina i des Ca Marí. Aquesta iniciativa seguiria en la línia de moltes intervencions que s’han fet en els darrers anys en què s’han dotat d’infraestructures i s’han habilitat per a vianants alguns carrers dels interiors dels nuclis urbans de l’illa. Aquestes actuacions han servit per fer més accessibles els pobles per els vesins i treure el transit rodat de dins els nuclis, així mateix també ha servit per reactivar l’activitat comercial i incrementar l’atractiu turístic per als visitants, entre d’altres.


28 de setembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Presentació dels cursos i tallers per a adults de la temporada de tardor i hivern a Formentera

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura i Educació, presenta l’oferta de cursos i tallers de tardor i hivern per a persones adultes. “L’objectiu és oferir una àmplia varietat per cobrir la demanda formativa i d’oci de la ciutadania resident a l’illa”, segons ha explicat la consellera d’Educació i Cultura, Susana Labrador.

Tornen els clàssics tallers de creació i pintura impartits per Teresa Matilla, i el de talla en fusta d’Aaron Keydar. L’aula d’art, el taller impartit per Teresa Matilla, ofereix als alumnes coneixements de les diferents tècniques pictòriques, creativitat, creixement personal i emoció. El taller s’oferirà en horari de tarda de novembre a març. Per altra banda, Aaron Keydar porta impartint taller de talla en fusta des de l’any 2014, i enguany es realitzarà els dimarts i divendres en horari de tarda de novembre a març.

Des d’aquest any, aquests dos cursos s’impartiran en el nou Espai Cultural de Sant Ferran.

Enguany es tornar a oferir també el curs de fotografia digital (nivell I), impartit pel fotògraf José Antonio Arribas. El curs tendrà una durada de dotze hores, del 22 de novembre al 2 de desembre. La formació es divideix en una part teòrica i una de pràctica, que permetrà als alumnes aprendre diferents tècniques fotogràfiques dins i fora de l’aula. Aquest curs va dirigit a totes aquelles persones que vulguin treure el màxim rendiment a la càmera rèflex o treballar amb profunditat diferents disciplines fotogràfiques.

Aquest curs s’impartirà a la biblioteca Marià Villangómez.

Preinscripcions
Pel que fa a les preinscripcions, es poden formalitzar a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà, o telemàticament a través de l’OVAC a partir de l’1 d’octubre. Les persones jubilades i els joves menors de 25 anys tindran un 30 % en el preu dels cursos.

28 de setembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2021 cursos

Formentera celebra el Dia del Turista

foto 2021 dia del turistaAmb motiu del Dia del Turista que se celebra avui, l'àrea de Turisme del Consell de Formentera ha preparat una taula amb coca de sofregit, orelletes, flaó i herbes, entre altres productes típics de l'illa, per convidar els turistes i totes aquelles persones que vulguin apropar-se a la plaça de la Constitució. La taula està ambientada amb cançons populars de Formentera.

27 de setembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

200 persones han participat en el Formentera Zen durant aquest cap de setmana

foto 2021 formen zenAquest cap de setmana 200 persones han participat en el Formentera Zen que s’ha celebrat a la platja de Cala Saona on els assistents han pogut contactar amb l’essència de l’illa des de primera línia de mar.

Entre el divendres 24 i diumenge 26 de setembre s’ha celebrat la VII edició del Formentera Zen a la nostra illa. Aquest és un esdeveniment dedicat al benestar holístic i que ha permès als assistents gaudir de classes magistrals, tallers i xerrades sobre dermatologia, cosmètica, bellesa, psicologia, psiquiatria, divulgació científica i de benestar, nutrició, cuina per lots, benestar a casa, exercici físic, ioga, entre d’altres.

La presidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, va ser l’encarregada de tancar l’acte i s’ha mostrat satisfeta per la satisfacció que li han transmès els participants d’aquest esdeveniment que impulsa el Consell, amb la direcció de l’empresa Puro Bienestar. “L’objectiu d’actes com aquests és oferir als nostres visitants i residents un espai dedicat a la reconnexió de cos i ment. A més, té el valor afegit que se celebra a final de temporada, i la nostra illa s’identifica amb el món de la salut i el benestar físic i emocional”, segons ha recordat.

L’aforament del festival Formentera Zen 2021 ha estat limitat segons les mesures Covid actuals. Formentera ofereix un marc únic i incomparable per la seva llum, el silenci i la bellesa, per viure una experiència de salut, benestar i felicitat, segons han destacat des de l’organització. Igual que ja va succeir el 2020, en aquesta edició es respectaran totes les mesures de seguretat sanitària vigents en el moment de la celebració.


27 de setembre 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

More Articles...

Page 1 of 305

Start
Prev
1

Media

Gabinet de Premsa


971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat