• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Media News

Monday 1 May, Formentera hosts presentation of work on local place names as part of 49th Onomastics Society Colloquium

The Language Advisory Service of the Consell de Formentera is pleased to report that the 49th Onomastics Society Colloquium will take place Monday 1 May, with a presentation from authors Vicent Ferrer i Mayans and Enric Ribes i Marí of their book "La toponímia de Formentera".

The day kicks off at 9.00am in the Sala de Plens with a presentation by Ángel Custodio Navarro on legislating language and safeguarding place names, or "toponyms". At 9.20am Mar Batlle will discuss Formentera's toponyms in the DECat and Vicent Ferrer i Mayans, proposals to disseminate and reincorporate them. At 10.00am Enric Ribes will frame local place names as indicators to diachronically study the local variant of Catalan ("Eivissenc") and Marc Roses will speak about tech solutions for efforts to catalogue toponyms. At 11.20am Antoni Ferrer Abárzuza will unpack the toponyms borne of a 17th- to 18th-century settlement in La Mola, and Jesús Bernat Agut will discuss place names along the coast between Almenara and Alcanar. Then, Josep Miquel Ribés and Andreu Beltrán will pick apart names for geographic features at sea used by seafarers from Grau de Castelló de la Plana.

At 12 noon authors Vicent Ferrer i Mayans and Enric Ribes i Marí will give a presentation of their book "La toponímia de Formentera". The Onomastics Society co-published the book, a compendium of local place names, with collaboration from the Onomastics Office of the Institut d'Estudis Catalans. It offers nearly nine hundred pages of toponyms and microtoponyms of the island previously found in scattered and, in some cases, unpublished collections. Published by the Consell de Formentera, the work also features a map allowing readers to travel name by name across Formentera's interior and coast.

Presentations last twenty minutes and are open to the public.

27 April 2023
Office of Communication
Consell de Formentera

Carles Ventura tanca el cicle Xerrades per a famílies i docents amb la conferència 'Els millors pares del món NO són perfectes'

Carles Ventura, educador de pares i mares en disciplina positiva, serà el conferenciant de la darrera xerrada per a famílies i docents titulada "Els millors pares del món NO són perfectes", que se celebrarà el pròxim dijous 4 de maig a les 17 hores a la sala de plens del Consell de Formentera. El cicle està organitzat per l'àrea de Benestar Social i ha comptat amb un total de deu conferències des del passat mes d'octubre. Cal recordar que s'ofereix un servei d'acollida per a infants i que els interessats han de fer reserva prèvia al correu educaciosocial@conselldeformentera.cat o al telèfon 971 321 271.

27 d'abril de 2023
Àrea de Comunicacio
Consell de Formentera

cartell 2023iv millors no perfectes

El pròxim curs escolar el CEIP Mestre Lluís Andreu i el CEIP el Pilar de la Mola disposaran de servei de menjador

La presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, i la vicepresidenta i consellera d'Educació, Alejandra Ferrer, s'han reunit avui de manera telemàtica amb la delegada d'Educació del Govern balear d'Eivissa i Formentera, Margalida Ferrer, i responsables de l'Ibisec (Institut Balear d'Infraestructures i Serveis Educatius) per tractar la posada en funcionament del servei de menjador al CEIP El Pilar i el CEIP Mestre Lluís Andreu.

La presidenta del Consell, Ana Juan, ha destacat "la bona coordinació entre el Consell i la Conselleria d'Educació del Govern balear per avançar en la conciliació de la vida laboral i familiar a Formentera", després d'estrenar aquest curs escolar el menjador de Sant Ferran, un servei "que el curs vinent podrem fer extensiu als centres de Sant Francesc i la Mola".

Per la seua part, Alejandra Ferrer, ha agraït "la paciència i col·laboració dels centres educatius i les apimas durant aquest curs" i ha mostrat la seua satisfacció perquè "per fi el servei pugui arribar a aquests centres, i així millorar la situació de moltes famílies de l'illa que ho necessitin".

Conveni amb el Consell
La consellera ha recordat que el Consell va signar un conveni amb la Conselleria d'Educació i Formació Professional per fer-se càrrec de la gestió del servei escolar de menjador al CEIP Sant Ferran de ses Roques, que ara actuarà com a cuina centralitzada des d'on es traslladaran els menús als altres centres.

Segons han informat a la trobada, durant aquest estiu l'Ibisec realitzarà obres d'adequació al gimnàs de l'edifici de Migjorn del CEIP Mestre Lluís Andreu perquè es pugui fer servir com a menjador.

Al CEIP El Pilar el servei de menjador es començarà a oferir de manera temporal a la Casa del Poble de la Mola, en aquest cas el Consell de Formentera es farà càrrec de l'adequació d'aquest espai fins que el Govern balear faci les obres de millora i ampliació a l'escola de la Mola, amb les quals es crearà un menjador dins del mateix recinte.

27 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Telefónica retira una vintena de pals telefònics del nucli urbà del Pilar de la Mola

foto 2023iv red electrica retiradaEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Noves Tecnologies, informa que aquesta setmana Telefónica ha procedit a retirar una vintena de pals telefònics del nucli urbà del Pilar de la Mola. D'una banda, ahir varen retirar vuit pals del carrer d'Àngela Ferrer i avui comencen a retirar-ne una dotzena de l'avinguda de la Mola, segons informen des de la companyia.

La consellera de Noves Tecnologies, Vanessa Parellada, ha mostrat la seua satisfacció perquè "finalment aquests pals telefònics s'hagin pogut retirar, ja que era una petició històrica del veïnat de la zona i de la institució insular". De fet, quan es varen remodelar els carrers ja es varen fer unes canalitzacions soterrades per on ara passa el cablejat dels serveis de veu i dades. Arran de diverses reunions amb la consellera i el personal de l'àrea i d'Infraestructures, Telefónica ha projectat un pla especial per efectuar la retirada d'aquests pals de l'illa.

"D'aquesta manera acabam amb l'impacte visual i les barreres arquitectòniques que fins ara suposaven aquests pals i milloram la situació de les noves tecnologies de l'illa", segons ha explicat la consellera Vanessa Parellada, que també ha destacat la feina prèvia "de canalització i arribada de la fibra a tots els nuclis, que ha fet possible deixar el coure inactiu i treure els cables sense ús". D'altra banda, des del Consell s'ha demanat a les operadores que realitzin accions de manteniment tant preventiu com reactiu per assegurar un bon estat de les infraestructures de l'illa.


27 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

More Articles...

Page 8 of 432

8

Media

Gabinet de Premsa


971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat