• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix

News

Recital de piano i flauta travessera a Formentera a càrrec dels reconeguts internacionalment Jota Hidalgo i Úrsula Pomar

La Sala de Cultura (Cinema) acollirà diumenge, 26 de novembre, un recital de piano i flauta travessera a càrrec de Jota Hidalgo i Úrsula Pomar. Sota el títol ‘Llevant d’aires’, inspirat en el repertori que oferiran tots dos intèrprets, interpretaran música de Pablo Sarasate, Cécile Chaminade, Georges Enescu i Theodold Bohm, entre altres.

Es tracta d'una simbiosi de compositors amb un nivell d'exigència interpretatiu que situa a la formació en un nivell de virtuosisme elevat amb un caràcter variat i atractiu per al públic.

Tant Jota Hidalgo com Úrsula Pomar compten amb una carrera nacional i internacional reconeguda i complementen la seua trajectòria artística impartint docència a l'illa de Formentera.

El recital començarà a les 18.30 hores i les entrades es poden adquirir a partir del divendres, 17 de novembre, en www.entradasformentera.cat.

Comença el període d'exposició pública de la modificació del reglament de la zona blava

El Consell Insular de Formentera ha obert un període d'exposició pública de 30 dies al document aprovat inicialment en l'últim ple de la institució relatiu a la modificació de l'ordenança reguladora del servei d'estacionament regulat de vehicles en els diferents nuclis urbans de l'illa, la coneguda com a zona blava.

Tots els interessats disposaran fins al pròxim 14 de desembre per presentar les al·legacions que considerin oportunes al text aprovat inicialment, després de la seua publicació en el Butlletí Oficial de les illes Balears (BOIB) en la jornada d'avui.

Entre els canvis que es duran a terme, destaquen que les places d'alta rotació, denominades places ’15 minuts’, passaran a tenir un temps d'estacionament de 30 minuts, la qual cosa es considera un temps raonable en quedar demostrat que 15 minuts eren insuficients.

Una altra de les modificacions plantejades és ampliar o uniformitzar el temps que els residents disposen per poder estacionar a les places amb tipologia zona blava a 72 hores. D'aquesta manera es produiria un estalvi de 4.000 euros anuals per realitzar les diferents modificacions d'horaris per a cada temporada, ja que només s'hauria de fer una vegada.

També es modifiquen els períodes d'ampliació de l'estacionament regulat als diferents nuclis urbans de Formentera:

-Tot l'any a la Savina

-De l'1 d'abril al 31 d'octubre a la resta de nuclis urbans de l'illa.

Es modifiquen també els horaris de pagament de l'estacionament regulat:

-Temporada d’hivern (01/11 al 30/04): de dilluns a divendres de les 9h a les 14h i de les 16h a les 20h. Dissabtes de les 9h a les 14h.

-Temporada d’estiu (01/05 al 31/10): de dilluns a dissabte de les 9h a les 14h i de les 16h als 21h (pobles). Cada dia de les 9h a les 14h i dels 16h a les 21h (la Savina i es Pujols).

Formentera suma dos establiments més al catàleg d’Emblemàtics Balears que té com a objectiu protegir l’activitat comercial de proximitat

Formentera ha sumat dos comerços més al catàleg d’Emblemàtics Balears, impulsat per la conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia, a través de la Direcció General d’Empresa, Autònoms i Comerç i l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI), i amb la col·laboració del Consell. Així, Formentera compta ja amb vuit establiments emblemàtics.

El projecte Comerços Emblemàtics de les Illes Balears neix de la necessitat de protegir l’activitat comercial de proximitat i, més específicament, la dels establiments amb més tradició dels municipis. Un dels objectius d’aquest projecte és donar a conèixer la singularitat de cada municipi a través dels seus establiments emblemàtics.

Els nous establiments adherits a Emblemàtics Balears són:

- Can Forn (supermercat): arrelat amb història
- Macramé Ferrer (moda): arrelat amb història

Els establiments de Formentera que ja formaven part del catàleg són:

- Forn Can Jeroni (forn i pastisseria): arrelat amb història
- Forn Can Manolo (forn i pastisseria): emblemàtic
- Forn Sant Ferran (forn i pastisseria): arrelat amb història
- Llibreria Tur Ferrer (llibreria i papereria): amb història
- Sa Farinera (productes agrícoles i per a animals): emblemàtic
- Teixits J. Marí Serra (teixits i roba de casa): amb història

Actualment, hi ha 28 municipis d’arreu de les Illes Balears amb un total de 317 comerços catalogats. Formentera ja compta amb vuit establiments, i la resta de municipis que també en tenen són: Alaró (4), Alcúdia (7), Algaida (5), Artà (7), Campos (16), Consell (6), Esporles (5), Felanitx (12), Inca (14), Lloseta (7), Llucmajor (10), Manacor (25), Marratxí (12), Palma (73), Pollença (9), Porreres (8), Santa Maria del Camí (15), Santanyí (7), sa Pobla (7), Selva (1), Alaior (5), Ciutadella (14), es Mercadal (1), Ferreries (11), Maó (18), Santa Eulària des Riu (5), Sant Josep de sa Talaia (5), Formentera (8). Per categories, hi ha 87 establiments emblemàtics; 103 d’arrelats i amb història; 28 amb patrimoni i història; 51 amb història; 40 d’arrelats; 6 d’arrelat i amb patrimoni, i 2 amb patrimoni.

L’IDI ha editat un manual perquè siguin els mateixos ajuntaments els que identifiquin els negocis que compleixen els requisits per ser emblemàtics. De fet, s’han establert una sèrie de categories per unificar els criteris entre tots els participants en el projecte. Així, un comerç pot ser catalogat com a arrelat (amb un ofici o producte singular), amb història (amb més de 75 anys de vida com a norma general, amb excepcions a partir dels 50 anys), i amb patrimoni (amb elements arquitectònics destacats). Els establiments que compleixen aquestes tres categories són emblemàtics.

Formentera inaugura les exposicions "Negar la violència masclista és bastant violent" i "Petits gests amb importància" de Diana Raznovich

L’Institut Balear de la Dona i l’àrea d’Igualtat del Consell de Formentera, en el seu compromís de lluita i erradicació de les violències masclistes tenen, entre d’altres, la tasca de realitzar campanyes de sensibilització, promoció i difusió, per tal d’informar la ciutadania sobre els problemes de la dona. Per això, i com a novetat, aquestes dues exposicions itinerants contra les violències masclistes i de micromasclismes de Diana Raznovich.

L’objectiu, és «sensibilitzar la ciutadania sobre l’assetjament sexual, la violència masclista, la pornografia o els micromasclismes, no només amb una visió crítica sinó també amb una visió positiva i de futur de com sortir d’algunes situacions». Segons explica l’artista.

Diana Raznovich va néixer a Argentina i s’exilià a Espanya el 1976. És autora teatral i humorista gràfica amb una àmplia trajectòria nacional i internacional. Imparteix conferències, seminaris, tallers i xerrades sobre humor amb perspectiva de gènere. Es col·laboradora del Diari Clarín de Buenos Aires i va rebre la beca John Simon Guggenheim de Nueva York per la seva trajectòria artística. També ha realitzat nombroses performances i instal·lacions amb els seus còmics.

Enguany, ja que la violència cap a les dones creix cada dia més, volem que aquest missatge arribi a tota la població de l’illa. És per aquest fet, que algunes vinyetes d’aquesta surten de la Sala d’exposicions, i s’instal·len en altres indrets: Cinema, Biblioteca, Casal de Joves, Poliesportiu, Centre Cultural Sant Ferran, la Casa del Poble de la Mola… Així, es convida a tota la ciutadania a fer el recorregut per veure-la al complet.

Presentam les dues exposicions disponibles:

Petits Gests amb importància” a on mostra els detalls quotidians que fan patent la desigualtat que pateixen les dones.

Negar la violència masclista és bastant violent”, com a campanya de sensibilització ciutadana per fer visibles diferents manifestacions de la violència cap a les dones

Les dues exposicions es realitzen mitjançant enrotllables. Un total de 33 expositors enrotllables autosostenibles formats per una base i una lona llisa de tela en el qual està imprès el contingut, disset per a cada una les exposicions.

Aquestes exposicions estan cedides per IBDONA (exposicions inaugurades al març del 2022 i facilitades des de la regidoria de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament d’Eivissa on la varen exposar el novembre de 2022.

La Policia Local de Fomentera deté dos ciutadans d'origen magrebí per un presumpte delicte de robatori amb força.

La Policia Local de Formentera va procedir a la detenció en el migdia d'ahir de dos individus d'origen magrebí de 25 i 35 anys d'edat respectivament com a presumptes autors d'un robatori amb força.

La Guàrdia Civil va informar la Policia Local que en la matinada del dimecres s'havia produït un robatori a l'estanc de la població de Sant Ferran. Al voltant de les 13 hores del dimecres agents del cos insular, gràcies a la col·laboració ciutadana, varen localitzar dos individus en els voltants del carrer d’Alacant de la mateixa població que portaven una bossa amb nombrosos cartons de tabac.

En comprovar les imatges de les càmeres de vigilància de l'estanc, els agents varen veure que es tractava de les mateixes persones que havien entrat de matinada en l'establiment i varen procedir a la seva detenció. Els presumptes delinqüents varen oferir resistència activa a la detenció, per la qual cosa se'ls imputa els delictes de resistència activa i desobediència greu.

Pel que sembla, els detinguts estaven venent pels carrers de Sant Ferran els productes que havien sostret de l'estanc.

More Articles...

Page 7 of 403

7

Media

Gabinet de Premsa


971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat