• Català
  • Castellano
  • English

Notícies

El Consell de Formentera subvenciona cursos de submarinisme pels residents de l’illa

Foto conveni vellmariEl president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer i la representant de l'empresa Vellmarí, Cristina Ozores, han signat un contracte de bonificació per dur endavant el programa "Descobreix la Formentera Submarina" amb l'objecte de prestar el servei de "cursos de submarinisme" als residents de Formentera i així fomentar les riqueses del fons marí de la nostra illa així com l'activitat esportiva.

Amb aquest contracte el Consell de Formentera es compromet a bonificar el 50% del cost de cada curs realitzat durant aquest 2017 a residents de Formentera, amb una limitació total de 7.000 euros. La residència a l'illa de Formentera dels participants haurà d'acreditar-se mitjançant fotocòpia del DNI i certificat de residència amb un minin d'1 any d'antiguitat.

D'altra banda, la publicitat de les activitats del programa "Descobreix la Formentera Submarina" realitzades per l'entitat Vellmari, haurà d'aparèixer en tot moment el logotip del Consell Insular de Formentera, com a entitat col·laboradora.

Educació a través de l’art

Foto educartEl Consell de Formentera, a través de les àrees de Joventut i Educació, dóna suport al projecte impulsat per l’IES Marc Ferrer, “Educart”, d’educació a través de l’art. Aquest projecte que es va gestar l'any 2016, té lloc durant aquesta setmana, tots els dies entre les 11.00 i les 13.30 hores a l’ edifici Centre Social Es Molí de l'avinguda Porto-Salè número 88.

L’objectiu és que l'art arribi als infants i joves de Formentera i que gaudeixin de l'experiència creativa mentre són protagonistes de la creació. Participen alumnes adscrits a diferents centres educatius de Formentera des de l’escoleta, passant pels centres escolars, i l’institut. Els alumnes han estat treballant a les aules amb els professors aquest projecte que es materialitzarà amb una intervenció artística a l'edifici Centre Social Es Molí.

Visita obres del port de la Savina

Foto visita obres portEl president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, el vicepresident Bartomeu Escandell i el conseller d'Infraestructures, Rafael González han visitat amb el president de Ports de l'Estat, José Llorca i el president de l'Autoritat Portuària de Balears, Joan Gual de Torrella, les obres del port de la Savina que segons han anunciat els responsables portuaris estaran acabades abans de 31 de maig.

Jaume Ferrer ha donat la benvinguda als representants de ports de Balears i de ports de l'Estat, i ha dit que "aquesta visita significa molt perquè amb Autoritat Portuària estem treballant en diferents projectes de millorar del port de la Savina amb unes línies consensuades".

Per part seva, el president de Ports de l'Estat ha explicat que l'ordenació del territori depèn de les autoritats locals, i per això consensuen els projectes que es duen endavant en el port amb aquestes, mentre que l'objectiu de l'Autoritat Portuària ha afegit és garantir "el transport i l'abastiment".

Far cultural
Sobre el Far de la Mola, un bé cultural de l'Autoritat Portuària de Balears, que mitjançant un conveni ha cedit la gestió dels espais al Consell de Formentera per donar-li uns usos culturals. El president ha explicat que ara mateix la institució insular està ultimant el projecte per poder realitzar les obres de rehabilitació de l'espai. Jaume Ferrer ha mostrat el seu desig de què aquestes obres estiguin finalitzades per principi de la pròxima temporada del 2018.

Presentació del Formentera Film Festival

Foto presentacio for film 2017Avui s'ha fet la presentació del Formentera Film 2017 al pati del Centre Antoni Tur "Gabrielet". A l'acte han assistit la consellera de Cultura, Susana Labrador i la consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, així com la directora del Festival Monica Timperi i el director Silvio Bandinelli. La cinquena edició d'aquest certamen de curtmetratges, documentals i videoart tindrà lloc entre el 18 i el 21 de maig.

Les projeccions són gratuïtes i es faran aquest dijous 18 a la plaça del Pilar de la Mola a partir de les 20.30 hores, i entre el 19 i el 21 a la plaça de la Constitució de Sant Francesc, també a partir de les 20.30 hores. El dia 18 es projectaran documentals, el dia 19 i 20 projeccions de curtmetratges de ficció, animació i videoart. En total hi ha 23 curtmetratges en concurs, dels quals 3 són de Balears. Cada nit a les 20.30h obrirà el festival, el duet de músics des de Lisboa Port do sol. Toni Riera i Viviana Carlet seran els presentadors del festival.

El 21 de maig tindrà lloc l'entrega de premis i la projecció dels films. El Formentera Film compta amb la presència de directors, productors, distribuïdors i directors d'altres festivals. Els premis han estat realitzats per artistes de l'illa: Enric Majoral, Lorenzo Pepe, Sol Courrèges Boné i Andrés Rodríguez. També el 21 de maig, a partir de les 22.30 hores, tindrà lloc l'estrena del curtmetratge realitzat durant els 4 dies del festival per Zero Video.

Implicació de joves i nens
A més, de forma paral·lela el 19 i el 20 de maig el Centre Antoni Tur "Gabrielet" acollirà una secció infantil. Hi ha 18 curtmetratges en concurs de la secció infantil. Recordem que aquest any 12 adolescents del Casal de Joves han fet el taller "Fem un videoclip" que té com a protagonista a un raper de l'illa "El Puerta", d'altra banda, els alumnes del CEIP La Mola han fet el taller "Busco illa" gràcies al qual han creat un curt de benvinguda que obrirà cada dia el festival. Aquestes feines han estat dirigides per Arturo Bandinelli i CHD Animation, respectivament.

En aquesta ocasió, el jurat estarà integrat per la directora del Cinema a la Fresca de Formentera, Véronique Landy, el director d'Eivissa Cinema Fest, Xavi Herrero, coordinador general del Centre Cultural Pilar Miró de la Comunitat de Madrid, Antonio Delgado, i el director de cinema, guanyador de l'última edició del Formentera Film amb "A lo oscuro más seguro", David Pantalons.

A més, la plaça de Sant Francesc es convertirà en un espai actiu durant els dies del festival en el qual s'instal•laran les obres del dissenyador Atelier frase, un estudi d'arquitectura amb base a Londres que dissenya estructures úniques per a llocs específics. A l'illa, Atelier frase es proposa desenvolupar una instal•lació inspirada en el paisatge costaner que estarà composta de diverses escultures realitzades amb fusta reciclada.

Save Posidonia Project
El Formentera Film Festival també col•labora amb el projecte Save Posidonia Project, al certamen es projectarà un vídeo divulgatiu del projecte que pretén conscienciar sobre la importància d'aquesta planta i cerca que s'apadrinin metres de posidònia.

El Consell de Formentera i el Patronat de Turisme, col•labora amb aquesta iniciativa FormenteraArt, una associació sense ànim de lucre constituïda per Silvio Bandinelli, Monica Timperi, Viviana Carlet i Carlo Migotto amb l'objectiu de crear el Formentera Film Festival i crear experiències humanes i professionals al servei de l'illa. En aquesta edició Formentera Film festival ha estat assessorat de part de Balears Film Commission. Podreu trobar tota la informació al web http://www.formenterafilm.com/cat/.

Inici de l’exposició pública del projecte del nou doble enllaç elèctric d’Eivissa i Formentera

Presentacio nou cable electricEl conseller d’Energia del Govern, Marc Pons, ha presentat aquesta tarda al Consell de Formentera, el projecte de la nova interconnexió elèctrica submarina entre Eivissa i Formentera. Precisament avui comença el període d’exposició pública d’aquest projecte que té un pressupost de gairebé 78 milions d’euros.

El president del Consell, Jaume Ferrer, ha explicat que aquest nou enllaç és un projecte que “des de fa anys venim reclamant i una inversió imprescindible pel sistema energètic”. Jaume Ferrer ha destacat que amb ella es posarà fi als problemes de remors i fums que pateixen els veïns d’Es Ca Marí, que viuen pròxim a la central elèctrica. D’altra banda, el president ha avançat que el Consell presentarà al·legacions per intentar millorar-lo i que l’afectació sigui la mínima possible, sobretot en el tram terrestre.

Característiques tècniques
Es preveu que aquesta nova connexió estigui enllestida entre el 2019 i el 2020. El projecte consisteix en la construcció d'una nova subestació a Formentera amb una capacitat de 132 kV, l’ampliació de la subestació Torrent 132 kV a Eivissa, els trams terrestres en ambdues illes soterrats, el cable submarí i un enllaç tripolar amb fibra òptica integrada amb corrent altern.
La profunditat màxima prevista és de 65 metres, la tensió nominal de 132 kV i la potència de 100 MW.

Aquest projecte té per objectiu reparar la insuficient cobertura de la demanda en període estival a Formentera sense suport addicional de generació local. L’estat actual dels enllaços existents és de 30 kV, amb problemàtiques gairebé anuals que posen en risc el subministrament elèctric a l'Illa.

A la presentació també han assistit la consellera de Territori, Alejandra Ferrer, el conseller d’Infraestructures i Noves Tecnologies, Rafael González i la consellera de Medi Ambient i Energia, Daisee Aguilera, així com el director general d'Energia i Canvi Climàtic, Joan Groizard, el delegat regional de Red Eléctrica de España, Eduardo Maynau, i el director de l’àrea d’Indústria de la Delegació del Govern, José Ignacio Pradas.

Més articles...

Pàgina 156 de 218

156