• Català
  • Castellano
  • English

Notícies

L’entrega dels premis per comprar a Formentera es farà el dimarts 12 de gener

El sorteig per triar als premiats de la rifa de Nadal organitzada al llarg d’aquestes festes per promocionar el consum als comerços de l’illa es farà el pròxim divendres 8 de gener a les dependències de l’àrea de Comerç del Consell de Formentera, en lloc del dia 5 com estava previst. El mateix divendres s’avisarà als 11 premiats i se'ls convocarà a l’entrega de premis que realitzarà la consellera de Comerç, Alejandra Ferrer, i un representant de la Cambra de Comerç de Formentera el pròxim dimarts 12 de gener a les 11.00 hores a les dependències del Consell de Formentera.

Aquesta entrega servirà per fer balanç d'aquest programa per impulsar el comerç a l'illa. Recordem que els premis que rebran els compradors dels comerços de Formentera seran els següents:

1. Un cap de setmana per a dues persones a Eivissa amb hotel i cotxe
2. Un pernil Navidul i una botella de vi
3. Dues sessions de cinema per a dues persones
4. Un sopar al restaurant Acapulco per dues persones
5. Un quadre de l'artista Sol Courregues
6. Un estilisme (tall, color i pentinar) a la perruqueria Raquel a La Savina
7. Un sopar a s'Abeurada den Simonet per dues persones
8. Un quadre de l'artista Sol Courregues
9. Un estilisme de pinta-ungles « Shelac » al saló BSC de La Savina
10. Un lot de perfumeria de "Artesanía Formentera" a Sant Francesc
11. Un lot de llibres

El Consell Insular de Formentera i la Cambra de Comerç promouen aquesta campanya per incentivar l'activitat comercial, a Formentera, durant les festes de Nadal i Reis. La campanya està dirigida a tots els comerços (excepte alimentació) que obrin tot l'any i que decoren els seus establiments amb motiu de les festes de Nadal.

Els Reis Mags d’Orient atraquen a Formentera

regals reis fotoLes Majestats els Reis Mags d’Orient arribaran com cada any amb barca al port de la Savina a les 16.30 hores de la tarda demà dimarts 5 de gener. Els acompanyaran els patges i la Comitiva Reial, que dins les engalanades carrosses recorreran tots els pobles de l’illa.

El circuit de la cavalcada començarà a la Savina per arribar a Sant Francesc a través de la carretera principal. Un cop a Sant Francesc entraran dins el poble, passant pel carrer Jaume I i es dirigiran cap a la plaça de la Constitució, on ses Majestats els Reis Mags entraran a l’església de Sant Francesc Xavier. En sortir de l’església, es dirigiran al balcó del Consell Insular de Formentera per saludar el poble i on els estarà esperant la vicepresidenta del Consell Insular, Susana Labrador.

Els Reis i la comparsa, continuaran la cavalcada en direcció a Sant Ferran per la carretera principal, on dins del poble passaran pel carrer Sant Jaume per arribar després a peu a la plaça del poble. Allí entraran a l’església per adorar el bon Jesús. La gent que espera la vinguda dels Reis podrà saludar-los a l’envelat ubicat a la plaça de l’església i els nens i nenes d’aquesta localitat en podran rebre els regals.

La cavalcada continuarà en direcció a la Mola per la carretera principal per arribar fins al poble, passant per l’avinguda en direcció a la plaça de l’església del Pilar on Les Majestats entraran a l’església del Pilar per començar l’esperat repartiment dels regals als nens i nenes d’aquesta població.

Els boixos i les boixes de la població de Sant Francesc, hauran d’esperar al dimecres 6 de gener per obtenir els regals dels Reis Mags, un repartiment que tindrà lloc a Ca ses Monges un cop finalitzada la Missa de Reis, que es farà a l’església de Sant Francesc Xavier a les 11.00 hores.

Espectacle d’animació

La cavalcada ve acompanyada d’animació, l’espectacle “Naïf” ambientarà la localitat de la Savina i Sant Francesc mentre els petits i grans esperen l’arribada dels Reis. Aquest any, seguint amb la línia de l’any passat, Circ Bover ens ha preparat un espectacle carregat d'alegria, entusiasme i color. Camallargs, malabaristes, acròbates i pallassos mostraran les mil i una peripècies impossibles.

Un altre any els Reis Mags d’Orient vénen de molt lluny per omplir d’il·lusió i màgia els carrers, i repartir els regals al poble de Formentera. Des d’aquí volem agrair la col·laboració de tota la gent que fa possible l’arribada dels Reis Mags a Formentera, ja que sense la seva col·laboració això no seria possible: Parròquies de Formentera, amb els grups d’al·lots i al·lotes voluntaris, Casal de Joves, Fusteria Quintanilla, Fusteria Formentera, Trasmapi, Fundació Baleària, Pitiüsa Sud, Frutos Secos Ibiza, Carbòniques Tur i la brigada del Consell Insular de Formentera.

Els horaris previstos aproximadament per la cavalcada dels Reis d'Orient de demà dimarts 5 de gener són:

La Savina 16.30 hores
Sant Francesc 18.00 hores
Sant Ferran 19.00 hores
El Pilar de la Mola 20.30 hores

La Fundació Tony Manero y Dj Miguelito posen la festa de Cap d'Any a Formentera

fund tonymanero1A l’última nit de l’any no faltarà la música a Formentera. El gran concert de Cap d'Any anirà a càrrec de Fundació Tony Manero amb la seva gira Superficial Tour, qui a partir de la una de la nit, a l'envelat de Sant Ferran, amenitzarà la vetllada amb les seves divertides cançons, seguit del dj Miquelito Superstar. Un concert de luxe de la històrica formació de disco-funk que celebra els seus 20 anys d’existència.

Després del desplegament compositiu i imaginatiu que va suposar Pandilleros, i passats 5 anys de desenvolupament d'universos paral·lels (Los Fulanos, Chocadelia Internacional, Cardova) i participació en projectes reconeguts per públic i crítica (Banda Achilifunk, TheExcitements, Hypnotic), Miguelito Superstar i Lalo López s'han reunit de nou la millor banda de disco-funk de l’estat, als pioners de la black-music a Espanya, a la Fundació Tony Manero, per gestar un disc que suposa un pas més en el seu viatge creatiu pels camins del bombo a negres i les pistes de ball.

SUPERFICIAL és un disc sense més pretensions que fer ballar, una reivindicació de la festa i la música com a valors indispensables de l'ésser humà. Un treball que porta els Manero al so disco dels vuitanta i a l’electro-funk, avançant des dels analògics setanta als digitals vuitanta. Com els grans solistes i grups de soul i funk, que van fer evolucionar el seu so en aquest canvi de dècada, la Fundació presenta 10 temes plens de sintetitzadors àcids, de pianos digitals, caixes de ritmes primitives, riffs de vents secs i tallants, mantenint el toc Manero que aporten tant Miguelito com Paquito Sex Machine com a cantants de la banda.

La Fundació torna amb entusiasme al terreny que millor coneix: la pista de ball. I ho fan amb una formació renovada. Als Manero de sempre, el gran Paco "Mantecao" Manzanares als teclats, Deliciosa Smith al baix, Ginés Brown al saxo i Tom Johnson al trombó, Paquito i Miguelito en les veus i Lalo López a les guitarres, se sumen el magnífic bateria Marc Benaiges i el gran Marçal "Sweet Lips" Borràs a la trompeta, sang jove per portar els Manero un pas més enllà en els seus 20 anys de carrera.

On: Sant Ferran
Hora: 1:00am de la nit de Cap d'Any

Per a més informació podeu contactar amb Music bus: 93 320 82 92

Servei de comunicació
Consell de Formentera

Formentera comença l'any amb teatre i contes per a infants

NAIF CIRC BOVER 1El Consell Insular de Formentera porta durant les Festes de Nadal la IX edició de la Mostra d’Espectacles Infantils, que durant els pròxims dies 3, 4 i 5 de gener, oferirà una variada oferta per amenitzar les vacances nadalenques dels més petits i petites.

Dirigida a tots els públics, Pinotxo, bric à brac de Zum Zum Teatre és l’encarregada d’inaugurar el cicle. Un espectacle que evoca els ambients del conte més popular de la literatura italiana a través d’objectes simbòlics, de jocs de llum i de la utilització d’objectes.

Dos comediants es mouen entremig d’estris, artefactes i capses apilades desordenadament, però quan agafen els objectes, aquests esdevenen màgicament vius i es converteixen en una casa, les orelles d’un ase, un monstre marí o el nas d’en Pinotxo que creix quan diu mentides.

Una dramatúrgia que crea un món màgic on les veus dels comediants que representen diferents personatges es barregen amb els sorolls de la fusteria, del circ dels titelles, de la nit al bosc, del ventre de la balena…

Zum Zum Teatre neix l'any 1994 amb l’objectiu de potenciar la producció, projecció i promoció d’espectacles per a ADULTS A PARTIR DE 4 ANYS. Durant 23 temporades han produït i representat espectacles que posen en escena textos dels millors escriptors i dramaturgs de tots els temps.

El segon espectacle, de la mà de la companyia eivissenca Clownidoscopio arriba el contacontes Conta'm el món, organitzat a la biblioteca municipal Marià Villangómez.

Un espectacle ple d'humor, música i teatre gestual, que ens farà viatjar per diferents països del món recollint històries tradicionals plenes de valors universals, obrint-nos una porta a les infinites maneres d'entendre la vida.

Clownidoscopio és un col·lectiu artístic nascut a Eivissa que va trobar en la poesia del clown el llenguatge comú per expressar les diverses branques artístiques de les que procedeixen els seus integrants. Actualment, realitzen obres de teatre, espectacles de contacontes i cursos de clown.

Mitjançant una proposta que uneix titelles i música, tant la companyia catalana Zum Zum Teatre com la eivissenca Clownidoscopio, busquen captivar petits i grans amb un espectacle dels de sempre adreçat a nens i nenes, però amb petites variacions que necessitaran descobrir.

I la vigília del dia de Reis, la tarda de dia 5, arribarà a Formentera al Port de la Savina l’esperada Cavalcada reial amb Ses Majestats els Reis Mags d’Orient, acompanyada com cada any de la comitiva Reial i les carrosses engalanades i plenes de regals per repartir als nens i les nenes de tota l’illa. L’animació <Naïf>, de la companya Circ Bover ambientarà cada localitat de l’illa mentre els petits i grans esperaran amb il·lusió l’arribada dels Reis. Aquest any, seguint amb la línia de l’any passat, Circ Bover ens ha preparat un espectacle carregat d’alegria, entusiasme i color. Camallargs, malabaristes, acròbates i pallassos, en un deliri de festa i color, mostraran les mil i una peripècies impossibles.

Naïf és la nova cercavila creada pel Circ Bover, molt diferent a les que estam acostumats a veure, amb un vessant més artístic i un caire fantasiós. Una cercavila que agradarà a tothom, pel seu atractiu visual, pel vestuari i pels números de circ increïbles.

La Mostra d'Espectacles Infantils de Formentera està organitzada per Sa Xerxa de teatre infantil i juvenil de les Illes Balears i el Consell Insular de Formentera, amb la col·laboració de l’obra Social “La Caixa”, l'Institut d'Estudis Baleàrics, Fundació Baleària i Trasmapi

Programa
-Pinotxo Bric à Brac. Dia 3 de gener a les 17.30 hores. Sala de Cultura Municipal.
-Conta'm el món. Dia 4 de gener a les 17.30 hores. Biblioteca Marià Villangómez.
-Naïf. Dia 5 de Gener a les 16.00 hores Port de la Savina, 17.50 hores Plaça de la Constitució, Sant Francesc. Espectacle itinerant inclòs en la Cavalcada Reial

Sa Xerxa
Sa Xerxa de teatre infantil i juvenil de les Illes Balears és una entitat sense ànim de lucre que, des de l’any 2003, té l’objectiu de vertebrar i promoure l’oferta teatral per a infants i joves arreu de les Illes.

Promou i participa en aquelles iniciatives públiques i privades que tenen la finalitat d’impulsar les arts escèniques, el lleure i les manifestacions artístiques i culturals en general.

El projecte insígnia de Sa Xerxa és la Fira de teatre infantil i juvenil de les Illes Balears (FIET), que des de l’any 2002 se celebra a Vilafranca de Bonany. La FIET aplega milers de persones i desenes de companyies i professionals de la gestió teatral; i converteix Vilafranca en un aparador del teatre per a infants i joves fet a les Illes i més enllà de les nostres fronteres.

Durant aquests anys, han promogut altres projectes com la Mostra de Formentera, el Festival de teatre per a nens de Maó, o el Festival d’Estiu de Montuïri, entre d’altres.

També impulsen la creació teatral, amb el Premi Guillem d’Efak de textos de teatre infantil i juvenil; i la producció, amb el Concurs de Producció d’Efak (PD’F) i el concurs BÒTIL de produccions de teatre i literatura.

Per altra banda, afavoreixen la difusió del teatre arreu amb el circuit Teatre als Pobles (TAP), que visita Formentera per les festes de Sant Jaume, el 25 de juliol, que facilita que les entitats locals i les institucions educatives i culturals puguin gaudir del teatre de qualitat per als més petits.

Per a més informació podeu contactar l’organitzadora de Sa Xerxa, Àngela Jaume, al telèfon 666505301.

 

Jaume Ferrer i Silvia Tur agraeixen al Parlament que aprovi uns pressupostos que "tenen en compte a Formentera"

221215 parlamentEl president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer i la diputada per Formentera, Silvia Tur han realitzat a la seu del Parlament una primera valoració conjunta de l'aprovació del pressupost de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2016.

Els dos han coincidit en què "el Govern Balear ha tingut en compte l'illa de Formentera i ha inclòs millores al primer projecte de pressupost que es va presentar el mes de novembre".

Jaume Ferrer ha acudit al Parlament de les Illes Balears, acompanyat del conseller de presidència, Bartomeu Escandell, per presenciar els debats, les votacions i fer costat a la diputada de Formentera, Silvia Tur.

Jaume Ferrer ha felicitat a la diputada per Formentera, Silvia Tur, "per la col·laboració que ha mantingut amb el Consell de Formentera i la seva gran capacitat de feina per millorar uns pressupostos que, en la seva primera presentació, no eren del tot satisfactoris".

Per la seva banda, Silvia Tur ha afirmat que "valora positivament la voluntat de diàleg i recolzament a les demandes de Formentera per part dels grups que conformen Govern i per part de Podem. Tots ells han contribuït a fer possible el compliment dels objectius primordials del pacte per al 2016”

Tur ha valorat que “els pressupostos del 2016 posen especial accent en les necessitats socials bàsiques i en el rescat a les persones en coherència amb les promeses del Govern en el principi de la legislatura”.

Escola de Sant Ferran

El pressupost definitiu presenta millores respecte la primera versió del pressupost, Jaume Ferrer ha explicat que "el dia 9 de novembre es varen desplaçar a Formentera la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, i el director general de Pressupostos i Finançament, Joan Carrió, per presentar els pressupostos de la CAIB de 2016".

"Aquell dia vàrem agrair al Govern que vingués a Formentera a explicar els pressupostos, un gest que el Partit Popular no va tenir mai en la passada legislatura, i vàrem reconèixer l'esforç del Govern per traslladar l'escola de Sant Ferran del món de les promeses al món de la realitat, incloent una partida de 2,8 milions d'euros i la previsió d'una segona partida al 2017 per arribar al cost total de construir l'escola, previst en 3,7 milions d'euros", ha indicat el president del Consell de Formentera.

"Però aquell dia també vam explicar la nostra preocupació pel finançament insuficient en altres temes fonamentals per Formentera".

Millores en transport de residus, promoció turística i transport terrestre

"Des d'aquell dia fins avui s'ha fet una feina molt positiva i conjunta entre Consell i diputada per millorar aquests pressuposts, amb un resultat econòmic de 680.000€ molt importants per Formentera", ha dit Jaume Ferrer.

En concret, l'ajuda que rebrà Formentera per al transport de residus passa dels 300.000€ inicials previstos en la presentació del pressupost a 550.000€. En aquest punt, el president del Consell de Formentera ha dit que "aspirem a que el Govern es faci càrrec del total abans d'acabar la legislatura, és injust que els ciutadans de Formentera hagin d'assumir la despesa del transport".

Per promoció turística, i a l'espera que se signi el traspàs de la competència turística "amb un finançament just i suficient, com sempre ha expressat la consellera Alejandra Ferrer, l'Agència de Turisme Balear destinarà 300.000€ a Formentera per col·laborar en la despesa que el Consell de Formentera està assumint en aquest àmbit". Silvia Tur ha recordat que "el govern de Bauzà no va dedicar ni un euro en 4 anys per aquesta important qüestió."

La diputada també ha valorat positivament "que el Govern hagi inclòs des de la presentació dels pressupostos una millora de 60.000€ per desencallar la posada en marxa de la bassa de regadiu de l'illa i una partida de 70.000€ per millorar el servei de transport terrestre".

Tant el president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer com la diputada, Silvia Tur, tenen previst oferir després de Festes una roda de premsa explicant al detall el contingut del pressupost de la Comunitat Autònoma.

Més articles...

Pàgina 157 de 171

157