• Català
  • Castellano
  • English

Notícies

Formentera elimina les llicències en les obres de reforma que no suposen una ampliació

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Territori, recorda que les obres de reforma sense ampliació, no afectades per patrimoni, s’han de sol·licitar per comunicació prèvia (no llicència) i es poden iniciar 10 dies després de la seva petició. “És a dir, basta amb fer una sol·licitud a través de l’OAC o l’OVAC, per la reforma en qüestió, sempre que no signifiqui una ampliació, i en 10 dies es pot començar l’obra”, segons ha concretat el conseller de Territori, Rafael González.

D’altra banda, les obres menors, no afectades per patrimoni, també es poden sol·licitar per comunicació prèvia i es poden iniciar al dia següent de la seva petició. “Amb aquestes millores en l’agilització dels tràmits hem volgut simplificar el procediment en les obres que no suposen cap tipus d’ampliació per fer més àgil el procés tant per als ciutadans, com per les empreses del sector de la construcció”, segons ha destacat Rafael González. Així mateix amb la simplificació d’aquests procediments s’espera alleugerir la càrrega de feina de l’àrea de Territori, ha afegit.

Bonificació
D’altra banda, cal recordar que dins la campanya “Formentera es cuida a cada racó”, creada per reactivar el sector de la construcció local i l’economia en aquests moments de pandèmia, les taxes de les obres menors estan bonificades al 100% i l’impost sobre construccions al 95% fins al 30 d’abril.

11 de febrer de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Centre de Dia reobre les portes el dilluns 15 de febrer

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, informa que el dilluns 15 de febrer el Centre de Dia reobre les portes i reprèn l’activitat amb totes les mesures de seguretat establertes al nivell 4 reforçat d’alerta sanitària en el qual es troba Formentera.

El centre romandre tancat des del passat 4 de gener per motius de seguretat sanitària; i ara es procedirà a la seva obertura una vegada que s’ha portat a terme la vacunació de tots els usuaris i els treballadors i treballadores, i ha transcorregut el període establert de 10/15 dies des de la segona vacuna, que es va realitzar el passat dia 5 de febrer.

Durant els dies que el centre va romandre tancat el servei s’ha adaptat a les necessitats dels usuaris i s’ha ofert de manera individualitzada amb cita prèvia. El Centre de Dia de Formentera reprendrà l’activitat amb 25 dels 33 usuaris que en l’actualitat tenen plaça assignada. La resta d’usuaris romanen als seus domicilis de manera voluntària.

Cal recordar que a l’entrada de l’usuari al servei es prendran totes les mesures de seguretat que recomana l’autoritat sanitària i es farà un control estricte (rentat de mans, temperatura, mascareta, distanciament...). El centre, a més, proporciona a l’usuari el material de protecció recomanat.


11 de febrer de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Segona entrega de la campanya ‘Ara més que mai, cuidem les nostres emocions’

cartell 2021 ara mes 1Avui us fem arribar la segona entrega de la campanya “Ara més que mai, cuidem les nostres emocions”. Aquesta vegada la protagonista del vídeo és Elena Lisbona, una infermera que des de fa 17 anys viu a Formentera. En el vídeo Elena, tot i la situació que està vivint, ens envia un missatge positiu que val la pena tenir en compte. A més, avui es fan públics dos cartells més de la campanya, un que convida a aprofitar els espais a l’aire lliure i altre que convida a mantenir el contacte amb els éssers estimats, bé sigui a través d’una telefonada o de manera telemàtica.

Amb aquests materials des del Consell de Formentera es vol animar a la població de l’illa a tenir actituds positives que els ajudin a cuidar les seves emocions i les dels que els envolten. Durant aquest moment de pandèmia en que hi ha moltes coses que no es poden fer, la campanya posa en valor les que sí que podem continuar fent.

Podeu veure el vídeo a la web de YouTube del Consell de Formentera.

La pròxima setmana es farà la tercera entrega. Recordem que la campanya es difon principalment per xarxes i missatgeria.

10 de febrer de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El sepulcre megalític de ca na Costa es pot visitar de manera virtual a la web del Consell de Formentera

foto 2021 ca na costaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Patrimoni, informa que la web de la institució www.conselldeformentera.cat estrena una visita virtual al sepulcre megalític de ca na Costa. Aquest projecte és una proposta del Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera (MAEF), gestionat per la Conselleria de Cultura del Govern balear, en què participen el Consell de Formentera i el Consell d’Eivissa.

La visita a ca na Costa ofereix un complet recorregut en tres dimensions amb explicacions detallades, en català i castellà, en diferents punts del sepulcre megalític. Es pot visitar en aquest enllaç de la web institucional, on també es recull una sinopsi d’aquest jaciment, el mapa de localització, així com el projecte de digitalització de jaciments arqueològics que porta a terme el Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera.

‘Apropar el nostre patrimoni a la gent’
La consellera de Patrimoni, Raquel Guasch, ha explicat que “l’àrea de Patrimoni va recollir la proposta del MAEF amb molt interès perquè la difusió dels jaciments arqueològics de l’illa és un dels objectius marcats aquesta legislatura i aquesta eina digital ens apropa una mica més a aquests béns”. A més, ha assegurat, la consellera Guasch, “la intenció és ampliar aquesta oferta digital, obrir el nostre patrimoni a la gent i treballar en consonància amb el museu, al que agraeix la gran feina de divulgació que està desenvolupant”.

Amb aquest projecte entre el Consell de Formentera, el Consell d’Eivissa i el Govern balear es pretén difondre de manera accessible a través de la xarxa —tant a la ciutadania local com als visitants virtuals d’arreu del món— la riquesa arqueològica de les dues illes. En el marc del projecte, el MAEF té previst ampliar el catàleg d’elements patrimonials visitables de manera virtual, amb l’objectiu que aquesta eina fomenti també la visita presencial quan les circumstàncies sanitàries millorin.

El mes de març de 2020, el MAEF va presentar les primeres visites virtuals al Museu Monogràfic Puig des Molins i als Hipogeus de la Mula de la necròpolis del Puig des Molins, jaciment gestionat per la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat del Govern de les Illes Balears a través del MAEF. Fruit d’aquesta col·laboració institucional a més del sepulcre megalític de ca na Costa, a la web del MAEF s’han incorporat al projecte de digitalització i difusió les visites virtuals del conjunt arqueològic de ses Païsses de cala d’Hort, el santuari de la cova des Culleram (ambdós a Eivissa).


10 de febrer de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Reunió de la Comissió d’Ordenació i Promoció Turística

foto 2021 COPTLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i el cap de Promoció, Carlos Bernús, han participat avui en la Comissió d’Ordenació i Promoció Turística (COPT). Aquesta comissió també està formada pels representants del sector turístic de l’illa de Formentera, com l’Associació Hotelera de Formentera, la Cambra de Comerç, Pimef, CAEB, agències de viatge, així com representants dels partits polítics.

La presidenta ha fet un anàlisi de la situació actual provocada per la crisi de la covid-19. Alejandra Ferrer ha recordat totes les accions preses a Formentera des que es va iniciar la crisi sanitària, “abans inclús de la declaració del primer estat d’alarma, així com el procés de desescalada, l’apertura al turisme, primer entre illes, després nacional i finalment internacional”. Tambè s’ha analitzat la situació actual i les possibles passes cap a la desescalada i d’inici de temporada turística.

En aquest sentit, la també responsable de Turisme ha destacat “la feina feta pel sector turístic per adaptar-se a la nova normativa sanitària arrel de la covid durant la passada temporada”. Una vegada analitzada la situació del 2020 Alejandra Ferrer ha presentat un esborrany del Pla de Reactivació Econòmica Turística 2021. Ara el sector tindrà dues setmanes per analitzar-lo, presentar-lo als seus associats i presentar les seves propostes que es debatran en una pròxima reunió.

D’aquesta feina conjunta sortirà el document definitiu, que segons ha remarcat “com tot des que va començar la crisi de la covid-19 aquest pla no serà fixe, sinó que s’anirà adaptant a la situació sanitària i a les restriccions que hi hagi en cada moment”.

Document de feina
El document està dividit en 3 tres parts molt definides, una primera respecte de les mesures sanitàries, de control i informació, en la que es fa un anàlisi de l’any 2020 i propostes per a treballar cap a una destinació el més segura possible per l’estiu 2021, segons ha explicat la presidenta. La segona part fa referència a les mesures econòmiques per ajudar a pal·liar els efectes de la crisi econòmica que pateix el sector turístic a causa de la pandèmia, segons ha explicat el conseller d’Economia i Hisenda Bartomeu Escandell també present a la trobada. I per últim, la part destinació, promoció i model turístic on s’analitzen les debilitats i oportunitats de Formentera i l’adaptació del Pla de Promoció Turística 2021, que ha exposat el gerent de promoció turística Carlos Bernús.

9 de febrer de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 173 de 403

173