• Català
  • Castellano
  • English

Notícies

Formentera ret homenatge a la feina de la Policia Local durant la pandèmia

foto 2020 honorifics PLF 2El Consell de Formentera ha celebrat avui l’acte homenatge de la festivitat de la Policia Local, aquest any marcat per un agraïment especial a tota la plantilla de la Policia Local de Formentera i el seu cap, Félix Ramos, per la seva tasca durant aquesta crisi originada per la pandèmia del coronavirus. Tots els agents han rebut la Creu al Mèrit Policial amb Distintiu Verd. També ha rebut una Condecoració Honorífica del Consell de Formentera el comandant en cap de la Guàrdia Civil d’Eivissa i Formentera, Enrique Gómez Bastida.

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha destacat en el seu discurs la feina desenvolupada pels agents de la Policia Local en aquest “intens” any. “Tots i totes han anteposat la vocació de servei públic cap al poble de Formentera en uns moments incerts i que els necessitàvem com a Policia de proximitat per traslladar i fer efectives les restriccions que l’estat d’alarma ens va fer imposar la vocació de servei públic”, ha assenyalat la presidenta del Consell.

En el seu discurs, Alejandra Ferrer també s’ha referit al moment actual: “Sé que és difícil mantenir l’optimisme amb aquesta segona onada de contagis, però avui hem d’estar satisfets per la feina feta sense aturar, sense descansar, i estic segura que amb feina i constància aconseguirem no defallir i continuar lluitant. Totes i tots junts hem de seguir mantenint la guàrdia alta, sense por però amb respecte i responsabilitat individual per garantir el benestar col·lectiu”.

Per part seva, el conseller d’Interior, Josep Marí, en el seu discurs ha agraït “enormement l’esforç que ha fet la plantilla de la Policia Local de Formentera durant estat d’alarma però també després, durant tota aquesta temporada tan atípica que hem viscut, per fer complir les normatives derivades de la crisi sanitària provocada per la covid-19”. El cap de Policia Local, Félix Ramos, també ha tengut paraules de reconeixement pels efectius del cos policial i ha agraït també la col·laboració que han tengut amb la resta de cossos d’emergències i en especial la funció del comandant Bastida. A més, la policia tutora de l’illa, Pilar Daviu, ha intervingut per donar les gràcies, en nom de tota la plantilla, al cap de Policia per la tasca desenvolupada aquest temps i el seu suport constant als agents.

Reconeixement Policies Locals
Un total de nou agents, José Yern, Carlos Malberti, Marcos Roig, Marc Aragay, Javier Torrens, Pilar Daviu, Vicente Aguilar, Sergi Rodríguez i José Antonio Perera, han rebut la Creu al Mèrit Policial amb Distintiu Verd. Aquest distintiu s’ha atorgat per reconèixer el valor, les qualitats, la sensibilitat i el mèrit d’aquest grup de policies, els quals han executat amb un enorme èxit, professionalitat, civisme i valentia, les complicades tasques derivades de la crisi del coronavirus. Els agents varen assumir noves funcions mentre havien de seguir vetllant pel manteniment de la seguretat pública, noves funcions que van exigir un esforç continu durant l’estat d’alarma, però que en l’actualitat es continua fent perquè la crisi encara continua.

Reconeixement Cap de Policia
El cap de la Policia Local, Félix Ramos, també ha rebut la Creu al Mèrit Policial amb Distintiu Verd pels mateixos arguments que la resta de la plantilla i per haver demostrat una gran valentia i tengut una conducta exemplar i haver actuat amb notorietat davant un greu risc contra la salut pública, desconegut i imprevisible. El cap de Policia ha dignificat i prestigiat la funció d’aquest cos i per això se l’ha reconegut públicament.

Reconeixement Comandant
El comandant en cap de la Guàrdia Civil d’Eivissa i Formentera, Enrique Gómez Bastida, ha rebut la Condecoració Honorífica del Consell Insular de Formentera que es concedeix de forma discrecional a persones i entitats alienes als cossos de la policia local com a reconeixement a la seva dedicació i entrega en benefici dels objectius de la Policia Local de Formentera. El valor, les qualitats, la sensibilitat i eficàcia d’Enrique Gómez Bastida, han quedat demostrats en el treball de gestió, coordinació i direcció, realitzat durant aquesta crisi sanitària com a comandament únic delegat responsable de la seguretat pública i dels cossos de seguretat i forces policials a l’Illa de Formentera, funcions que ha executat amb un enorme èxit, gràcies a la seva professionalitat, civisme i valentia, en una situació tan extraordinària i excepcional com la declaració de l’estat d’alarma amb motiu de la crisi de la covid-19. La direcció del comandant Gómez Bastida, d’una forma desinteressada, amb un especial sacrifici i compromís en defensa de la seguretat i la salut pública.

A l’acte també ha assistit la consellera de Modernització i Administracions Públiques, Isabel Castro, el director insular de l’Estat a les Pitiüses, Enrique Sánchez Navarrete, membres de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil, així com la vicepresidenta Ana Juan, consellers del Govern i de l’oposició, i familiars i amics dels policies locals de Formentera.

3 d’octubre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El cicle ‘Xerrades per a famílies’ torna el dia 8 d’octubre amb una xerrada sobre prevenció d’addiccions digitals

cartell 2020 xerrada per a fEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, informa que el proper 8 d’octubre comença el cicle “Xerrades per a famílies”, que se celebra per tercer any consecutiu i que compta amb la col·laboració de l’Amipa i la FAPA de Formentera.

La primera de les xerrades serà Prevenció d’addiccions digitals i ciberseguretat, a càrrec de Lluís Mulero, especialista en prevenció de ciberaddiccions i divulgador de solucions de ciberseguretat. La xerrada es celebra el 8 d’octubre a les 17 hores a l’aula de formació del Centre d’Esports Nàutics a la Savina.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha recordat que “l’objectiu d’aquestes xerrades és el de prevenir el desenvolupament de conductes problemàtiques i donar suport a les famílies i docents de l’illa en les seves respectives tasques”. Ramírez ha assenyalat que enguany hi ha diversos canvis per poder complir amb les mesures de seguretat per mor de la pandèmia, però que la finalitat d’aquest cicle no canvia: “Aquestes xerrades són un espai d’informació i formació, que permeten millorar la tasca educativa i desenvolupar estratègies que contribueixin a un desenvolupament integral dels infants”.

Consells per gestionar les pantalles a les famílies
Lluís Mulero realitza seminaris sobre la matèria en escoles i institucions i és autor del blog habitoscibersaludables.com on fa difusió de millors pràctiques i consells per gestionar les pantalles a les famílies. En aquesta primera xerrada els assistents coneixeran les eines i estratègies per evitar l’addicció a les pantalles; com definir límits de temps d’ús i defensar-los, protegir als fills de continguts nocius i les eines contra el ciberassetjament.

L’addicció a les pantalles és un greu problema que afecta no només a la sociabilitat dels nostres fills sinó que també té impacte en el seu rendiment escolar. El 20% dels joves són addictes a les pantalles, una addicció que ja està comprometent el seu futur, de fet, el vamping (la distorsió del descans degut a la tecnologia) és ja un dels principals motius d’abandonament escolar.

Totes les sessions es portaran a terme a l’aula de formació del Centre d’Esports Nàutic a la Savina i tenen aforament limitat, amb reserva prèvia al correu educaciosocial@conselldeformentera.cat o al telèfon 971321271.


2 d’octubre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Alejandra Ferrer apel·la a la feina conjunta per mitigar l’impacte de la crisi econòmica, una feina que ha de estar basada en el benestar de les persones

foto 2020 debat estat 1Avui s’ha celebrat la primera sessió del debat sobre l’estat de Formentera a la sala de plens. El debat ha començat amb l’exposició de la presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, sobre la situació de l’illa, el balanç de govern i actuacions futures.

En la primera part de la seva intervenció la presidenta ha fet un balanç de la feina feta en els últims mesos i com s’han intentat pal·liar les conseqüències de la pandèmia. Abans, però, Alejandra Ferrer ha tengut “unes paraules de condol per a la família i amics de la nostra veïna que ens va deixar víctima de la covid-19” i ha fet extensiu aquest condol “a totes les persones que han perdut un ésser estimat en aquesta crisi”.

En el seu discurs ha recordat que el dia 14 de març es va declarar l’estat d’alarma per la covid-19 i que uns dies abans, per part del Consell de Formentera, ja es varen prendre tota una sèrie de mesures de tancament d’instal·lacions per evitar el contagi de la nostra població i controlar al màxim la propagació del virus.

Així mateix, Alejandra Ferrer ha explicat que “durant tot el confinament, la desescalada i els continus canvis de normativa relacionada amb les restriccions a complir per part de la ciutadania i el sector empresarial es va fer un gran esforç per part de cadascuna de les àrees per poder comunicar i informar de manera continua sobre tots aquests canvis i així garantir el compliment”.

Seguidament, la presidenta ha destacat que “a poc a poc vàrem aconseguir sortir del confinament i l’esforç es va veure recompensat, Formentera havia de ser un dels primers llocs en començar la desescalada, una transició cap a la nova normalitat que va posar a prova la capacitat de gestió de l’administració, de les empreses i també la capacitat d’adaptació de la ciutadania”.

Diada de Formentera
Tot seguit, la màxima responsable del Consell de Formentera s’ha referit a l’acte institucional de la Diada de Formentera 2020, que segons ha recordat es va convertir “en un acte d’agraïment a tots els treballadors i treballadores dels serveis essencials de l’illa que han continuat treballant durant l’estat d’alarma per garantir la nostra seguretat i qualitat de vida donant mos tranquil·litat”.

Reactivació econòmica
Pel que fa a l’obertura de l’illa al turisme, la presidenta ha assegurat que “la situació sanitària positiva a principis d’estiu així com haver passat dels primers a la nova normalitat ens ha ajudat a tenir una temporada turística bona en les circumstàncies en les que ens trobam i la major part dels establiments han pogut obrir”. Tot i això, ha afegit que malauradament a final d’agost “varen començar a augmentar el nombre de contagis tant a nivell nacional com internacional i la temporada alta es va acabar de manera precipitada”.

Com a resum, Alejandra Ferrer ha dit que gràcies a l’esforç de tots “hem aconseguit demostrar la nostra capacitat de gestió i això ens ajudarà de cara a la preparació de la temporada turística 2021 i a treballar en les mesures necessàries per poder ser una destinació el més segura possible”.

La crisi sanitària, segons ha destacat, continua “i ens trobam encara en una situació molt complicada i per sortir-ne haurem de fer passes lentes i ben pensades, amb responsabilitat individual i feina col·lectiva, adaptant-nos en cada moment a les noves situacions”.

Ajudes socials i empresarials
D’altra banda, en relació a la part econòmica tots som conscients que el pitjor està encara per arribar i que la recuperació serà lenta. “En aquest sentit, per part del Consell de Formentera, vàrem aprovar un primer decret de mesures econòmiques i tributàries per fer front a l’impacte econòmic i social de la crisi sanitària de la covid-19”, segons ha declarat.

Alejandra Ferrer ha assegurat que “es segueix treballant en definir mesures i posar en marxa iniciatives per fer front a les conseqüències de la pandèmia i per donar suport al teixit social i econòmic de Formentera”. En aquest sentit ha especificat en quines mesures es treballa des del Consell de Formentera:

- Implementar mesures de protecció per reforçar els sistemes de suport social per a les famílies, empreses, treballadors i autònoms
- Prioritzar el suport immediat a les persones i famílies més vulnerables
- Suport al teixit comercial i empresarial de la nostra illa
- Garantir la cohesió i atenció social i que cap persona quedi enrere per aquesta crisi
- Reactivar l’economia
- Diversificar l’economia apostant per donar suport al sector primari i a les noves tecnologies per potenciar la implantació de noves empreses i emprenedors que treballin des de Formentera

“L’objectiu final és mitigar l’impacte econòmic derivat d’aquesta crisi sanitària entre els formenterers i formentereres així com entre el sector turístic i empresarial de la nostra illa. Per això serà necessària la feina conjunta per a poder reorganitzar i reactivar la economia de l’illa sempre amb la consciència que són moltes les persones que es troben en situació de vulnerabilitat i no tants els recursos, motiu pel qual haurem de tractar la situació de manera més acurada sent la prioritat principal alleugerar l’impacte fiscal de famílies i empresaris més vulnerables, facilitant amb això que la normalitat es recuperi tan prompte com la situació sanitària millori”, segons ha especificat la presidenta.

Serveis Socials
A part d’aquestes mesures, Alejandra Ferrer ha fet especial incidència en la feina feta “per poder donar un impuls a l’atenció de les famílies i l’àrea de Serveis Socials prioritzant el pagament dels expedients en matèria de benestar social i l’atenció a les famílies, així com l’abonament de factures els proveïdors del Consell Insular de Formentera”.

Aquesta situació sobrevinguda, entre d’altres, ha deixat palès el important paper dels serveis socials i de la necessitat de replantejar les polítiques socials. Des del Consell s’han posat en marxa diverses mesures per reforçar el sistema de benestar Social i de garantia d’ingressos, segons ha explicat:

- Inversió de 325.000 euros reservats als Pressupostos Participatius de 2020 en ajuts a les persones i empreses per pal·liar els efectes de la crisi sobre l’economia de les famílies de Formentera
- Disponibilitat d’una part del superàvit del 2019 per a invertir en polítiques socials per al 2020
- Modificació pressupostària 300.000,00€ per ajuts alimentació i necessitats bàsiques
- Ampliació de l’import del conveni signat amb l’associació Formenterers Solidaris (30.000,00€)

A més, la presidenta ha recordat que “al ple passat es va aprovar una modificació pressupostaria per adaptar les diferents partides a les ajudes que seran necessàries aquest hivern, entre les més importants les relatives a habitatge i a benestar social”.

Illa sostenible
En la segona part del seu discurs, la presidenta s’ha centrat en la feina feta amb l’objectiu que Formentera sigui una illa sostenible tant pel que fa a la part mediambiental, sociocultural i econòmica.

Pel que fa a la promoció i ordenació turística la idea, segons ha assenyalat, és clara: “defensar la nostra identitat pròpia Cultura, Medi Ambient i Patrimoni, a la vegada que millorem la qualitat dels nostres serveis turístics i el benestar i qualitat de vida dels residents”. El repte, per al 2021 és “garantir la seguretat sanitària i l’arribada i estada segura dels nostres visitants i per assegurar a la vegada la seguretat de la ciutadania”, segons ha afegit.

Dret a l’habitatge
Alejandra Ferrer ha fet especial incidència en que s’han de garantir els drets bàsics de les persones, i un dels més importants és tenir accés a un habitatge digne, un dels problemes més importants que tenim a Formentera i que amb la crisi sanitària s’ha vist encara mes agreujat. Per això, s’ha referit “a la modificació pressupostària aprovada a l’últim ple s’ha destinat una partida per crear una línia d’ajuts a l’habitatge de 150.000€”.

Respecte a les prioritats, la presidenta ha fet un resum: “treballam per dur endavant propostes pels joves, la seva formació i l’accés a l’habitatge, les millores en sanejament i impuls dels nuclis urbans, la simplificació dels tràmits administratius i el suport al nostre petit teixit comercial, la creació d’infraestructures per a la gent gran i l’impuls a la participació ciutadana, la promoció de l’esport base, el suport a la cultura i a la rehabilitació del nostre patrimoni, completar la xarxa de carrils bicis i implementar un nou servei de transport, controlar i limitar els fondejos, millorar la gestió dels residus orgànics, l’aposta per energies netes, impulsar la Cooperativa i el nostre sector primari, promocionar una Formentera 365 que millori les possibilitats del nostre teixit empresarial a la vegada que ens ajudi a millorar la qualitat dels llocs de feina i l’equilibri social, entre d’altres”.

Finalment, Alejandra Ferrer ha conclòs que “el nostre objectiu i la finalitat darrera de tot el nostre treball ha de ser fer que la gent visqui millor i més feliç”. A Formentera, des de la creació del Consell s’han aconseguit projectes importants, demandes històriques, “i ara ha arribat el moment d’aprofundir en el nostre model d’illa, i sobre tot una Formentera on el mes important siguin les persones i la seva qualitat de vida”.

Després de la intervenció de la presidenta ha arribat el torn de paraula dels portaveus dels grups polítics. Finalment la presidenta ha fet servir el seu torn de rèplica per tancar la sessió. El pròxim dimarts 6 d’octubre es produirà la segona sessió del debat de l’estat de Formentera on els grups polítics presentaran les seves propostes per debatre en la sessió plenària.


1 d’octubre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera presenta vuit projectes per als fons europeus de recuperació acordes al model d’illa sostenible

El Consell de Formentera ha presentat un total de vuit projectes amb una inversió global de 8.921.430,51 euros als Fons Europeus per a la Recuperació i Resiliència. Cal recordar que a l’Estat espanyol se li han assignat 140.000 milions d’euros, dels quals 72.750 milions d’euros es destinaran a transferències que han d’anar dirigides a projectes que han de pivotar sobre els eixos de la transició ecològica, la transició digital, la millora del capital humà, la cohesió social i territorial i la igualtat.

El Govern balear és l’administració encarregada d’articular els millors projectes elegibles per aquests fons a la comunitat autònoma. Aquesta tasca, segons informa el Govern balear, es duu a terme de manera coordinada amb les institucions i agents socials i econòmics, amb l’objectiu de poder presentar a l’Estat els projectes més adequats i així aconseguir que arribin al màxim de fons a les Illes Balears.

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha explicat que “en un moment de crisi com aquest és molt important poder aconseguir inversions d’administracions suprainsulars, per això des del Consell hem presentat 8 projectes en els que s’ha treballat de manera transversal des de diferents àrees”. “Els projectes van en consonància amb el nostre model d’illa sostenible, per millorar el tractament de residus, regular els fondejos a tot el litoral de l’illa o potenciar els vehicles elèctrics dins el servei insular de transport, entre d’altres”, segons ha declarat.

Planta tractament de residus de construcció i demolició

Inversió prevista: 1.771.340,76 euros

Amb la construcció d’aquesta planta l’objectiu és aconseguir el cicle complet de reutilització de residus que provinguin de construcció i demolició, d’acord amb els principis de la Llei 8/2019, de sòls i residus contaminants.

Aquesta planta es troba inclosa en la planificació del Pla Director Sectorial de Residus de l’illa de Formentera i a més assoleix els objectius de reutilització de residus que provinguin de la construcció i demolició. La reutilització de matèries primeres que provinguin del tractament dels residus també suposarà un retorn a la inversió.

Planta tractament de residus de matèria orgànica

Inversió prevista: 1.795.000 euros

Construcció d’una planta per al tractament dels residus de fracció orgànica a Formentera. Aquesta planta, inclosa en la planificació del Pla Director Sectorial de Residus de l’Illa de Formentera, assoleix els objectius de cicle de reutilització dels residus orgànics i de separació del residu a l’origen. A més, augmenta la productivitat i impulsa la innovació, especialment mitjançant la transició digital i ecològica.

Projecte d’implantació de regulació de fondejos a tot el litoral de Formentera

Inversió prevista: 619.333,11 euros

L’objectiu és regular el fondeig a tot el litoral de l’illa de Formentera per aconseguir una protecció i regeneració de tot el litoral i conforme al pla de gestió integral Natura 2000. Aquest projecte també suposarà un retorn íntegre de la inversió mitjançant el lloguer o pagament per ús de les boies de fondeig regulat.

Soterrament de contenidors per a la recollida de matèria orgànica

Inversió prevista: 558.600 euros

L’objectiu d’aquest projecte és recollir selectivament la fracció de matèria orgànica generada a l’illa de Formentera, tant d’origen domiciliari com d’establiments comercials, per a l’elaboració de compost orgànic pel seu ús a l’agricultura. Es podrà realitzar compost de qualitat per enriquir les terres de cultiu pobres en nutrients de l’illa i reactivar el camp.

També es produirà una rendibilitat de la inversió mitjançant una reducció en el cost del transport a l’abocador de Ca na Putxa a l’illa d’Eivissa i contribuirà a allargar la seva vida útil.

Vehicles elèctrics pel servei insular de transport públic en autobús i instal·lacions de recàrrega

Inversió prevista: 1.500.000 euros

Adquisició de tres minibusos elèctrics per al servei insular de transport públic en autobús i construcció de les instal·lacions de recàrrega elèctrica associades. Amb aquest projecte es pretén garantir la mobilitat a tota la població, especialment a les persones amb rendes més baixes i amb risc d’exclusió social. El servei de transport públic serà gratuït per aquests col·lectius.

Digitalització del comerç a l’illa de Formentera

Inversió prevista: 560.000 euros

Creació d’una plataforma web, un mercat virtual de l’illa de Formentera en la qual estiguin representats tots els comerços de l’illa, així com una passarel·la de pagament per a tots ells en les seves pròpies webs. Amb aquesta plataforma es pretén que els comerços de l’illa puguin ampliar la seva capacitat de recuperació econòmica amb una previsible ampliació de les vendes i també la penetració dels productes de Formentera en altres mercats.

Pla de millora del nucli turístic des Pujols

Inversió prevista: 1.217.156,64 euros

Aquest projecte té com a objectiu millorar la imatge d’aquest nucli turístic de Formentera i ajustar-lo a les expectatives del turisme que ens visita amb el fi de disminuir la percepció de massificació referida pels turistes. La idea és impulsar una reforma integral que consisteix a alliberar de trànsit rodat l’interior del nucli i emprendre actuacions de substitució i modernització d’infraestructures hidràuliques existents, conversió en zona de vianants i embelliment dels carrers centrals del nucli. També es produirà una millora substancial de centre per reactivar turísticament i comercialment el nucli turístic més important de l’illa. El resultat principal esperat és una millora de la sostenibilitat en la gestió de l’aigua, de la mobilitat i de la gestió de residus del nucli i també s’espera un canvi en el perfil del turista que visita el nucli, canviant d’un perfil actual de visitant jove i amb preferències per l’oci nocturn cap a un perfil de visitant més familiar i tranquil, més d’acord amb el tipus d’oferta que es pretén potenciar en tota l’illa.

Adquisició de la finca Can Tomàs com a espai públic d’interès cultural i ambiental

Inversió prevista: 900.000 euros

Adquisició d’una finca de 213.312 metres quadrats situada en sòl rústic protegit (dins del Parc natural de ses Salines d’Eivissa i Formentera) sobre la qual existeixen béns arqueològics i etnològics rellevants del patrimoni cultural de Formentera per destinar-la a espai d’ús públic. L’adquisició d’aquesta finca permetria que el jaciment arqueològic Ca na Costa, que ara es troba en un domini privat, passi a ser de titularitat pública, fet que revertiria de manera molt positiva en la posada en valor i la difusió d’aquest bé tan destacat del patrimoni arqueològic insular, tenint en compte que es tracta del sepulcre megalític més antic de les Illes Balears.

L’adquisició d’aquesta finca permetria poder desenvolupar tot un programa per explicar, difondre i valorar el patrimoni arqueològic, etnològic i paisatgístic que existeix sobre la finca, així com les estratègies d’aprofitament del medi desenvolupades tradicionalment a l’illa.

2 d’octubre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Onze projectes es presenten a la convocatòria del Save Posidonia Project amb un pressupost de 112.000 euros

foto 2020 SPPEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Ambient, informa que s’han presentat un total d’onze projectes a la convocatòria del concurs del Save Posidonia Project, que enguany té un pressupost de 112.000 euros. Aquesta és la quantitat recaptada fins a l’1 de desembre de 2019 per la convocatòria i que per mor de la pandèmia havia sofert una demora.

El conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, ha avançat el nombre de projectes presentats en la convocatòria d’enguany durant la seva intervenció en el fòrum Posidonia Networks 2020, que es celebra aquesta setmana de manera virtual i que compta amb la presència de destacats experts mediambientals europeus. Aquesta iniciativa està impulsada per la conselleria balear de Medi Ambient i Territori i l’Oficina francesa de la Biodiversitat.

En la seva presentació, el conseller Antonio J.Sanz hi ha subratllat que el projecte Save Posidonia Project, promogut des del Consell l’any 2017, "s’ha consolidat en aquest temps i que tot i la pandèmia que ha provocat una demora en la convocatòria, el resultat és molt satisfactori: 25 projectes presentats en només dues convocatòries". "La iniciativa Save Posidonia Project ha demostrat en aquest curt espai de temps que és una gran eina per conscienciar la població i les administracions competents", ha assenyalat el conseller de Medi Ambient.

Els assistents a aquesta trobada coneixen de prop les polítiques que s’estan aplicant a les Illes Balears, comunitat amb més experiència a l’hora de legislar en matèria de conservació de la posidònia, especialment el Servei de vigilància i atenció al fondeig, pioner a la Mediterrània així com les campanyes de conscienciació que es duen a terme a Formentera.

Save Posidonia Project és un projecte marc pioner en el mar Mediterrani occidental que neix del desig del Consell Insular de Formentera (Illes Balears) de promocionar el turisme sostenible i llançar un pla d’acció per recaptar fons que aniran destinats exclusivament a la conservació de la planta marina Posidonia oceanica.

La primera edició del Save Posidonia Project va premiar els projectes presentats per l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (IMEDEA), amb 83.821,54 euros, i pel grup ecologista GEN-GOB, amb 48.836,11 euros.

1 d’octubre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 190 de 403

190