• Català
  • Castellano
  • English

Notícies

El Consell Insular de Formentera presenta amb PIMEF i Cambra de Comerç les campanyes i activitats per les festes nadalenques

El conseller de Promoció Econòmica, José Manuel Alcaraz, ha presentat al costat de representants de PIMEF i de la Cambra de Comerç les campanyes que es duran a terme en matèria comercial aquest Nadal, a més de presentar el Mercat de Nadal i el Mininadal.

Alcaraz ha destacat la feina realitzada conjuntament amb les patronals per preparar totes les activitats de les festes nadalenques i, encara que s'han mantingut moltes coses d'anys anteriors, unes altres s'han millorat, com les casetes del Mercat de Nadal. Uns canvis que s'han centrat bàsicament en les bases per optar a una d'aquestes casetes, que s'han consensuat amb PIMEF i Cambra de Comerç, especialment les relacionades amb la restauració.

Entre altres coses, s'exigeix als restauradors que optin a aquestes casetes al fet que usin producte local. “També se'ls exigirà una bona relació qualitat-preu, amb el que obtindran un punt més per a l'any que ve”, ha explicat el conseller. Així mateix, prevalen els bars i restaurants que obrin més de sis mesos a l'any. “Pretenem que la gent consumeixi a Formentera i que no s'hagi d'anar de l'illa per Nadal, que tenguin una excusa per a quedar-se”, ha manifestat Alcaraz.

Les casetes nadalenques obriran de l'1 de desembre al 4 de gener. L'horari de les de comerços serà de 10.30 a 13.30 hores i de 17 a 20 hores. Les de restauració, per part seva, obriran de dilluns a dijous de 12.30 a 16 hores i de 18 a 22 hores. De divendres a diumenge i vespres de festius l'horari serà de 12.30 a 16 hores i de 18 a mitjanit.

Quant al Mininadal, romandrà obert de l'1 de desembre al 4 de gener. De l'1 al 23 de desembre l'horari serà de dilluns a divendres de 17.30 hores a 19.30 hores i els dissabtes d'11 a 13 hores. Els diumenges i els festius romandrà tancat. Del 27 de desembre al 4 de gener de dilluns a divendres l'horari serà d'11 a 13 hores i de 17,30 a 19.30 hores. Els dissabtes obrirà d'11 a 13 amb jocs i tallers amb jocs i tallers.

El primer d'aquests tallers serà dissabte, 2 de desembre, amb el nom ‘Fent l’Animal’ i de la mà de Fran Lucas Simón. El 9 de desembre, també dissabte, Brenda Novak serà l'encarregada del taller de màscares ‘Jugant amb els animals’, tots dos a les 11 hores.

El divendres, 15 de desembre, el taller serà ‘Un nadal reciclat’ amb Fran Lucas Simón. El divendres, 22 de desembre el taller serà de jocs amb Jugueroix. Tots dos tallers seran a les 17.30 hores. El dissabte, 16 de desembre, la Panera Vermella serà l'encarregada del taller de batucada dirigit a nens a partir dels 6 anys i el dissabte següent, 23 de desembre, la caseta del mininadal acollirà l'espectacle ‘Una carretada de contes’ amb La Guilla Teatre a les 12 hores.

El divendres, 29 de desembre, hi haurà un taller de reciclatge amb Daniela Carestia a les 11 hores mentre que el dissabte, 30 de desembre, serà el moment del taller ‘Pintar en Gran’ a càrrec de Fran Lucas Simón, que també serà l'encarregat del taller ‘Recicla, Pinta i Juga’ del 4 de gener a les 17,30 hores.

La gerent de PIMEF, Lidia Álvarez, ha anunciat que posaran en marxa dues campanyes per Nadal, les dues relacionades amb la targeta Compra a Casa. La primera d'elles serà la del blackfriday, per la qual totes les compres que es realitzin el divendres en els establiments adherits al programa per un import mínim de 15 euros entraran en el sorteig d'una targeta regalo de 50 euros per a gastar en els comerços de Formentera.

D'altra banda, Álvarez ha explicat que el pròxim 1 de desembre dona principi la campanya de Nadal, per la qual totes les compres que es realitzin des de l'1 de desembre al 6 de gener en els establiments de Compra a Casa amb un import mínim de 20 euros entraran en el sorteig d'una targeta regalo de 500 euros.

“Actualment hi ha 3.386 targetes circulant i 32 comerços adherits”, ha explicat la gerent de PIMEF, que ha subratllat que el programa gaudeix de bona salut “perquè ara són les botigues les que volen adherir-se a ell”.

Lina Tur, representant de la Cambra de Comerç, ha explicat per la seva part que, al costat del Consell Insular de Formentera, han convocat una nova edició del concurs d'aparadorisme, que ja porta 17 edicions. “Cada vegada hi ha més comerços tancats en aquestes dates i s'ha hagut d'obrir el concurs a altres negocis”, ha subratllat, “però es mantenen els tres premis en diferents categories: a l'esperit nadalenc, a la creativitat i a l'originalitat”.

Aquests premis consten de 200 euros cadascun, a més d'una placa. La inscripció va començar el passat dia 20 i es mantindrà fins a l'11 de desembre. El dia 12 el jurat avaluarà els aparadors i el dia 13 es lliuraran els premis.

Els turistes de Formentera mantenen un elevadíssim grau de satisfacció després de la seva visita a l'illa

El conseller de Turisme del Consell Insular de Formentera, Artal Mayans, ha presentat aquesta tarda els resultats de l'enquesta de satisfacció turística que elabora anualment la institució insular mitjançant enquestes directes realitzades durant tot l'estiu als turistes a l'hora d'abandonar l'illa a través de l'Observatori de Dades del Consell.

Una enquesta que, segons ha destacat Mayans, posa de manifest l'elevadíssim grau de satisfacció que mostren els visitants de Formentera: un 97,6%. A més, es manté un elevat grau de fidelització, amb una estada mitjana cada vegada més llarga. Platges, naturalesa, paisatge i tranquil·litat són els motius pels quals els turistes trien visitar l'illa, a més de tractar-se dels elements més valorats a l'hora de finalitzar les seues vacances.

El conseller ha assenyalat així mateix que de l'enquesta es desprèn que els turistes “valoren positivament les activitats que conviden a fer esport o cuidar la salut”, encara que n’hi ha molts que les desconeixen. També valoren positivament que es promoguin activitats relacionades amb esdeveniments per al desenvolupament sostenible, així com Formentera Eco, Save Posidònia, Formentera Astronòmica i similars.

D'altra banda, el nivell de preus genera queixes als turistes espanyols bàsicament, a més d'haver-hi descontent en relació amb el manteniment de les carreteres i els camins, la il·luminació i la senyalització. Un altre aspecte del qual es queixen els turistes que visiten Formentera és l’escassesa d'activitats complementàries tant per a nens com per a majors.

“En general estam satisfets amb el resultat que es desprèn de l'enquesta, i ens ajuda a ser conscients de les problemàtiques que troben els turistes i som aquí per treballar i intentar solucionar-les”, ha manifestat el conseller de Turisme. De qualsevol forma, ha remarcat que, per a l'any que ve, “es farà una modificació substancial de la metodologia emprada amb la finalitat d'arribar a més públic i que sigui més eficient i més àgil tant per a l'enquestador com per al turista. Intentarem reduir el temps de l'enquesta, que en l'actualitat és de 15 minuts, ja que en ple agost és difícil trobar algú que es vulgui per a tota aquesta estona a ple sol en el port per a contestar l'enquesta. Estam treballant en diferents opcions. Hem contactat amb la UIB perquè ens ajudin amb aquest projecte, així com amb Ibestat, i per al pròxim estiu tendrem la nova metodologia optimitzada, sempre respectant els criteris d'avaluació que tenim ara mateix”.

Consell Insular de Formentera i PIMEF celebren una jornada per animar les empreses locals a presentar-se a les licitacions públiques

El Consell Insular de Formentera i la PIMEF celebraran el pròxim dia 30 de novembre, a les 19 hores en la seu de la patronal, una jornada informativa sobre la contractació pública per a petites i mitjanes empreses.

Segons ha explicat la gerent de PIMEF, Lídia Álvarez, l’objectiu d'aquesta jornada és “animar les empreses locals a presentar-se als diferents concursos que treu l'administració insular” i que tenguin eines que els facilitin a les presentar-se a les licitacions públiques.

Per la seva part el conseller de Promoció Econòmica, José Manuel Alcaraz, ha assenyalat que des del Consell "estam molt interessats que es presentin empreses locals a les pròximes licitacions en igualtat de condicions que les que es presenten de fora".

La jornada consistirà en una xerrada impartida per tècnics del Consell Insular de Formentera, i posteriorment s'obrirà un debat entre empresaris i administració per a conèixer de primera mà que traves s'estan trobant les petites i medianes empreses de l'illa a l'hora de presentar-se a aquestes licitacions, buscar solucions als problemes que plantegen i resoldre qualsevol tipus de dubte que tenguin sobre els concursos públics de l'administració.

El Consell Insular de Formentera ha rebut 67.038,78 del SOIB per contratactar a sis persones desocupades

El Consell Insular de Formentera ha rebut una subvenció del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB)
per impulsar l’ocupació a l’Illa de Formentera, a través del programa SOIB Reactiva, convocatòria 2023.
Aquesta convocatòria concedeix al Consell Insular de Formentera un import de 67.038,78 euros i, permetrà
contractar un total de sis persones desocupades, amb previsió que les persones seleccionades comencin a
treballar a partir del pròxim mes de desembre, durant un període de sis mesos.
Per a aquesta convocatòria 2023 del programa SOIB Reactiva es seleccionaran els següents perfils profes-
sionals:
Línia 1: joves desocupats, menors de 30 anys
 1 Dinamitzador/a Sociocultural
 1 Auxiliar Administratiu/iva
 1 Operari/ària Polivalent
 1 Operari/ària de Neteja
Línia 2: dirigida a persones desocupades de 30 anys o més, en situació d’atur de llarga durada
 1 Auxiliar Administratiu/iva
 1 Operari/ària de Neteja
Els interessats es poden inscriure seleccionant l’oferta corresponent. Les inscripcions a les ofertes es poden
fer a través del portal web del SOIB, en el següent enllaç: https://soib.es/soib-reactiva/. Per a les ofertes de
la Línia 1, es poden inscriure fins al dilluns 27 de novembre de 2023 i, per a la Línia 2, a partir del dijous 23
de novembre de 2023 fins al dijous 30 novembre de 2023, ambdós inclosos.
La convocatòria SOIB Reactiva 2023 ha estat promoguda pel SOIB i ha comptat amb el finançament del
Fons Social Europeu Plus (FSE+).

El Consell de Formentera inicia els treballs de la xarxa de clavegueram des Ca Marí, amb l'execució de la primera fase per un import de 303.370,74 euros

El Consell Insular de Formentera està executant les obres de la primera fase del projecte de dotació de la xarxa de clavegueram públic en el nucli urbà des Ca Marí. L'objectiu d'aquests treballs és que les aigües residuals d'aquesta zona deixin de tractar-se en instal·lacions privades i es canalitzin a l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) de Sant Francesc.

Per a això cal construir la nova xarxa que transcorrerà pel nucli urbà, la qual cosa es denomina la xarxa de baixa, a més d'instal·lar canonades i pous de registre, així com les escomeses, i un bombament amb la finalitat d'impulsar les aigües residuals a la xarxa que baixa del Pilar de la Mola fins a la EDAR de Sant Francesc.

El pressupost total de les dues fases amb les quals compta el projecte ascendeix a 1.500.000 euros, dels quals 1.250.000 provenen de l'Impost de Turisme Sostenible i els 250.000 restants de fons propis del Consell.

Aquesta primera fase es va licitar per un import de 360.854,94 euros, IVA inclòs, i finalment es va adjudicar per 303.370,74 euros, IVA inclòs, a l'empresa ACCYNIA Enginyeria S.L.

Les obres varen començar el passat 1 de novembre i està previst que finalitzin el 2 de febrer de 2024.

Més articles...

Pàgina 6 de 403

6