• Català
  • Castellano
  • English

Notícies

S’obri el termini per l’adjudicació de les casetes del Mercat Nadalenc

mercat-nadal-132El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Comerç, informa que avui s'ha obert el termini de presentació de sol·licituds per l'adjudicació de les casetes del Mercat Nadalenc de l'any 2019-20. Aquestes sol·licituds es poden presentar fins al 31 d'octubre a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) i també telemàticament a l’oficina virtual del Consell (OVAC).

El Mercat Nadalenc, que organitza el Consell per tal de dinamitzar les festes nadalenques amb els comerços que queden oberts a l'hivern, i els artesans amb carta d'artesania que viuen i treballen a Formentera a l'hivern, s'inaugurarà el 29 de novembre i se celebrarà fins al 6 de gener de 2020, ambdós inclosos, a la plaça de la Constitució de Sant Francesc Xavier.

El Consell de Formentera adjudicarà un màxim de vuit casetes per a la venda de productes al Mercat Nadalenc; quatre casetes seran adjudicades a comerços i artesans i les altres quatre seran adjudicades pel sector de la restauració.

També podran formar part del Mercat Nadalenc, amb un màxim de tres casetes, altres comerços, serveis de restauració i artesans, que siguin propietaris de casetes amb les mateixes dimensions i tipologia que les pròpies del Consell de Formentera, en cas d'haver-hi més de tres casetes s'adjudicaran per rigorós ordre de registre d'entrada.

El Consell de Formentera, a més, instal·larà un envelat perquè, rotatòriament, puguin realitzar la venda de productes alimentaris, els centres educatius, parròquies i ONG, que presentin sol·licitud. Per altra banda, el Consell de Formentera considera que el mercat de Nadal ja ha superat la prova dels quatre primers anys per consolidar-se, i per això, els adjudicats ja no han d'estar exempts del pagament de la taxa d'ocupació de via pública. Així, s'aplicarà el pagament de la taxa de via pública, segons l'establert a l'ordenança fiscal reguladora de la taxa per l'ocupació de terrenys d'ús públic per taules i cadires amb finalitat lucrativa i per l'ocupació de la via pública o terrenys d'ús públic amb llocs, barraques, casetes de venda, espectacles o atraccions, indústries de carrer i ambulants i rodatge cinematogràfic. (BOIB 51 de 16-04-2013). Els adjudicataris de casetes destinades a restauració hauran de realitzar el pagament d'una taxa de 576€, mentre que els adjudicataris de casetes destinades a comerç, hauran de realitzar el pagament d'una taxa de 216€.

Entre totes les sol·licituds que es presentin dins el termini establert i que compleixin amb els requisits exigits, se'n faran dos sortejos (restauració i comerç) davant el secretari del Consell.

Règim de regulació provisional del Mercat Nadalenc i sol·licitud: http://www.caib.es/eboibfront/ca/2019/11062/627418/regim-de-regulacio-provisional-del-mercat-nadalenc


15 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Inaugurada l'exposició de Rios Beltran “Formentera, La Isla Infinita”

foto-expo-rios-beltran1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que ahir a les 20h es va inaugurar a la Sala d'Exposicions de l'Ajuntament Vell la mostra Formentera, La Isla Infinita de Rios Beltran. La mostra recull 19 obres d'aquest autor català al qual li agrada visitar Formentera fora de temporada, quan l'illa mostra la seva cara més calmada tal com reflexa a les seves pintures, segons ha detallat.

La mostra es pot visitar fins al pròxim 26 d'octubre de dimarts a dissabte d'11 a 14 i de 18 a 20h.


15 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera traça un full de ruta per millorar la sostenibilitat de l’illa dins el Fòrum Posidonia Project

foto spp 2019 2Avui se celebra el III Fòrum Posidonia Project a Formentera. La presidenta del Consell i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer ha estat l'encarregada de donar la benvinguda a l'acte. Ferrer ha destacat que "Formentera és un territori petit que ha tengut sempre clara la necessitat de treballar cap a la sostenibilitat". "Una bona mostra d'això és el Save Posidonia Project, que va començar a l'any 2017, a més aquest any es compleixen 20 anys de la declaració de les praderies de posidònia com a Patrimoni de la Humanitat, i la seva protecció és un dels nostres reptes", segons ha recordat Alejandra Ferrer.

Tot i que el camí s'ha iniciat la presidenta ha reconegut que "queda molta feina per fer". "Però si hi ha voluntat política, social i empresarial encara és possible posar-hi remei, ja que "coneixem els problemes però també les solucions". Precisament per trobar aquestes solucions ahir es varen iniciar les jornades del fòrum creant grups de treball per marcar objectius concrets relacionats amb l'aigua, els residus, els plàstics, la mobilitat terrestre i marítima, la transició energètica i la posidònia.

Alejandra Ferrer ha anunciat que Formentera s'ha adherit a la declaració de turisme sostenible i ha adoptat els objectius de desenvolupament sostenible en vista al 2030. "Són 17 objectius de desenvolupament sostenible que esperem que el teixit social i empresarial de Formentera també faci seus, però treballar per ser sostenibles ja no és una opció, sinó que és responsabilitat de tots".

Objectiu 2021

Per últim, el biòleg marí Oscar Esparza ha presentat les conclusions dels grups de treball que es varen reunir ahir durant tota la jornada per debatre i traçar el full de ruta de Formentera 2021 per treballar cap a la sostenibilitat de l'illa.

En concret s'han establert els següents reptes i plans d'acció:

- Repte 1: treballar cap a la implantació residu 0 a Formentera.
Pla d'acció 1: erradicar els plàstics d'un sol ús i apostar per crear un sistema de dipòsit de devolució i retorn.

- Repte 2: millorar l'eficiència energètica a l'illa amb el foment d'energies renovables.
Pla d'acció 2: elaborar un pla d'eficiència energètica i renovable en l'empresa turística, administració i habitatges.

- Repte 3: reduir l'ús de vehicles contaminants entre el sector empresarial i la ciutadania.
Pla d'acció 3: incentivar a empreses i ciutadans en l'ús de mitjans de transport no contaminants.

- Repte 4: regular el flux de visitants adaptant-lo a la necessitat de càrrega que pot suportar Formentera.
Pla d'acció 4: elaborar un pla de regulació participativa i gestió eficient del tràfic marítim de línies regulars que també permetrà acabar amb el problema dels fondejos descontrolats en el litoral de l'illa.

Durant els pròxims 2 anys es treballarà de manera activa amb el sector social i empresarial per aconseguir pas a pas aquests objectius. S'espera tenir resultats en el 2021, quan es torni a fer el Fòrum Posidonia Project de gran format.

Conferències i taules redones

Durant tota la jornada s'estan realitzant conferències d'experts en matèria mediambientals i de sostenibilitat turística, social i econòmica. Així mateix, es realitzaran dues taules redones, una de turisme sobre "La sostenibilitat com a pilar de la competitivitat turística" i altra de medi ambient "La petjada de carboni. Mesurem l'impacte que ocasionem?".

Demà dissabte continuaran les activitats amb un "cleanup" i una sortida en vaixell perquè la premsa especialitzada que ha vengut per explicar l'esdeveniment conegui de primera mà perquè la posidònia és Patrimoni de la Humanitat.


11 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Canvi horari Far de la Mola

foto erro far 1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que demà dimarts 15 d'octubre es canvia l'horari d'obertura del Far de la Mola. A partir del 15 d'octubre l'horari serà de dimarts a dissabte, de 10 a 14 h. Diumenge i dilluns: tancat. D'aquesta manera el Far de la Mola es podrà visitar durant tot l'any.

Recordem que aquest espai cultural i educatiu es va obrir el passat 1 de juliol. El far ha quedat dividit en dues àrees expositives. D'una banda, una exposició permanent amb el mar com a eix principal, tractada des de diferents vessants: el medi marí, l'aprofitament dels seus recursos, la navegació i els senyals lumínics. I per una altra, una àrea reservada a exposicions artístiques de caràcter temporal.

En aquesta darrera zona, des del passat divendres 11 d'octubre està exposada la mostra Erró al Far. La mostra està formada per 12 litografies sobre paper, estampades a color i datades entre els anys 2001 i 2012, pertanyents al fons que el mateix artista va donar a l'àrea de Cultura del Consell Insular de Formentera.

L'entrada general té un preu de 4,50 euros. Per als residents de Formentera, menors de 18 anys i persones en atur l'entrada és gratuïta, mentre que pensionistes i estudiants paguen un preu reduït de 2,5 euros.


14 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

S’obri el període d’inscripció pel taller d’Hort Infantil

foto-hort-infantil1El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Sector Primari, informa que el pròxim dilluns 14 d’octubre s’obre el període d’inscripció per al curs d’Hort Infantil. Aquest taller dirigit a infants d’entre 4 i 12 anys es farà els dissabtes al matí. Els interessats es poden apuntar a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà o telemàticament a través de l’OVAC. El curs començarà el pròxim dissabte 26 d’octubre i finalitzarà el 20 de juny.

El curs dirigit per l’especialista Lorna Hernández té per objectiu “promoure el coneixement del cultiu de la terra de forma ecològica i tradicional”, segons ha explicat el conseller de Sector Primari Josep Marí, “a la vegada que es promou el respecte als companys i al medi natural”, ha afegit.

L’hort infantil està ubicat al costat de la Capella de Sa Tanca Vella a Sant Francesc. Els infants es dividiran en dos grups, el primer pels boixos de 4 a 7 anys, es reunirà dissabte entre les 10 i les 11.45h, i el segon per al·lots de 8 a 12 anys es farà també els dissabtes de 12.15 a 14h. Les classes són gratuïtes.

10 d'octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 7 de 171

7