• Català
  • Castellano
  • English

News

El Consell Insular de Formentera comprova amb un robot submarí que les restes del iot enfonsat la setmana passada no aboquen cap contaminant

El president del Consell Insular de Formentera, Llorenç Córdoba, ha assenyalat que, segons les últimes informacions que maneja la institució, donada la profunditat en què es troben les restes del iot enfonsat la setmana passada i la seva situació, Capitania Marítima creu que és possible que la millor opció sigui no reflotar-lo i deixar-lo com un derelicte ja que tractar de treure'l podria ser perjudicial per al medi ambient.

“L'important d'aquest assumpte era saber quina contaminació podia provocar aquest iot enfonsat”, ha reconegut Córdoba. “Des de Capitania Marítima ens han dit que s'ha cremat tot el combustible en l'incendi. El que queda de vaixell és molt poca cosa perquè són vaixells de fibra i quan va cremar es va cremar pràcticament tot”. Cosa que ha pogut comprovar el Consell Insular, que va sol·licitar la col·laboració d'un pescador, David Sánchez Colomar, per baixar un robot amb càmera a 60 metres de profunditat a les 48 hores de l'enfonsament del iot a la zona on està l'embarcació. “Hem baixat el robot amb càmera a 60 metres i hem fet una visualització de les restes que han quedat. Ha quedat molt poca cosa. Sembla que és un fons pla que no ha de donar problemes i, sobretot i el més important, veiem que no hi ha fugides del dipòsit de combustible ni d'oli i al voltant del derelicte està net”.

El president insular ha indicat així mateix que des de la institució s'ha estat vigilant fins al moment cada dia la zona de l'enfonsament per controlar que no hi hagi cap mena de contaminació. “El que sí que és veritat és que surten plàstics d'aquest vaixell, i en continuaran sortint durant unes setmanes, i el que fem és enviar els vaixells de neteja del litoral perquè vagin recollint aquests residus perquè no arribin a la costa”.

Primera presa de contacte entre el Consell de Formentera i la Conselleria balear de Turisme, Cultura i Esports

L'equip de Govern del Consell Insular de Formentera s'ha reunit aquest migdia amb el conseller balear de Turisme, Cultura i Esports, Jaume Bauzà, i amb els directors generals de Turisme, Josep Aloy, de Cultura, Pedro Vidal, i d'Esports, Joan Antoni Ramonell, en una primera presa de contacte per valorar la situació actual i buscar línies de col·laboració futura.

El president del Consell, Llorenç Córdoba, ha agraït l'interès que estan mostrant per l'illa de Formentera els consellers del Govern balear en el poc temps que porten en el càrrec. Ha destacat així mateix que aquesta reunió es tracta d'una primera presa de contacte per avaluar la situació després del canvi de color polític en totes dues institucions. “Tant en el Govern com en el Consell ha canviat l'opció política, i el que estam és avaluant la situació inicial, i a partir d'aquesta situació aplicar el nostre programa”, ha indicat Córdoba.

El president insular ha destacat la sintonia entre totes dues delegacions i ha assegurat que en el poc temps que han disposat en aquesta reunió “hem avançat molt” en qüestions com la llei turística, esports, cultura i museïtzació “que és una cosa de la qual es parla molt a Formentera però que fins ara no s'havia aconseguit fer res. Estam replantejant-nos amb quines coses continuar i en quines coses cal fer algun canvi”, ha puntualitzat.

Quant a la Llei Turística, Llorenç Córdoba ha demanat que es respecti la independència de cada Consell insular i de cada illa, “que és el que no es va fer amb aquesta llei”. En aquest sentit, ha assenyalat que “el que se'ns volia imposar des de l'anterior equip de Govern balear és un treball que des de Formentera ja teníem fet. Teníem un Pla Territorial Insular modificat, un sostre de places turístiques, uns reglaments i una sèrie de coses que amb aquesta llei imposada el que varen fer va ser refredar-ho tot. Estam pendents que ens diguin que hi haurà una nova llei turística, que serà més pràctica i sobretot que comptaran amb nosaltres per elaborar-la perquè sabem que a Formentera tenim un sector turístic diferent i aquesta possibilitat d'adaptar la llei turística a Formentera és una cosa que no ens havien ofert en anys anteriors”.

Córdoba ha recordat que a Formentera està molt vinculat turisme i esport, ja que les principals proves estan situades a principi i final de temporada per a tractar de desestacionalitzar “però cal no oblidar que són proves esportives i hem parlat de les que tenim, les que cal potenciar i si se’n pot fer alguna de nova”.

Per la seua part, el conseller balear de Turisme, Cultura i Esports, Jaume Bauzà, ha assenyalat que aquesta visita s'emmarca dins dels primers contactes “que consideram que hem de tenir amb els diferents consells”, i s'ha traslladat amb tot el seu equip “per posar-nos cara tots i posar-nos a la seua disposició i començar a col·laborar. Tenim moltes metes en comú en aquestes tres àrees i cal començar a treballar”. Unes metes que passarien per l'elaboració d'una nova llei turística “de la mà dels consells, dels sindicats, de la patronal i de tot aquell que vulgui aportar” ja que es tractarà de “un nou marc que després han d'aplicar els consells, per la qual cosa no té sentit fer-ho a la seva esquena”. “Hem d'anar de la mà per a fer la millor llei possible amb una visió a llarg termini en la qual tots els sectors puguin aportar”, ha manifestat Bauzà.

El Consell de Formentera es reuneix amb propietaris de concessions de platges i socorristes reactius per informar-los sobre les exigències normatives relatives a material de salvament i titulacions

El Consell Insular de Formentera ha realitzat al llarg de la jornada d'avui, en torn de matí i de tarda, una reunió informativa amb els propietaris i els socorristes de les diferents concessions de platges de l'illa per recordar-los el material que els exigeix tenir la legislació vigent, les titulacions que han de tenir aquests treballadors, ajudar-los en els dubtes que puguin tenir i recordar-los el protocol d'actuació dels socorristes davant una emergència, bé sigui en una platja amb servei de vigilància de la institució o en una que no en tengui.

El Consell ha pres aquesta mesura, després d'haver realitzat una sèrie d'inspeccions per aquestes concessions i haver comprovat que algunes d'elles no comptaven amb el material obligatori exigit i que en d’altres, dit material estava incomplet.

Segons dicta la llei, les concessions de platja han de tenir un socorrista reactiu, és a dir, una persona que en cas d'emergència ha d'estar localitzada i el material necessari per poder realitzar una primera intervenció fins que arribin els serveis d'emergència. Aquests socorristes reactius estan inclosos dins del Pla d'emergències del Consell, per la qual cosa el coordinador municipal del servei de salvament i socorrisme, Marco Antonio Lage, ha optat per convocar aquesta xerrada informativa per deixar clares totes les exigències normatives, unificar criteris i resoldre dubtes.

La Policia Local de Formentera immobilitza un taxi pirata que exercia entre ses Illetes i el port de la Savina

La Policia Local de Formentera ha confiscat un vehicle que exercia de taxi pirata en el trajecte de ses Illetes al port de la Savina. Els agents havien rebut nombroses queixes de taxistes sobre un vehicle que exercia de taxi pirata de manera habitual en aquesta zona de l'illa, per la qual cosa varen procedir a muntar un operatiu per confirmar aquestes sospites.

En la jornada d'ahir els policies varen poder comprovar que el vehicle en qüestió exercia de taxi pirata, per la qual cosa varen procedir a immobilitzar-lo i a aixecar la corresponent acta de denúncia. El cas passarà ara al departament de Mobilitat perquè iniciï l'expedient sancionador.

En cas que el propietari vulgui recuperar el seu vehicle, haurà de realitzar un pagament de 6.001 euros. En l'operatiu, a més de la Policia Local, han participat els departaments Jurídic i de Mobilitat del Consell Insular de Formentera.

El Consell Insular de Formentera presenta Sa Fireta, una iniciativa d'oci itinerant dirigida a nens i famílies, tant residents com turistes

El Consell de Formentera ha presentat aquest matí Sa Fireta, una iniciativa d'oci per als nens tant residents com visitants que es durà a terme itinerantment de dilluns a divendres en horari de 19.30 a 22.30 hores per totes les localitats de l'illa.

En la presentació han estat el conseller de Promoció Econòmica i Administració Insular, José Manuel Alcaraz, la consellera de Joventut, Majors, Igualtat i Participació, Eva Nieto, el conseller de Turisme, Innovació i Habitatge, Artal Mayans i el propietari de l'empresa Cabrioles castells inflables, Alfredo Montero.

‘Sa Fireta’ consisteix en la instal·lació de castells inflables, jocs tradicionals i minigolf en un espai adequat i segur dins de les localitats. Es muntarà cada dia en cadascun dels pobles, seguint la mateixa fórmula que els mercats artístics, artesans o la música a les places.

José Manuel Alcaraz ha indicat que ‘Sa Fireta’ “servirà per a dinamitzar els pobles en la temporada estival, a més dels comerços i els restaurants de les localitats en què s'instal·li”. “Tots els sectors sortiran beneficiats d'aquesta iniciativa pensada per als més petits”, ha reconegut.

D'aquesta manera, els dilluns ‘Sa Fireta’ s'instal·larà al port de la Savina coincidint amb ‘Música en viu del dilluns al port’. Els dimarts la seva ubicació serà Sant Francesc, els dimecres a la Mola coincidint amb la fira artesanal, els dijous as Pujols, a la plaça d’Europa i els divendres a Sant Ferran coincidint amb les Jam Sessions.

L'horari establert per a Sa Fireta “permetrà incentivar el sector de la restauració, creant una sinergia entre l'oci infantil i els establiments de restauració, que no sols afavorirà els negocis locals, sinó que també crearà un ambient animat i agradable per a tothom”, ha manifestat el conseller de Promoció Econòmica.

Tenir una activitat d'aquest tipus oferirà opcions addicionals al sector hoteler, ja que podran promoure aquesta fira com una opció d'entreteniment per a les famílies que s'allotgen a l'illa i proporcionar als turistes una experiència completa, constituint d'aquesta manera un valor afegit per a les famílies que ens visiten, més enllà dels atractius de sol i platja.

El cost d'aquesta iniciativa fins al 15 de setembre és de 12.000 euros, que a causa de l'estat de les arques insulars serà sufragat en la seva gran majoria, 9.000 euros per l'empresa d'aigua Cabreiroa, “que no va dubtar ni un instant a atendre la crida del Consell Insular per tirar endavant aquest projecte”, segons ha explicat la consellera Eva Nieto. A més del finançament, Cabreiroa aportarà també 2.500 botelles d'aigua, que seran gratuïtes per als nens i famílies que assisteixin a Sa Fireta.

More Articles...

Page 15 of 403

15