La Conselleria de Benestar Social presenta la nova tècnica de l'àrea de dependència

Des de l’entrada en vigor de la llei de Promoció i Autonomia, ja s’han tramitat 110 expedients de persones dependents
La consellera de Benestar Social i Joventut del Consell de Formentera, Margalida Font, ha presentat aquest matí la nova tècnica encarregada de l’àrea de dependència, que ha estat contractada gràcies a un conveni amb la Fundació d’Atenció i Suport a la dependència i promoció de l’Autonomia Personal.
La creació d’aquesta plaça ha estat una demanda per part de la ciutadania, que permetrà agilitzar els aspectes burocràtics i donar una resposta més propera i integrals als usuaris. La tècnica de dependència serà l’encarregada de tramitar tota la documentació en aquesta matèria, realitzarà les valoracions oportunes sobre les sol·licituds, i elaborarà el Pla Individualitzat d’Atenció (PIA) per a oferir el millor servei adaptat a cada usuari.
La interconnexió amb la base de dades del Govern Balear, permetrà fer un seguiment detallat dels expedients i de la seva resolució, pel que es dona una atenció molt més personalitzada.
Des de l’entrada en vigor de la Llei de Promoció de l’Autonomia Personal i Atenció a les persones en situació de dependència el dia 1 de gener de 2007, la conselleria de Benestar Social de Formentera ha tramitat 110 expedients. S’ha de destacar que fins a dia d’avui no es disposen d’instal·lacions per atendre a les persones dependents, fet que quedarà solucionat amb la propera inauguració del centre de dia a finals d’any.
Aquesta llei finança els serveis a les persones dependents, que requereixen de prestacions socials per trobar-se amb una discapacitat moderada o severa, psíquica o física, persones majors o infants, entre altres situacions de dependència. Els graus establerts per aquesta llei son:
Grau I: dependència moderada: quan la persona requereix ajuda per a realitzar activitats quotidianes, al menys un cop al dia, o té necessitats de suport intermitent i limitat per a la seva autonomia personal.
Grau II: dependència severa: quan la persona necessita ajuda per a realitzar les activitats quotidianes de  la vida diària, dos o tres cops al dia, però no vol l’ajuda permanent d’una persona o té necessitats de suport extenses per a la seva autonomia personal.
Grau III: gran dependència: quan la persona necessita ajuda per a realitzar les seves activitats quotidianes molts cops al dia, i que, per la seva pèrdua d’autonomia física, mental, intel·lectual o sensorial, necessita de l’ajuda indispensable i contínua d’una altre persona o té necessitats de suport generalitzades per a la seva autonomia personal.  
La contractació de la nova tècnica, amb una experiència de més de dos anys a la Fundació d’Atenció i Suport a la dependència, té un cost de 36 mil euros anuals i aplicarà els fonaments bàsics de la llei, que donen prioritat a la tele-assistència, l’ajuda domiciliària i els centres de dia.