• Català
  • Castellano
  • English

La web de reserves per circular a Formentera durant els mesos de juliol i agost ja està en funcionament, www.formentera.eco

foto-presentacio---web-reserve1El Consell de Formentera ha fet avui la presentació de la web de reserves www.formentera.eco davant el sector turístic i ciutadans interessats a conèixer com funciona el nou portal de reserves per aconseguir l'autorització per circular a Formentera durant els mesos de juliol i agost.

A la presentació, feta avui a les 10h a la Sala de Plens, el president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, ha explicat totes les passes donades des que el Consell d'Entitats va fer l'any 2014 una petició: "la regulació de l'entrada de vehicles de Formentera per evitar que les nostres carreteres se saturin en els mesos centrals de la temporada".

"Des d'aquell moment des del Consell de Formentera hem treballat per aconseguir aquesta regulació i per fi l'any 2019, el 29 de gener es va aprovar la llei per la sostenibilitat mediambiental i econòmica de l'illa de Formentera, que ens ha permès ser competents per regular l'entrada de vehicles", segons ha destacat el president. Amb la capacitat de decisió des de Formentera, i amb el consens del Consell d'Entitats i el Ple, s'ha delimitat el sostre de vehicles que podran circular per l'illa els mesos de regulació en aquest primer any d'implantació d'una mesura pionera a tot l'Estat. Per fer-ho possible s'ha creat el canal de tramitació que avui s'ha presentat.

Web: formentera.eco
La cap de Premsa del Consell de Formentera, Elena Trinidad, ha fet la demostració de com funciona la web formentera.eco. El portal està dividit en 4 apartats, el primer és el motor de recerca perquè els turistes triïn els dies que volen venir a Formentera a través d'un calendari i realitzin la seva reserva. Els turistes hauran de pagar 1€ al dia per cotxe, i 0,5€ per motocicleta per formalitzar la reserva. Només realitzar la reserva sel's enviarà un email perquè comprovin que s'ha realitzat amb èxit, i després un altre perquè efectuïn el pagament.

La segona part està dedicada a les persones, empreses o vehicles amb condicions especials que amb un sol tràmit realitzaran l'autorització per tota la temporada. En aquest apartat s'inclouen els residents de Formentera que podran fer les noves altes dels seus vehicles per obtenir l'autorització que en aquest cas és gratuïta i no té límit de quota.

Al tercer apartat s'ha introduït un apartat de comprovació perquè els usuaris comprovin que han realitzat la reserva correctament introduint el número de la seva matrícula. Per últim, hi ha un apartat amb tota la informació del projecte, on també es posarà material per descarregar i compartir amb els usuaris, i es penjaran els horaris del transport públic, entre altres informacions.

Acreditació automàtica
El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha recordat que tots els vehicles acreditats per aparcar a la zona blava i verda de Formentera obtindran automàticament la seva acreditació per circular els mesos de juliol i agost sense necessitat d'haver de fer la sol•licitud. Al mes de maig es preveu que la informació ja hagi estat sincronitzada entre aquest portal i la base de dades del Consell de Formentera i així els ciutadans que ho desitgin puguin comprovar que l'autorització és correcta.

A més, el conseller ha recordat que els llogaters de vehicles podran fer les autoritzacions en bloc pels vehicles d'una mateixa empresa, en aquest cas el Consell de Formentera durant el mes de maig contactarà amb ells per facilitar-los un usuari i contrasenya. Amb aquestes dades accediran a l'apartat específic creat per a ells dins condicions especials per obtenir l’autorització fent un únic tràmit per tots els seus vehicles.

Visió turística
Per part seva, la consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha destacat que la web s’ha fet amb col•laboració de la seva àrea per aconseguir que la imatge del projecte vagi en la mateixa línia que la de promoció turística. En concret, s’han fet servir fotografies del banc d’imatges de Turisme per donar una visió sostenible de Formentera. Així mateix des de l’àrea de Turisme es porta donant informació a la web i presentant aquest projecte a les diferents fires des d’inicis d’any amb una molt bona acollida a nivell internacional.

Alejandra Ferrer ha concretat que “els turistes de fora de l’Estat no solen venir amb els seus vehicles a la nostra illa, però a les fires de promoció hem detectat que s’han interessat molt per aquesta mesura”. “Hem explicat el projecte i ha tengut una rebuda molt positiva, perquè entenen que serveix per protegir el nostre territori, que és el motiu principal pels que els nostres turistes ens visiten”, segons ha declarat.

La web estarà en 6 idiomes, avui el tret de sortida ha estat en català, demà estarà online ja la versió en castellà i anglès i durant el mes de maig estarà també en italià, francès i alemany.


15 d’abril de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera