• Català
  • Castellano
  • English

Balanç dels primers 15 dies de la posada en marxa de la regulació d’entrada i circulació de vehicles de Formentera

imatge-carretera-de-la-mola foEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, informa que la mitjana de vehicles autoritzats per circular per l’illa durant la primera quinzena de juliol ha estat de 19.183 vehicles entre turismes i motocicletes, tant de visitants com de residents, així com altres vehicles amb característiques especials.

Pel que fa als turistes i visitants 1.168 han obtingut l’autorització per circular amb els seus vehicles, 7.720 residents de Formentera han obtingut també l’acreditació, així mateix 2.594 turismes de lloguer i 6.257 motocicletes de lloguer han obtingut les seves autoritzacions de circulació. Aquesta és la mitjana de dades dels primers 15 dies de posada en marxa d’aquesta mesura pionera a tot l’Estat.

S’esgoten les primeres quotes
Pel que fa a les quotes, segons les diferents categories, aquesta primera quinzena de juliol s’han esgotat les primeres quotes. La quota de turismes de residents d’Eivissa ha arribat al seu límit els 2 primers caps de setmana de juliol. Les peticions d’eivissencs que excedien aquesta quota han passat a la quota de turismes de visitants general.

L’altra quota esgotada és la de motocicletes de residents a Eivissa, la qual s’ha superat tots els dies de la primera quinzena de juliol. Però en aquest cas des del Consell s’ha detectat que algunes de les peticions eren de persones residents a Eivissa que treballaven a Formentera. “En el casos en el que s’ha pogut constatar aquest fet, hem canviat la tipologia de l’autorització deixant de nou places lliures pels residents d’Eivissa que desitgin venir a Formentera amb les seves motocicletes”, ha explicat el conseller de Mobilitat, Rafael González.

El conseller ha recordat que les navilieres segueixen col•laborant amb aquesta mesura i donant informació als turistes, “així tots els visitants que desembarquen amb el seu vehicle a Formentera coneixen la mesura, aconseguint un dels principals objectius d’aquest primer any de posada en marxa de la iniciativa”. Rafael González ha aprofitat per recordar a tots els formenterers que els seus vehicles també han d’obtenir el permís de circulació pels mesos de juliol i agost i que el poden tramitar de manera senzilla, i en un sol tràmit, al web www.formentera.eco.

Per últim, el conseller ha destacat que la càmera de lector de matrícules segueix enregistrant dades de tots els vehicles que passen pel carrer Almadrava, punt d’entrada i sortida de l’illa, i que encara que aquest primer any es prioritzarà que arribi la informació del projecte al màxim nombre de persones, la llei també preveu sancions per no tenir l'acreditació que van entre els 1.000 i 10.000€. L'autorització és gratuïta pels residents de Formentera i també els residents de les altres illes. Els turistes han de pagar 1€ al dia per turisme, i 0.5€ per motocicleta.

Mitjana de vehicles autoritzats durant primera quinzena de juliol de 2019:

Turismes de visitants 657
Motos de visitants 97
Turismes de visitants residents a Mallorca i Menorca 91
Motos de visitants residents a Mallorca i Menorca 27
Vehicles elèctrics de visitants 44
Vehicles híbrids de visitants 21
Turismes de visitants residents a Eivissa 211
Motos de visitants residents a Eivissa 20
Vehicles de persones residents a Formentera 7720
Vehicles de persones propietàries d'una segona residència 413
Vehicles de persones residents a Eivissa que treballen a Formentera 60
Vehicles de persones amb mobilitat reduïda 32
Vehicles d'empreses radicades a Formentera 379
Vehicles d'empreses de transport de mercaderies 359
Vehicles oficials i de servei públic 40
Vehicles de serveis d’interès públic 124
Maquinària industrial 32
Vehicles clàssics o històrics 5
Turismes de lloguer 2.594
Motos de lloguer 6.257

Total 19.183

18 de juliol de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera