• Català
  • Castellano
  • English

Es presenta l'estudi d'operativitat del port de la Savina

Foto Operativitat La SavinaLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, el president d'Autoritat Portuària, Joan Gual de Torrella, el conseller de Mobilitat del Govern, Marc Pons i el director general de Transport Aeri i Marítim de les Illes Balears, Xavier Ramis han fet avui una roda de premsa per explicar l'estudi s'obre operativitat marítima al port de la Savina i les noves propostes per a la mobilitat de les embarcacions al port.

Alejandra Ferrer ha explicat que aquest estudi, fet per Autoritat Portuària de Balears, va ser una petició del Consell de Formentera per fer més sostenibles mediambientalment les connexions marítimes entre Formentera i Eivissa, que segons ha recordat passen per el Parc Natural de ses Salines. “En la darrera dècada hi ha hagut un gran increment de freqüències així com de visitants, en cap moment volem restringir l'arribada de persones però sí millorar el servei, la seva seguretat i sostenibilitat mediambiental i econòmica”.

Actualment al mes d'agost poden arribar a haver 97 freqüències diàries, amb una ocupació mitjana que no arriba al 30%, segons ha explicat el conseller balear de Mobilitat, Marc Pons. Amb l'aplicació de les recomanacions d'aquest estudi, fet per la Universitat Politècnica de Madrid, es reduiran un 30% les freqüències, davallant les connexions a 68 diàries en temporada alta, i es garantirà que hi hagi oferta de passatges suficients així com d'horaris.

El president de l'APB ha explicat que totes les administracions han consensuat aquesta solució, i ha destacat que ara hauran de treballar conjuntament amb les navilieres per poder posar-la en marxa aquesta temporada. L'estudi assenyala la necessitat de fer canvis en els horaris de sortida dels vaixells de les línies regulars per evitar la simultaneïtat de les maniobres, minimitzant els possibles riscos operatius, de manera que recomana augmentar l'horari de sortides dels actuals 30 minuts a 60 minuts.

Abans de la roda de premsa hi ha hagut una reunió amb els representants de les navilieres per traslladar la proposta. A l'acte també ha assistit el conseller de Mobilitat insular, Rafael González.

10 de juny de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera