• Català
  • Castellano
  • English

Formentera inicia avui el tercer estiu de regulació de la circulació de vehicles

foto 2021 for.ecoEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, informa que avui s’inicia la regulació de formentera.eco. A partir d’avui dijous 24 de juny i fins al 7 de setembre tots els vehicles que circulin per Formentera hauran de tenir en vigor l’autorització de circulació. “Aquest és el tercer estiu d’aplicació i per primera vegada el període de regulació s’amplia a la darrera setmana de juny i primera de setembre, tal com vàrem acordar al Consell d’Entitats”, segons ha explicat el conseller de Mobilitat, Rafael González.

Rafael González ha fet una lectura positiva d’aquest primer dia de regulació en què hi ha autoritzats per circular un total de 15.390 vehicles. Les xifres desglossades són:

Turismes de visitants 501
Motos de visitants 71

Turismes de residents a Eivissa 181
Motos de residents a Eivissa 20

Turismes de lloguer 2.410
Motos de lloguer 6.085

Vehicles de residents 5.549
Altres vehicles 573

Total 15.390
Informació actualitzada a les 9 hores del dia 24 de juny de 2021

En l’última setmana, la mitjana de reserves diàries de vehicles de visitants s’ha situat en 145; i a dia d’avui hi ha disponibilitat de quota en tots els dies del període de regulació, del 24 de juny al 7 de setembre.

Sostre de 2021
El nombre màxim de vehicles que podrà haver-hi a Formentera en circulació durant aquest estiu de 2021 ha quedat fixat en 20.591 vehicles, un 8 % menys que el 2019. L'objectiu és que per l'any que ve baixi un 4 % i per al 2023 un altre 4 %, amb la qual cosa en quatre anys s'haurà abaixat un 16 %.

En aquest sentit la presidenta del Consell, Alejandra Ferrer, ha destacat que una de les amenaces més grans que té Formentera és “la massificació”. “Pel que fa a la part terrestre de vehicles hem aconseguit donar-li solució amb aquest projecte i ara ens queda per endavant la regulació en l’àmbit marítim, tant en la freqüència de les línies regulars, com en la regulació del fondeig a tot el litoral de Formentera”, ha assenyalat Alejandra Ferrer.

Reserves
Els visitants han de treure les acreditacions dels seus vehicles al web formentera.eco. El tràmit es pot realitzar d’una manera àgil i ràpida. La taxa que hauran de pagar els visitants serà per cotxe: 1,00 €/dia, amb un import mínim de 5,00 €, i per moto (motocicletes i ciclomotors): 0,50 €/dia, amb un import mínim de 2,50 €. Per als residents de Formentera i la resta de les illes i per als vehicles elèctrics, l’acreditació és gratuïta, però s’ha de tramitar a la mateixa web.

Informació
Les navilieres que connecten l’illa amb embarcacions que permeten el transport de vehicles estan informant de la regulació a les seves webs en el procés de compra dels bitllets. D’aquesta forma es garanteix que la informació de la regulació arribi a totes les persones que vinguin a Formentera amb el seu vehicle.

D’altra banda, a Formentera hi ha 43 empreses amb autorització per llogar vehicles, les quals també han de tramitar les seves acreditacions mitjançant la plana web www.formentera.eco .

Controls
Aquest tercer any d’aplicació s’ha realitzat una millora en el control d’accés i sortida de vehicles a l’illa. Per una banda, s’han actualitzat i reubicat les càmeres de lectura de matrícules, situades a la Savina en un punt de pas a l’arribada i sortida de l’illa, per millorar la seva eficàcia. Així mateix, mitjançant senyals viàries, també s’ha millorat la informació en aquest punt de control.

Cal recordar que per als vehicles que circulin per Formentera sense autorització, la llei preveu sancions de com a mínim 1.000 euros.


24 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera