• Català
  • Castellano
  • English

Quadres fugaços, de Vicent Ferrer i Mayans

Roda de premsa presentació de Quadres fugaços, de Vicent Ferre i mayansL’Àrea de Cultura de Formentera i la conselleria de Cultura del Govern Balear es complauen a presentar l’obra de l’autor formenterer, Vicent Ferrer, Quadres Fugaços pertanyent a la col·lecció Paraula de dramaturg.
Aquesta col·lecció, com les seves homòlogues Paraula de Poeta i Paraula de Narrador, està dirigida tant al públic general com a l’escolar i té com a objectiu aproximar el lector a l’obra de l’autor escollit. En el cas de les escoles, la lectura pot ser complementada amb una visita a la classe de l’autor, que realitza una lectura/conferència que permet establir contacte entre l’alumne i l’escriptor i que fa veure la literatura com una cosa viva.
L’edició d’aquesta col·lecció és una de les accions previstes al Pla de Foment de la Lectura que impulsa la conselleria d’Educació i Cultura per tal de donar difusió i incentivar la lectura dels autors de la comunitat a través de llibrets de petit format.
L’acte tindrà lloc el divendres 3 de setembre i comptarà amb la intervenció d’actors balears com Enka Alonso, Pep Sardà i Àlvar Triay.

Quadres fugaços
Injectar vida a la paraula és permetre-li que descobreixi dreceres impensades dins cadascun de nosaltres. El teatre és doncs, un mecanisme d'indagació en les emocions.
Quadres fugaços. Divendres, 3 de setembre. 20.30 hores. Sala de plens del Consell Insular de Formentera.

Vicent Ferrer i Mayans
Vicent Ferrer i Mayans (Formentera, 1967). Estudià filologia a Barcelona i és professor de llengua i literatura. De jove, va fer de reparador de bicicletes i de guionista i il·lustrador al fanzine de còmic ADN. Des de 1996 ha escrit peces de teatre per a joves i algun intent de drama contemporani pretesament compromès, com les inèdites Tramuntana morta o Carnatge.
Obres
2000: Eren pesants, els gots (estrena: 2000)
2003: S’illa de ses dones (estrena: 2001)
2003: Cartutxos a la frontera (no representada)
2006: Lluny/Els captius d’Ibòsim (no representades)
2006: Snif... Snif... Corsaris! (no representada)
2007: En un somni de pirates (estrena: 2004)

Material acústic antiaïllant
El projecte "Material acúsctic antiaïllant" té com a objectiu donar a conèixer els autors teatrals de les Illes Balears a través d'un material promocional format per peces breus (de deu minuts) de 30 autors unides en un doble format: programa de ràdio (emès per ONA Mallorca) i un llibre cd amb les traduccions de les obres al castellà i anglès. Aquest llibre serà un vehicle publicitari que es donarà a conèixer a fires de teatre, encontres de dramatúrgia i centres de producció teatral que promoguin les noves dramatúrgies, tant dins l'estat espanyol com a Europa.
L'objecte del contingut d'aquest programa és doble: d'una banda vol apropar el teatre als ciutadans de Mallorca tot recuperant el teatre radiofònic i d'altra, vol servir com a incentiu per a la producció i interpretació del teatre fet a les nostres illes, donant suport als joves autors i autores teatrals així com als actors i actrius de la nostra comunitat.
D’acord amb el Protocol general signat dia 19 de juny de 2008 entre la conselleria d’Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears i els Consells Insulars per a la promoció de l’intercanvi d’espectacles teatrals entre les Illes Balears, la Direcció General de Cultura proposa la programació conjunta de representacions de música i arts escèniques mitjançant el que anomenarem Circuit professional d’arts escèniques i música de les Illes Balears.
El circuit es crea per tal d’afavorir els intercanvis culturals entre les Illes Balears. Podran optar a participar-hi aquells grups i artistes professionals residents a una de les illes que tenguin concertada una actuació a un teatre d’alguna de les altres illes. La inclusió de l’espai al circuit suposa l’obligació de programar durant l’any un mínim de 3 espectacles de música o arts escèniques de les altres illes inclosos al circuit.
Els grups i artistes han de ser professionals i han de poder facturar la seva activitat mitjançant una llicència fiscal (pròpia o d'un representant). Les companyies i formacions professionals de música, teatre i dansa que desitgin participar en el circuit d'espectacles i concerts han de trametre prèviament a la Direcció general de Cultura informació completa de la seva proposta artística per tal que aquesta figuri a la web teatreib.cat o musicaib.cat. Aquestes webs seran el catàleg de les produccions que els espais podran contractar en el marc del circuit.
La inclusió en el circuit suposa la contractació conjunta de l’espectacle entre l’entitat titular de l’espai escènic i la D. G. de Cultura. Aquesta aportarà el 30% del caixet, a més de les despeses de transport i allotjament. En el cas que es facin dues o més funcions a una mateixa illa, el percentatge aportat per la D. G. de Cultura serà del 50 %. Les funcions a Formentera tendran sempre el 50 % de percentatge cobert per la D. G. de Cultura. En qualsevol cas, la quantitat màxima a percebre per part de la D.G. de Cultura serà de 2.995€.