• Català
  • Castellano
  • English

L'escola d'estiu de Formentera s’estabilitza amb una mitjana de 200 nens i nenes que gaudeixen d’un ampli ventall d’activitats durant juliol i agost

cnenes_webUn any més, l’escola d’estiu de Formentera s’ha desenvolupat sense incidències, amb bona acollida entre les famílies de Formentera, que s’adhereixen a aquesta iniciativa com un recurs socioeducatiu que té com a objectiu promoure alternatives per l’ús adequat del temps de lleure, alhora que potencia el desenvolupament imaginatiu i creatiu dels participants.

Enguany, s’han ofertat un total de 200 places, les quals s’han omplert al mes de juliol, mentre que durant el mes d’agost n’han quedat algunes de vacants. El Consell Insular de Formentera realitza un esforç important perquè el nombre de nens que gaudeixen de les activitats sigui major cada any, tot recordant que l’escola d’estiu va començar el 2009 amb 160 places i l’any passat ja va acollir al voltant dels 200 nens, d’entre 3 i 12 anys.

Les activitats s’han desenvolupat des del dia 4 de juliol fins al 31 d’agost, amb horari de 8.00 a 14.00 hores de dilluns a divendres, incloent el servei d’escola matinera.

Les activitats projectades enguany han fet un repàs per diferents temes com per exemple la música o la història i d’altres curiosos que han fet referència a les aventures d’inventors i exploradors al llarg de la història. A més a més, s’han realitzat 2 festivals a final de cada mes, en els quals els participants oferien espectacles de ball, cançons i altres activitats treballades durant l’estiu davant la resta de companys.

Així mateix, l’escola d’estiu ha compaginat la seua activitat amb el campus esportiu de futbol, que es va realitzar del 4 al 15 de juliol al Camp de Futbol municipal. Així, els nens inscrits a aquest campus eren acompanyats al camp de futbol pels responsables de l’escola d’estiu.

Per centres, hi ha hagut 7 grups amb 14 monitors de temps lliure, dos monitors més que l’any passat, i una diplomada en educació especial que ha permès atendre de manera adequada els participants amb necessitats educatives especials al centre Mestre Lluís Andreu. A Sant Ferran hi ha hagut 6 grups de participants (1 més que el 2010)  amb 6 monitors de temps lliure i al Pilar de la Mola 1 grup unitari amb 1 monitor i 1 monitora, de la mateixa manera que l’any passat.
 
Cal destacar que l’extensió de l’Escola d’Estiu a la població de la Mola per segon any consecutiu ha tornat a ser un èxit amb un total de 20 nens i nenes inscrits (l’any passat va comptar amb 23 inscrits).

Gràcies als cursos de monitor de temps lliure que s’han realitzant durant els darrers hiverns, la majoria dels monitors i monitores han estat persones residents a Formentera, per la qual cosa molts dels monitors repeteixen la seua experiència a l’escola d’estiu, un fet que és considerat molt positiu perquè dóna una major estabilitat al desenvolupament del projecte.

Tal i com ja s’ha fet en edicions anteriors, s’ha tornat a oferir el projecte d’escola matinera (de 8.00h a 9.00h del matí), però en canvi s’ha hagut de prescindir del servei de menjador de migdia (de les 14.00h a les 16.00h) ofert en anys anteriors, perquè la convocatòria de subvencions de la Conselleria de Treball del Govern de les Illes Balears i el Fons Social Europeu que no ha sortit el 2011.

Així, el pressupost per enguany ha set de 104.580,25 €, subvencionat íntegrament pel Consell Insular de Formentera amb l’objectiu de donar més facilitat als pares i mares de conciliar la vida laboral i la familiar.