• Català
  • Castellano
  • English

Presentació del voluntariat lingüístic del Consell Insular de Formentera

voluntariat_linguistic_11El Consell Insular de Formetera, a través del Servei d’Assessorament Lingüístic, posa en marxa el programa de voluntariat lingüístic.

El voluntariat lingüístic pretén crear una xarxa de persones catalanoparlants que vulguin mantenir converses amb persones interessades a perfeccionar els seus coneixements de català i que per motius diversos no tenen oportunitat de practicar-lo. El plantejament inicial, per tant, és la de fer partícip la ciutadania de Formentera en l’aprenentatge i millora de les habilitats lingüístiques de tota persona que desitgi practicar i millorar el seu català.

Per ser voluntari o voluntària lingüística només cal ser major d’edat i tenir, com a mínim, una hora disponible a la setmana, que és el que dura cada cita lingüística. En total, la persona voluntària es compromet a disposar d’un total de 10 hores per a cada persona usuària, és a dir, 10 cites lingüístiques. Les hores i els dies de les converses seran proposats pels mateixos voluntaris, amb l’horari dels quals els usuaris, s’adaptaran.   

Les cites lingüístiques no pretenen ser cap tutoria personalitzada ni cap mena de substitut d’una classe convencional de català, en les quals, l’alumne espera i demana ser corregit en tot moment o confia a ser alliçonat amb nous conceptes gramaticals. Contràriament, aquestes converses busquen que entre el voluntari i l’usuari s’estableixi una confiança tal que permeti converses obertes a la improvisació, a l’actualitat del moment, a interessos particulars, a aficions, etc.  

La primera cita l’estableix el SAL de Formentera, i es fa en un bar establert prèviament, per tal d’afavorir i facilitar la comoditat del primer contacte de la parella lingüística. Aquesta primera consumició va a càrrec del Consell Insular