• Català
  • Castellano
  • English
Areas General Services Presidency El Consell de Formentera lliura set noves cartes d'artesania

El Consell de Formentera lliura set noves cartes d'artesania

foto 2023vi artesansLa presidenta del Consell de Formentera i consellera de Comerç en funcions, Ana Juan, ha entregat avui set noves cartes d'artesania a les persones que varen superar la prova el passat mes d'abril. Les set cartes d'artesania s'han lliurat a Maria Sola Vigo, vidriera de forn; David Álvarez de Lara, menestral interdisciplinari i mestre de paret de pedra seca; Margherita Rossi, teixidora de punt; Elisa Ambrogetti, modista; Marina Clara Abad Salas, assecadora de flors, i Genara Álvarez García, bijutera.

Ana Juan, després de felicitar els nous artesans, ha assenyalat que l'ofici d'artesà a Formentera "està molt viu, tal com es demostra amb el gran interès que tenen per formar-se i continuar creixent en aquest ofici". La presidenta en funcions ha recordat que els darrers quatre anys s'han fet tres convocatòries de proves i s'han lliurat una vintena de noves cartes. "Hem de cuidar, impulsar i fomentar els mercats artesans a Formentera, una senya d'identitat de la nostra illa", ha exposat.

En l'actualitat, a Formentera hi ha vuitanta-un artesans amb carta, dotze mestres artesans i quatre mestres artesans honorífics.

Els artesans que han rebut la carta varen superar una prova el passat mes d'abril avaluada per la ponència tècnica d'artesania, formada per tècnics del Consell i mestres artesans, que consistia que l'artesà havia de realitzar el producte pel qual es volia especialitzar en el seu taller mentre els membres del tribunal observaven els mètodes de treball i feien preguntes pràctiques sobre la tècnica i el procés d'elaboració.


14 de juny de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Presidency

Press Office

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

twitter

 

facebook

horaris_eng_baix_1

boto YOUTUBE