• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura 'La pecera’ redescobreix el fons marí i els paisatges formenterers des de les desconstruccions d’Ismael Cerezo

'La pecera’ redescobreix el fons marí i els paisatges formenterers des de les desconstruccions d’Ismael Cerezo

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que del 19 al 30 de setembre a la Sala d’Exposicions ‘Ajuntament Vell’ es podrà visitar l’exposició ‘La pecera’, de l’artista Ismael Cerezo.

Cerezo arriba per primera vegada a aigües de Formentera el juliol de 2022 a bord d'una expedició oceanogràfica l'objectiu de la qual és aprofundir en el coneixement de les prades de posidònia oceànica de l'illa amb la fi última d'assegurar-ne la conservació. Immediatament, queda atrapat pel contrast entre el blau infinit de les aigües i la calidesa i magnetisme que desprenen els paisatges i les persones en la superfície. Durant l'expedició, els dies se succeeixen de manera frenètica i convulsa. De dia, Ismael se submergeix en el cor del Mediterrani, es fon amb les fulles de posidònia i amb tot l'univers que contenen. De nit, mentre roman en el seu petit catre de proa en el qual es projecta tota la immensitat d'un cel desmesurat, les imatges gravades durant el matí s'amunteguen en el seu cervell, però d'una forma diversa a com són en realitat.

Com en Alícia a través del mirall, la superfície de la mar actua a manera de tamís a través del qual els records del que ha vist i viscut emergeixen i es transformen en una cosa nova. La realitat es modifica a l'abric de les sensacions i estímuls que recorren el seu cervell, generen noves projeccions en els quals els organismes i els paisatges es desconstrueixen o muten, assumint part de l’essència d'Ismael. Ismael comença a dibuixar de manera compulsiva en cada buit que li deixen les feines diàries. La selecció d'obres de ‘La pecera’ recull una petita part dels treballs realitzats durant aquests dies sense fi, amb el desig de retornar a Formentera tot el que l'illa li ha donat.

L’exposició s’inaugurarà dilluns 18 de setembre a les 20.00 hores. La mostra es podrà visitar a la Sala d’Exposicions ‘Ajuntament Vell’ d’11.00 a 14.00 hores i de 19.00 a 21.00 hores (festius, diumenges i dilluns matí, tancat).

Ismael Cerezo és un artista experimental multidisciplinari amb base a Múrcia. Des de ben jove ha desenvolupat un vincle i una sensibilitat estretament lligats a la mar i els seus habitants. El seu interès per la vida marina el va dur a cursar estudis en ciències marines i un màster en gestió pesquera sostenible. Paral·lelament a la formació científica, ha desenvolupat una formació artística autodidacta, enfocada en les arts plàstiques, l’escultura en ferro i vidre, el grafit i els murals.

Des dels tretze anys ha fet pintura mural amb aerosol i pintures plàstiques. D’aquest inici en la pintura en exteriors va derivar la necessitat de tancar-se en estudis per crear un estil i formes pictòriques de manera menys costosa. Amb divuit anys començà a exposar en galeries, sales públiques i bars de la regió, com ara el cafè bar El Sur, galeries com CHYS i centres d’exposicions com ara la Casa de Cultura San Pedro del Pinatar. A més, podem trobar els seus murals a peu de carrer.

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera