• Català
  • Castellano
  • English
Areas General Services Presidency El Consell Insular de Formentera trasllada al senador per Balears, Miguel Jerez, la seva preocupació per la situació dels serveis públics estatals a l'illa

El Consell Insular de Formentera trasllada al senador per Balears, Miguel Jerez, la seva preocupació per la situació dels serveis públics estatals a l'illa

El president del Consell Insular de Formentera, Lorenzo Córdoba, ha rebut aquest matí al senador per les illes Balears Miguel Jerez, en la ronda de contactes que està tenint per tots els consells insulars de l'arxipèlag.

Durant la reunió, Córdoba li ha traslladat la seva preocupació per la precarietat dels serveis públics que presta l'Estat a Formentera. En aquest sentit, el president ha transmès a Jerez la necessitat d'abordar urgentment solucions per a habilitar espais residencials per als funcionaris destinats a l'illa de Formentera. “Les dependències de la Guàrdia Civil se'ns han quedat petites i és imprescindible buscar solucions a curt termini perquè puguem tenir un servei de Guàrdia Civil a l'illa estable, permanent i correctament dimensionat”, ha assenyalat el president.

En aquest mateix sentit, Lorenzo Córdoba ha sol·licitat la creació a l'illa d'una base permanent de la Guàrdia Civil de la mar a fi de poder exercir un control sobre les activitats que es desenvolupen en l'entorn marítim de l'illa, especialment en els mesos d'estiu, així com per a poder vigilar el trànsit nàutic entre Eivissa i Formentera i tot això sense perjudici de la situació que pateix l'illa per la contínua arribada de pasteres. “El nostre litoral mereix una base permanent de la Guàrdia Civil de la mar que preservi la seguretat marítima, atengui la immigració que arriba a les nostres costes i exerceixi una especial atenció a la conservació del nostre ecosistema marí que previngui actuacions que el posin en perill”, ha manifestat el president insular.

D'altra banda, Córdoba ha manifestat la seva preocupació per l'absència de serveis públics dependents de l'administració central a l'illa de Formentera com l'oficina del SEPE o l'oficina de la Direcció General de Trànsit. “La desertització dels serveis de l'Estat a Formentera és una obvietat i ja porta massa temps pendent d'una solució que mai arriba. No valen excuses sobre la triple insularitat, ja que això hauria de ser justament el major estímul per a dotar a l'illa de serveis bàsics imprescindibles”, ha recalcat el president.

Lorenzo Córdoba ha instat també el senador que treballi en l'impuls d'una solució que resolgui la inseguretat jurídica que venen sofrint moltíssims titulars de béns immobles localitzats en el litoral formenterés, tot això a través d'una “adequada i justa reforma de la Llei de Costas”.

Per la seva part el senador per Balears, Miguel Jerez, s'ha compromès a traslladar en forma d'iniciatives les qüestions plantejades pel president insular a la Cambra Alta. En aquest sentit, ha assenyalat que “Formentera sempre ha estat en el centre de l'agenda política del Partit Popular. Tant és així que les dues primeres iniciatives que hem introduït al Senat estan directament relacionades amb la retirada de pasteres en el litoral de l'illa i històrica reivindicació d'un Jutjat de Primera Instància i Instrucció a Formentera”.

Jerez ha agraït així mateix a Còrdova la seva “predisposició, la seva actitud col·laboradora i, sobretot, la seva lleialtat institucional i la seva confiança al Senat com a cambra en la qual han de ser tractats assumptes tan importants per a territoris com Formentera”.

Presidency

Press Office

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

twitter

 

facebook

horaris_eng_baix_1

boto YOUTUBE