• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Media Newspaper library Urbanism and Territory planning La 2ª fase del projecte de contenidors soterrats contempla 19 punts distribuïts per tota l’illa

La 2ª fase del projecte de contenidors soterrats contempla 19 punts distribuïts per tota l’illa

pricontenidors_webEl conseller d’Economia i Urbanisme del Consell Insular de Formentera, Bartomeu Escandell, ha presentat avui la 2ª fase de projecte de soterrament de contenidors, juntament amb el president de la institució insular, el coordinador d’Infraestructures, Xico Ribas i l’arquitecte Marià Castelló, tècnic redactor del projecte.

En aquesta segona fase es soterraran 19 punts distribuïts arreu de l’illa, entre la Savina, es Pujols, Sant Ferran, Sant Francesc, Cala Saona, ca Marí, Maryland, la zona industrial i el camp de futbol municipal, per tal de millorar la imatge turística de l’illa i afavorir l’eficiència del sistema de recollida de les fraccions.

El port de la Savina, com a porta d’entrada de l’illa, és un dels punts prioritaris on s’estan estudiant varies ubicacions, depenent de la concessió dels permisos per part d’Autoritat Portuària. Així mateix, una altre de les prioritats és retirar punts de contenidors en superfície al costat de la carretera, com per exemple a la zona dels Arenals o a diversos punts d’accés a Migjorn.

El projecte va ser aprovat per Comissió de Govern a primers d’enguany i va ser publicat al Butlletí Oficial de les Illes Balears el passat 8 de març. Actualment, està pendent d’aprovar-se l’expedient de licitació per tal de publicar-se posteriorment al Butlletí Oficial de la Unió Europea, pel que les previsions indiquen que al mes de maig es podria començar amb la taula de contractació per a l’adjudicació del projecte. Si les previsions avancen segons el previst, les obres per a l’inici de la segona fase de contenidors podrien començar després de la temporada turística.

La primera fase de soterrament de contenidors es va iniciar a l’any 2008 amb un projecte que contemplava la ubicació d’aquest tipus de contenidors a 24 punts de l’illa, principalment a tots els nuclis urbans. El finançament per a executar aquesta actuació va provenir del fons FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional), que va subvencionar el 50% del pressupost total (1.200.000 euros), i el 50% restant va ser sufragat entre la Conselleria de Turisme del Govern Balear i el Consell de Formentera.

En aquesta ocasió, la segona fase de soterrament serà finançada mitjançant el Fons de Cohesió de la Unió Europea, amb un import d’un milió d’euros, el què correspon a un 80% del pressupost total, que arriba a quasi 1.200.000 euros.

Media

Gabinet de Premsa


971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat