• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Media Newspaper library Sports XII Volta a Formentera nedant contra la Fibrosi Quística

XII Volta a Formentera nedant contra la Fibrosi Quística

Respiralia_webLa consellera de Cultura, Patrimoni i Benestar Social del Consell Insular de Formentera, Sònia Cardona i el director gerent de la Fundació Respiràlia, Carles Pons, han presentat aquest matí la XII edició de la Volta a Formentera nedant contra la Fibrosi Quística.

Es tracta d’un esdeveniment social i esportiu, solidari i sense ànim competitiu, que es celebra a Formentera durant els dies 1, 2 i 3 de juliol. Els participants es distribueixen per equips i van nedant al voltant de l’illa de Formentera fent relleus durant les 3 etapes. La volta a Formentera nedant reivindica la natació com un dels esports més apropiats per tractar i combatre la Fibrosi Quística.

Es tracta de fer la volta a l’illa nedant per equips, cada un d’ells format per uns 10 a 20 nedadors, que es rellevaran entre ells fins completar cada una de les etapes. Així, cada un dels equips farà tota la volta a l’illa. Per nedar es poden utilitzar ulleres de piscina, màscara de busseig, aletes, neoprè, licres, en fi, el que es necessiti per nedar còmodament. El temps de cada relleu variarà en funció de la condició física de cada nedador, de l’estat de la mar o de les ordres de l’organització, que és qui té la darrera paraula.

Tots els nedadors hauran de seguir al peu de la lletra les indicacions de l’equip d’organització, en el qual hi ha metges, infermers, fisioterapeutes, socorristes, patrons d’embarcacions i piragüistes, que vetllaran en tot moment per la seguretat de tots els participants a la mar. Enguany participaran nedadors de tota Espanya i de la resta del món, nedadors discapacitats físics i psíquics, nedadors veterans, nedadors d’élite, nedadors de natació amb aletes i un variat de nedadors de gairebé totes les Illes Balears.

El Capità Jack serà l’embarcació que transportarà tots els equips i part de l’organització per mar. Les piragües, motos aquàtiques i pneumàtiques s’encarregaran de realitzar els relleus dels participants entre el punt de relleu en el mar i el Capità Jack.

El recorregut previst serà:
1ª etapa | divendres 1 de juliol: Es cavall d’en Borràs | Es Copinar
2ª etapa | dissabte 2 de juliol: Es Copinar | Es Pujols
3ª etapa | diumenge 3 de juliol: Es Pujols | Es cavall d’en Borràs

En cas de no poder realitzar el recorregut previst es faria l’alternatiu:
1ª etapa | divendres 1 de juliol: Es Pujols | Es ca Marí
2ª etapa | dissabte 2 de juliol: Es ca Marí | Es cavall d’en Borràs
3ª etapa | diumenge 3 de juliol: Es cavall d’en Borràs | Es Pujols

Inscripció: 120,00 € del 1 al 15 de juny i 135,00 € a partir del 16 de juny a la web www.respiralia.org. Persones amb FQ, inscripció gratuïta.

Fundació Respiralia
La Fundació Respiràlia s’està caracteritzant, des de la seva creació en 2006, per la innovació en els projectes que desenvolupa. Aquest esperit innovador ha estat la base per a posar en marxa nous esdeveniments com les 12 hores de natació, la Ultra Marató o les degustacions de vi o la Festa de la Rosa de la Mar, però el que és més important, per a innovar en el tractament d’aquesta malaltia incloent la figura del professor d’educació física.

D’aquesta manera, des del Programa de Preparació Física Individualitzada, s’han aprofitat les característiques dels esdeveniments organitzats per a motivar als usuaris i preparar-los per a participar en algun d’ells. S’ha creat una “Volta al Món” en la que tots els usuaris del programa contribueixen amb les distàncies recorregudes durant les seves sessions de preparació i a les que se sumen les distàncies recorregudes per tots els participants en cada esdeveniment. Cada participant sap que està ajudant amb els seu esforç a que aquest petit col·lectiu aconsegueixi el seu objectiu. Entre tots duem 10.000 km recorreguts per una bona causa.

El programa de vacances productives ens permet donar formació en la tècnica de drenatge autogen a persones d’altres comunitats que no tenen accés a sessions de fisioteràpia regularment. Sense dubte, és un primer pas per a convertir-nos en un referent a nivell nacional. Com no podia ser d’una altra manera, les xarxes socials Facebook i Twitter ens han apropat molt més a la societat. Els quasi 700 amics de Respiralia reben notificació puntual de les nostres activitats i esdeveniments i acudeixen aviat a ajudar-nos quan els ho sol·licitem. De fet, recentment els seus vots han permès que Sa Nostra ens concedeixi una ajuda de 8.000,00 € per a desenvolupar dos projectes en 2011.

Com a colofó a l’any 2010, el col·lectiu de joves amb FQ ha guardonat al Dr. Bernat Togores amb el Premi Rosa de la Mar en la seva primera edició. La seva elecció ens ha emocionat a tots, ja que és una persona que ha dedicat no tan sols la seva vida professional, sinó part de la seva vida personal al nostre col·lectiu. Amb professionals com els que tenim a Balears, les nostres famílies descansen un poc més tranquil·les.

Media

Gabinet de Premsa


971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat