• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Media Newspaper library Urbanism and Territory planning El Consell de Formentera adquireix maquinària industrial per un valor de 190 mil euros

El Consell de Formentera adquireix maquinària industrial per un valor de 190 mil euros

trituradora_webEl Consell Insular de Formentera ha adquirit una trituradora, una desbrossadora i un tractor agrícola per garantir un bon manteniment dels camins de l’illa, així com de les voravies de les carreteres. El nou equipament, valorat en 190 mil euros garantirà un manteniment amb el mètode tradicional, que no alteri el paisatge de Formentera.

La trituradora de pedres BPS,  ha estat adquirida a l’empresa Construcciones mecánicas Alcay S.L, i permet treballar en superfície i a una profunditat de 20/25 cm si el sòl ha estat preparat. Així mateix, aquesta màquina permet triturar arbres i desbrossar el bosc, fet que la converteix en idònia per obrir camins quan hi ha molta presència d’arbres i pedres. Aquest model de trituradores són molt robustes, polivalents i especialment dissenyades per a la realització de treballs complicats.

Aquesta màquina necessita un tractor d’una potència d’entre 120 i 130 cavalls per a un funcionament normal, i la seua composició per un rotor de martells fixos que treballen per aixafament sobre un enclusa ajustable, permeten obtenir la granulometria desitjada (entre 15 i 40). Per a un millor funcionament, la seua utilització ha de ser en terreny sec i s’han de tenir en compte factors com la densitat de les pedres, la duresa i la potència del tractor.

El tractor agrícola, amb una potència de 136/185 cavalls, s’ha adquirit a l’empresa Benjamín Martín i serà utilitzat pel desbrossament de voravies i l’arranjament de camins. De marca Valtra, té una amplada de 2538 mm, una longitud de 5146 mm i una altura de 3046 mm.

Pel que fa a la desbrossadora, el seu model Angular Evolution la classifica dins de la maquinaria industrial d’alta gamma, idònia per al manteniment de talussos, marges, canals, camins, treballs ambientals i agrícoles, etc. Consta de transmissió directa mitjançant  3 grups i té un sistema de seguretat mecànica per a evitar enganxades al terreny.  Incorpora un rotor polser de martells agrícoles, que gràcies al seu diàmetre és capaç d’aixecar la matèria que es troba més al fons. En definitiva, és una trituradora de sèrie professional que s’ha d’utilitzar amb tractors amb una potència mínima de 80 cv i màxima de 130 cv.

La nova maquinària industrial s’afegeix al lot adquirit per la institució insular el 2009, que compren 1 camió bolquet, 1 motoanivelladora, 1 retrocarregadora i un lot compactador, valorat en un import de quasi 300 mil euros.

Actualment, la brigada de camins compta amb un equip de 4 persones, 2 peons i 2 oficials de segona d’infrastructures, que s’encarreguen del manteniment de tots els camins durant tot l’any, amb el mètode tradicional. El personal compta amb la formació adequada per a l’ús de maquinaria industrial.

Es tracta d’una aposta important pel Consell de Formentera, ja que el clima i la geografia de l’illa determinen l’estat de les articulacions de la nostra illa, que requereixen d’un manteniment periòdic donada l’afluència de pluges que deterioren els camins, emportant-se tota la terra i  deixant les vies amb l’impossibilitat de transitar-hi.

 

 

Media

Gabinet de Premsa


971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat