• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Media Newspaper library Urbanism and Territory planning La direcció general d’Indústria i Energia del Govern Balear s’ha compromès a reunir-se amb els veïns de ca Marí abans de finalitzar el mes d’agost

La direcció general d’Indústria i Energia del Govern Balear s’ha compromès a reunir-se amb els veïns de ca Marí abans de finalitzar el mes d’agost

centralcamari_webLa consellera de Medi Ambient del Consell Insular de Formentera, Sílvia Tur, es va reunir el passat dimecres, juntament amb un lletrat de la institució insular, amb els veïns afectats per la central elèctrica des Ca Marí i la seua advocada, amb l’objectiu d’arribar a una solució per pal·liar les molèsties ocasionades a causa de la emissió de sorolls i vibracions de la planta.

L’equip de govern del Consell Insular de Formentera, s’ha mostrat sensibilitzat per les molèsties ocasionades per la central elèctrica de Gesa Endesa, així com per les presumptes carències de la planta i, ha recalcat, que des de la nova investidura fins ara, han iniciat diverses accions i s’han reunit amb el director general d’Indústria i Energia, Jaime Ochogavía per traslladar-li la magnitud del problema.

Arran de la reunió, en la que els veïns han pogut expressar el seu malestar, la consellera de Medi Ambient, Sílvia Tur, els hi ha traslladat les actuacions sol·licitades a la consellera d’Indústria del Govern Balear. En primer lloc, s’ha demanat per escrit una petició d’inspecció de la planta elèctrica, així com una petició d’inspecció acústica, a més de la còpia del Pla d’autoprotecció de la central elèctrica a la direcció general de Qualitat Ambiental.

Pel que fa als estudis de soroll i vibracions emesos per la central, el Consell de Formentera va dur a terme inspeccions sonomètriques a finals del 2010, on es va constatar l’excés de soroll emès per la planta. En aquest respecte, s’iniciarà un altre cop amb les inspeccions per tal de donar força a les denúncies dels afectats. 

Així mateix, el projecte de reforma de la planta elèctrica de Gesa Endesa, ja es troba a la conselleria d’Indústria del Govern Balear per a la seua revisió definitiva. Per part del Consell de Formentera es tendrà cura que el projecte compleixi amb els requeriments de seguretat legals i ambientals, que garanteixin  l’òptim funcionament de la planta, i treballarà  de forma coordinada amb el Govern Balear per valorar i decidir sobre les futures instal·lacions de subministra elèctric a Formentera, tant a curt com a mig termini.

La direcció general d’Energia del Govern Balear va instar el novembre passat a Endesa Generación la substitució de la turbina actual, de més de 60 anys, per una altre de última generació, que permeti subministrar una major potència i emeti menys sorolls. Així mateix, recordem que aquest problema afecta als veïns de la zona des de l’any 2006, moment en què iniciaren les seus primeres accions de protesta, primer a l’Ajuntament de Formentera, després al Consell insular i finalment l’any passat varen interposar una denúncia a la Guàrdia Civil.

Des de la institució insular es valora de forma molt positiva la predisposició de la conselleria d’Indústria del Govern Balear, que s’ha compromès a reunir-se amb la plataforma de veïns des Ca Marí, abans de finalitzar el mes d’agost.


 

Media

Gabinet de Premsa


971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat