• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Sala de Premsa Hemeroteca Benestar Social Constitució de la primera Xarxa Socioeducativa de Formentera

Constitució de la primera Xarxa Socioeducativa de Formentera

Institucions, entitats i organismes de l’àmbit educatiu i de protecció del menor es reuneixen aquesta tarda per a concretar la metodologia de treball.

La conselleria de Benestar Social i Joventut del Consell de Formentera es reuneix aquesta tarda amb les entitats, institucions i organismes que treballen en l’àmbit dels menors amb l’objectiu de conformar la primera Xarxa Socioeducativa a l’illa de  Formentera.

A finals de l’any passat es va celebrar una reunió preliminar entre tots els participants implicats en la creació d’aquesta futura entitat educativa, per tal de determinar les dinàmiques de treball en una illa en creixement com Formentera. La seva estructura democràtica horitzontal i flexibilitat, la converteixen en un organisme idoni per adaptar-se a un entorn comunitari caracteritzat per l’augment de població i les possibilitats d’interacció.

La reunió d’avui comptarà amb un expert en xarxes socioeducatives del municipi de Santa Eulària,  que ja fa 10 anys que porta aquesta metodologia de feina endavant, amb excel·lents resultats. Per aconseguir la màxima representació dels menors i del món educatiu, la reunió comptarà amb professionals que desenvolupen una concepció comuna per definir escenaris de futur, estratègies d’actuació i processos de col·laboració. Entre ells destaquen els centres educatius, organismes de seguretat ciutadana i el sector sociosanitari, entre d’altres.

Aquesta xarxa socioeducativa implica un procés de construcció permanent, caracteritzat  per constituir-se com un sistema obert, basat en la valoració igualitària dels membres i en la reciprocitat. La seva creació està orientada a la interdependència de finalitats socials i educatives, com l’adaptació a les realitats locals (coneixement de les necessitats i demandes, comprensió de les dinàmiques locals, etc.), el treball efectiu (metodologia, manteniment de la motivació i capacitat de plantejar-se projectes realistes i viables) i  l’aprenentatge de manera conjunta (acceptació de la diferència, treball en equip, articulació, col·laboració, etc.).

La metodologia del treball en xarxa és una manera efectiva de compartir informació, d’aprendre de l’experiència del altre i d’evitar l’excessiu desgast en recursos que significa la duplicació del treball o el fet d’iniciar cada vegada contactes per intercanviar experiències.

MEMBRES DE LA XARXA SOCIOEDUCATIVA DE FORMENTERA:
IES Marc Ferrer
Hospital
CP Mestre Lluís Andreu
CP Sant Ferran
CP La Mola
AMPA IES Marc Ferrer
APIMA Mestre Lluís Andreu
APIMA Sant Ferran
APIMA La Mola
Joventut / Casal de Joves
Tècnic d’esports
Biblioteques
Escola Infantil Sa Miranda
Parròquies
Policia Local
Guàrdia Civil
Centre Islàmic Cultural
Escola de música
Benestar Social

Dia i Hora: Dilluns 25 de Gener a les 18:00 hores
Lloc: Conselleria de Benestar Social

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat